Gość: jaxx IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 13.12.03, 01:09 szanowni forumowicze, ciekaw jestem czy uzywacie i jakie macie doświadczenia z antyradarami...? warto wydać 800 zł na takie cudenko? Link Zgłoś Obserwuj wątek
audax 100%! 13.12.03, 01:53 pewnie że warto! jęśli w miesiącu przejeżdżasz więcej niż 1 000 km to warto się szarpnąć na taki wydatek (w zależności od ilości przejeżdżanych kilometrów wróci się szybciej lub późnie). jedna tylko zasada - musi być zainstalowany tuż przy szybie, lub odpowiednio zainstalowany pod maską - wszelkie ukrywanie go we wnętrzu (w kabinie) samochodu sprawi, iż jego skuteczność sie obniża polecam wpisać w googlach hasło: Cobra - znajdziesz jakąś stronkę o radarach! Link Zgłoś
Gość: jaxx Re: 100%! IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 13.12.03, 02:03 widzialem na stronkach Cobrę, ale bardziej podeszły mi modele Unidena (zwłaszcza topowy) - www.antyradary.prv.pl Z tego co wiem w miescie antyradar wariuje i za czesto się włącza co prowadzi szybko do bagatelizwania jego wskazań (nawet przy wlączonej opcji CITY) jak wykumać które wskazania to własnie to? Link Zgłoś
Gość: etam Re: 100%! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.03, 11:25 batex.hg.pl/antyradary.htm " Antyradar, to urządzenia wykrywające radary, fotoradary i wideo kamery umieszczane w radiowozach policyjnych. Kontrolując pasma wykorzystywane przez te urządzenia, INFORMUJE nas o kontroli radarowej. Jak działa radar policyjny? Radar wysyła sygnał mikrofalowy lub wiązkę światła. Kiedy sygnał wyemitowany przez urządzenie "namierzy" pojazd, część sygnału, po odbiciu, wraca do radaru " No i po zabawie Link Zgłoś
Gość: Henio Re: Skutecznośs? antyradaru?w IP: *.sympatico.ca 13.12.03, 01:59 Wystarczy jedno CD ze Stadionu i po sprawie. Co za frajer by kupywal antyradar? Link Zgłoś
devote Re: Skutecznośs? antyradaru?w 13.12.03, 02:17 antyradary sa do kitu.mialem nie jeden to wiem. gdy policjant wyceluje w ciebie to radar ci "zapika" ale to juz jest za pozno bo policjant juz ma odczyt twojej predkosci.natomiast w miescie non stop pika. moim zdaniem to strata pieniedzy.kropka. Link Zgłoś
Gość: Henio Re: Skutecznośs? antyradaru?w IP: *.sympatico.ca 13.12.03, 02:22 Dobre nie pikajom tylko bipujom! Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Skutecznośs? antyradaru?w IP: *.telia.com 13.12.03, 03:52 Heniu, Raz naprawde udalo sie Tobie,gratulacje. Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: Scarlet Spider Re: Skuteczność antyradarów IP: *.client.comcast.net 13.12.03, 08:37 antyradary naprawde dzialaja moj kolega ma lancera z zainstalowanym antyradarem. Dziala zajebiscie wykrywa promienie lasera z mili (wkurzajace ze wykrywa tez jak przejezdzasz kolo automatycznych drzwi) jakkolwiek ma juz 4 mandaty, po prostu nigdy nie zdarzy zaaragowac a jego mitsubishi (niebieskie) za bardzo rzuca sie w oczy Link Zgłoś
devote Re: Skuteczność antyradarów 13.12.03, 14:26 Gość portalu: Scarlet Spider napisał(a): > , po prostu nigdy nie zdarzy zaaragowac a jego > mitsubishi (niebieskie) za bardzo rzuca sie w oczy no wlasnie o tym mowie nie ma szans aby byc szybszym od radaru policyjnego a gadanie ze ktos uniknal mandatu bo mial antyradar to bzdura jest setki powodow ze ktos nie dostal mandatu nawet gdy "stala" policja po pierwsze skad ktos wie ze policja by go zatrzymala.wiele razy przekraczalem predkosc a policja nie mrugnela na to.nie raz stoja aby tylko stac i straszyc kierowcow lub stoja z innych powodow.natomiast jak chca sie "przypierdolic" do kogos to dadza ci mandat jak przekroczysz minimalnie (blad predkosciomierza) i nic radar tu nie pomoze. w kazdym badz razie ja juz nie uzywam bo to gowno warte. Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Skuteczność antyradarów IP: *.acn.waw.pl 13.12.03, 10:25 Mój Uniden zarobił na siebie już z 10 razy. Minusami tego urządzenia są fałszywe alarmy wywoływane CB radiem Tirów i fakt zerowej skuteczności w przypadku bezpośredniego trafienia. Jednak często wykrywa "dowcipnisia" nawet z tylko włączonym radarem. Całe "dbanie o bezpieczeństwo" tych panów ogranicza się do stania z suszarką w krzakach i dlatego posiadanie antyradaru chociaż częsciowo zabezpiecza przed tymi wyrwigroszami, którzy robią to w świetle tzw."prawa" i napychają sobie kieszenie , a wyposażeni w sprzęt i opłacani z pieniądzy pochodzących z naszych podatków!!!!!!! Zdecydowanie polecam. Link Zgłoś
Gość: xymen Re: Skuteczność antyradarów IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.12.03, 14:39 Działają w momencie jak radar pracuje. Policyjne suszarki sa najczęściej używane i wyłapiesz go z odległosci 1 km jak będzie kontrolowany ktoś przed tobą. Jeśli 2-3 min. przedtobą nikt to nie masz żadnych szans. A ile "kosztuje" zamontowany antyradar lub wskazanie że jest przygotowany do użycia ? Nie tylko u nas ale na świecie ? Przelicz co lepsze bo w niektórych krajach jest to przestępstwo. Pozdr. Link Zgłoś
audax Re: Skuteczność antyradarów 16.12.03, 01:25 Gość portalu: xymen napisał(a): > A ile "kosztuje" zamontowany antyradar lub wskazanie że jest przygotowany do > użycia ? Nie tylko u nas ale na świecie ? Przelicz co lepsze bo w niektórych > krajach jest to przestępstwo. > Pozdr. Trzeba być ułomnym by nie zdążyć zdjąć antyradka z szyby (w potrzebie) <<<<oświadczam iż nie mam nic do ludzi niepełnosprawnych>>> Link Zgłoś