Dodaj do ulubionych

Motodziennik: Tesla w GB

IP: 167.3.114.* 02.07.09, 10:12
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: aspik Re: Motodziennik: Tesla w GB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.09, 10:23
      polityka toyoty lekko dziwna- brak mocnych silnikow, materialy we wnetrzu auta w porownaniu do konkurencji, aygo... jakos nie dziwi, ze sprzedaz siadla
    • Gość: aspik Re: Motodziennik: Tesla w GB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.09, 10:25
      a co do saaba, to odejda od budowy 9-3 w wersji sedan i wroca do sylwetki krokodyla/fortepianu :)
    • Gość: ENERGETYK Re: Motodziennik: Tesla w GB IP: *.zep.com.pl 02.07.09, 10:26
      Dladczego mnie nie dziwi że tak głupi pomysł jak wymiana akumlatorów zamiast ładowania wymyśliło Renalut :D A tak na powaznie to lepiej niech się skupią nad opracowywaniem lepszych technik magazynowania energii a nie wymienianiu aku bo to bez sensu - raz na 100km wizyta w serwisie żeby wymienić baterie <lol>
    • Gość: aspik Re: Motodziennik: Tesla w GB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.09, 10:26
      *mialo byc- "ciekawe czy odejda"
    • Gość: Jeremy Re: Motodziennik: Tesla w GB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.09, 10:55
      Mam pytanie do Pana Jacka: dlaczego wycofał się Pan z codwutygodniowych testów?
    • Gość: poldeks Re: Motodziennik: Tesla w GB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 11:04
      'TAKĄ HYBRYDE' :D:D:D:D rozbroił mnie pan, panie Jacku^^
    • mzyo Re: Motodziennik: Tesla w GB 02.07.09, 11:25
      1.Jedyny rozsądny pomysł na rozwiązanie problemu zasiegu wtyczkowozów to pomysł Renault(ktoś już wcześniej go poruszał).
      1a.Od przyszłego roku telefony komórkowe mają mieć wspólną wtyczkę do ładowania. Poza tym w przypadku wtyczek w gadżetach producenci chcą zarabiać na ładowarkach czy kablach. W przypadku wtyczkowozów to jedyny sposób na przejechanie np 1000 km bez jakichś koszmarnych przestojów a więc producenci powinni to wspierać szczególnie że produkowanie osobnego akumulatora do kazdego modelu jest ekonomicznie nieuzasadnione(efekt skali).

2. Dlaczego w Polsce nie budują takich miast? Cisza, spokój i panów w AUDI nie ma.

3. Miejmy tylko nadzieję, że nowa SUPRA będzie oferowana w normalnej sprzedaży w Europie z kierownicą po lewej stronie. Szukałem kiedyś supry w Polsce i jedyne co mozna tutaj kupić to przekładki albo rozwiercone do 500 km cudaki.
    • Gość: QQ Motodziennik: Tesla w GB IP: *.chello.pl 02.07.09, 11:57
      Pomysl z wymienialnymi bateriami niekoniecznie pochodzi od Renault, to moze miec cos wspolnego z tym projektem:
      www.betterplace.com/solution/
      www.youtube.com/watch?v=FcoJt2KLC9k
      W skrocie chodzi o model biznesowy podobobny do tego jaki stosuja operatorzy telefonii komorkowej. Zamiast "minut" kupuje sie "kilometry" itd., nie jest sie wlascicelem baterii w samochodzie. Ogolnie rzecz biorac znajac metody operatorow sieci komorkowych, trudno sobie wyobrazic zeby to bylo oplacalne dla konsumentow czyli kierowcow.
    • Gość: jacek.balkan Motodziennik: Tesla w GB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 12:14
      Wydaje mi się że producenci samochodów nie pozwolą swoim klientom skonsumować oszczędności, wynikających z tego że prąd jest dużo tańszy niż benzyna - stąd dziwaczne pomysły że kupujemy elektryczny samochód, ale akumulatory do niego "wypożyczamy", "bierzemy w leasing". Sprawa jest prosta - skoro ktoś wydawał miesięcznie 200 euro na paliwo, a teraz miałby wydawać 20 czy 10 na prąd, to zostanie mu za dużo pieniędzy - i trzeba się nimi jakoś zaopiekować... pozdrowienia
    • Gość: Gość Motodziennik: Tesla w GB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 12:24
      Panie Jacku czy mógłby Pan przedstawić ofertę samochodów hybrydowych dostępnym na rynku?????
    • Gość: xxx Motodziennik: Tesla w GB IP: *.samar.pl 02.07.09, 13:10
      powiedzcie lepiej o tym BYD E6 który można zamówić w Łodzi.
    • Gość: greg Motodziennik: Tesla w GB IP: *.aster.pl 02.07.09, 13:58
      mowa jest o samochodach z emocjami i pokazana honda ktora ma przeciez cale mnóstwo takich samochodow: prelude, crx, s2000, integra, szkoda tylko ze zaden z nich nie jest produkowany a civic type-r z belka skretna to żenada. jakie emocje sa w saabie to tez nie wiem: 9-3 (czyli cadillac bls), 9-5 - fajne okularki ten sam wyglad od chyba 10lat noi jeszcze super cabrio 9-3 a raczej vectra cabrio
    • Gość: paweu Motodziennik: Tesla w GB IP: *.chello.pl 02.07.09, 20:01
      Czy nie można zbanować tego czubka???
    • Gość: stanczk ernwopr@wp Motodziennik: Tesla w GB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 20:32
      Tesla powinna wygladac bardziej futurystycznie !..mniej Lotusowato (Evory nie przebije designersko)
      ...........
      przydala by sie Supra, albo MR2 nastepca....na takie mniejsze auta bedzie teraz moda..
      ponadto powiedzcie mi co to jest: Najwieskzy producent aut na swiecie i nie ma sperbolidu, albo nawet auta sportoweg..drogiego / taniego...bylejakiego...?
      teraz dopiero cos w Lexusie majstruja (LF-A?)...no i oby to wygladalo , bo Toya od lat nie pokazala nic ladnego (Solara 2-drzwiowa na rynek amerykanski to jedyne co sobie przypominam)
      ponadto 3,5 L powinno miec ponad 300KM (hijindaj nawet ootrafi taki wynik osiagnac !)
      .................
      dla Saaba kciuki w góre:
      to 9-5 powinno wygladac solidnie...
      czekamy na 9-3 Krokodyla czyli wersje hatch/coupe, bo cabrio Aero wyglada zabójczo !

Audi A5 cabrio , czy Saab 9-3 Aero Turbo cabrio.....mały Quizzzz, ja miałbym dylemata co wybrac.....

..............................................
      no tak zup[elnie bez aut to troche nudno, nie?!?: ale na zachodzie sie kombinuje w tym kierunku: Holandia , Dania (Kopenhaga ma najwiecej rewoerow w Europie) i jak niemcy widac przodują..
      .........

tego ehehhe chyba trza polubic, bo walczyc sie z nim nie da....
      a moderator spi !!! - albo celowo utrzymuje jego wpisy zeby byla zadyma na forum...
    • Gość: greg Motodziennik: Tesla w GB IP: *.aster.pl 02.07.09, 22:24
      chyba jedynym wyjsciem sa obowiazkowe konta do dodawania komentarzy... albo brak komentarzy
    • Gość: nalepas Motodziennik: Tesla w GB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 11:57
      BLAD/

JEST SILNIK 2.2 DCAT 177KM W AURISIE I AVENSIS NP.!!! PANIE JACKU:)
    • Gość: jacek.balkan Motodziennik: Tesla w GB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 11:37
      Wiem, ale chodziło o silnik benzynowy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka