Dodaj do ulubionych

Cienki Sport

15.12.03, 13:44
Witam wszystkich serdecznie.
Mam pytanie?
interesuje sie juz od dluzszego czasu rajdami samochodowymi. jezdzilem
maluchem i troche czym sie trafilo. Mysle nad kupnem Cienkasa S i wlasciwie
zastanawiam sie czy bardziej oplaca sie kupic auto nie eksploatowane
sportowo i przerabiac czy raczej juz gotowa rajdowke. Z jedne stony
sieobawiam ze gotowa rajdowka moze byc nadmiernie wyeksploatowana, z drugiej
strony nie wydaje mi sie zeby ktos zlomem jezdzil na rajdy. w tej chwili
planujemy zrobic w naszej miejscowosci wraz z automobilklubem i sekcja
mlodych automobil klubu KJS.
Obserwuj wątek
    • Gość: kuzyn Polecam material w dziedzinie............... IP: 81.208.60.* 15.12.03, 13:50
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=9662167
    • h.i.p "Uwielbiam" malolatów w cieniasach 15.12.03, 14:10
      Chyba najbardziej "lubię" małolatów w "usportowionych" cieniasach bez tłumika.
      Oczywiście pierdzących żółtków z doklejonym tjunobadziewiem typu spojler, worki
      na śmieci na szybach i typowym dla schamiałego tjunikomana stylem jazdy.
      Szczególnie "uwielbiam" tego rodzaju gówniane robactwo krążące z piskiem opon
      pod McDrive'ami - miejscem kultu tjunikowanego barachła.
      pozdrawiam poruszających się po ulicach z kulturą
      • kapciuch1 Re: "Uwielbiam" malolatów w cieniasach 15.12.03, 14:19
        pop pierwsz buraczaku nie jeste zadnym tjunikomanem. chce poprstu zrobic
        rajdowke albo kupic gotowa i zadne bajery mnie nie podniecaja tak apropo.
        pozatym wiem jak mam jezdzic i skoro wiesz ze kolo mc donaldsa jezdza tacy to
        najwidoczniej albo zmywasz tam podloge albo sam jezdzic swoim buraczanym
        maluchem z vpexem z puszki po dyzodorancie i naklejka sparco i brewkami z
        tasmy. zrozum prostaku tuning wizualny mnie nie podnieca i nie ma znaczenia. a
        pozatym nie jestem debilem zeby nie umiec rpozrozniac drogi i jady po
        normalnych drogach a jazda sportowa. nie mieszm tych pojec debilu. a kultury z
        taka geba to Ty chyab masz nie zawiele bo z takimi tekstami to wiesz mozna
        sobie co zrobic. pozatym zaloze sie ze nieraz widza Cie ludzie jak pipczysz i
        pokazujesz fucki na miescie z auta. zastanow sie nad soba i nie podciagaj
        wszystkich ludzi pod jeden typ tjunomaniakow. sport to sport a jazda autem po
        publicznych drogach to druga sprawa.
        • Gość: kuzyn Re: "Uwielbiam" malolatów w cieniasach IP: 81.208.60.* 15.12.03, 14:27
          ...Przeczytaj "dobrze" tytul.........
          Facet jasno okreslil swoje "zainteresowania"...........
          I wie gdzie szukac "materialu".......

• Gość: Radek Re: "Uwielbiam" malolatów w cieniasach IP: 209.176.38.* 16.12.03, 00:16
          Nie przejmuj sie takimi tekstami, HIP ma jakis uraz na punkcie tuningu i jest
          nadwrazliwy. Ja bym osobiscie kupil jakiegos cienkola juz przerobionego i
          przygotowanego do rajdow. Zreszta planuje zakup jakiegos taniego samochodu
          sportowego, zeby go dorznac. Nowki by mi bylo zal bo wiadomo ze auto na takim
          rajdzie tak czy owak skatujesz.
          • h.i.p Re: "Uwielbiam" malolatów w cieniasach 16.12.03, 12:45
            Gość portalu: Radek napisał(a):

> Nie przejmuj sie takimi tekstami, HIP ma jakis uraz na punkcie tuningu i jest
            > nadwrazliwy. Ja bym osobiscie kupil jakiegos cienkola juz przerobionego i
            > przygotowanego do rajdow. Zreszta planuje zakup jakiegos taniego samochodu
            > sportowego, zeby go dorznac. Nowki by mi bylo zal bo wiadomo ze auto na takim
            > rajdzie tak czy owak skatujesz.

hip: Tylko nie wyjeżdżaj tym na ulice miast. Założe się, że to będzie pierdzące
            dziadowstwo (prawdopodobnie nie spełniające norm i rejestrowane za pół litra).
            Ale jeśli będziesz tego wraka woził na lawetach na miejsce gdzie chcesz sobie
            poświrować, to pamiętaj, że dla takich postaw mam najwyższy szacunek.
            pozdr
            • Gość: Aragorn Re: "Uwielbiam" malolatów w cieniasach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.12.03, 13:26
              Niby czemu ma na ulice nie wyjezdzac? przykro mi, ze masz az tak zle
              doswiadczenia z samochodami rajdowymi, ze nie uwazasz je za odpowiednie do
              poruszania sie po drogach publicznych. Nie wiem, z czego to u ciebie wynika -
              moze nie tyle ze zlych doswiadczen, co wlasnie z braku doswiadczenia. Mimo
              tego, ze rajdowki wygladaja jak wygladają, czyli zderzaki połapane na trytytki
              i drut, i takie tam kwiatki (choc to akurat ma swoje uzasadnienie), to ich
              stan techniczny jest w 99% bez porownania lepszy, niz stan amochodów cywilnych
              jeżdzacych po naszych drogach.
              • h.i.p Re: "Uwielbiam" malolatów w cieniasach 16.12.03, 13:47

Jaki jest stan techniczny samochodów, powiedzmy że rajdowych, tego nie wiem bo
                nie prowadzę takich badań. Wiem tylko, że ich posiadacze nie respektują żadnych
                przepisów o ruchu drogowym, jeżdżą po chamsku i pierdzą w osiedlach swoimi
                oszpeconymi wrakami z przerobionymi i ryczącymi (a zatem niesprawnymi)
                wydechami. Wiem co mówię bo mieszkam w osiedlu połozonym w pobliżu miejsca
                świrowań tychże osobników. I wiem też, że profesjonalni rajdowcy przywożą swoje
                auta rajdowe na lawetach.
                Zatem: pseudosportowcy - won z ulic miast!
                • Gość: Aragorn Re: "Uwielbiam" malolatów w cieniasach IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.12.03, 21:22
                  Nic tylko "wiem...wiem"
                  A prawda jest taka, że nic nie wiesz. Nie rozrózniasz chłopków w dresach z
                  wydechami z rynny od ludzi, którzy stawiają swoje pierwsze kroki w rajdach.
                  żyj dalej w swoim małym swiecie.
            • Gość: Radek Re: "Uwielbiam" malolatów w cieniasach IP: *.2015.com 16.12.03, 16:36
              > hip: Tylko nie wyjeżdżaj tym na ulice miast. Założe się, że to będzie
              pierdzące
              >
              > dziadowstwo (prawdopodobnie nie spełniające norm i rejestrowane za pół
              litra).
              > Ale jeśli będziesz tego wraka woził na lawetach na miejsce gdzie chcesz sobie
              > poświrować, to pamiętaj, że dla takich postaw mam najwyższy szacunek.
              > pozdr

Naprawde mnie malo interesuje co ty tam sobie bzdurzysz w tej malej glowce, ale
              ci odpowiem, szukam Toyoty MR2 z 87-89 roku, bedzie w pelni sprawna i
              dopuszczona do ruchu publicznego, nie bede robil zadnych modyfikacji, moze
              klatke jesli podjalbym decyzje startu w klasie gdzie jest to wymagane, ale to
              pozniej.
              • h.i.p Re: "Uwielbiam" malolatów w cieniasach 17.12.03, 07:54

>
                > ci odpowiem, szukam Toyoty MR2 z 87-89 roku, bedzie w pelni sprawna i
                > dopuszczona do ruchu publicznego, nie bede robil zadnych modyfikacji, moze
                > klatke jesli podjalbym decyzje startu w klasie gdzie jest to wymagane, ale to
                > pozniej.

hip: Nie interesuje mnie jakiego wraka poszukujesz.
                • Gość: Radek Re: "Uwielbiam" malolatów w cieniasach IP: *.2015.com 17.12.03, 17:17
                  > hip: Nie interesuje mnie jakiego wraka poszukujesz.

To po cholere sie wtracasz i zabierasz glos w sprawie?

P.S. wypucowales juz kolpaki w swojej fabce?
                  • kapciuch1 Re: "Uwielbiam" malolatów w cieniasach 17.12.03, 17:32
                    dobre Radek. brawo :)
                    • Gość: Radek Re: "Uwielbiam" malolatów w cieniasach IP: *.2015.com 17.12.03, 18:11
                      > dobre Radek. brawo :)

hip to jest dziwny gosc, ma jakies alergiczne reakcje na slowo tuning, reaguje
                      doslownie piana na ustach. Takich oszolomow to sie ignoruje, ewentualnie jak
                      ktos lubi mozna dzgnac patykiem (zapytac co sadzi o przyciemnianych szybach na
                      przyklad) i zobaczyc jak mu sie podnosi cisnienie, a twarz nabiera niezdrowo
                      sinego koloru.

A w kwestii samego sportu, to doskonale Cie rozumiem, przejechalem sie w
                      zeszlym roku po torze motocyklem i to jest to, planuje w tym roku kilka razy
                      odwiedzic tor, nie wiem czy na dwoch kolach, bo zona mi strasznie tragizuje, ze
                      sobie krzywde zrobie itp, czy wlasnie na czterech i dlatego tez szukam jakiegos
                      taniego auta ktorym mozna troche poszalec poza drogami publicznymi na
                      zorganizowanej imprezie. Bardzo tez pochwalam twoje stanowisko, tzn to ze
                      chcesz sie scigac wlasnie na zorganizowanych imprezach a nie na drogach
                      publicznych, ja jak mialem 20 lat nie bylem az tak odpowiedzialny i czesto
                      niestety narazalem siebie i innych na niebezpieczenstwo, finalem czego bylo
                      skasowanie samochodu na drzewie przy zimowej zabawie w jazde poslizgami. Zaraz
                      pewnie hip zacznie poszczekiwac cos korzystajac z okazji ze sie przyznalem, ale
                      niespecjalnie sie przejmuje zdaniem jakiegos frustrata ;)))

Takze tak trzymac i zycze Ci czerpania wielu przyjemnosci ze sportowej jazdy w
                      odpowiednich do tego warunkach.
        • h.i.p Re: "Uwielbiam" malolatów w cieniasach 16.12.03, 12:31
          Napisałem tekst ogólny, nie odnosząc tego do nikogo konkretnego, a korzystając
          z pretekstu jakim był twój wątek.
          Ale po sposobie odpowiedzi i ilości użytych obraźliwyh słów dowiodłeś, że
          jesteś tym o co można podejrzewać "usportowionego" gnoja.
          Zerem.
          • a-ndrzej Re: "Uwielbiam" malolatów w cieniasach 16.12.03, 14:37
            Twraz jak Cie opieprzyli, to okazuje sie ze pisales tekst "ogolny". Wiesz
            przeciez ze to bzdura, bo chciales sie po prostu pomadrzyc. Chlopak odpisal Ci
            byc moze za ostro, ale pewnie szlak go trafil ,i wcale sie nie dziwie. Jak
            czytam "worki na szyby", "pierdzacy tlumik" , to mysle czy nikt juz nie potrafi
            wymyslec czegos oryginalnego? Sa rajdy w miejscach przeznaczonych do takich
            celow, a startuja w nich rozne samochody. Nie ma kozaka ktory uczyl sie startow
            na Imprezie , bo nikogo kto ma 18 lat na to nie stac. Wiekszosc zaczyna na
            przyklad od CC. Dales ciala kolego wiec nie mow ze to mialo byc "ogolnie". Po
            prostu miales nadzieje ze wszyscy Ci przyklasna ze odezwal sie nastepny
            wiesniak-tuningowiec, a tu dupa, wiec nie wiesz jak sie wycofac. Mierzi mnie
            jak ktos tak sie zachowuje. Czytam czasem to forum, ale coraz mniej tu porad,
            za to coraz wiecej Panow Jedynienieomylnych. Zeby nie dac Ci szans na riposte,
            powiem ze w moim samochodzie nie jest przykrecony nawet jeden najmniejszy
            element ktorego nie bylo gdy wjechal z fabryki. Naklejek z plomieniami tez nie
            mam.
            • h.i.p Re: "Uwielbiam" malolatów w cieniasach 16.12.03, 14:50
              Trafiłeś jak łysy grzybem w kubeł, jak mawiała moja babcia. Napisałem to co
              miałem napisać i w taki sposób jak zamierzałem - nie odnosząc konkretnie do
              autora wątku. A zrobiłem to w sposób zdecydowany bo nie cierpię małolatów w
              pierdzących cieniasach. Chłopak zamiast wyjaśnić, że jest zwolennikiem kultury
              jazdy, nie pierdzi po osiedlach i nie wpisuje się w charakterystykę hołoty,
              jaką nakreśliłem - zaczął po chamsku bluzgać. Przejaw typowy dla tjunikowanego
              ćwoka. Ale trudno - nie jedną dyskusję na tym forum przeprowadziłem o tjuninku
              i wiem czego po takich osobnikach można się spodziewać. Na poklask więc nie
              liczyłem, bo wiem jak chamstwo drogowe bywa tu bronione.
              Cieszy fakt, że w aucie nie masz żadnych nielegalnych ani uciążliwych dla
              innych przeróbek. Możesz zatem spokojnie poruszać się po drogach publicznych.
              • Gość: Radek Re: "Uwielbiam" malolatów w cieniasach IP: *.2015.com 16.12.03, 16:42
                Uwielbiam debili ze wspolczynnikiem IQ ponizej 80, madrzacych sie na wszelkich
                forach jakby pozjadali wszystkie rozumy, przy tym bredzacych bez sensu i przy
                kompletnym braku znajomosci tematu, jednoczesnie nie potrafiacych sie przyznac
                jak mezczyzni do bledu a wykrecajacymi kota ogonem na wszystkie strony (i
                tlumaczacymi sie debilnie, ze mieli co innego na mysli) jak im sie udowodni ze
                nie wiedza o czym mowia.

To tekst ogolny nie zwiazany z zadna postacia z obecnej dyskusji.

• h.i.p Re: "Uwielbiam" malolatów w cieniasach 17.12.03, 07:58

> Uwielbiam debili ze wspolczynnikiem IQ ponizej 80, madrzacych sie na
                  wszelkich
                  > forach jakby pozjadali wszystkie rozumy, przy tym bredzacych bez sensu i przy
                  > kompletnym braku znajomosci tematu, jednoczesnie nie potrafiacych sie
                  przyznac
                  > jak mezczyzni do bledu a wykrecajacymi kota ogonem na wszystkie strony (i
                  > tlumaczacymi sie debilnie, ze mieli co innego na mysli) jak im sie udowodni
                  ze
                  > nie wiedza o czym mowia.

hip: Dowodzisz, że jesteś typowym chamkiem - miłośnikiem pseudotuningowej
                  głupoty, któremu rozum zeżarł dym palonej gumy.
                  A porozmawiamy jak skończysz zawodówkę, chłoptasiu, i przestaniesz sikać w
                  najtki.
                  • Gość: Radek Re: "Uwielbiam" malolatów w cieniasach IP: *.2015.com 17.12.03, 17:32
                    h.i.p napisał:

> Gość portalu: Radek napisał(a):
                    >
                    > > Uwielbiam debili ze wspolczynnikiem IQ ponizej 80, madrzacych sie na
                    > wszelkich
                    > > forach jakby pozjadali wszystkie rozumy, przy tym bredzacych bez sensu i p
                    > rzy
                    > > kompletnym braku znajomosci tematu, jednoczesnie nie potrafiacych sie
                    > przyznac
                    > > jak mezczyzni do bledu a wykrecajacymi kota ogonem na wszystkie strony (i
                    > > tlumaczacymi sie debilnie, ze mieli co innego na mysli) jak im sie udowodn
                    > i
                    > ze
                    > > nie wiedza o czym mowia.

Ciekawe ze zapomniales zacytowac taki drobny acz istotny fragment

"To tekst ogolny nie zwiazany z zadna postacia z obecnej dyskusji."

Bardzo tez ciekawe ze tekst wziales do siebie, a chcialem ci tylko pokazacze
                    kazdy potrafi stosowac twoje prymitywne metody. To raz.

Dwa:
                    > hip: Dowodzisz, że jesteś typowym chamkiem - miłośnikiem pseudotuningowej
                    > głupoty, któremu rozum zeżarł dym palonej gumy.
                    > A porozmawiamy jak skończysz zawodówkę, chłoptasiu, i przestaniesz sikać w
                    > najtki.

Nie sil sie chlopcze na jakies analizy bo ci to bardzo slabo wychodzi, czepiasz
                    sie chlopaka, ktory chce byc czlonkiem automobilklubu (lub juz jest) i chce sie
                    scigac w legalnie organizowanych rajdach, bredzisz jakies glupoty, wez sie
                    lepiej juz idz przewietrz albo nawoskoj sobie lakier w fabce bo stajesz sie
                    upierdliwy.
                    Jesli chodzi o mnie to kolejny raz dajesz dowod swojej glupoty, otoz zawodowki
                    to ja raczej nigdy nie skoncze bo od 4 lat mam dyplom magistra ekonomii. Wiec
                    sie chlopczyku uspokoj bo to tacy ludzie jak ty sa potem zrodlem negatywnych
                    stereotypow o kierowcach samochodow marki skoda, a modelu fabia w
                    szczegolnosci.
              • a-ndrzej Re: "Uwielbiam" malolatów w cieniasach 18.12.03, 10:00
                Chłopak zamiast wyjaśnić, że jest zwolennikiem kultury
                > jazdy, nie pierdzi po osiedlach i nie wpisuje się w charakterystykę hołoty,
                > jaką nakreśliłem - zaczął po chamsku bluzgać. Przejaw typowy dla
                tjunikowanego
                > ćwoka.
                A dlaczego to niby "chlopak" mialby ci cokolwiek wyjasniac? Przciez on nie
                napisal nigdzie ze jest zwolennikiem glosnej jazdy po osiedlowych uliczkach,
                tylko ze chce kupic sportowe CC, aby startowac w wyscigach. Wijesz sie jak
                piskorz, ale nie przyznasz sie ze nie miales racji. Twoje odpowiedzi na
                zarzuty - a w zasadzie ich forma- dyskwalifikuja cie raczej jako faceta na
                poziomie. Uwierz mi, to ze ty sie za takiego uwazasz o niczym nie swiadczy.
      • Gość: ja Re: "Uwielbiam" malolatów w cieniasach IP: *.ia.pw.edu.pl 16.12.03, 17:32
        HIP zacznij sie leczyc! Albo zaloz sobie prywatne forum. Koles napisal o wspolpracy z automobilklubem, rajdowce (widziales gdzies slowo o brewkach, przyeciemnianych szybach albo wydechu?) a Ty znowu zaczales odmawiac ta swoja mantre. Czytam regularnie to forum i ciezko mi jest sobie przypomniec jakas Twoja merytorycznie godna uwagi wypowiedz na temat. Koles Cie opierdolil i slusznie zrobil. Wez swoja fabke, wyjedz do lasu i urzadz sobie 40 dni glodowki polaczonej z rozmyslaniami i powtarzaniem swojego motto. Jak juz Ci sie znudzi to wroc i napisz cos ciekawego. Z niecierpliwoscia czekamy !!
        • Gość: Radek Re: "Uwielbiam" malolatów w cieniasach IP: *.2015.com 16.12.03, 17:44
          >Wez swoja fabke, wyjedz do lasu.

ROTFL, myslalem ze z Hipa to jakis mega kozak, skoro taki byl pewny ze jakiegos
          zloma kupie, ze az sie chcial zakladac, pomyslalby kto ze sam ma jakis super
          mega wozek a Hip sie wozi biedna fabka, hahahahah.
          • h.i.p Re: "Uwielbiam" malolatów w cieniasach 17.12.03, 08:08

> >Wez swoja fabke, wyjedz do lasu.
            >
            > ROTFL, myslalem ze z Hipa to jakis mega kozak, skoro taki byl pewny ze
            jakiegos
            >
            > zloma kupie, ze az sie chcial zakladac, pomyslalby kto ze sam ma jakis super
            > mega wozek a Hip sie wozi biedna fabka, hahahahah.

hip: Widzisz chłopcze, mnie prymitywny szpan nie interesuje. Jestem poważnym
            człowiekiem a nie gówniarzem podniecającym się bzdetami. Dlatego jeżdżę
            sprawnymi i nowymi samochodami, nie wrakami rejestrowanymi za pół litra. Wyjdź
            ze świata zbliżonego do dresiarstwa to może zobaczysz coś więcej niż mizerię
            intelektualną.
            • Gość: Radek Re: "Uwielbiam" malolatów w cieniasach IP: *.2015.com 17.12.03, 17:45
              > hip: Widzisz chłopcze, mnie prymitywny szpan nie interesuje. Jestem poważnym
              > człowiekiem a nie gówniarzem podniecającym się bzdetami. Dlatego jeżdżę
              > sprawnymi i nowymi samochodami, nie wrakami rejestrowanymi za pół litra.
              Wyjdź
              > ze świata zbliżonego do dresiarstwa to może zobaczysz coś więcej niż mizerię
              > intelektualną.

ROTFL, tos mnie chlopcze ubawil, na ile lat kredytu masz ta fabke, powazny
              czlowieku. Fabia to jest auto dla kobiet i studentow, a nie powaznych ludzi tak
              na marginesie. Tak jeszcze w kwestii moich pojazdow, to na codzien jezdze
              najnowszym modelem Mustanga. 100% sprawnym, chociaz (o matko boska) ma spojler
              z przodu i z tylu, przyciemniane szyby i alu felgi (wszystko fabryczne, prosto
              z salonu).
              O przepraszam, nie jest 100% oryginalny, zdemontowalem dolny gumowy fartuch
              przy spojlerze z przodu bo trafilem zajaca i sie jeden zaczep wyrwal, chyba
              bede musial dac pol litra na przegladzie.
        • h.i.p Re: "Uwielbiam" malolatów w cieniasach 17.12.03, 08:04
          Gość portalu: ja napisał(a):

> HIP zacznij sie leczyc! Albo zaloz sobie prywatne forum. Koles napisal o
          wspolp
          > racy z automobilklubem, rajdowce (widziales gdzies slowo o brewkach,
          przyeciemn
          > ianych szybach albo wydechu?) a Ty znowu zaczales odmawiac ta swoja mantre.
          Czy
          > tam regularnie to forum i ciezko mi jest sobie przypomniec jakas Twoja
          merytory
          > cznie godna uwagi wypowiedz na temat. Koles Cie opierdolil i slusznie zrobil.
          W
          > ez swoja fabke, wyjedz do lasu i urzadz sobie 40 dni glodowki polaczonej z
          rozm
          > yslaniami i powtarzaniem swojego motto. Jak juz Ci sie znudzi to wroc i
          napisz
          > cos ciekawego. Z niecierpliwoscia czekamy !!

hip: Twoja wypowiedź wynika z niewiedzy. Ale wybaczam Ci ją:). Już napisałem,
          że nie czepiałem się konkretnie osoby autora wątku, bo mam zbyt mało informacji
          jakim jest człowiekiem (jego odpowiedź mi jednak wszystko wyjaśniła - zatem
          miałem niestety rację).
          Doskonale wiem co sobą reprezentują "rajdowcy" przyjeżdżający na "zawody" dla
          amatorów cieniasami udającymi rajdowe auta. Po prostu mieszkam w pobliżu gdzie
          świrują, w dodatku nieopodal McDrive do którego ściągają jak hieny do padliny.
          Chamstwo tych gnojków mam okazję obserwować jak na dłoni.
    • Gość: Aragorn Re: Cienki Sport IP: *.acn.pl 15.12.03, 15:47
      Rajdówki są różne - można kupić taka po RSMP czy GSMP, a można taka trzaskana
      tylko w KJS-ach. Te po kjs-ach wlasciwie proponuje soibie odpuścić - wystarczy
      uświadomić sobie, że na tych autach ktoś sie uczył jeździć, więc z reguły są
      koszmarnie wymęczone, niedoinwestowane, itd itp. Jak chcesz wyjmowac generalke
      ( w kjs-ach, bo rozumiem, że R2 jeszcze sie nie dorobiles) to poszukaj sobie A
      grupy, lub naprawde dobrej, mocnej N-ki. Ja miałem popucharowe Seicento, które
      jezdziło w pucharze przez 1,5 sezonu, i było naprawde ok. Weź jednak poprawke
      na to, jak te auta jezdzą - to, ze położył się w rowie to akurat normalka.
      • Gość: Markus Re: Cienki Sport IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.12.03, 22:46
        fakt, jesli kupowac cos przygotowanego, to lepiej po pzm niz po kjs'ach. Te z
        oes'ow raczej utrzymywane byly na biezaco w dobrym stanie, natomiast z tego co
        obserwuje na kjs'ach tam cienkie sluza glownie do brutalnego katowania bez
        wiekszych serowisow. A co do kosztow - to zblizone w sumie sa cywila i
        przygotowanego. Tak wiec szukaj, jak cos trafisz interesuj sie zawszer
        historia auta. Tak ja mowil Aragorn na oesach rowy sie zdarzaja. Wazne, zeby
        rajdowka nie byla zbudowana z czegos co wstepnie po wypadku przypominala
        paczke zlomu.
    • kapciuch1 Re: Cienki Sport 16.12.03, 19:37
      dziekuje wszystkim serdecznie z reposty. a najbardziej Tym ktorzy wzieli nie
      moja strone(choc po czesci) tylko strone sportowego ducha. w zasadzie czlowiek
      ktory mi tu o jakims tam tuningu pisze wcale mnie nawet nie denerwoje. smiech
      mnie tylko bierze ze sa tacy ludzie na swiecie. stary przykro mi ale nie masz
      sie czym pochwalic. myslisz ze mnie podnieca to jak auto ladnie pierdzi i to
      ze ma szyby przyciemnione mase spojlerow itp?? niestety zasmuce Cie bo nie.
      dla mnie ten cienki ma przedewszystkim takie znaczenie ze chce w koncu zaznac
      sportu przez wieksze s i wlasnie cienki przy niskim budzecie pozwala na to. a
      to ze niektore cienkasy pierdza tez ma swoje wytlumaczenie jezeli nie wiesz
      jakie poczytaj troche madrych gazet po co stosuje sie wydech przelotowy.
      czlowieku nie wiesz jakie mam zamiary i nie wiesz co powiedziec to powtarzam
      nie odzywaj sie na takie tematy wybiegaja za daleko jak dla Ciebie. cos Ci
      wytlumacze. dla mnie sport samochodowy to przedewszystkim impreza legalna
      gdzie jest zajebista atmosfera fajni ludzie od ktorych mozna sie wiele nauczyc
      pogadac posmiac i zaznac rywalizacji. nie myl tego z jakimis tam pierdziolkami
      na Twoim osiedlu!!!!! ja wiele wynioslem z tego ze interesuje mnie sport. po
      pierwsze nie tyle ze szaleje na drogach publicznych tylko tyle ze mniej sie
      boje ze soba jezdzic poniewaz umie sie zachowac w pewnych sytuacjach ktore dla
      normalnego kierowcy koncza sie rowem w najlebszym przypadku. i jezeli nie
      wiesz wcale nie trzeba szybko jechac zeby sie wjebac w cos w zimie. i nawet
      najlebszym sie to zdaza. Ty chyba wlasnie ejstes czlowiekiem typy niedzielny
      kierowaca ktory pucuje przed garazem codziennie auto wietrzy je i cchowa
      spowrotem a pozniej dziwia sie ile to wypadkow na drogach. i jedna racja dla
      Cibie pseudo sportowcy faktycznie powoduja duzo wypadkow ale tylko dla tego ze
      u nas jest zbyt malo imprez gdzie mozna sobie legalnie poszalec i w miare
      mozliwosci nie robic ludzia krzywdy. a pozatym po co ja sie mecze i pisze do
      debila. pozdrowienia dla Ciebie patafianie. zrob przysluge i nie odpisuj
      wiecej na zadne tego typu tematy. pozdrowienia dla wszystkich bronicych ducha
      sportowego. dzieki wam
      • Gość: Markus Re: Cienki Sport IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.12.03, 22:29
        Popieram KApciucha. Realizuj plany, im wiecej rajdowej braci, tym lepiej:) A
        to, ze niektorzy nie rozrozniaja tjuninku od rajdowek to ich problem. A ze
        przy okazji są mendami bazarowymi.. to ich problem :> Tymczasem biez co masz i
        korzystaj ze sniegu, ucz sie, trenuj :)
        Poydrawiam
        • h.i.p Ucz się kultury i języka polskiego, nieuku n/t 17.12.03, 08:10
          • Gość: sven_hannavald Re: Ucz się kultury i języka polskiego, nieuku n/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 17:06
            dobre:))) szczególnie to "kultury"
            • Gość: Radek Re: Ucz się kultury i języka polskiego, nieuku n/ IP: *.2015.com 17.12.03, 17:48
              No dokladnie, tylko czekam az hip rzuci kultowym tekstem "kultury chamie!"
              Zakladam sie tez ze on nie rozumie o co Ci chodzi. ;))))))
          • kapciuch1 Re: Ucz się kultury i języka polskiego, nieuku n/ 17.12.03, 17:23
            nie trzeba komentowac "kultury" Panie h.i.p
      • h.i.p Re: Cienki Sport 17.12.03, 08:26
        Nie mam nic przeciwko sportom rajdowym jeśli odbywają się tam gdzie jest do
        tego miejsce, a miłośnik takich rozrywek porusza się podrogach publicznych
        zgodnie z przepisami, obowiązującą kulturą i nie jest uciążliwy dla innych.
        Natomiast twoja wypowiedź, jak również słownictwo i sposób wypowiadania się,
        dyskwalifikuje cię jako mojego adwersarza. Poziom jaki sobą reprezentujesz
        godny jest prymitywa - pseudosportowca gminnego mającego problem z ukończeniem
        szkoły podstawowej. Przykre to, ale w Polsce coraz więcej mamy nieuctwa,
        prostactwa i chamstwa - a powinno być odwrotnie.
        Synku, ja dobrze wiem czym jest tuning, pseudotuning, profesjonalny sport i
        pouczanie mnie przez matołka nie potrafiącego po polsku sklecić nawet jednego
        zdania zakrawa na szczyt bezczelności. Ale cóż, mamy tzw. dymokrację więc każdy
        nieuk czuje się ważny, szczególnie jak mu tatuś kupi cieniasa i powie: no synku
        tera to ty jezdeś prawdziwy sportowiec.
        O wartościach twojego rozumowania świadczą wnioski jakie próbujesz wyciągać:
        typowo podwórkowy bełkot o niedzielnych kierowcach, pucowaniu aut itp. Nawet
        nie warto tego komentować bo robisz z siebie żałosną kreaturę.
        Odpisałem ostro na twój wątek. Ale zamiast odpowiedzi rzeczowej, może równie
        ostrej ale z zachowaniem pewnych zasad - ty odpowiedziałeś słowami schamiałego
        furmana spod budki z piwem. Wstyd.
        Przykro mi, że muszę powtórzyć - jesteś zerem.
        • ksionc h.i.p 17.12.03, 08:53
          Jesteś tylko zwykłym chamem i bucem !
        • kapciuch1 Re: Cienki Sport 17.12.03, 17:17
          gorszego goscia nie widzialem. ale jestes niepowazny czlowieku. kultura to
          moze u Ciebie poszla w las bo widzisz ze dalem do zrozumienia ze nie chce
          zebys bral udzial w odpowiedziach na moj post a Ty dalej. wlasciwie chyba
          starasz sie jakos wybrnac z tej sytuacji bo nie chcesz wyjsc na idiotei
          przyznac do bledu. masz bardzo plyciutka psychike i zakres Twojej wiedzy
          pomijajac jezyk polski wtym jestes napewno lepszy, jest bardzo malutki i
          swiadczy o nieudolnosci wypowiedzenia nic innego jak tylko nazekania obrazanai
          innych i usilowania wcisnac kitu ze jestem jakims tam tjunerem. sam jestes
          patafjanie w tej swojej fabi gowno wart. moj tato ma fabie i wiem co to za
          zlom. jednakowoz wiesz moze Ci sie w portkach robi lepiej jak jezdzisz podroba
          niemieckiej precyzji.a skoro jestes taki powazny to po co marnujesz czas na
          udzial w tej dyskusji.moze polonista nie jestem i robie byki ale juz nie
          miales sie do czego przyczepic chyba skoro na to uwage zwracasz a nie na tresc
          glupi bucu to ja moge Cie skierowac w odpowiednie miejsce. pozatym ja
          skaczylem szkole srednia i teraz studjuje. a Ty skaczyles szkole w tarnowie
          gdzie sa trzy przedmioty. zaganianie owiec wyganianie owiec i nadobowiazkowy
          jezyk rosyjski. tak wlasnie ja ksztaltuje Twoj rysopis intelektualny.
          Fabiopodnieto. a wlasnie h.i.p to skrot od czego. h.j i pedal czy cos w tym
          rodzaju. przepraszam cala reszte za wulgaryzmy ale tak mi sie nasunelo jakos
          nie wiem czym to zpowodowane chyba zbyt prymitywnym dresiazem jestem
          hehehehehe.
        • Gość: Radek Re: Cienki Sport IP: *.2015.com 17.12.03, 17:56
          Dobra hip, juz sie nie tlumacz, do Kapciucha sie dowaliles bez powodu,
          wyzywajac go od tuningowego gnojstwa, motlochu i czego tam jeszcze. Do mnie sie
          czepiasz ze niby zlomami jezdze, co jest kolejna brednia. Przepros ladnie albo
          skoncz ujadac jak jakis ratlerek, wstydu sobie oszczedz, bo twoje tlumaczenia
          sa zalosne.
          No chyba ze jestes z tych co to sobie kupili fabke na tysiac rat, a potem
          tankuja za 20zl i ich nie stac na spojler i zawiscisz innym, taki typowy
          schemat "kwasnych winogron", to wtedy taka agresja jest zrozumiala (choc dalej
          niewybaczalna)
        • Gość: Markus Re: Cienki Sport IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.12.03, 21:18
          h.i.p. napisał
          >Nie mam nic przeciwko sportom rajdowym jeśli odbywają się tam gdzie jest do
          >tego miejsce, a miłośnik takich rozrywek porusza się podrogach publicznych
          >zgodnie z przepisami, obowiązującą kulturą i nie jest uciążliwy dla innych.

a mnie droga forowa szujo nie wydaje sie, zebys mial okazje spotkac na drodze
          rajdowca bez kultury. moze i przepisy poszly w las czasem.. ale nie kultura.
          startowanie n\tylko w kjs'ach daje na tyle swobodne obycie z autem, ze pozwala
          czuc sie w ruchu swobodniej -> jechac w sposob bardziej czytelny i
          zdecydowany -> tym samym kulturalniej.
          ..nie no, do kogo ja w ogole rozmawiam.
    • Gość: kbks Re: Cienki Sport IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 09:18
      hip ty naprawde masz cos z glową.
      moze ojciec cie wykorzystywal w dziecinstwie mowiac ze to tjunink i teraz nie
      mozesz dojsc do siebie
      przeciez ty jestes monotematyczny wciaz tylko "worki na szybach" "pierdzący
      wydech" ble ble itp.
      Wroć na forum Skoda bys mogł dalej roztrzasać zalety jedynie
      słusznego,mającego najlepszy stosunek wartosci do ceny samochodu, czyli
      oczywiscie skody fabia. Skończ nas katowac swoimi koszmarami z dziecinstwa.
      Marceli Szpak ma tam niezły ubaw hehe
    • Gość: r2r2 Re: Cienki Sport IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.03, 09:46
      Właściwie to o co tu chodzi? Skoro interessujesz się rajdami samochodowymi to
      dobrze zdajesz sobie sprawę co gdzie i jak. Czy to są jakieś oczekiwania
      odnośnie analizy ekonomiczno-finansowej twoich zamierzeń, czy tylko tak sobie
      chcesz się pochwalić jakie masz pomysły na życie?
      • kapciuch1 Re: Cienki Sport 17.12.03, 17:03
        pytam bo nie mam doswiadczenia w tych sprawach w pewnym sensie bo slyszalem
        rozne opinie. jezeli nie masznic konkretnego do powiedzenia i nie masz zamiaru
        udzielic konkretnej odpowiedzi nie odpisuje. szkoda Twojego cennego czasu.
        • chaladia Re: Cienki Sport 17.12.03, 21:44
          Witaj Kapciuchu!

Pomijając tę dyskusję nie na poziomie powyżej, mogę Ci napisać tak:
          CC 1,1 generalnie bywa do nabycia w Polsce w dwóch wersjach:
          1. Po młodym sportowym użytkowniku, z reguły mocno sfatygowany, zapewne taże
          bity. Takiego należy się wystrzegać, jak ognia, bo generalnie jest to samochód
          o bardzo "miękiej" konstrukcji.
          2. Po kobiecie, której służył jako drugi samochód w rodzinie. Takowy z reguły
          jest "jak nowy", bo ileż taka lady może przejechać rocznie - moja małżonka robi
          18 kkm. Ale jak miała urlop wychowawczy, to z trudem wykręcała 4 kkm.
          Problem w tym, że nie wiem, jak sprawdzić, kto takim samochodem jeżdził przez
          całe 5-7 lat (a to szmat czasu).
          Generalnie z własnych doświadczeń mogę Ci napisać, że samochód po 75 kkm
          jeździ "jak nowy", nie czuje się różnicy w porównaniu z nowym SC. Niestety,
          uszczelki w drzwiach parcieją i zaczynają "gwizdać", amortyzatory zdążyłem już
          wymienić, sprzęgło też (w Warszawie można dostać regenerowane, znacznie
          taniej), silnik dmuchawy nagrzewnicy (drogi jak ch...) i takie tam skutki tego,
          że to Fiat, więc pojazd z definicji niezbyt trwały.
          Życzę Ci, żebyś na dobry egzemplarz trafił.
          • kapciuch1 Re: Cienki Sport 17.12.03, 23:38
            dziekuje za rade mniejwiecej chcialem uzyskac rade zeby nie kupic szmelcu a
            potem sie z tym meczyc za pomoca mlotka i innych malopreferowanych narzedzi.:)
            boje sie auto eksploatowanych w rajdach bo jestem kibicem rajdowym i widzialem
            wiele na RMP pucharzePZM w szczegulnosci i KJSach. wlasciwie to to co
            chcialbym na poczatek zrobic to wmatowac sobie fotelik, kierownice, przerobic
            zawias bo akutualnie mam dostep do sportowych. pozniej myslalem o klatce
            bezpieczenstwa z tym gorzej bo u mnie w miejscowosci ciezko kupic z
            honologacja. ale mam znajomego ktory ezdzi peugeotem 205 i ma profesjonalnie
            zrobiona rajdowke moze on cos zalatwi. on jezdzi w PZM, czasem KJS i Super OS
            w Tarnowie. co do przerubki silnika chcialem sie wstrzymac najpierw chcialbym
            dokladnie poznac auto a dysponuje dosc duzym placem zamknietym gdzie mozna
            troszke poternowac. a pozniej to juz chyba bede wiedzial cochce od tego
            auta :))) wielkie dzieki CHALADIA pozdrowionka. a co do wczesniejszych postow
            to sam widzisz z kim mamy do czynienia.
    • Gość: Kierowca Cienki w sporcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 13:24
      Dawno tu nie pisałem, chyba z rok, ale dziś przypadkowo zajrzałem na tą stronę
      i co widzę? h.i.p - opotamowi się pogłębiła choroba, trauma przybrała
      niespotykane dotąd rozmiary. Moja rada - ignoruj go, szkoda nerwów.

Co do tematu - cienias to dobre auto na początek sportowej przygody, tani i
      całkiem niezawodny. Musisz uważać jednak na możliwość dachowania, cieniasy
      kochają dachować przy byle okazji, to wynik wąskiego rozstawu kół i wysokiego
      punktu ciężkości. Podczas ewentualnych dzwonów nie zapewnia należytej ochrony,
      więc choć w KJS-ach prędkości raczej niewielkie, to jeśli myślisz poważnie o
      tym sporcie, nawet tylko na tym poziomie koniecznie zamontuj klatkę i to bez
      oszukiwania z grubością i ilością rur. Lepiej by był trochę cięższy niż kolegi
      ale w razie czego dawał większe szanse na przeżycie.
      Co do kupna - używane w sporcie mogą być w całkiem dobrym stanie, jednak jeśli
      nie znasz nikogo kto takie auto zbudował i startował nim cały czas, jeśli nie
      znasz dokładnej historii auta nie kupuj !!! Widziałem już różne kaszaloty,
      które na pierwszy rzut oka wyglądały całkiem dobrze. Po dachu, lub zwiedzaniu
      rowów płyta moze być całkowicie przetrącona. Lepiej wówczas kupić używany na
      drogach publicznych i zbudować samemu. A tak jak ktoś napisał już pod żadnym
      pozorem nie kupuj auta po KJS-ach. Najczęściej skatowane przez brak
      umiejętności. To oczywiście początek, cienias to tylko namiastka, ale od czegoś
      trzeba zacząć, a naukę należy zawsze rozpoczynać od wolniejszych aut by nabrać
      odpowiednich nawyków. Ci co zaczynają naukę od bardzo szybkich aut praktycznie
      nigdy nie są w stanie osiągnąć takiego poziomu kierowania autem jak ci co
      zaczynają w czymś stosunkowo wolnym.

I na koniec - najlepiej pobierz kilka lekcji od kogoś doświadczonego, zapytaj w
      miejscowym automobilklubie o kierowców z licencja RI bądź W i odżałuj parę
      groszy na naukę podstaw, to daje bardzo duzo, w przeciwnym razie będziesz
      powielał swoje błędne nawyki i choć oczywiscie po odpowiedniej liczbie rajdów
      będziesz jeździł szybciej, nigdy nie przeskoczysz pewnego poziomu, a im później
      tym trudniej zmienić nawyki.

Pozdrawiam i życzę wiele sukcesów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka