stinky_fingers 13.12.03, 16:45 motoryzacja.interia.pl/news?inf=448123 No jak myslicie kochane szkodniki, z Fabia combi nie ma szans ;]]] Nie ma to jak finezja ksztaltow Fabii LOL Link Zgłoś Obserwuj wątek
andre_234 Re: Nowy kandydat podskakuje Fabii!!! 13.12.03, 19:17 Aleś się obudził, To było. Link Zgłoś
mac.card Re: Nowy kandydat podskakuje Fabii!!! 13.12.03, 19:25 andre_234 napisał: > Aleś się obudził, > To było. A co Ci to przeszkadza Andre? Jak przeciwnicy porównują Fabię do Peugeot'a 407, to tym lepiej dla Fabii! :-) Poczekajmy niedługo, a żeby wykazać niższość Fabii zaczną ją porównywać do Mercedesa :-))))))))) Link Zgłoś
Gość: X-men Re: Nowy kandydat podskakuje Fabii!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.03, 18:22 Póki co, zauważyłem tutaj porównywanie fabini przez jej uzytkowników m.in. z corollą. Kiedy opowiedziałem o tym kuplom przy piwie, wywołałem burzę... Dyskusja dotyczyła granic głupoty. Link Zgłoś
mac.card Re: Nowy kandydat podskakuje Fabii!!! 14.12.03, 18:38 Gość portalu: X-men napisał(a): > Póki co, zauważyłem tutaj porównywanie fabini przez jej uzytkowników m.in. z > corollą. > Kiedy opowiedziałem o tym kuplom przy piwie, wywołałem burzę... > Dyskusja dotyczyła granic głupoty. Pisał już o tym hip. Antyskodziarze zaczęli najpierw porównywać Fabię z Yaris. Jak się okazało, że Yaris ma "symboliczny bagażnik" i po względem wewnętrznych wymiarów ustępuje Fabii, to zaczęli porównania do Corolli. Nie widziałem, żeby takie porównania robił ktoś z poważnych skodziarzy. Chyba, że robił to skodoman, który jest prowokatorem i Fabię widział tylko w reklamie - za to do dzisiaj mu się śni. Dlatego właśnie śmieję się i czekam na porównania do Mercedesa. W końcu żeby wykazac rzekomą niższość Fabii można posunąć się do wszystkiego. Tylko proszę, nie zaczynaj od nowa porównań wymiarów Fabii do Yarisa. Ten wątek jest już wyczerpany i nawet marceli/kanciak/mrX do niego nie wracają. Link Zgłoś
Gość: X-men Re: Nowy kandydat podskakuje Fabii!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 00:43 Dla mnie jest rzeczą oczywistą: Wyższości 4-cylindrowca Yarisa(nad trzycylindrową fabią) i bezapelacyjnie mniejszej awaryjności tegoż samochodu nie trzeba udowadniać... Fabia ma mniejszy bagażnik, ale nie przesadzajmy, panowie, ten w fabii do gigantów nie należy... Link Zgłoś
h.i.p Re: Nowy kandydat podskakuje Fabii!!! 15.12.03, 08:56 Gość portalu: X-men napisał(a): > Dla mnie jest rzeczą oczywistą: > Wyższości 4-cylindrowca Yarisa(nad trzycylindrową fabią) i bezapelacyjnie > mniejszej awaryjności tegoż samochodu nie trzeba udowadniać... hip: Nikt nie zaprzecza, że toyota robi lepsze samochody od fiata czy skody. To oczywiste. > Fabia ma mniejszy bagażnik, ale nie przesadzajmy, panowie, ten w fabii do > gigantów nie należy... hip: yaris: dł. 361, bagażnik 205 (możliwość powiększenia ale nikt z tyłu już nie usiądzie) fabia: dł. 396 bagażnik 260 corolla: dł. 418 bagażnik 290 Wniosek jest prosty: pod względem wymiarów bliżej fabii do corolli niż do yarisa. Link Zgłoś
Gość: X-men Re: Nowy kandydat podskakuje Fabii!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 17:18 Wielkość bagażnika to jedno, wcale nie najważniejsze kryterium... A co z pozostałymi?(rozstaw osi, wymiary wewnętrzne, długość, szerokość auta, rozmiary kół i odumienia...i mnogo mnogo innych...) Fabii dalego od Corolli. Porównywanie samochodów należących do różnych segmentów jest dużym nadużyciem. Zarówno ze strony zwolenników jak i przeciwników małego auta skody. Link Zgłoś
mac.card Re: Nowy kandydat podskakuje Fabii!!! 15.12.03, 17:26 Gość portalu: X-men napisał(a): > Wielkość bagażnika to jedno, wcale nie najważniejsze kryterium... > A co z pozostałymi?(rozstaw osi, wymiary wewnętrzne, długość, szerokość auta, > rozmiary kół i odumienia...i mnogo mnogo innych...) > Fabii dalego od Corolli. Porównywanie samochodów należących do różnych > segmentów jest dużym nadużyciem. Zarówno ze strony zwolenników jak i > przeciwników małego auta skody. Ale przeczytaj dokładnie co napisał hip. "Pod względem wymiarów bliżej Fabii do Corolli niż do Yarisa". Czy to jest porównywanie Fabii do Corolli? Ja bym powiedział, że jest to cały czas porównanie do Yaris. Stąd właśnie bierze się większość nieporozumień. Ludzie widzą co jest napisane, ale odczytują z tego to, co chcieliby przeczytać. Trochę więcej skupienia, proszę... Link Zgłoś
mac.card Re: Nowy kandydat podskakuje Fabii!!! 15.12.03, 09:31 Gość portalu: X-men napisał(a): > Dla mnie jest rzeczą oczywistą: > Wyższości 4-cylindrowca Yarisa(nad trzycylindrową fabią) i bezapelacyjnie > mniejszej awaryjności tegoż samochodu nie trzeba udowadniać... > Fabia ma mniejszy bagażnik, ale nie przesadzajmy, panowie, ten w fabii do > gigantów nie należy... Trzycylindrowy silnik to jedna z opcji w Fabii. Są dostępne silniki czterocylindrowe i diesle. Zresztą te same silniki montowane są w Seatach i VW. Tak, że podawanie czterocylindrowości, jako dowodu wyższości Yaris nad Fabią nie jest wystarczającym uzasadnieniem. Link Zgłoś
Gość: X-men Re: Nowy kandydat podskakuje Fabii!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 17:40 Na tym samym poziomie cenowym jest to argument.Silnik czterocylindrowy charakteryzuje się większą trwałością i kulturą pracy niż trzycylindrowiec.Idąc za Twoim tokiem rozumowania: w Yarisie montowany jest rewelacyjny silnik 1,3... Argumentem koronnym jest natomiast kwestia awaryjności obu pojazdów... Link Zgłoś
von-koza Re: Nowy kandydat podskakuje Fabii!!! 15.12.03, 21:19 Gość portalu: X-men napisał(a): > Argumentem koronnym jest natomiast kwestia awaryjności obu pojazdów... Jakiej awaryjności? Wielu oponentów Fabii zarzuca jej usilnie awaryjność. Powiem szczerze, że z moich doświadczeń wynika coś absolutnie odwrotnego. Mam akurat znajomego który pracuje w jednym z podwarszawskich ASO Skody i przedstawił mi jak to u nich wygląda. Dodam, że wcześniej pracował parę lat w Carserwisie i powiedział - nie ma w ogóle porównania. Znam również dobrze kilku (dokładnie 5-ciu) włascicieli Fabii i żaden z nich nie miał najmniejszych problemów. Nie mówię, oczywiście że to jest jakoś wiążące i że o świadczy o kompletnej bezawaryjności. Zawsze jest to jednak jakiś miernik. Obiegowa opinia również to potwierdza, więc skąd te pomysły o awaryjności Fabii? Pytam szczerze i powaznie. P.S. Zeby nie było tak jednostronnie słyszałem mniej pozytywne opinie o Oktaviach. P.S.S. Żebyś też nie myślał, ze masz do czynienia z kompletnym fabiofilem, przyznaje, że po miesiącu byłem w ASO (wymiana alternatora) - i to jest moje jedyne negatywne doswiadczenie z Fabią - szkoda że trafiło akurat na mnie :) Link Zgłoś
mac.card Żeby już nie kontynuować 15.12.03, 21:35 Gość portalu: X-men napisał(a): > Na tym samym poziomie cenowym jest to argument.Silnik czterocylindrowy > charakteryzuje się większą trwałością i kulturą pracy niż trzycylindrowiec.Idąc > > za Twoim tokiem rozumowania: w Yarisie montowany jest rewelacyjny silnik 1,3... > Argumentem koronnym jest natomiast kwestia awaryjności obu pojazdów... Bo znowu wchodzimy w dyskusje czy lepsza Yaris, czy Fabia. To zależy kto czego potrzebuje. Różnica w tzw. "kulturze pracy" jest zauważalna, ale nie aż tak istotna aby budzić niepokój użytkownika. Na miasto może wystarczy Yaris. Jak ktoś potrzebuje jechać gdzieś dalej, w dodatku może przewożąc więcej rzeczy, może wybrać Fabię. Zauważ, piszę "może", a nie "musi", ani nawet "powinien". Na zakończenie. Zarzucasz skodziarzom nieuprawnione porównania Fabii do samochodów innej klasy. Odpowiedz zatem sam sobie: Skąd się wziął ten wątek i kto uważa, że Fabia rywalizuje z Peugeotem wyższej klasy? Czy robi to ktoś z uzytkowników Skody? Link Zgłoś
Gość: X-man Re: Żeby już nie kontynuować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 22:14 Na pewno nie ode mnie...Ale zauważyłem u skodziarzy pewne tendencje: 1.własnie do porównywania swoich aut z autami wyższej klasy 2.idealizowania swoich "bolidów" 3.traktowania wszelkiej krytyki ad personam Sory, ale pewnych rzeczy nie zmienicie. Skoda jest postrzegana jako tania marka i awaryjna. W jednym z wątków(skoda na 35 miejscu, bodajże)poruszyłem kwestię naprawdę dużej awaryjności tych aut. I są to opinie użytkowników. Samochód to nie jest tylko "jeździdełko".Samochód świadczy o właścicielu, o jego postawie, podejściu do życia. Cóż, jeden kupuje produkty w sklepach leader szajs(price), inny woli produkty sprawdzonych i pewnych marek. Skoda jest póki co nadal eksperymentem wolkswagena i choćby dwoił sie i troił, prestiżowym autem nie będzie(chyba, że zajmie miejsce seata w co wątpię).Renault ma swoją Dacię, GM bodejże daewoo, a Wolkswagen skodę. Mnie ten "image" nie odpowiada. Mam dwóch znajomych właścicieli bolida o nazwie fabia z silnikiem 3-cylindrowym. I są pewni, że nie kupią więcej aut tej marki. Z tego co oni opowiadają i z tego co wyczytałem(link podany w wyżej cyt. wątku- nie chce mi sie szukać)- samochodu tak awaryjnego dawno pozbyłbym się. Jest naprawdę wiele lepszych aut klasy "B" niż skoda fabia. Nie mam ochoty wdawać się w polemikę mierzoną liczbą milimetrów szerokości itp. Nie to jest istotne. Liczy się to jak się czuję w samochodzie. W skodzie nigdy nie będę się czuł komfortowo i każdego będę zniechęcał do jej kupna. To tylko znośne jeździdełko, klasyczny przykład produktu "ceny".Mogę się założyć, że fabia czy octavia troche droższa nie miałyby takiego zbytu... Kiedyś był maluch, póxniej cinqecento i seicento, a teraz fabia. Niedługo panda. Link Zgłoś
h.i.p Re: Żeby już nie kontynuować 16.12.03, 08:04 Gość portalu: X-man napisał(a): > Na pewno nie ode mnie...Ale zauważyłem u skodziarzy pewne tendencje: > 1.własnie do porównywania swoich aut z autami wyższej klasy hip: Nikt poważnie dyskutujący na tym forum nie porównuje fabii go golfa ani octavii do passata. Przywołuje się jedynie takie porównania, które czasem się spotyka. To logiczne zważywszy, że np. fabia jest jednym z największych aut w swojej klasie i firma wykorzystuje to w swojej kampanii reklamowej. ja nie jestem rzecznikiem skody. Dla mnie jest oczywiste, że fabia to segment B i jakiekolwiek porównania z autami innych segmentów są absurdalne i niepotrzebne. > 2.idealizowania swoich "bolidów" hip: To reakcja na oczywiste kłamstwa wymyślane przez antyskodowych frustratów jakoby skoda oferowała obecnie złe produkty. > 3.traktowania wszelkiej krytyki ad personam hip: Wybacz, a czymże jest uporczywe twierdzenie, że skodami jeżdżą same buraki? Może znasz odpowiedź? > Sory, ale pewnych rzeczy nie zmienicie. Skoda jest postrzegana jako tania marka i awaryjna. hip: Tylko przez ignorantów. Najczęściej ludzi którzy nigdy obecnie produkowanymi skodami nie jeździli. W jednym z wątków(skoda na 35 miejscu, bodajże)poruszyłem kwestię > naprawdę dużej awaryjności tych aut. hip: Ośmieszyłeś się tym wątkiem. I idowodniono Ci w tym wątku, że syrena jest lepsza od alfy. > I są to opinie użytkowników. hip: W jednym z wątków na tym forum przytoczyłem opinię o focusie. Poczytaj opinie o innych autach. Nie są ani lepsze, a niekiedy gorsze - po prostu różne. > Samochód to nie jest tylko "jeździdełko".Samochód świadczy o właścicielu, o > jego postawie, podejściu do życia. hip: Tak, tak. Dorabiaj sobie ideologie, jak nie starcza faktów i argumentów. > Mnie ten "image" nie odpowiada. hip: A ja wybieram takie produkty, które będą mi służyły tak jak tego od nich oczekuję. I nie mam obsesyjnej żądzy gówniarskiego szpanowania. Mam inną hierarchię wartości. I wara takim jak Ty od tejże hierarchii. > Jest naprawdę wiele lepszych aut klasy "B" niż skoda fabia. hip: Pewnie są takie. Ale nie lkupuje się produktu tylko dlatego, że jest lepszy czy gorszy. Bierze też pod uwagę indywidualne potrzeby, cenę itp. A skoda pod względem jakości nie odbiega drastycznie od citroena czy seata, nie mówiąc już o fiacie czy hyundaiu. A tamtych aut chyba się nie czepiasc. A może się mylę i na jakimś forum fiat też się awanturujesz? > Nie mam ochoty wdawać się w polemikę mierzoną liczbą milimetrów szerokości itp. > Nie to jest istotne. hip: Istotne są fakty i argumenty, których antyskodowym frustratom brakuje. > Liczy się to jak się czuję w samochodzie. > W skodzie nigdy nie będę się czuł komfortowo i każdego będę zniechęcał do jej > kupna. hip: Twój wybór. Ja nikogo za to nie krytykuję. Więc i Tobie radziłbym to samo. > To tylko znośne jeździdełko, klasyczny przykład produktu "ceny".Mogę się > założyć, że fabia czy octavia troche droższa nie miałyby takiego zbytu... > Kiedyś był maluch, póxniej cinqecento i seicento, a teraz fabia. > Niedługo panda. hip: Dla mnie ważne jest jak produkt będzie się użytkował. Powtarzam: znam swoją wartość i wyraża się ona w zupełnie inny sposób niż znaczkiem na masce samochodu. Znaczek potrzebny jest małolatom mającym problemy z samookreśleniem i samorealizacją. Link Zgłoś
Gość: X-man Do hipa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 08:08 Coż, szczerze mówiąc ... nic mnie obchodzi Twoja hierarchia. Nie oceniasz samochodu po znaczku? Za to ja Cię oceniam po Twoim wyborze(a la leader szajs)....z takim zapamiętaniem bronisz auta ze znaczkiem skody? Wybierasz z każdej wypowiedzi to, co chcesz widzieć, każdą krytykę swojego cudeńka spod bloku traktujesz personalnie? Powiedzieć juz nic nie można złego o fabce. Niedługo lodówkę otworzę i hip wyskoczy. Dla mnie o człowieku świadczą jego zachowania, wybory. Odnośnie zachowań: dlaczego nie komentujesz chamskich odzywek niejakiego barkasa, a tylko kanciaka? Odpowiedź: bo jest po Twojej stronie. Więc nie ubieraj się w piórka jedynego sprawiedliwego mądralo. Gdybyś trochę pomyślał, sam zobaczyłbyś ze wasze działania odnoszą skutki przeciwne do zamierzonych. Zdążyliście zrazić do siebie właścicieli fiatów i skód, drodzy mentorzy. Wasze ataki są bardzo "profesjonalne".Wyzywanie się od pedałów, ignorantów itd. Kazdy jest głupi, wątki są głupie...Ciekawe, dlaczego skodę lubią jej właściciele, a nie lubią i uważaja za badziew pozostali(nie łudź się, nie jestem wyjątkiem...tylko nie żądaj mi tu statystyk, hahaha).Postaw pośrednich jest naprawdę niewiele. Gratuluję. Aha, i nie wysilaj się, bo Twoja "ironia" na mnie nie działa. P.S.Gdybyś u mnie zajmował się wypisywaniem tego typu pierdół w czasie pracy, dawno wyleciałbyś. A wątek Skada na 35 miejscu miał na celu dać takim jak Ty dowód na awaryjność skód Wielki Kontestatorze i "Wybieraczu" Ale Ty oczywiście, naukowiec znalazłeś słowo "syrena" i miałeś wielką radochę pomijając meritum sprawy. Powtarzam: gdybym miał tak psujący się badziew, szybko pozbył bym się. Żadnyc sentymentów. Z mojej strony koniec dyskusji w tym wątku,ale tylko w tym wątku. Link Zgłoś
Gość: Miki Do X-mana IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.03, 08:40 To spadaj, nikt tutaj ciebie nie chce i twoich głupich komentarzy. To jest forum Skoda, a nie forum Anty-Skoda (takie możesz sobie założyć). Pa. PS> Nie zapomnij o wyprostowaniu worków na śmieci i dokręceniu rynny - oczywiście w twoim "markowym' bolidzie ! Link Zgłoś
marcelia.szpak Re: Do X-mana 17.12.03, 16:19 Gość portalu: X-man napisał(a): > I co mi zrobisz? Ja ci zrobie. Chcesz? Bedzie dobże... Link Zgłoś
Gość: X-man Re: Do X-mana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 16:22 może więcej szczegółow? Link Zgłoś
marcelia.szpak Re: Do X-mana 17.12.03, 16:25 Gość portalu: X-man napisał(a): > może więcej szczegółow? A jako masz bryke? Albo motor, uwielbiam motory hi,hi,hi Link Zgłoś
Gość: X-man Re: Do X-mana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 16:32 Wreszcie jakaś kobita w moim typie;-) Link Zgłoś
marcelia.szpak Re: Do X-mana 17.12.03, 16:34 Gość portalu: X-man napisał(a): > Wreszcie jakaś kobita w moim typie;-) A nie pszeszkodzi ci mój śmierdzący paluch? Link Zgłoś
Gość: X-man Re: Do X-mana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 16:38 to od ręcznego pompowania opon w fabce?biedactwo...na pani miejscu pozwałbym fabrykę w Mlada za to, że takie opony zakładają... Link Zgłoś
marcelia.szpak Re: Do X-mana 17.12.03, 16:44 Gość portalu: X-man napisał(a): > to od ręcznego pompowania opon w fabce?biedactwo...na pani miejscu pozwałbym > fabrykę w Mlada za to, że takie opony zakładają... to nie w fabii, to w furmance (perzo 4,06 t.) którom staru gnuj rozrzuca. Fabia jakoś to nie dla mnie. a paluch to od czego innego... wiesz... hi,hi,hi Link Zgłoś
Gość: X-man Re: Do X-mana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 16:50 Ojej.Nic nie szkodzi, paluch się utnie i będzie ok.Mam znajomego półaraba (wygrał już kilka gonitw)Jest Pani w jego typie... Paaaa... Link Zgłoś
marcelia.szpak Re: Do X-mana 17.12.03, 16:56 Gość portalu: X-man napisał(a): > Ojej.Nic nie szkodzi, paluch się utnie i będzie ok.Mam znajomego półaraba > (wygrał już kilka gonitw)Jest Pani w jego typie... > Paaaa... co ty gupi? paluch odjąć? i jakiego araba to ja nie kcę !!! Paaaa. stary jutro wraca. musze sień ogarnąć, bo bedzie łojił skure Link Zgłoś
h.i.p Re: Do hipa 17.12.03, 09:50 Gość portalu: X-man napisał(a): > Coż, szczerze mówiąc ... nic mnie obchodzi Twoja hierarchia. Nie oceniasz > samochodu po znaczku? Za to ja Cię oceniam po Twoim wyborze(a la leader > szajs).... hip: I skoro tak uporczywie i natrętnie o tym bezustannie pleciesz to jest jedno wytłumaczenie: jesteś pospolitym chamem. z takim zapamiętaniem bronisz auta ze znaczkiem skody? hip: Nie bronię auta. Bronię swojego wyboru bo akurat taki był dla mnie w obecnej sytuacji dobry. Bronię też zasady nie obrażania ludzi bez powodu. Może to rozumiesz? Wybierasz z > każdej wypowiedzi to, co chcesz widzieć, każdą krytykę swojego cudeńka spod > bloku traktujesz personalnie? hip: Wmawiasz sobie jakieś brednie. Mój samochód nie jest cudeńkiem. Tak samo jak mój telewizor, lodówka czy pralka. Poza tym stoi w garażu. > Powiedzieć juz nic nie można złego o fabce. hip: Można, ale na podstawie faktów, których Tobie ustawicznie brakuje. Niedługo lodówkę otworzę i hip > wyskoczy. hip: Ja otwieram komputer i wyskakują frustraci wrzeszczący: skodziarze to buraki. I mający fabiofobie . > Dla mnie o człowieku świadczą jego zachowania, wybory. > Odnośnie zachowań: dlaczego nie komentujesz chamskich odzywek niejakiego > barkasa, a tylko kanciaka? hip: Pozostawiłem to wam, antyskodowym frustratom. Odzywki barkasa mi się nie podobają, jednak rozumiem po części jego irytację jako reakcję na prowokacje i awantury antyskodowych frustratów. > Więc nie ubieraj się w piórka jedynego sprawiedliwego mądralo. hip: Nie jestem jedynym sprawiedliwym. Bronię tylko zasady o której tu wielokrotnie wspominałem, a której zdajesz się nie rozumieć. > Gdybyś trochę pomyślał, sam zobaczyłbyś ze wasze działania odnoszą skutki > przeciwne do zamierzonych. Zdążyliście zrazić do siebie właścicieli fiatów i > skód, drodzy mentorzy. hip: Chybażartujesz. Śmiać mi się chce jak słyszę takie brednie. W nosie mam opinie chamków posiadających takie czy inne samochody. > Wasze ataki są bardzo "profesjonalne".Wyzywanie się od pedałów, ignorantów itd. hip: Przyjrzyj się prowokacjom kanciaków, szpaków i innych. Bo to od nich zaczęła się awantura jeszcze na forum auto-moto. Dlatego właśnie powstało forum automobil i skoda. Jako reakcja na chamstwo i patologię antyskodowych kretynów. > > Kazdy jest głupi, wątki są głupie...Ciekawe, dlaczego skodę lubią jej > właściciele, a nie lubią i uważaja za badziew pozostali(nie łudź się, nie > jestem wyjątkiem...tylko nie żądaj mi tu statystyk, hahaha). hip: Tak, tak, wszyscy ludzie nie lubią skody, robiłeś badania socjologiczne i wszyscy wypowiadają się przeciwko skodzie. Wręcz jej nienawidzą bo to najgorszy syf i badziewie. A ci co ją mają są burakami i idiotami, codziennie ją pucującymi, są kapelusznikami i niedzielnymi kierowcami. Oczywiście jeżdżą lewym pasem i uważają skodę za luksusowe auto. Synku, poproś tatusia aby zaprowadził Cię do najbliższego zoz-u po natychmiastową poradę specjalistyczną. > P.S.Gdybyś u mnie zajmował się wypisywaniem tego typu pierdół w czasie pracy, > dawno wyleciałbyś. hip: I vice versa. A kim Ty jesteś? Po toku rozumowania i sposobie wypowiadania się można wnioskować, że słabo wykształconym awanturniczkiem. > A wątek Skada na 35 miejscu miał na celu dać takim jak Ty dowód na awaryjność > skód Wielki Kontestatorze i "Wybieraczu" hip: A dał dowód Twojej impotencji intelektualnej. > Ale Ty oczywiście, naukowiec znalazłeś słowo "syrena" i miałeś wielką radochę > pomijając meritum sprawy. hip: Miałem taką samą radochę jak Ty po znalezieniu słowa fabia. > Powtarzam: gdybym miał tak psujący się badziew, szybko pozbył bym się. Żadnyc > sentymentów. hip: Ale zrozum, że nikogo to tu nie interesuje. Po co więc uporczywie to powtarzać. Chyba, że ma się ciężką obsesję. W co zresztą nie wątpię. > Z mojej strony koniec dyskusji w tym wątku,ale tylko w tym wątku. hip: tak, idź awanturować się w domu. Link Zgłoś
Gość: X-man Re: Do hipa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 16:18 Dziękuję bardzo kulturalny panie "Wszyscy" za wypowiedź... Wychowania to panu brak. Proszę zauważyć panie kulturalny, że chamstwem w pańskim wydaniu są ataki personalne. Póki co wypowiadałem się tylko o pańskim szajsie. A pańskie epitety mam w...(niestety nie dojrzy pan, bo to za wysokie progi) Patrząc na pana doszedłem do wniosku, że metoda kanciaka ma sens. Takich jak pan trzeba tępić. Proszę się do tego przyzwyczaić. Link Zgłoś
Gość: X-man Re: Do hipa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 16:22 Aha...zauważyłem u pana skłonności do histerii. Powinien pan iść do lekarza. A pańskie przypuszczenia(jakże to miło pozostawać w sferze czyiś tak intensywnych rozmyślań) są naprawdę śmieszne. pańskie wypowiedzi zachowam w archiwum i kiedyś pokażę dzieciom. P.S. Pisownia "pan" prze małe "p"(dla pańskiej wiadomości, gdyby się pan nie domyślił) jest zamierzona. Link Zgłoś
marcelia.szpak Re: Do X-mana 17.12.03, 16:28 ale jesteś debeściak. Jeny ale mu powiedziałes to jak bedzie bo stary zara z pola wróci Link Zgłoś
marcelia.szpak Re: Do X-mana 17.12.03, 16:37 Gość portalu: X-man napisał(a): > Prawda kotku? jaki kotku, jaki kotku? pierw gadaj czym pomykasz. Link Zgłoś
Gość: X-man Re: Do X-mana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 16:39 Odpadłem w przedbiegach, ponieważ nie fabką... Link Zgłoś
marcelia.szpak Re: Do X-mana 17.12.03, 16:52 Gość portalu: X-man napisał(a): > Odpadłem w przedbiegach, ponieważ nie fabką... a to nawet ja bym nie kciała w jakieś fabce. w fabce jaechać to zupełnie jak nogi umyć brrrr. a motur ty morze masz jakowyś? my z męrzem jawe mamy, ale popsuta. Link Zgłoś
h.i.p Re: Do hipa 18.12.03, 08:17 Gość portalu: X-man napisał(a): > Wychowania to panu brak. hip: I vice versa. > Proszę zauważyć panie kulturalny, że chamstwem w pańskim wydaniu są ataki > personalne. hip: Od was, antyskodowych obsesyjnych abnegatów, się zaczęło. > Póki co wypowiadałem się tylko o pańskim szajsie. hip: To nie tykaj się go bo zaśmiardniesz. > Patrząc na pana doszedłem do wniosku, że metoda kanciaka ma sens. hip: Rozumiem. To przecież Twój idol i wzór. > Takich jak pan trzeba tępić. > Proszę się do tego przyzwyczaić. hip: Prędzej sam się wytępisz jak będziesz się wszędzie awanturował. I dobrze. Link Zgłoś
mac.card Tylko kilka zdań... 16.12.03, 08:30 Bo nie chcę powtarzać słów hipa: Gość portalu: X-man napisał(a): > Na pewno nie ode mnie... Nie twierdzę, że wątek pochodzi od Ciebie. Liczyłem tylko na elementarną uczciwość i przyznanie, ze wątek założył przeciwnik Skody. Ale zauważyłem u skodziarzy pewne tendencje: > 1.własnie do porównywania swoich aut z autami wyższej klasy To zdanie świadczy, że przeliczyłem się co do Ciebie. Jeśli fakty nie zgadzaja się z przyjętą teorią, to trzeba odrzucić fakty, co? Wątek porównujący Skodę do Peugeot'a 407 zakłada antyskodziarz, ale tendencje do takich porównań Ty zauważasz tylko u skodziarzy. > 2.idealizowania swoich "bolidów" > 3.traktowania wszelkiej krytyki ad personam > Sory, ale pewnych rzeczy nie zmienicie. Skoda jest postrzegana jako tania marka > > i awaryjna. W jednym z wątków(skoda na 35 miejscu, bodajże)poruszyłem kwestię > naprawdę dużej awaryjności tych aut. > I są to opinie użytkowników. > Samochód to nie jest tylko "jeździdełko".Samochód świadczy o właścicielu, o > jego postawie, podejściu do życia. > Cóż, jeden kupuje produkty w sklepach leader szajs(price), inny woli produkty > sprawdzonych i pewnych marek. Skoda jest póki co nadal eksperymentem > wolkswagena i choćby dwoił sie i troił, prestiżowym autem nie będzie(chyba, że > zajmie miejsce seata w co wątpię).Renault ma swoją Dacię, GM bodejże daewoo, a > Wolkswagen skodę. > Mnie ten "image" nie odpowiada. > Mam dwóch znajomych właścicieli bolida o nazwie fabia z silnikiem 3- cylindrowym > . > I są pewni, że nie kupią więcej aut tej marki. Masz dwóch znajomych? Gratuluje! Na tak licznej grupie robisz badania statystyczne? No to ja powiem, że nie wierze w miliard Chinczykow. Nie moze ich byc az tylu, bo ja widziałem najwyzej 20. A i to przewaznie byli Wietnamczycy :- ) > Z tego co oni opowiadają i z tego co wyczytałem(link podany w wyżej cyt. wątku- > > nie chce mi sie szukać)- samochodu tak awaryjnego dawno pozbyłbym się. > Jest naprawdę wiele lepszych aut klasy "B" niż skoda fabia. > Nie mam ochoty wdawać się w polemikę mierzoną liczbą milimetrów szerokości itp. > Nie to jest istotne. > Liczy się to jak się czuję w samochodzie. > W skodzie nigdy nie będę się czuł komfortowo i każdego będę zniechęcał do jej > kupna. A ile kilometrow przejechałeś Skodą? > To tylko znośne jeździdełko, klasyczny przykład produktu "ceny".Mogę się > założyć, że fabia czy octavia troche droższa nie miałyby takiego zbytu... > Kiedyś był maluch, póxniej cinqecento i seicento, a teraz fabia. > Niedługo panda. Czy to nie Ty twierdzisz gdzie indziej, że Skoda jest za droga? Link Zgłoś