Dodaj do ulubionych

VOLVO 440????????????????????????????????????????

IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 19:33
PRZYWIOZŁEM SOBIE VOLVO Z HOLANDII, DAŁEM CHYBA NIEWIELE BO 1000 EURO, A ROK
93 - PEŁEN WYPAS - SKÓRA, KLIMA ITP. FABRIKEN GAZ (LPG) !!! CO WIECIE CIEKAWEGO
NA TEMAT TEGO MODELU, A W SZCZEGÓLNOŚCI JAK SIĘ ON SPRAWUJE. NAPISZCIE - Z GÓRY
DZIĘKUJE
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: VOLVO 440???????????????????????????????????????? IP: *.telia.com 31.01.02, 19:40
      Czesc Mikke! ja tez jestem Mike.Jak go juz masz to trzeba Ci pogratulowac.Ale
      niemniej nie ciesz sie ta maszyna za wiele.Pamietaj powymieniaj wszystkie oleje
      jakie tam sie znajduja,skrzynia biegow,motor, wymienic w servo od
      kierownicy,wymienic plyn hamulcowy,sprawdzic pasek rozrzadu czy nie czas na
      wymiane.Uzywaj normalnie nie rob z tego wyscigowy to jakis czas
      pojezdzisz.Pzdr.Michal
    • Gość: Casey Re: VOLVO 440???????????????????????????????????????? IP: 192.168.1.* 02.02.02, 00:33
      > FABRIKEN GAZ (LPG) !!!
      Gaz nie jest Volvo tylko firmy stojącej naprzeciw fabryki w Holandii i montuje
      instalacje z napisem Especially for Volvo.
      Zainteresuj się legalizacją butli. Nowe są legalizowane na lat, potem butla musi
      przejść badania lub trzeba kupić nową.

> JAK SIĘ ON SPRAWUJE. NAPISZCIE - Z GÓRY
      >

Zapraszam na www.klubvolvo.org.pl, wpisz się na listę dyskusyjną i pytaj
      śmiało, są tam zagazowane 4xx.

Casey
    • Gość: Dybeścia Re: VOLVO 440???????????????????????????????????????? IP: 192.168.1.* 06.02.02, 19:59
      Jest to chyba najpopularniejszy model VOLVO ,a ale najbardziej awaryjny w
      histori tego koncernu.
      • Gość: mikke Re: VOLVO 440????? do Dybeścia IP: 217.8.182.* 10.02.02, 15:33
        Gość portalu: Dybeścia napisał(a):

> Jest to chyba najpopularniejszy model VOLVO ,a ale najbardziej awaryjny w
        > histori tego koncernu.

Co wiesz więcej nt. awarii tego modelu!!!!!?
        Nie chodziło mi w końcu o stwierdzenie "najbardziej awaryjny" lub najmniej -
        CHODZI MI JAK JUZ O KONKRETY!!!!!!!!!!!!!! Bo i w końcu Mercedes jest też
        awaryjny.

• Gość: Michal Re: VOLVO 440????? IP: *.telia.com 10.02.02, 16:25
          Jako ciekawostka juz jest nastepca V50 podobny do Avensisa.Narazie reporterzy
          zrobili pocichu zdjecia jak byl badany w arktyce.Pzdr.MIchal
      • Gość: Antek Re: VOLVO 440????????????????????????????????????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.02, 11:45
        Gość portalu: Dybeścia napisał(a):

> Jest to chyba najpopularniejszy model VOLVO ,a ale najbardziej awaryjny w
        > histori tego koncernu.
        Absolutna prawda. Miałem taki model rocznik 91, jeździłem nim przez ok. 1 rok
        (97/98) aż mi go ukradli. Podejrzewam, że namiar na niego dali chłopcy z serwisu
        ponieważ zostawiłem u nich w tym czasie jakieś 8000 zł za naprawy i częsci.
        Takich samochodów po prostu się nie kradnie, chyba że jest konkretne zamówienie
        (nowe części do odzyskania).
        Psuło się wiele rzeczy i nie pamiętam już wszystkiego ale między innymi regulacja
        wolnych obrotów, jakieś przełączniki. Samochód przy zakupie miał 160kkm i
        wyglądał na bardzo dobrze utrzymany egzemplarz ale koniec końców wiele części
        było do wymiany. Jedyna zaleta tego samochodu to duża przyjemnośc z jazdy.
      • Gość: mikke Re: VOLVO 440???????? dybesciu odezwij sie IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 16:29
        Prosze o konkrety dot. Volviątka
        • Gość: dybescia Re: VOLVO 440???????? dybesciu odezwij sie IP: *.ltk.com.pl 09.03.02, 20:08
          Sory że tak długo to trwało ale dopiero niedawno mam stałe łącze.Na temat volvo
          niedługo się odezwę.
          Volvo for life
          Volvo is the best.
          • Gość: mikke Re: VOLVO 440???? do dybesciu IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 01:19
            Gość portalu: dybescia napisał(a):

> Sory że tak długo to trwało ale dopiero niedawno mam stałe łącze.Na temat volvo
            > niedługo się odezwę.

Fajnie Cię "usłyszeć" po tak długim czasie!!!!!!!!!!!

> Volvo for life
            > Volvo is the best.

Zgadzam się z ostatnim stwierdzeniem - VOLVO IS THE BEST.

Swoją drogą przerobiłem już trochę temat - Ja i moje Volvo - wymieniłem paski:
            alternatora (sam pękł) wspomagania i klimy, no i oczywiście rozrządu. Magik -
            mechanik powiedział, że jeszcze bym pojeździł, ale strzyżonego Pan Bóg strzyże.
            Ha , ha. Czekają mnie najprawdopodobnie jeszcze, łączniki stabilizatorów i
            zimering. A potem OVER i tylko czysta jazda. Nawet bez robienia tych łączników
            jeździ się świetnie. Ja mu w gaz (w przenośni i dosłownie) a ON rura, grzeje jak
            cholera!!! na 2 dochodzę do 60 i muszę kurka uważać, bo nie starczy prędkości dla
            biegów, a cóż w mieście można w/w 60 km/h - to gdzież ja wykorzystam możliwości
            tej maszyny????????
            Na razie to tyle

Pozdro

mikke
        • Gość: dybescia Re: VOLVO 440???????? do mikke IP: *.ltk.com.pl 09.03.02, 20:12
          Sory że tak długo ale dopiero od niedawna mam stałe łącze.W sprawie VOLVO
          niedługo się odezwę.
          Volvo for life
          Volvo is the best.
    • Gość: olo Re: VOLVO 440???????????????????????????????????????? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 16:22
      Szwagier ma 460, diesla tego z silnikiem od renówki. Samochód sie sypie jak
      dziewczyny za wschodniej granicy :))))). Ma jedną wielką zaletę pali 5/100, no
      może ciut więcej.
      • Gość: v460 Re: VOLVO 440???????????????????????????????????????? IP: 164.143.240.* 27.02.02, 20:37
        Mysle ze troche na wyrost straszysz czlowieka. Jak wiadomo 4-setek nie
        produkuja juz od 96 r. i najmlodszy model moze miec najmniej 6 lat. Mysle ze
        kazde auto 6-letnie odnotowalo jakas awarie. Ja jezdze juz chwile takim
        samochodem i nie widze specjalnych powodow do narzekan. Wystarczy tylko troche
        o niego zadbac. Mysle natomiast ze aktualna relacja ceny tego auta do tego za
        nia otzrymujemy jest dosc korzystna.

Ja moge powiedziec tyle: sprawdz go dokladnie czy nie byl bity i regularnie
        serwisowany i sie nie martw. Jezeli nie bedziesz mial wyjatkowego pecha to nim
        jeszcze dlugo pojezdzisz. Ryzyko przy kupowaniu takie samo jak przy kupowaniu
        kazdego innego samochodu tylu letniego (albo mniejsze, bo to jednak solidy
        wozio). Natomiast przyjemnosci z jazdy Ci nic nie zabierze. Czesto pokonuje 400
        kilometrowe odcinki na raz i nie czuje zmeczenia. Fotele sa super a samochod
        prowadzi sie dobrze. I do tego jest naprawde ladny, charketerystyczny, nie to
        co kazdy obly japonczyk czy francuz - wszystkie na to samo kopyto.

Na koniec jeszcze jedna uwaga. Ja moge nie byc obiektywny. Ale przejedz sie
        kiedys takim samochodem a juz nigdy nie bedziuesz chcial miec innego - no,
        moze 850 (V70)
        :))

pzdr.
        • Gość: mikke Re: VOLVO 440???? do v460 i ola IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.03.02, 19:49
          Gość portalu: v460 napisał(a):

> Mysle ze troche na wyrost straszysz czlowieka. Jak wiadomo 4-setek nie
          > produkuja juz od 96 r. i najmlodszy model moze miec najmniej 6 lat. Mysle ze
          > kazde auto 6-letnie odnotowalo jakas awarie. Ja jezdze juz chwile takim
          > samochodem i nie widze specjalnych powodow do narzekan. Wystarczy tylko troche
          > o niego zadbac. Mysle natomiast ze aktualna relacja ceny tego auta do tego za
          > nia otzrymujemy jest dosc korzystna.

I to jest święta racja !!!
          Przejechałem 1500km już moim Volviątkiem i jestem pod wrażeniem. Zakochałem się w
          tym sprzęcie - kultura jazdy, odpał, gaz (dosłownie LPG)do dechy i wątpię, by
          jakikolwiek poldek miał najmniejsze szanse, japońce też mogą się chować.

>
          > Ja moge powiedziec tyle: sprawdz go dokladnie czy nie byl bity i regularnie
          > serwisowany i sie nie martw. Jezeli nie bedziesz mial wyjatkowego pecha to nim
          > jeszcze dlugo pojezdzisz.

Nie był bity na 100%, no chyba, że trochę przez grad. Widać, że regularnie
          serwisowany i zamierzam nim pojeździć bezproblemowo ok. 5 lat - tym bardziej, że
          nasi "rządowi gieniusie" kombinują coś z akcyzą i na następne VOLVO - bo na pewno
          będzie to ta marka, trzeba będzie trochę kasiory uzbierać. Powiem wam, że tak
          trochę już myślę o 850.

> Ryzyko przy kupowaniu takie samo jak przy kupowaniu
          > kazdego innego samochodu tylu letniego (albo mniejsze, bo to jednak solidy
          > wozio). Natomiast przyjemnosci z jazdy Ci nic nie zabierze.

> Czesto pokonuje 400
          > kilometrowe odcinki na raz i nie czuje zmeczenia. Fotele sa super a samochod
          > prowadzi sie dobrze.

KOLEJNA ŚWIĘTA RACJA. Jak wsiadłem w Volvi w Holandii, to tylko 2 razy się
          zatrzymywałem, by się wylać. Aż żal było wysiadać, na autobanie, tą maszyną się
          płynie!!! A gazu wzięło to tylko 8 litrów i to przy 130 - 160 km/h

> I do tego jest naprawde ladny, charketerystyczny, nie to
          > co kazdy obly japonczyk czy francuz - wszystkie na to samo kopyto.

Mój ma do tego jeszcze piękny spojlerek, krótki tył i to jest w nim piękne.
          Zawsze chciałem mieć takie coś właśnie po to ...... by jeździć jak człowiek, a
          nie jak polonezem (sorry za złośliwość, ale jeździłem takim złomem)

> Na koniec jeszcze jedna uwaga. Ja moge nie byc obiektywny. Ale przejedz sie
          > kiedys takim samochodem a juz nigdy nie bedziuesz chcial miec innego - no,
          > moze 850 (V70)
          > :))
          >
          > pzdr.

POZDRO dla wszystkich
          mikke
    • Gość: olo Re: VOLVO 440???????????????????????????????????????? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 14:39
      Co do prowadzenia 460 to w życiu niczym gorszym nie jeździłem, a jeżdziłem też
      polonezem:). Nie wiem może to wina egzemplarza, ale wrażenia koszmarne.
      A poza tym poldek ma lepsze przyspieszenie.
      • Gość: v460 Re: VOLVO 440???????????????????????????????????????? IP: 164.143.240.* 28.02.02, 16:00
        odnosze wrazenie ze chyba nigdy nie bylo CI dane jechac 460, chyba ze mocno
        zdezelowanym. Tak sie sklada ze tez mialem przyjemnosc wczesniej podrozowac
        polonezem (z silnikiem 2 od Forda - 124 km) a jednak odczuwam duza roznice
        jezeli chodzi o przyspieszanie - i to na korzysc 460 (zeby rozwiac wszelkie
        watpliowsci:) ). Co do komfortu jazdy i prowadzenia sie samochodu - no
        comments:)
    • Gość: olo Re: VOLVO 440???????????????????????????????????????? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 16:18
      A ta 460 to był diesel? Trochę oczywiście przesadziłem. Ale w porównaniu z
      samochodami jakimi jeżdże na codzień to muł straszny!!!
      • Gość: v460 Re: VOLVO 440???????????????????????????????????????? IP: 164.143.240.* 28.02.02, 17:38
        benzyna, 2.0 na wielopunktowym wtrysku
        katalogowo do 100 - 10,1 s i wystarcza, silnik jest wystarczajaco dynamiczny
        zeby sie nie bac wyprzedzac.
        109 km, a wiec nie wyzylowany i dzieki temu mysle ze zrobi jeszcze bez problemu
        drugie tyle ile ma (150 kkm).
        Ja jestem bardzo zadowolony, ale jak mowilem, nie jestem do konca obiektywny,
        bo volvo kocham od dziecka:). Obiektywnie rzecz biorac japonczyki sa pewnie
        troche trwalsze ale przy samochodach uzywanych nigdy nic nie wiadomo na pewno
        (a mysle ze i volvo jest duzo ponad przecietna).
        Mozesz zle trafic i nawet kilkuletni japonczyk bedzie kompletnie padniety.

pozdrawiam
    • Gość: olo Re: VOLVO 440???????????????????????????????????????? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 17:44
      A widzisz, uwierz mi, że diesel jest koszmarny. Jest to silnik od renówki 19.
      Jak sie rozpędzi to nawet nieźle grzeje ale rozpędza się jak traktor.
      • Gość: v460 Re: VOLVO 440???????????????????????????????????????? IP: 164.143.240.* 28.02.02, 18:04
        mysle ze kazdy diesel z tego okresu chodzi podobnie, wiec nie ma co specjalnie
        narzekac
        taka byla technika
        teraz co innego - diesle to dynamiczne autka
    • Gość: zijo Re: VOLVO 440???????????????????????????????????????? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.03.02, 16:48
      Krótko mówiąc - fajny sprzęt, nic więcej
    • Gość: paulo Re: VOLVO 440???????????????????????????????????????? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 16.03.02, 21:01
      dobry sprzęcik nic więcej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka