cracovian 29.07.09, 16:36 Na crash testach wypada bardzo slabo. Ale przy zderzeniu z tradycyjnym polskim szrotem i tak wyjdzie gora. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sss Re: Opel Frontera (1991-2004) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 22:56 slyszalem ze ci z krakowa to parowy do potegi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ble Re: Opel Frontera (1991-2004) IP: *.legnica.vectranet.pl 07.11.09, 17:45 dobra rada - nie kupować tego szajsu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Opel Frontera (1991-2004) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 17:45 bardzo fajne autoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: Opel Frontera (1991-2004) IP: 217.243.253.* 08.12.09, 09:03 Znajmoy mial 2.5 Td z przełomu 97-98- powiem tak z dala od takieo badziewia. Psuło sie wszytko od silnika, po łożyska, napędy. Elektryka to wogóle osobny rozdział- szwankowało wszytko po kolei. na domiar złego zuto korodowało, to rant maski, to pod listewkaMI DRZWI.A ceny części ...kosmos. Lepiej dołozyc troszke i kupic cos japońskiego lub koreańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
nz Re: Opel Frontera (1991-2004) 10.12.09, 12:15 Jezdzilem tym samochodem przez 3 lata 2.2 16v benzyna wersja krotka B z rocznika '99 po zalozeniu opon 31' MT na poligonie w wesolej bez problemu dawala sobie rade z patrolem GR na 33' MT znajomych tak samo jak Terrano II (pare rajdow przeprawowych wygrali wiec nie mozna powiedziec ze to przez slabego kierowce w Patrolu, Frota jest lzejsza i zwrotniejsza) konstrukcja jest bardzo podobna do Terrano II tylko Terrano gorzej zachowywalo sie na szosie na zakretach w trasie i na rajdy turystyczne byla bardzo fajnym samochodem i jezdzi do dzisiaj bez wiekszych problemow u nastepnego wlasciciela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opel Frontera (1991-2004) IP: 81.219.207.* 17.03.10, 23:31 do kolesia wyżej po pierwsze nadwozie frontery jest japońskie po drugie to nie są nowe auta mają swoje lata i przebiegi po trzecie jak naprawisz tak będziesz miał(mam nadzieje że to zrozumiałeś)no i jak twierdzisz że tak gniją to proponuje kupić pajero z tego samego rocznika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opel Frontera (1991-2004) IP: 81.219.207.* 17.03.10, 23:35 no i jeszcze jedno twój koleś miał pecha bo 2,5TDI to najgorsze silniki jakie szły do frontery,jeepa,chryslera woyagera i jeszcze paru innych.Zanim sie coś kupi to trza się o tym troche dowiedzieć.Gratuluje zakupu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opel Frontera (1991-2004) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 22:58 mam frotkę 2.8 TDI z 96r. Chciałabym zamienić ją na 2.2 TDI z 99 lub 00 tylko jak ona daje radę z ciągnieciem przyczepy około 2 ton ?? Obecna tej masy prawie nie czuje na haku i daje to spory komfort . Rozważam też benzynę 3.2 z gazem. Priorytetem jest ciągnięcie przyczepy. Co radzicie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danielrajszczak Re: Opel Frontera (1991-2004) IP: *.limes.com.pl 14.04.10, 11:19 Rewelacyjne auto - moja Frota 2001r DTI 16V - nie psuje się specjalnie. W terenie dzielne, bardzo dzielne! Kolizje (były 3) parę zadrapań lakieru u nas, japończyki i bmk'a do konkretnej "rewitalizacji;)" POLECAM! A teksty, że znajomy miał... A mój miał gęś na złotym łańcuchu i ten łańcuch podobno był do dupy! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyel Re: Opel Frontera (1991-2004) 30.08.10, 13:33 Panie Danielu przyjemnie słyszeć, że frota dti 16v jest dzielna. Ja mam wersję sport z LSD 2001, co nie chce ruszyć z małego dołka, z mokrej trawy. Tył się ślizga a przód nic. Co to jest, że jak sprawdziłem na podnośniku, przednie koła niby są zapinane a nie ciągną? Mam też wrażenie, że nie sprzęga się też mechanizm różnicowy tylnej osi. Znani mi mechanicy nic nie wiedzą a ci z ASO wiedzą jak mają instrukcję, a nie mają, bo to trzeba ściągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: Opel Frontera (1991-2004) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 20:54 Mam frontere 2,4 benzyne 1994rok i mam mały problem gdyż jadę i jak by mi odcinało dopływ paliwa po czym zapala się pomarańczowa kontrolka z rysunkiem jakieś pompy. Po czym trochę ją zamuli i bedzie jechała dalej! Dzieje się tak gdy jeżdżę w terenie lub zakrętach. więc w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Opel Frontera (1991-2004) IP: 198.208.240.* 16.02.11, 19:42 Nie WOL tylko W0L... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super gość Re: Opel Frontera (1991-2004) IP: *.play-internet.pl 17.02.11, 13:19 Osobiście miałem ponad rok taką FROTKĘ 3,2 V6 bo z mniejszymi silnikami nie nadaja się , są zbyt małe silniuk do tego typu auta To nie suv tylko terenówka Jeśli chodzi o wadliwość ? zawieszenie by zniszczyć trzeba naprawdę brutalnie traktować by sie wybiło koszty? całość elementów metalowo bumowych to ok 700zł (ale kompletnie wszystko ) +robota hamulce ? dość skuteczne zawsze mozna założyć np. Brembo trwalsze Jedna z zasad przy tego typu autach (nie dla naiwnych) trzeba od czasu do czasu podniesć maskę i sprawdzić Gaz ? osobiście miałem Polska instalację sekwencję i bez problemowa (tańsza od przereklamowanych i niektórych popularnych) różnicy 0 miedzy benzyną a gazem , spalanie gaz przy dość dynamicznej jeździe od16-18 gazu/100km (przeliczając na cenę paliwa w pseudo terenówkach bez gazu (bo brak miejsca) zaoszczędzałem od 2-5litrów na100/km . Piękne auto teraz żałują że sprzedałem :( Może poszukam ponownie ale tylko silnik 2,8 "klekot" lub 3,2 benzynę, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniak Re: Opel Frontera (1991-2004) IP: *.play-internet.pl 17.02.11, 13:21 Mateusz masz zapchany filtr paliwa ale bardziej obstawiam na pompę Odpowiedz Link Zgłoś
kraqsek80 Re: Opel Frontera (1991-2004) 20.02.11, 14:35 Wole nissana terrano 2 2.7tdi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kki Re: Opel Frontera (1991-2004) IP: *.man.poznan.pl 14.03.11, 22:31 Mam 2.8TDI '95 to prawdziwy samochód. wszystko się trzęsie, wibruje. jak się wciska gaz to buja budą. jak się rozpędzi do 120kph to trzeba się drzeć w środku bo szum opon zagłusza wszystko. czysta przyjemność. Spalanie trochę straszy, w zimie ciężko zejść poniżej 12l/100 myślę że to przez MTki i to że jak dojeżdżam do celu to temperatura dopiero idzie w górę. Z awarii raz się załączyła dmuchawa w nocy mimo, że nie było kluczyka i wyssało aku ...a i nie działają tylne szyby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balbina Re: Opel Frontera (1991-2004) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.12, 19:29 Do wszystkich tych, którzy o Fronterach piszą źle ... Mam Fronterkę 2.0 z gazem i nie powiem złego słowa o tym aucie. Dodam, że jest to opelek z 96 roku. Jeżeli dbamy o auto, to nie dzieje się nic złego z niczym w tym aucie. Jeżeli weszliście w posiadanie takiego auta i macie od niego wymagania takie jak od chociażby Range Rovera, to stuknijcie się w czoło i lepiej uzbierajcie pieniążki na takie auto, które spełni wasze oczekiwania głównie w terenie, bo kupujecie samochód za małe pieniążki a oczekujecie, że pokona niewiadomo jakie super wyboisości. Pozdrawiam wszystkich miłośników :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opel Frontera (1991-2004) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.13, 00:07 W pełni popieram. Frota Sport A 2.0 benzynka - mam i nie chcę zmieniać na żaden inny. Frontery są naprawdę O.K. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serek Re: Opel Frontera (1991-2004) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.13, 20:58 WITAM MAM PYTANKO NIEDAWNO KUPIŁEM FRONTERE 1996r 2,0 I MAM PROBLEM Z OGRZEWANIEM CHODZI OTO ŻE WĘŻE PRZY NAGRZEWNICY SĄ GORĄCE A SAMA NAGRZEWNICA ZIMNA TERAZ NIE WIEM CZY MOŻE JEST ZAPOWIETRZONA CZY PO PROSTU ZEPSUTA CZY JEST JAKIŚ KOREK ŻEBY SPRÓBOWAĆ JĄ ODPOWIETRZYĆ DODAM ŻE JEST ZAGAZOWANA DZIĘKI ZA ODP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balbina Re: Opel Frontera (1991-2004) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.12, 19:33 ... Dodam jeszcze, że jestem trzecią właścicielką tego auta i od nowości jedynie kabel od tylnego stopu przerwał mi się, a raczej uległ korozji. O AUTO TRZEBA DBAĆ !!!!!!!!!!!! pOZDRAWIAM :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opel Frontera (1991-2004) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.13, 00:29 Zgadza się, o samochód trzeba dbać. Jak o wszystko zresztą jeśli się chce żeby długo posłużyło. Dodam jeszcze, że mój Sport jest z 1994 r. i wszystko w nim działa jak trzeba. Rdzy nie ma w ogóle. Ramę i spód samochodu zakonserwowałem kilka lat temu i mam spokój. Frontery używam do wyjazdów turystycznych oraz do wypadów w teren typu las lub gdzieś nad wodę itp. Do tych celów Frota nadaje się znakomicie. W jakieś wielkie błota nie pcham się, bo mnie to po prostu nie pasjonuje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frotka Re: Opel Frontera (1991-2004) IP: *.cdma.centertel.pl 25.01.12, 17:06 Autko jest fajne. W terenie radzi sobie nieźle jak na moje potrzeby, w firmie jest nie zastąpione i popieram "Balbine" jak dbasz tak i masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korzen Re: Opel Frontera (1991-2004) IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.12, 23:04 Pirwsza Froyke kupilem przed 5-ciu laty model A ktotka byla rewelacyjna, nic sie nie dzialo przez ponad dwa lata - zero problemow!! Oczywiscie lubie dbac o swoje auto-kazde.Kiedy je sprzedawale na placu staly juz od tygodni " dwa chlewy" po tzw terenowcach.Moje stalo dwie doby.Bylem bardzo zadowolony wiec kupilem wersje B takze krotka od trzech lat jest super, ale ja nie robie problemu kiedy trzeba wymienic amortyzatory.Robie to co trzeba. auto odplaca mi niezawodnoscia. Chcesz jezdzic w terenie niech ci fachowcy zmontuja auto do terenu auta seryjne nadaja sie do jazdy w tzw. lekkim terenie i to wszystko . Kiedys Firma Opel Mnie rozsmieszala i nadal tak jest , ale na Frontere nie dam powiedziec zlego slowa, w kazej chwili wsiadam i jade i wiaz zero problemow!!! czego iu wam zycze. Odpowiedz Link Zgłoś