Dodaj do ulubionych

Seat Exeo Sport Tourer

IP: *.gl.digi.pl 09.06.09, 09:12
Ogladałem niedawno wersje sedan - sprzedawca zachwalając auto, stwierdził że jakość wykonania bije na głowe audi... Pewnie miał na myśli te, z którego wzieli 99% części i przypieli tylko swoje logo. Na "fruwające " luzem przykrycie koła zapasowego w bagażniku - stwierdził że tak to ma być... hehe... Czesci - biorąc na tapetę passka i robiąc z niego superb'a (1 generacji ) dodali 10 cm ( długość) co jest w tym przypadku zaleta. W seacie za tylnimi fotelami jest ciaśniutko... A za wersje 2.0 tdi -kto da 100.000 pln ? Ja brałbym Skode ...
Obserwuj wątek
    • Gość: , Re: Seat Exeo Sport Tourer IP: *.multimo.gtsenergis.pl 09.06.09, 09:50
      a ja nie wiem co bym brał świat się nie kończy chyba na pasku octavii superbie i exeo wziął bym coś innego jest nowy citroen c5,fiat croma itp. jest mnóstwo fajnej konkurencji a ten seat widać że robiony na odpieprz ze starych części z magazynu :) a poza tym zawsze można mieć coś używanego za taki ogrom kasy 100.000pln nawet można mieć hummera czego się tylko chce wiem jedno tyle kasy wydać na auto jakiekolwiek to drobna przesada taki wydatek a potem nie ma na coś innego takie auto straci jeszcze na wartości :/ i w ogóle
    • Gość: Yaa Re: Seat Exeo Sport Tourer IP: *.centertel.pl 09.06.09, 10:02
      A w międzyczasie Honda, Toyota (hybrydy), Mitsu (elektryka) i BMW (wodór) są już w innej epoce. Za 5-6 lat złomy, na które teraz idą czasem setki tys. zł będą zalegać autokomisy...
      I proszę, nie piszcie, że to jeszcze niedopracowane i nieekologiczne i... wiem, wiem. Ale zmiana jest nieuchronna i przyjdzie szybciej niż się spodziewamy (w Japonii już dziś bestsellerem jest hybryda). Za chwilę efekt skali zrobi swoje.

Kto dziś ma w domu telewizor z kineskopem?
      • Gość: joszko Re: Seat Exeo Sport Tourer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 11:08
        za 15-30 lat to mozemy sie zgodzic ale za 5 lat nie zmieni sie praktycznie nic!
        I jak widac nie ma wiekszego znaczenia czy ma sie kineskop w domu czy LCD -
        ogladajac bezmyslnie- oglupiaja tak samo .
        Marzy mi sie kiedy wieksza czesc spoleczenstwa przestanie wierzyc w te
        brednie pseudo-ekologiczne dotyczace motoryzacji i zacznie chronic srodowisko
        w tych dziedzinach w ktorych naprawde ma to sens i w sposob ktory naprawde
        je chroni.
    • Gość: greg Re: Seat Exeo Sport Tourer IP: *.aster.pl 09.06.09, 10:24
      to pokazcie passata czy c5 za 70tys z 2strefwa klima, esp, tcs, 7poduszkami etc. silnik 1.6 to co prawda żenada ale za ta cene jedynym konkurentem jest octavia a jednak wykonanie audi bo tak trzeba nazwac ten samochod bije skode na glowe
    • Gość: tmk Re: Seat Exeo Sport Tourer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 10:42
      udane audi.
    • Gość: Łysy Re: Seat Exeo Sport Tourer IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 09.06.09, 10:53
      Yaa, ta inna epoka dla normalnego użytkownika oznacza głównie większe wydatki na utrzymanie więc ja dziękuję, postoję. BTW kto ma w ogóle w domu telewizor? To kłamliwe pudło już dawno nadaje wyłącznie propagandę więc trzeba mieć nierówno pod sufitem żeby się dobrowolnie ogłupiać i jeszcze za to płacić.
    • Gość: Yaa Re: Seat Exeo Sport Tourer IP: *.centertel.pl 09.06.09, 11:03
      Do Łysego:
      1. Będziesz miał dzieci, to kupisz TV (chyba, że wolisz puszczać teletubisie na kompie). Wtedy też zrozumiesz, że nie każdy dobry film można obejrzeć w kinie, bo pieluchy, zasypka, uczulenie etc.
      2. Jeśli chodzi o auta... poczekamy, zobaczymy. Moim zdaniem lobby paliwowe zostało przełamane i nie ma powodu by nadal ograniczać się do napędu wykorzystującego tylko ropę naftową. Jeśli będzie drożej - to wrócimy do benzyny i diesla.
    • Gość: Łysy Re: Seat Exeo Sport Tourer IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 09.06.09, 11:20
      Po kiego grzyba puszczać dzieciom filmy? Na łąkę albo na rower a nie gapić się w debilizor. I nie kupię, najwyżej pójdę do lasu i wykopię swój stary. Tyle że leży tam z 11 lat więc pewnie na szczęście nie zadziała ;) Tak czy inaczej - TV po moim trupie a dzieci to z czasem docenią.
      • Gość: b&B Re: Seat Exeo Sport Tourer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 11:31
        ale z internetu korzystasz?To rownie (nie)przydatny "mediafon"
        Zamiast pozbywac sie cywilizacyjnych zdobyczy naucz siebie i dzieci odsiewac
        inforacje prawdziwe od manipulowanych,programy madre od glupich itd..
        W TV jest sporo kanalow ktore sa wartosciowe i chyba ktorych nie musze
        wymianiac.Trzeba sie nauczyc madrze z tego korzystac a wyrzucanie sprzetu to
        najglupsza rzecz jaka mozna zrobic
    • Gość: Łysy Re: Seat Exeo Sport Tourer IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 09.06.09, 11:47
      Nie ma w TV prawdziwych informacji których nie można by znaleźć również w sieci, itvp.pl na przykład. TV służy tresurze i jeśli to negujesz, to nic nie kumasz. Być może przez nadmiar TV.
      • Gość: b&b Re: Seat Exeo Sport Tourer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 12:01
        Widocznei osoby twojego pokroju musza tak drastyczne metody stosowac
        Z TV jest jak z alkoholem - trzeba pwiedziec jak z z tego korzystac, a
        jesli ktos jest na tyle glupi ze sobie z tym nie radzi, to zakopuje
        telewizory w ziemi jak ty.To niewatpliwie jest zachowaniem czlowieka
        rozumnego he,he
        Zakop jeszcze komputer- tez jest nosicielem glupoty m.in z twoim udzialem
    • Gość: Yaa Re: Seat Exeo Sport Tourer IP: *.centertel.pl 09.06.09, 12:12
      Łysy,
      wydajesz się dość sprawny intelektualnie by zrozumieć, że z telewizorem, jak ze wszystkim, wystarczy zachować umiar. Sam pewnie oglądałeś bajki (Reksio, Rumcajs, Krecik etc.) i nie wyrosłeś na idiotę. Więc?
      Rozumując na Twój sposób dziecko nie bedzie mogło również zjeść kanapki w maku, próbować koli, czipsów. Z pewnością nie zagra w grę komputerową, nie będzie mieć telefonu komórkowego... ufff. Stary, przecież to paranoja. W ten sposób zostaje Ci tylko wyjazd do Utah (Mormonlandia).
      To, że sam z czegoś zrezygnowałeś (sam przez czas jakiś nie miałem tv, żadna strata), to Twoja sprawa, ale narzucanie tego innym, dorabianie do tego ideologii - to już chyba przesada.
      pozdro
    • Gość: Łysy Re: Seat Exeo Sport Tourer IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 09.06.09, 12:24
      Jednak nic nie kumasz ale nie szkoda mi Cię. Mam na oku dwójkę dzieciaków 5 i 6 lat katowanych telewizją od małego. Ostatnio bawili się w CIA łapiącą terrorystów. Pomyślałem, k*a! Kto ich tego nauczył? Odpowiedź jest banalna, amerykańskie spreparowane bajki w TV. I nie bardzo jest jak wytłumaczyć dzieciom o co chodzi w oszustwie z terroryzmem, ani nawet nie ma kto bo rodzice (z tytułami naukowymi) też sobie propagandy nie żałują więc kontakt z rzeczywistością mają znikomy. Wiesz jak wygląda ich pokój dziecięcy? Zawalony chińskim badziewiem które znoszą na tony. Pewnie zresztą nie odbiega od innych pokojów rówieśników. Pomijam, że nikt nie pyta co z tym szajsem zrobią za 2-3 lata ani czy to aby nie świeci w nocy. Istotne jest że kupują. A kupują to co aktualne reklamują między bajkami. Dziecko przychodzi do mamy i egzekwuje. Tresura? Oczywiście! Przesłanie jest proste, KONSUMUJ, RÓB CO KARZE TELEWIZOR. Jeśli rozumiesz lengłydż to ten klip ma Ci coś do przekazania: www.youtube.com/watch?v=A-I9aOFWt1c

I nie pień B&B się jak ostatni prymityw bo mnie nie znasz i ocenianie według Twoich kryteriów nie przybliży Cię do prawdy.
      • Gość: b&b Re: Seat Exeo Sport Tourer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 12:41
        Przyjales taktyke dziwaka - odizolowac, zabronic zamiast tlumaczyc.
        Nie przyszlo ci do glowy ze wlasnie tak hodujesz zyciowe kaleki ktore
        predzej czy pozniej uwolnia sie spod klosza "ochronnego" i dopiero
        przezyja szok .W jaki sposob naucza sie odrozniac manipulacje od prawdy skor
        ty im to wszystko filtrujesz?
        Narazie je (dzieci) zamknij w piwnicy bo przeciez na podworku, w szkole
        inne dzieci mniej ortodoksyjnych rodzicow beda im praly mozgi.
        Udaj sie do psychologa moze on ci rozjasni w glowie ze to chore pomysly i
        krzywdzisz je teraz pod haslem ochrona
        Z mojej strony temat wyczerpany zwlaszcza ze to nie jest odpowiednie forum

• Gość: Yaa Re: Seat Exeo Sport Tourer IP: *.centertel.pl 09.06.09, 12:41
      Filmu nie zobaczę (marne łącze), odniosę się do tego co powyżej. Sytuacja, którą opisujesz, to po prostu druga skrajność. I tyle.
    • Gość: Łysy Re: Seat Exeo Sport Tourer IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 09.06.09, 12:53
      To nie skrajność Yaa tylko 100% skuteczność w filtrowaniu bullshitu i uważam to za sukces. Dzieciom póki co niczego nie ograniczam z braku rzeczonych a do USA się nie wybieram, dzięki za poradę ale tu też życie jest prostsze kiedy wyeliminuje się ogłupiacze. Był na YT klip o cyfrowej telewizji, przekazach podprogowych itd. tłumaczący komu i dlaczego na niej zależy ale nie mogę go teraz znaleźć. Zapewne sami sobie znajdziecie, ja również kończę ten wątek, nara.
    • Gość: Łysy Re: Seat Exeo Sport Tourer IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 09.06.09, 13:04
      Yaa, cholera, w pośpiechu nie załapałem co miałeś na myśli mówiąc skrajność :) Mniejsza o to ale nie wiem czy masz rację.
    • Gość: Yaa Re: Seat Exeo Sport Tourer IP: *.centertel.pl 09.06.09, 13:58
      Jeśli zachować umiar, to nawet żubrówka nie zaszkodzi :-)
      Można by jeszcze użyć argumentu, że tylko w zderzeniu z rzeczywistością, w autentycznej konfrontacji wartości z "antywartościami" mają szansę na utrwalenie, ale akurat w wypadku dzieci to nie jest takie proste. Ze względu na ich niedojrzałość należy je wspomagać w procesie odkrywania siebie poprzez pokazywanie złożoności rzeczywistości. Więc ostatecznie telewizor może być telewizorem (gdy oglądamy w nim np.: "Zmienników" a dzieciom pokazujemy "Żwirka i Muchomorka"), ale - niestety - często bywa także debilizorem (gdy nie potrafimy zarządzać pilotem).
      Jak już to strawisz, to idź odkop pudło i włącz sobie np.: tv kultura :-), albo pożycz "Tajne przez poufne" braci Cohen. Na pewno Ci się spodoba (o ile jeszcze nie widziałeś).
    • Gość: Maxim Re: Seat Exeo Sport Tourer IP: *.centertel.pl 09.06.09, 14:22
      Co to za bzdety? Jak ktoś nie ma kasy na nowoczesne gadżety to pisze o ich szkodliwości, Ja mam internet, kablówkę, dwa dobre samochody, kupujemy sobie co chcemy, telewizor gra na okrągło, dzieci mają piątki w szkole, a wasze gadki mamy w d..., Jak dorosną, bedą managerami, jak rodzice i stać ich bedzie na wszystko, wakacje w Costa Brava. Ech wy cieniasy z bloku. A Exseo niech kupuje ten, kogo nie stać na Audi i BMW. Fin.
    • Gość: A4 Re: Seat Exeo Sport Tourer IP: *.kalisz.mm.pl 09.06.09, 14:39
      przeciez to Audi A4 ze znaczkiem Seata bezsens
    • Gość: Łysy Re: Seat Exeo Sport Tourer IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 09.06.09, 16:15
      Śpij Maxim, nie przeszkadzaj sobie. Na pewno będzie tak jak mówisz ;) otworz-oczy.org/?p=143
    • Gość: tv Re: Seat Exeo Sport Tourer IP: *.multimo.gtsenergis.pl 09.06.09, 16:23
      ja tam lubię telewizor można od czasu do czasu coś zobaczyć o konkretnej porze nie traci się tak poczucia czasu a bajki o terrorystach no nie mam kablówki to mi nie grożą takim badziewiem wszystko jest dla ludzi ;) a dzieci jak dzieci to pewnie niewinna zabawa wytłumaczyć co to rasizm itd.
    • Gość: peter Re: Seat Exeo Sport Tourer IP: *.171.29.226.static.crowley.pl 10.06.09, 00:48
      Hah... Zamiast wersji za 100k zł wolałbym Civica w sedanie 1.8 i zostałaby jeszcze kasa na paliwo. Albo Insight'a, też przyjemne autko.
    • Gość: greg Re: Seat Exeo Sport Tourer IP: *.gl.digi.pl 10.06.09, 01:35
      Swiat nie konczy sie na SEACIE i Skodzie. Jest mnóstwo innych, ciekawszych aut. Za tak bajońską sume można wybierać i przebierać. Najlepsze jest to, że paru "myślicieli" próbuje sobie udowodnić nawzajem kto ma z nich racje i która z tych racji jest " najsza" ( Dzień Świra ) hehehe.... TV jest po to , żeby miec jakąś odskocznie od codzienności. Tak samo jak i inne "wynalazki" człowieka pomagają lub też i nie w życiu... trzeba tylko znać umiar...
    • Gość: ja Re: Seat Exeo Sport Tourer IP: 151.193.120.* 10.06.09, 10:21
      tv jest po to, zeby nie popelnic samobojstwa jak juz czlowiek odkryje ze swiat nie ma sensu,

mozna sobie usiasc i ogladac glupie seriale, albo i lekko ciekawe seriale, od czasu do czasu posmiac sie z discovery channel, i czas mija, piwko leci, czlowiek budzi sie zdrowy, bez mysli samobojczych i idzie zarabiac na zone i dzieci
    • Gość: ja Re: Seat Exeo Sport Tourer IP: 151.193.120.* 10.06.09, 10:24
      a co do bryki to nie dziekuje, wole skode tour kombi (stary model), bo tansza i nie kradną,
      - a gdyby nie paskudni zlodzieje, to kupilbym sobie cos niemieckiego,
      - a gdyby nie przygody mojego brata z peugeotami to bralbym peugeota bo mi idealnie pasuje jeden modelik, w sumie 4007 jest z japonii :D to moze sie nie psuje.
    • Gość: don q-tusq Re: Seat Exeo Sport Tourer IP: *.dream.net.pl 10.06.09, 12:31
      sram wam w ryj
    • Gość: gg Re: Seat Exeo Sport Tourer IP: 217.153.131.* 10.06.09, 14:25
      wszyscy powinniście się leczyć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka