Dodaj do ulubionych

Chevrolet Cruze - pierwsza jazda

IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.09, 20:08
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Daniel Chevrolet Cruze - pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 20:12
      Cena samochodu zaczyna się od 49 990 zł, a wy Panowie piszecie, że jest wysoka. To ile ma kosztować, żeby była niska? Wiele portali podaje, że plastiki w wnętrzu są dobrej jakości. Coś pokręciliście w tym teście.
    • Gość: lolek Re: Chevrolet Cruze - pierwsza jazda IP: *.tktelekom.pl 24.06.09, 20:52
      Gdyby w stanach włozyli jakies małe V6 moglby byc naprawde popularny. ale bedzie 2.4 bez osigów...
    • Gość: hue hue Re: Chevrolet Cruze - pierwsza jazda IP: *.multimo.gtsenergis.pl 24.06.09, 23:22
      nie wiem nie znam się ale chyba lepiej pasowało by europejska jakość amerykański styl hue hue hue
    • Gość: szymon Re: Chevrolet Cruze - pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 07:38
      Stylistyka (podobnie jak to mialo miejsce z daewoo) bylaby niezla, gdyby pojawila sie 5-7 lat wczesniej. Moim zdaniem wspolczesne trendy wyznacza raczej insignia, a potezne przetloczenia i ostre krawedzie bardziej mi pasuja do stylistyki zapoczatkowanej przez Focusa i edge design.

Po prostu samochod. Pewnie nawet nie zauwaze, gdy mnie minie...
    • Gość: aspik Re: Chevrolet Cruze - pierwsza jazda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 07:42
      masa auta 1400kg???
    • Gość: aspik Re: Chevrolet Cruze - pierwsza jazda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 07:46
      tyle to diesel, a nie wersja 1.6, co zreszta jest w tabelce napisaliscie.
    • Gość: Hi Hi Re: Chevrolet Cruze - pierwsza jazda IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.06.09, 08:49
      Hue hue, piszac "europejska jakosc" masz na mysli to, ze wiecej bedzie stal w warsztacie niz jezdzil? To ja juz wole amerykanski styl i amerykanska jakosc. Przynajmniej bede pewny ze wsiadajac do auta na pewno pojade (i to nie do warsztatu) he he!
    • Gość: ht Chevrolet Cruze - pierwsza jazda IP: *.toya.net.pl 25.06.09, 13:40
      jechalem tym 150 konnym dieslem.
      swietne zawieszenie, trochę zbyt ostre hamulce (ale za to skuteczne), silnik ma troche turbodziury, startuje dopiero od ok 1800-1900 obrotow i wtedy już jest ok;-).
      na co dzien jezdzę 150 konna v6-tką i brakowalo mi trochę brzmienia silnika, ale ten diesel przyspiesza ładnie.

bardzo dobre wykonanie wnetrza (choc srebrne plastiki na konsoli w wyzszych wersjach wkurzają), wyciszenie - jak samochod wyzszej klasy. elelmnty deski rozdzielczej identyczne jak w insigii.

bardzo fajna linia nadwozia - od razu mi sie spoodbal

znalazlem tylko jeden minus - bagaznik. wcale nie chdzi o wielkosc, jest całkiem duży (porownywanie do octavii która ma gigantyczny kufer nie ma żadnego sensu - porownajcie do innego sedana i wtedy wyjdzie ze cruze ma mase miejsca). problem tylko z zawiasami (nie ma teleskopow) i wchodza do srodka. mowiac szczerze to jedyny zgrzyt dla mnie w tym aucie. reszta - bardzo ok.
    • Gość: Mirek Chevrolet Cruze - pierwsza jazda IP: *.agora.pl 25.06.09, 15:04
      Daniel, nie wiem jakie masz wzorce, ale zobacz plastiki w Mercedesie czy BMW, to przestaniesz opowiadać, że w Chevrolecie są dobre ...
    • Gość: Leon Chevrolet Cruze - pierwsza jazda IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.06.09, 15:51
      Mireczku, zebys tylko nie dostal orgazmu od samego patrzenia na znaczek Merca czy BMW, bo plastic taki sam szajsowaty jak w Audi (tu akurat to tektura powlekana tworzywem), Nissanie, Renault, Mazdzie czy innym wspolczesnym wozidelku. Widziales jak to dziadowsko wyglada w Lamborghini Murcielago LP640 z 2008 roku za ponad pol miliona zielonych? Nie? A szkoda.
    • Gość: swoboda_t Chevrolet Cruze - pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 12:28
      Hi Hi napisał: "Hue hue, piszac "europejska jakosc" masz na mysli to, ze wiecej bedzie stal w warsztacie niz jezdzil? To ja juz wole amerykanski styl i amerykanska jakosc. Przynajmniej bede pewny ze wsiadajac do auta na pewno pojade (i to nie do warsztatu) he he!"

Amerykańska jakość?? Pewność?? Pewność tego, że w środku będą tandetne plastiki, tapicerka z obrzydliwej szmaty, a na deser awaryjny automat nieprzystosowany do jazdy z dużymi prędkościami. Takie są amerykańskie auta. Najlepsze jakościowo auta z USA, czyli "japońce", nawet się nie umywają do prawdziwych japońców czy większości z tych, które budowano w Europie.
    • Gość: ht Chevrolet Cruze - pierwsza jazda IP: *.toya.net.pl 26.06.09, 12:58
      swoboda:
      jechalem z manualna skrzynią, bardzo dobrą. tapicerka jest wysokiej klasy. co do plastiku pisałem. wykonanie calosci naprawde na WYSOKIM poziomie

kurcze, czemu tu wypowiadaja sie sami znawcy ktorzy tego auta na oczy nie widzieli?
    • Gość: abc Chevrolet Cruze - pierwsza jazda IP: 213.86.33.* 26.06.09, 13:44
      bo sa polaczkami medrkami głąbami - cecha narodowa
    • Gość: Maks Chevrolet Cruze - pierwsza jazda IP: *.MAN.atcom.net.pl 26.06.09, 15:36
      Miałem okazje jechać dieslem 150 km. Odczucia podobne jak gość "ht". Samochód prowadzi się bardzo dobrze, precyzyjny układ kierowniczy, ostre hamulce (podobne jak w Vectrze C, którą miełem okazję jeździć), może trochę zbyt duże wspomaganie na kierownicy (ale dla mnie to nie problem). Silnik super przy niewielkich obrotach idzie jak burza, w kabinie jest cicho, wytłumienie hałasu od podwozia też bardzo dobre (znowu przypomina Vectrę C). To co najbardziej mnie sie podoba oprocz silnika to wnętrze- nowoczesne z fajnymi zegarami, wszystko na swoim miejscu, z dobrej jakość matriałów (za wyjątkiem tych plastikowych wstawek po środku). Kilka elementów jest z Insignii- podobny panel środkowy, przełączniki kierunkowskazów (dobrze że nie takie jak w Vectrze C :), pokrętła od reflektórów, przyciski od elektryki drzwi. Minusy widzę dwa- zawiasy w bagażniku wnikające do środka oraz wąski siedzenia przednie. Mnie to nie dotyczy, ale osoby bardziej gabarytowe po prostu będzie cisnęło tu i tam. Przed jazdą nigdy bym nie uwierzył że Chevrolet może zbudować takie fajne autko.
    • Gość: ee Chevrolet Cruze - pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 19:10
      Daewoo Espero,to był jak na tamte czasy niezwykle komfortowy samochód.Komfort podrózowania i ilośc miejsca w srodku zarowno wzdluz jak i wszerz porównywalny do aut klasy premium jak BMW,Mercedes.
      Nawet dzis to kilkunastoletnie juz auto jesli chodzi o komfort,dorownuje niejednej nowszej konstrukcji.Smiem nawet twierdzic ,ze stare Espero jest bardziej komfortowe niz nowy Cruze.
    • cracovian Chevrolet Cruze - pierwsza jazda 29.06.09, 21:51
      Smutne, ze GM musi ten woz w Koreii budowac podczas gdy Toyota in inni (rowniez koreanskie Hyundai i Kia) juz dawno wiekszosc swojej produkcji (wliczajac Camry hybrid) na rodzimy rynek do USA przeniosla...
    • Gość: Hi Hi Chevrolet Cruze - pierwsza jazda IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.07.09, 07:05
      Swoboda dziecko, co ty tu robisz? Przeciez masz wakacje! Idz se porzucac kamieniami w samochod sasiada. Czemu w sasiada? - bo sasiad ma!
    • Gość: stanczy Chevrolet Cruze - pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 19:53
      niechsprzedadza tego dziadostwa jak najwiecej wtedy GM bedzie moglo wiecej Camarosów sprzedac (srednia emisji spalin aut wyprodukowanych w koncernie nie moze przekroczyć (durne przepisy CAFE..)
    • Gość: stanczyk Chevrolet Cruze - pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 19:58
      taka ubozsza insignia..bo ta jest rzeczywiscie klasowa..
      nowoczesny design zew. i wew...
      w stanach zdaje sie odpowiednikiem jest Malibu/albo niedlugo w produkcji Buick Regal- calkiem zgrabne autko
    • chrisraf Chevrolet Cruze - pierwsza jazda 05.07.09, 09:37
      "...amerykanska jakosc..." dobranoc, niech se te auta kupuja sami.
    • Gość: kupiujacy Chevrolet Cruze - pierwsza jazda IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.09, 08:19
      ten samochód to prawie to samo co insignia - w salonie jak se człowiek po patrzy i po siedzi ma BARDZO wiele cech wspólnych. Jak by zmienić znaczek to mozna je nawet pomylić. Mnie się podoba :)
      • Gość: hb49 Re: Chevrolet Cruze - pierwsza jazda IP: *.pppoe.blue.net.pl 05.12.11, 21:49
        Mam Cruza nietety nie da sie porownac z Oplem Insignia.....
    • Gość: ttt Chevrolet Cruze - pierwsza jazda IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.09, 00:30
      Taaak. ;/ Dobra wersja (jak testowana) kosztuje ok 92 000 PLNów a podstawa 50 000, Czy Oni pogłupieli ? Za taką kasę można już mieć Insignię, a to już z zewnątrz pięknie wygląda. Cruze to takie bezpłciowe auto
    • Gość: igor Chevrolet Cruze - pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 16:37
      Witam. Od 5 dni mam ogromną przyjemność jeździć tym autem. Zakupiłem wersję 1,6 113km wersja LS z pakietem LS Plus ( skóry, halogeny, kierownica z systemem audio itp). Co do wrażeń estetycznych to ciężko rozmawiać o gustach. Mi osobiście bardzo podoba się zarówno jego wygląd zewnętrzny (sportowe zacięcie) jak i super wyglądające wnętrze. (elemnty tapicerowne na panelu przednim, czytelne ładnie podświetlane zegary, fajny panel centralny)
      Co do siedzeń to rzeczywiście są trochę wąskie i osoby z dużymi gabarytami mogą mieć kłopoty (dla mnie są idealne).
      Silnik 1,6 rzeczywiście jest za mały i samochód na 1 i 2 jest mułowaty. 3,4,5 to już znakomite przełożenie i Cruze jedzie jak burza. (samochód ma dopiero 300 km więc może się to zmieni)
      Zawiasy w baganiżku mi osobiście nie przeszkadzają a miłym zaskoczeniem jest otwieranie bagażnika zarówno z kluczyka jak i ręcznie z zewnątrz.
      Podumowując.Bardzo polecam to auto. Za 62 800 (dostałem spory rabat za zakup i samochód jest tańszy o 10%) mamy duży i przestronny sedan, 6 poduszek, abs, esp, klimatyzację, komp. pokładowy, czujnik cofania, centralny zamek, alufelgi (205/60 R16), skórzane kierownicę, dźwignię zmiany biegów i podłokietnik, elektryczne szyby 4 szt, podgrzewane lusterka,podświetlany schowek.
      Jestem bardzo zadowlony, a szczególnie, że w kolorze czerwonym i chromowanym grilu wygląda jak auto coupe.
    • Gość: hb49 Chevrolet Cruze - pierwsza jazda IP: *.static.espol.com.pl 21.10.09, 00:07
      jechalem 150KM dieslem,a niemialem okazji 125 KM sie przejechac.
      Moze ktos wie jaka jest roznica w osiagach.....Pilne bo chce kupic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka