Dodaj do ulubionych

Motodziennik:

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 09:36
Po miniaturce motodziennika byłem 100% pewny że będzie o BMW X6 bo nawet kolor tego forda jest taki sam.. Co za kopia.. Gdzie tu pomysłowość?
A z X6 się tyle osób niby śmiało, że się nie podoba na początku, a teraz wszyscy już kopiują.
Obserwuj wątek
    • skreem Re: Motodziennik: 25.06.09, 10:02
      łał! jutro będzie test. :-D
    • Gość: misio Re: Motodziennik: IP: 217.97.182.* 25.06.09, 11:00
      ten h...daj to ma teraz całkiem spoko silniki...hmm ciekawe jak to będzie jeździło, bo 200 KM brzmi całkiem sensownie i przepraszam za literówki
    • Gość: misio Re: Motodziennik: IP: 217.97.182.* 25.06.09, 11:01
      ten hiujdaj to ma teraz całkiem spoko silniki...hmm ciekawe jak to będzie jeździło, bo 200 KM brzmi całkiem sensownie i przepraszam za literówki
    • Gość: hmm Re: Motodziennik: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 11:11
      brakuje takich samochodów jak hr-v, małych, poręcznych ale jednak przygotowanych na polskie krawęzniki czy małomiastowe drogi (czytaj: nieutwardzone polne drogi) czy zimę (prosty ale skuteczny napęd 4x4 żeby wyjechać z zaśnieżonych ulic).
    • Gość: Ttt Re: Motodziennik: IP: 193.111.166.* 25.06.09, 11:25
      Baaarrrdzo ciekawy odcinek. Pozdrawiam
    • glaubeliebetod Re: Motodziennik: 25.06.09, 11:43
      jeżeli się nie mylę to SsangYong Actyon był pierwszy, coś jak BMW X6
    • fr000nc Re: Motodziennik: 25.06.09, 13:14
      Paaaaanie Jacku... Jest 3-drzwiowy SUV na rynku dostępny w Polsce od 30 lat ponad i ciągle w produkcji - Lada Niva :). Za 38 tys. można kupić nową i co prawda prowadzi się jak cegła - ale samochód jest niezniszczalny
    • mzyo Re: Motodziennik: 25.06.09, 13:46
      Kiedy prowadzący zacznie wcinać ostentacyjnie batoniki które reklamujecie przed motodziennikiem? Może troszeczkę przyciszycie te reklamy?
    • Gość: ENERGETYK Re: Motodziennik: IP: *.zep.com.pl 25.06.09, 14:47
      Kiedyś był jeszcze krótki NISSAN Patrol ale niestety zniknął. Patrol w ogole zniknął ze sprzedaży w Polsce a szkoda bo to świetne auto i nie naznaczone tak bardzo "poprawkami" renalut jak pozostałe modele tej pseudojapońskiej marki.
      Osobiście jeżdzę 12'sto letnią Almerą i nie psuje się w niej nic - kolega ma almere rocznik 2005 i ciagle coś jej dolega no ale cóz to już bardziej renalut niż nissan :(
    • Gość: Gość Re: Motodziennik: IP: 212.244.73.* 25.06.09, 15:12
      No no, Panie Jacku - Jeżdżę Hyundaiem i30 i wybrałem go między innymi z powodu niebieskiego podświetlenia zegarów. Wszelkie czerwone czy bursztynowe są dla mnie całkowicie nie do przyjęcia.
    • Gość: Omlet Re: Motodziennik: IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 25.06.09, 15:48
      Ty, ENERGETYK, jak Patrol zniknął jak nie zniknął?
    • Gość: stanczyk ernwopr@w Re: Motodziennik: IP: *.ip.netia.com.pl 25.06.09, 18:35
      alez Ford stanach to dopiero niezle sobie poczyna , wypuscil juz pierwsze modeel z nowym podwojnie doladowanym v6(EcoBoost), z 3,5L udalo sie wycisnc 365KM w Taurusie SH0(2 tonowe auto buja sie do setni niewiele ponad 5 sek !)
      amerykanskie miesnie spod znaku v8 (jak Chrysler 300 z Hemi 5,7L czy Pontiac g8 z 6,2L motorem od Corvette) zstana zastapione bardziej "japonsko/europejskimi rozwiazaniami - w przygotowaniu takze EcoBoost 4-cylindrowy -zdaje sie ze 1,6L i 180 KM)..
      czy wielka kolumbryna napedzana podwojnie doladowanym v6 mozna okreslic Modern Muscle carem:
      -moc powyzej 350KM - ok
      -spory moment obrotowy o poziomej krzywej przebiegu - ok
      beda sie ludzie spierac, ale jedno jest pewne - uzbrojony w taki motor Mustang dołoży w wyscigu równoległym Camaro SS z motorem v8 niemal 2-krotnie "pojemniejszym"...............
      ..............................................
      auto powinno miec 2(3) drzwi.... bo to jedyne słuszne designersko rozwiazanie (wyjatek Mazda rx8 -takie drzwiczki ujdą..:)
      absolutnie jestem za wszelakimi odmianami coupe i niech ta tendencja obejmie nawet traktory czy autobusy..bedzie ladniej na ulicach (powrót "Ogórka/?:)
      za pomocą "coupe pupy" VW przeksztallcil nudnego Passata w calkiem stylowy wóz...
      podobnie z BMW: x3/5 wygladaja nothing special, a ten x6, choc minimalnie koslawy, oddaje efekt szybkiego auta nawet w bezruchu.
      moim ulubiencem jest Infiniti FX (ten 5L v8- 390KM szczególnie by mnie intresowal:) - zdaje sie ze designerzy tez mysleli tymi kategoriami
      a to Santa FE przypomina mi troche z przodu najnowszego Saaba 9-5..?:..zrzynka ze szwedów?:)
      ......................
      swietny pomysl n tnie auto sportowe; tylko zeby designu nie spartolili, bo umija:
      pokazcie mi ladna Toyote(no moze oprocz tereowej Tundry) w ostatnich 5 latach (kiedys im sie zdarzalo: np. Solara..)..subaru juz lepiej: Forester wyglad swietnie, ale przod od Imprezy jakis niekompatybilny..
    • Gość: stanczyk Re: Motodziennik: IP: *.ip.netia.com.pl 25.06.09, 18:41
      no pewnie ze koreancy sobie zaczeli poczynac,
      wynajeli designerow dobrych (Kia Soul) i inzynierów : hiundaj ma b. przyzwoite v6(Hiujijjdajjjjj coupe) i v8 (H...ijundajjj genesis)..

a Lada Niva coooltowy wóz....
      ostatnio co namierzylen na Top Gear Russia.......polecam , to moje nowe znalezisko na Youtubie :)
    • Gość: shad Re: Motodziennik: IP: *.hsd1.il.comcast.net 26.06.09, 01:34
      zegary podswietlone na niebiesko? dlaczego nie, mnie to nie razi, a jak razi to przyciemniam.
      historia z koncowki programu niestety nie moglaby sie wydarzyc w pl, poniewaz nie mamy jeszcze autostrad, w zwiazku z czym tym bardziej nie posiadamy wydzielonych pasow dla aut wiozacych pasazerow oraz aut hybrydowych.

do pana stanczyka: tundra nie jest znowu taka terenowa, to tylko pick-up, przyznac jednak nalezy ze zgrabny.
      dzieki tez za polecenie top gear russia. wtorne ale genialne, zwlaszcza zawolanie "jewo zowut sting". ta wersja chyba lepsza jest od australijskiej. osabiscie jednak czekam niecierpliwie na czeski odpowiednik tego programu.
    • Gość: Sober Re: Motodziennik: IP: *.warszawa.mm.pl 26.06.09, 01:51
      Panie Jacku, rozumiem ideę, ale wkładanie do jednego koszyka Mercedesa CLS i VW Passata CC z BMW X6 to lekka przesada. Co innego stylizować na coupe limuzynę, a co innego SUVa...
    • Gość: ENERGETYK Re: Motodziennik: IP: *.zep.com.pl 26.06.09, 08:04
      Omlet - z Polskich salonów zniknął wejdz na nissan.pl to zobaczysz. Ale w tym przypadku chodziło mi o wersje 3 drzwiową.
    • Gość: jacek.balkan Re: Motodziennik: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 09:45
      W Polsce można jeszcze zamówić krótką odmianę Toyoty Land Cruiser - to tak a propos trzydrzwiowych terenówek.

Ale ja o czym innym - Szanowni, dzisiejszy odcinek będzie około 12. Bardzo przepraszam - pogoda pokrzyżowała nam wczoraj plany wyjątkowo skutecznie...
      pozdrowienia
      Jacek
    • Gość: gosciu Re: Motodziennik: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 13:58
      Puki co jest prawie 14 :)
      Jak slysze obietnice ze jakis test ma byc albo cos innego niz standardowy odcinek to odrazu zapala mi sie lampka - jaka obsowa bedzie tym razem ?
    • Gość: Raf Re: Motodziennik: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.09, 14:39
      no właśnie gdzie odcinek??
    • Gość: panie jacku Re: Motodziennik: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 14:43
      Panie Jacku, może lepiej ustanowić zasadę, że każdy motodziennik będzie się pojawiał zawsze wieczorem - wtedy byłyby 24h na przygotowanie odcinka
    • Gość: jacek.balkan Re: Motodziennik: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 14:55
      Gotowy, niedługo powinien wskoczyć...

• Gość: panie jacku Re: Motodziennik: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 15:42
      niestety nowy odcinek nie bangla ;/
    • Gość: GUPEK Re: Motodziennik: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 21:23
      Jak znawca samochodów może tak kategorycznie oceniać dany model tylko na podstawie koloru wyświetlacza?! Niby znawca!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka