Gość: LIpa IP: *.stacje.agora.pl 16.07.09, 17:28 Zamiast żyłować mały silnik i nie osiągnąć nic prócz wzrostu masy nad przednią osią i zbędnego skomplikowania, należało wstawić 1.8TSI i się nie wygłupiać. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: F. Re: VW Golf TSI - test wideo IP: *.stacje.agora.pl 16.07.09, 17:29 Przecież tu nie chodzi o osiągi, ale o emisję spalin. 1.4TSI 118kW wg fabryki ma spalanie (i emisję CO2) mniej więcej 10% niższe od 1.8TSI. UE próbuje zmusić producentów do obniżenia średniej emisji CO2, więc VW mając w ofercie Tuarega i parę innych ciężkich aut musi szukać oszczędności w niższych klasach. A z masą też nie byłbym taki pewien, bo chyba 1.8 jest cięższy od 1.4 Link Zgłoś
Gość: Lipa Re: VW Golf TSI - test wideo IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 16.07.09, 18:44 Taa, papier jest cierpliwy i przyjmie każdą bzdurę więc nie widzę problemu w napisaniu w papierach, że w Golfie 1.8TSI emituje 10% mniej tego śmiertelnie toksycznego gazu. Realnym zużyciem paliwa ani mocą praktycznie się nie różnią. Słowem: bullshit! Link Zgłoś
Gość: Mnie to juz wku... Re: VW Golf TSI - test wideo IP: *.tktelekom.pl 16.07.09, 21:39 Ta Unia zabije niebawem motoryzacje. Nawet USA uległo przez 'obame'. A to wszystkoto dla kasy, nawet nie chodzi o sama motoryzacje... powoli konczy sie jako taka wolnosc, Nie dlugo fani normalnych samochodów beda zmuszeni do cieszenia sie pudełkami na prad, a niech spróbuja sie sprzeciwic.... Żal, a koncerny o tym wiedza i wciskaja ku... zwykłym ludziom kit - taniej wyjdzie uzytkowanie auta o wiekszej pojemnosci niz tego gówna!! Link Zgłoś
Gość: asdasd Re: VW Golf TSI - test wideo IP: *.tktelekom.pl 16.07.09, 21:45 www.wykop.pl/link/211311/nigel-farage-po-wybraniu-buzka-na-przewodniczacego-pe Mało zwiazane z motoryzacja.... chociaz Link Zgłoś
Gość: Bejbe Re: VW Golf TSI - test wideo IP: *.chello.pl 17.07.09, 07:30 Nie uważam, że 1,4 TSI w wersji 160 KM jest wyżyłowany. Była od samego początku jego wersja 170 KM (juz w Golfie V GT) a teraz jeszcze doszła jednostka z Ibizy FR o mocy 180 KM. Trzeba też pamiętać, że na wielu rynkach stawki podatkowe czy ubezpieczeniowe nalicza się od pojemności silnika. Link Zgłoś
Gość: Lipa Re: VW Golf TSI - test wideo IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 17.07.09, 09:18 Nieee no jasne, że w porównaniu do motocykli klasy 600 ten zamulacz w ogóle mocy nie ma ale argument o podatkach ssie jak diabli. Zwróć uwagę że jest już w ofercie tańszy 1.4TSI dla tych, którym przeszkadza groszowy (w stosunku do ceny auta) podatek na niektórych rynkach. Ze też w Seacie nie mają tego problemu? Link Zgłoś
Gość: dx Re: VW Golf TSI - test wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 22:21 Efekt cieplarniany i walka z rzekomym CO2 to jedna wielka sciema. Po prostu geniusze wpadli na pomysl, zeby kasowac szmal za powietrze. Jakaz patologia zapanowala w gatunku ludzkim, ze cale narody daja sie tak oglupic i placic za te blazenade. Dzialalnosc przemyslowa czlowieka generuje zaledwie kilka marnych procent CO2 calorocznej swiatowej emisji, z czego motoryzacja to jest zaledwie ulamek. Realnie motoryzacja generuje jakies 2-3% calej emisji CO2!!! Ponad 90% dwutlenku wegla emituja ludzie, zwierzeta, wulkany, itd ogolnie przyroda. Samych ludzi mamy 7 miliardow i w przeciwnosci do samochodow oddychaja non-stop, ilez to jest CO2! Moze trzeba ograniczyc liczbe osob? Eee nie na to nie wpadna zadne eko-blazny - przeciez to wlasnie od ludzi zbiera sie eko-haracze. Link Zgłoś
Gość: druop22 Re: VW Golf TSI - test wideo IP: *.finemedia.pl 18.07.09, 09:02 zaczynają się od 75tyś. ale: - jak chcesz mieć kolor inny niż biaŁy 1500zl - skóra : 8500zl - szklany szyberdach elektyrczny : 4500 - ESP + 1500zl - czujnik cofania: 1000 - radio : 1500 - pakiet podstawowy (peirdoŁy które powinny być standardem): 990zl szybko cena szybuje plus 20tyś. ciekawe i cieszące klienta dodatki powinny zachęcać do kupna auta a nie odstraszać od zakupu ... zwŁaszcza że cena bazaowa nie jest niska Link Zgłoś
Gość: xx Re: VW Golf TSI - test wideo IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.09, 11:48 Po co to gadanie, toć to VW, niemiecka technologia. Głupi Polak kupi choćby miał się na całe życie zadłużyć. Link Zgłoś
Gość: Axton Re: VW Golf TSI - test wideo IP: *.chello.pl 20.07.09, 07:21 Golf 1,4 TSI 122 KM kosztuje od ok. 62 tys zł w wersji Trendline z klima i pełną elektryką - to chyba nie jest jakaś wygórowana cena w porównaniu np. z koreańską konkurencją? Poziom bezpieczeństwa dostajemy gratis podobnie jak zero problemów z odsprzedażą kilkuletniego auta ;-) Link Zgłoś
Gość: 666 Re: VW Golf TSI - test wideo IP: *.chello.pl 23.07.09, 07:11 W końcu 1,4 TSI to Car Engine Of The Year 2009, za nic takich tytułów nie przyznają ;-) Link Zgłoś
Gość: Lala Re: VW Golf TSI - test wideo IP: *.chello.pl 24.07.09, 07:17 A mi sie tam podoba czy TSI czy TDI po prostu fajnie wyszedł i godnie kontynuuje tradycję Golfa Link Zgłoś
Gość: Marek Re: VW Golf TSI - test wideo IP: 80.53.225.* 28.07.09, 18:20 ale sie tu niektorzy napinaja, to po prostu maly, zaawansowany silniczek i tyle, nie ma co do tego dorabiac jakiejs ideologi. pozdrawiam:) Link Zgłoś
Gość: ehehehehe Re: VW Golf TSI - test wideo IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.09, 19:20 a moto.pl dorabia na chwaleniu volkswagena Link Zgłoś
Gość: ninoczka Re: VW Golf TSI - test wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 09:16 Wyjątkowy shit ten motor. Nagrody dla tego motora mam gdzieś. Mam też swój rozum i doświadczenie ponad trzydziestoletnie z autami. Zrobiłam dwie długie testówki tym autem i dla porównania motorem 100 TCe Renaulta. Jak mamę kocham, nie widzę porażającej różnicy. Widzę natomiast porażającą różnicę w cenach. Natomiast Polaka ciągnie do aut z dwoma Victorami na atrapie kierownicy , jak muchę do ścierwa. Polkę pociągają te auta o wiele mniej. Link Zgłoś
Gość: Tengo Re: VW Golf TSI - test wideo IP: *.oracle.co.uk 29.07.09, 16:43 Hmm, jesli 100KM TCe jezdzi tak, jak 160KM TSI, to ja nie mam pytan, lece potestowac jakies Renault. VW juz jezdzilem, troche klocek, ale silnik fajny ;-) Link Zgłoś
Gość: anonymus Re: VW Golf TSI - test wideo IP: *.chello.pl 29.07.09, 23:43 Porównywanie Renaulta do Volkswagena jest zwyczajnie głupotą. Jedyną wadą silników TSI jest trochę wyższe niż podaje producent spalanie, ale też te silniki aż proszą się by dać im pojechać. Link Zgłoś
Gość: k Re: VW Golf TSI - test wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 00:06 Ja mam gdzięs wynalazki VW, wspomaganie podówjnym doladowaniem to w wykonaniu tandety VW ryzyko dwukrotnie wyższych awarii wszystkiego co się wiąże z zewnętrznym osprżetem tych 160 KM. Ja tam wolę swoje wolnossące 1.8 bez turbo, bez kompresora, 10 KM więcej niezawodne, szybkie i boskie. Zobaczycie że beda się sypac te turbinki i kompressory szybciej niz sie wydaje Link Zgłoś
Gość: rafa Re: VW Golf TSI - test wideo IP: *.dub-rngsnd.metro.digiweb.ie 30.07.09, 18:03 to sa jeszcze ludzie ktorzy kupuja cos niemickiego?wstydzilibyscie sie po tym co nam zrobili.ja mam japonskie i chocby nie wiem co napisali i powiedzieli o nich sprzedajni pismaczkowie to nigdy niemca nie kupie Link Zgłoś
Gość: rafa Re: VW Golf TSI - test wideo IP: *.dub-rngsnd.metro.digiweb.ie 30.07.09, 18:03 to sa jeszcze ludzie ktorzy kupuja cos niemickiego?wstydzilibyscie sie po tym co nam zrobili.ja mam japonskie i chocby nie wiem co napisali i powiedzieli o nich sprzedajni pismaczkowie to nigdy niemca nie kupie Link Zgłoś
Gość: mako Re: VW Golf TSI - test wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 20:14 ja mam golfa V z tsi 122km, jest zarąbiasty, trochę przejeżdziłem i to jest TO!!! Nigdy "skośnookiego" nie kupię, Toye w Anglii składają czasami debilni studenci jako praca wakacyjna Link Zgłoś
Gość: tolek Re: VW Golf TSI - test wideo IP: *.pai.net.pl 31.07.09, 01:33 @rafa - zgadzam się i tez z tego względu nie kupię niemca. Jeśli chodzi o "niezawodność" golfa V to znajomej w niespełna 4-letnim "tedeiku" wysiadł mechanizm opuszczania szyby przedniej (koszt w serwisie: 450 zł) oraz przetarły się kable od wycieraczki tylnej szyby i odpowiedzialne za otwieranie tylnej klapy. Cała ta ściema z pakowaniem turbosprężarki i kompresora do kompaktów wyjdzie na jaw za 2-3 lata, jak masowo będą padać turbiny i kompresory. Japończycy z wolnossących 1,6 - 1,8 bez problemu wyciągają 130 - 140 KM, moment obrotowy fakt mniejszy niż w 1,4 tsi ale za to silniki nie do zdarcia. Link Zgłoś
Gość: Raider Re: VW Golf TSI - test wideo IP: *.chello.pl 31.07.09, 07:02 tolek - trochę elementarnej wiedzy - silniki 1,4 TSI debiutowały juz 2005 roku i do tej pory sprzedano ich tysiące - znalazłeś gdzieś obiektywne informacje o ich awaryjności??? Ja nie - ale Ty sprawdź dokładnie. Co do japońskich silników to dam dwa przykłady (Nissan 1,8 - wady fabryczne polegające na zużywających się po 40 tys pierścieniach tłokowych i zacierających się wałkach rozrządu - temat znany od 6 lat a silnik nadal w produkcji ;-) , Toyota silnik 1,8 - zacierające się panewki na wale korbowym, problemy ze smarowaniem - silnik nadal dostępny, Toyota wymienia go na gwarancji frajerom na taki sam) = to w kwestii japońskich silników nie do zajechania ;-) Link Zgłoś
Gość: bucefal Re: VW Golf TSI - test wideo IP: 88.220.76.* 31.07.09, 09:31 Wszytko już zostało powiedziane, szczerze życzę powodzenia nabywcą pojazdów z silnikami 1.2 - 1.4 turbo o astronomicznych mocach. Zobaczymy się za 150 000 km. Oczywiście życzę powodzenia bo jeśli się okaże, że te silniki są po tym przebiegu nadal coś warte i nie trzeba będzie wymieniać turbiny i innych tam osprzętów to może się sam się skusze. Link Zgłoś