Gość: tygrys IP: *.agora.pl 29.06.09, 17:30 Wreszcie. Tygrysy lubią napęd na tył najbardziej!!!!!!!!!!!!!!!! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: stanczyk Re: Powrót tylnonapędowego Lamborghini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 20:05 very good idea.at least !!! Lambo to nie audi..powinno byc Crazy ! Link Zgłoś
Gość: audifan Re: Powrót tylnonapędowego Lamborghini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 23:15 A masz coś do Audi? Jak dla mnie to genialna marka i szanuję ją bardziej niż to całe Lamborghini. Link Zgłoś
Gość: subaryta Re: Powrót tylnonapędowego Lamborghini IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.06.09, 00:37 Masz cos do jakiegokolwiek auta? A w dziub chesz? Przeciez nie wolno krytykowac, a juz na pewno nie Audi. W koncu to jedyne prawdziwe cztery kolka! stanczyk, opanuj sie czlowieku! Eeeeeh, szkoda gadac... ;)) Ludzie! Wiecej luzu. Audi, Lambo, Porsche, Diablo, Angelo... a co za roznica? Wszystkie piekne. Wazne ze jezdza i ciesza (albo, jak kto woli: ciesza i jezdza) Link Zgłoś
mzyo Re: Powrót tylnonapędowego Lamborghini 30.06.09, 02:36 Dziś audi jeżdżą dresy i wszyscy Ci, którzy w latach dziewięćdziesiątych jeździli BMW. Ja się z tego powodu cieszę i dziękuję audi za to. Co do Lamborghini to może mieć dziś nawet napęd na jedno tylne i jedno przednie koło i tak nie jest to już to co reprezentowały sobą modele od Diablo wstecz. Dzisiaj prowadzi się je jak większego golfa z centralnie umieszczonym silnikiem co oczywiście wpływa na wysoką sprzedaż ale czy oto tak naprawdę chodzi? Link Zgłoś
Gość: oscypeusz Re: Powrót tylnonapędowego Lamborghini IP: *.acn.waw.pl 30.06.09, 08:11 @mzyo Ile Lambo stestowałeś w tym roku? :) WIększy golf z centralnie umieszczonym silnikiem... Bugatti to też pewnie golf tyle, że trochę mocniejszy (wszak ten sam koncern) zaś Ferrari f430 to z kolei pewnie troche większe punto, c'nie? Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Powrót tylnonapędowego Lamborghini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.09, 09:00 Myślałem, że przeniesienie bardzo dużej mocy wymaga udziału wszystkich kół. Jeśli to nie prawda i wystarczą dwa koła, to czekam na przdnionapędowe Lambo, może z trochę niższą mocą, ale za to lżejsze i prostsze. ps: mój synek ma Ferrari z łańcuchowym napędem na jedno tylne koło i jest zadowolony. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Powrót tylnonapędowego Lamborghini IP: *.zone5.bethere.co.uk 30.06.09, 13:13 @stanczyk nie bardzo wiesz co po "angielsku" chciales napisac. Chciales napisac "nareszcie" a wyszlo "przynajmniej". Link Zgłoś
Gość: AliG Re: Powrót tylnonapędowego Lamborghini IP: *.rev.libertysurf.net 30.06.09, 15:29 nie obrazajcie maszyny audifana, A80, 92rok, klima, skora i tylko 300 000km!! RISPEK Link Zgłoś
Gość: audifan Re: Powrót tylnonapędowego Lamborghini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 21:08 AliG niestety mylisz się:) nie mam Audi, jestem po prostu fanem tej marki. A skoro ty tak ubolewasz, że nie stać cię na takie auto to sory...nie wyżywaj się na forach. Link Zgłoś
Gość: audifan Re: Powrót tylnonapędowego Lamborghini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 22:33 I jeszcze jedna kwestia AliG...dlatego też bardziej szanuję Audi, ponieważ to Lamborghini bierze od nich niektóre elementy wykończenia wnętrza! Np nawigację itp. Wstyd dla takiej niby luksusowej marki. Jadą po kosztach a uważają się za bogaczy. Kolejna paranoja. Pozdrawiam! Maciej G... :D Link Zgłoś
Gość: Motofan Re: Powrót tylnonapędowego Lamborghini IP: *.promax.media.pl 01.07.09, 00:01 Audifan ma rację. Wyraził swoje zdanie i został pojechany... bo to Polska... Lamborghini są bardzo ładne, ale jeśli zastanawiałbym się nad kupnem jakiegoś supersamochodu, to przynajmniej na razie nie wybrałbym żadnego auta spod znaku byka (póki, co mnie nie stać, ale trzeba mieć marzenia...). Uważam, że za takie ogromne pieniądze, należy wymagać niemal perfekcji i oryginalnego stylu... Z zewnątrz Lambo na pewno nam to obiecuje, w końcu to jedna z najładniejszych maszyn do "przekraczania prędkości światła " na świecie;). Widzę wnętrze, a tu co?!? Zonk i Zygmunt Hajzer... Środek Lambo Gallardo ma elementy żywcem wzięte od Audi (wiem jedna grupa)... Wstyd, zero własnego stylu... To zwykłe pójście na łatwiznę, a nie żadne oszczędności. Lamborghini to nie Biedronka, żeby ciąć koszty. Ten koncern robił już tak nawet przed światowym kryzysem, więc nie może być on żadną wymówką dla takich działań... Mając do dyspozycji dużo pieniędzy, wybrałbym się do salonu po Audi R8 V10. To auto niczym nie rózni się od Lamborghini Gallardo, ponoć świetnie nadaje się do codziennego użytku. A co do tylnego napędu w Lambo, to uważam, że jest to bardzo dobry pomysł. Kierowca powinien mieć wybór: tylny układ napędowy dla bardziej doświadczonych kierowców, nie tylko na tor, albo napęd na cztery koła dla osób rozpoczynających swą przygodę z tą legendarną marką. Link Zgłoś
Gość: AliG Re: Powrót tylnonapędowego Lamborghini IP: *.rev.libertysurf.net 01.07.09, 00:33 Po pierwsze Audifanie rozsmieszyl mnie Twoj teks o tym jak "szanujesz Audi bardziej niz to Lamborghini", za co? zrobili cos dla Ciebie? Audi ma fatalne podejscie do klienta. Chcac zawalczyc rynek aut luksusowych, "dalo" wysokie ceny i dodatkowo kosztowne opcje. Zobacz cene A5 i policz ile w rzeczywistosci bedzie Cie ono kosztowalo po dodaniu opcji nawet nie specjalnie "szalonych" (mi wyszlo ok 50% warosci modelu 2.0 TFSI Quattro)...oczywiscie ktos napisze jak Cie nie stac to nie kupuj...moze byc. Slynna doskonalosc montazu Audi, wcale az tak na dzien dzisiejszy nie deklasuje konkurencji jak jeszcze 10 lat temu Dodatkowo to parcie na Audi mnie troche smieszy. Nie bez powodu sie smiali w Top Gear ze nareszcie mozna znowu kupowac M3-ki a skoro juz mowa o R8,to zacznijmy od tego ze jest po prostu brzydkie i w porownaniu do np Lamborghini czy Astona Martina wypada jakos blado. I nie ma co sie burzyc ze Lambo ma nawigacje od Audicy skoro samo ma V8 od Lambo a oprocz tego zrobilo jeden z najlepszych samochodow rajdowych i dalo duzo radochy podczas ogladania grupy A :) Rispek Link Zgłoś
Gość: Motofan Re: Powrót tylnonapędowego Lamborghini IP: *.promax.media.pl 01.07.09, 02:03 Do AliG: Zgadzam się co do cen. Audi ma prawo się cenić, ale nie aż tak... Rozumiem, że należy do "wielkiej trójki", ale czasami ich ceny są zaporowe. Życie jednak pokazuje coś zupełnie innego: Audi nie narzeka na brak klientów (nie mówię o ogólnym kryzysie w branży), w zeszłym roku pobiło rekord sprzedaży, co wspaniale o nich świadczy... Mądry kierowca, który chce kupić samochód, wie co robi, wybierając Audi... Ma on pewność, że otrzymuje samochód bardzo dobrej jakości (której żadne francuskie i japońskie marki mu nie dają, no może poza Lexusem), najnowocześniejszą technikę i niezawodność popartą niemiecką precyzją. Moim zdaniem Audi i BMW wyznaczają obecnie większość standardów w "trójcy" (nie mówię o S klasie, która naprawdę posiada nowatorskie rozwiązania). Mercedes do dzisiaj nie może otrząsnąć się po tym, że ludzie zaczęli odchodzić do Audi i BMW. Sama marka nie wystarczy... Mercedesowi za dużo się kiedyś wydawało, popadł w samouwielbienie, dlatego pojawiały się (mam nadzieję,że już się nie pojawiają) modele z przeciętnym wykonaniem. Zdarzały się nawet przypadki wczesnej korozji... Wstyd i żenada... Co do Audi R8 to kwestia gustu, ale jestem wręcz przekonany, że na 100 osób minimum 90 byłoby pod ogromnym wrażeniem widząc ten model. Wiadomo Lamborghini jest autem dla trochę innej grupy odbiorców (Audi to taki gentelman, a Lamborghini "hardkor"). PS Porównywanie włożenia nawigacji z Audi w Lamborghini, a silnika w Audi z Lambo jest nie na miejscu... A przy okazji: nie V8, tylko V10 ) Pozdrawiam Link Zgłoś