kris_kelvin Re: VW.......... 31.12.03, 21:12 Gość portalu: Kuzyn napisał(a): > Najlepsze auta swiata ..... dla mechanikow owszem bo stanowi nieustanne zrodlo zarobkow Link Zgłoś
Gość: magnum Re: VW.......... IP: *.lcs.net.pl / 195.205.150.* 31.12.03, 21:32 W każdym razie na pewno jedne z najdroższych ... Cena Golfa V doprowadziła mnie do gwałtownego napadu śmiechu ... Pozdrawiam Link Zgłoś
charlie_x Re: VW.......... 31.12.03, 21:40 Gość portalu: magnum napisał(a): > W każdym razie na pewno jedne z najdroższych ... > Cena Golfa V doprowadziła mnie do gwałtownego napadu śmiechu ... > Pozdrawiam ...i nie tylko ciebie,ale pozostawiam tę kwestię najbardziej zainteresowanym, czyli samemu "vałwejowi" i jego klienteli.pozdr. Link Zgłoś
sebastian_sz Re: VW.......... 31.12.03, 21:41 Dobry żart. Cena przeasadzona (to ma być "auto dla ludu"??), design właściwie żaden - kanciaste kształty, te same od wielu lat, przeważnie smutne szaro-czarne wnętrze z marnych plastików. Co z tego, że podobno nie trzeszczy? Wygląda obleśnie i tyle. Jak wsiadasz to nie wiesz czy to Seat, Skoda czy VW. Nic dla oka, zbyt wiele dla portfela. Link Zgłoś
devote Re: VW.......... 31.12.03, 22:17 sebastian_sz napisał: > przeważnie smutne szaro-czarne > wnętrze z marnych plastików. plastiki sa dobre a jesli chodzi o kolory to szare i czarne sa w wiekszosci aut.vw oferuje czarne,szare,bezowe i tyle styka. jesli juz to jakie kolory proponujesz? zielone,niebieskie,czerwone? :) smiech Link Zgłoś
sebastian_sz Re: VW.......... 01.01.04, 11:48 Plastiki są twarde i brzydkie, takie są moje odczucia, a miałem już kilka samochodów. Co do kolorów - szare i czarne są w większości ale nieciekawie to wygląda. Lepiej jest z beżem, ale często do tego dochodzą jakieś imitacje drewna (może w niektórych modelach prawdziwe drewno) i w sumie nie jest to wygląd zapierający dech w piersiach. Nuda nuda i jeszcze raz nuda. Ale jak ktoś to lubi. > jesli juz to jakie kolory proponujesz? zielone,niebieskie,czerwone? :) smiech Kiedyś mówiono: "Śmiej się pajacu". :-) Link Zgłoś
devote Re: VW.......... 01.01.04, 13:55 sebastian_sz napisał: > Plastiki są twarde i brzydkie, takie są moje odczucia, a miałem już kilka > samochodów. kompletna bzdura widac ze nawet nie siedziales chociazby w Golf 4 lub Bora albo Passacie.Przeciez cala deska rozdzielcza (czarna gora) jest zrobiona z bardzo miekkiego plastiku.Przyjemna faktura.Nawet "daszek" nad zegarami mozna naginac jak gume.Plastiki konsoli sa powlekane miekkim "nalotem" cos co w dotyku przypomina gume.to samo z uchwytami drzwi od wewnatrz.sa "miekkie" w dotyku i bardzo przyjemne. Kompletnie ciebie nie rozumiem co ty gadasz.Brednie. Link Zgłoś
Gość: M4b Re: VW.......... IP: 217.8.168.* 06.01.04, 10:22 Faktycznie cuuuudo .... Pomijając fakt że to gówno co określiłeś "nalotem" w dwuletnim samochodze zlazło (dokładnie jak jakiś nalot) i został goły twardy chamski plastik ... Dla ciekawskich - VW Sharan, wesja Comfortline, V6 ... W tej cenie za te pieniądze nie ma prawa się to zdarzyć. Zresztą cały ten samochód to porażdka. Ilość usterek które miał do dzisiaj starczyła by na kilka prawdziwych, solidnych samochodów. niestety VW jest na równi pochyłej, jeśli szybko drastycznie nie poprawią jakości to klienci ich oleją totalnie. Stosunek cena/jakość dramatycznie spada, i to bynajmniej nie z powodu obniżek cen ;) Link Zgłoś
devote Re: VW.......... 07.01.04, 01:22 Gość portalu: M4b napisał(a): > Faktycznie cuuuudo .... > Pomijając fakt że to gówno co określiłeś "nalotem" w dwuletnim samochodze zlazł > o > (dokładnie jak jakiś nalot) i został goły twardy chamski plastik ... zgadza sie z tym bo tez mi sie tak zrobilo ale dopiero teraz ( 4 lata) to jest problem ale w US VW drastycznie obnizyl ceny tych plastikow i za 7$ mozna kupic komplet raczek do drzwi.nawet nie oplaca sie myc jak brudne tylko kupic nowe :) ale faktem jest ze NIE powinno to sie przytrafic.jak powiedzial mi diler to ten "nalot" jest wrazliwy na tluszcz i potem odchodzi.ja naogol mam rece czyste i nie tluste (olej,krem itd) Link Zgłoś
Gość: M4b Re: VW.......... IP: 217.8.168.* 07.01.04, 10:41 Widzisz, też nie mam uświnionych rąk w samochodzie, a mimo to zlazło draństwo :( Może i w USA to kosztuje 7$ ale u nas niestety znacznie drożej ... I masa problemów ze zmianą ... Link Zgłoś
Gość: barnie Re: VW.....idzie do piachu IP: 5.2.* / *.chello.pl 31.12.03, 22:37 bez dwóch zdań... ta firma stacza się coraz bardziej.Jak ulał do niej pasuje "Miałeś chamie złoty róg..." Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: VW.....idzie do piachu IP: 81.208.60.* 31.12.03, 22:48 .....Nie pierdol gnoju.......bo to przyszly FSO-VW....... .........Ja jak cos pisze to tak jest!........... Link Zgłoś
Gość: barnie No tak, rzeczywiście! na posty takiego IP: 5.2.* / *.chello.pl 01.01.04, 13:44 idioty i chama nie ma co odpowiadać.Mam nadzieje że inni użytkownicy VW to normalni ludzie.Tobie życze wszystkiego najgorszego w Nowym Roku! Link Zgłoś
maaaq Re: No tak, rzeczywiście! na posty takiego 05.01.04, 03:19 nie chce uogolniac, ale vw-owcy to nie zawsze normalni ludzie:) Zwlaszcza ci w mocnych tdi... Link Zgłoś
fantomasek Re: VW.......... 01.01.04, 14:44 VW najlepiej sprzedaje sie w europie wiec jest najlepsza marka i koniec Link Zgłoś
kris_kelvin Re: VW.......... 01.01.04, 16:59 fantomasek napisał: > VW najlepiej sprzedaje sie w europie wiec jest najlepsza marka i koniec w Polsce kilka lat temu najlepiej sprzedawal sie Polonez wiec to najlepszy samochod dla polaka Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: VW.......... IP: *.udn.pl 01.01.04, 19:07 VW? Nie pierd.. bo VW+Seat+Skoda+Audi+Bentley+Bugatti+Lamborgini+ Huj wie co jeszcze to może się najlepiej sprzedaje w sumie. Link Zgłoś
Gość: touran Re: VW.......... IP: *.media4.pl / *.media4.pl 01.01.04, 19:28 oczywiście, tylko że Polskę to zalało daewoo ze swoimi lanosami, matizami - shit!! Zdecydowanie wolałbym widok VW na naszych ulicach niż koreańskich badziewi!!!!! VW - git autko tylko nasze zarobki no comments !!! Link Zgłoś
devote Re: VW.......... 01.01.04, 20:06 Gość portalu: touran napisał(a): > VW - git autko tylko nasze zarobki no comments !!! wrescie ktos zrozumial czy to VW wina ze polacy zarabiaja mniej niz niemcy? Link Zgłoś
Gość: touran Re: VW.......... IP: *.media4.pl / *.media4.pl 01.01.04, 20:26 DEVOT dzięki. jak swiat długi i szeroki każdy bedzie chwalił to czym właśnie jeździ. Ot i cała prawda. Gdy normalni POLACY zarabiali tyle co "europejczycy" to by zmieniali auta jak się należy co 5 lat. i raz by jeździł VW a innym razem każdą inną marką. A tak mamy właśnie takie rozmowy jak ta. A to nie dotyczy tlko aut ale całego naszego życia. Wszyscy mamy najlepsze aparaty fotogr., komputery, ciuchy żony, dzieci itp. itd. Szczęscia i VW w Nowym Roku. Link Zgłoś
qrenblack Cwoki z Pomrocznej,kupujcie Lanosy... 01.01.04, 20:51 ...ratujcie polskom motoryzacje,hehe Link Zgłoś
kris_kelvin Re: VW.......... 01.01.04, 22:36 devote napisał: > wrescie ktos zrozumial > czy to VW wina ze polacy zarabiaja mniej niz niemcy? nie rozumiesz problemu. Dlaczego wszyscy normalni producenci moga sprzedawac auta taniej a VW nie dosc ze drozej to ubogo wyposazone. Porownywalna 307 kosztuje mniej a oferuje to samo co Golf a Corolla tez jest tansza a jest lepszym autem. Link Zgłoś
Gość: . Re: VW.......... IP: *.dyn.optonline.net 01.01.04, 23:24 skoro jest lepszym to czemu sprzedaje sie gorzej w europie niz golf? Link Zgłoś
kris_kelvin Re: VW.......... 01.01.04, 23:37 Gość portalu: . napisał(a): > skoro jest lepszym to czemu sprzedaje sie gorzej w europie niz golf? Maybach, BMW 7 i wiele dobrych aut sprzedaje sie gorzej niz Golf czy to znaczy ze Golf jest lepszy? Link Zgłoś
Gość: . Re: VW.......... IP: *.dyn.optonline.net 01.01.04, 23:39 nie porownuj golfa do 7 porownuje golfa do corolki czyli auta w tej samej klasie Link Zgłoś
kris_kelvin Re: VW.......... 02.01.04, 00:11 Czy naprawde uwazasz ze ilosc sprzedanych aut jest decydujaca jesli chodzi o jakosc auta? Moim zdaniem nie. Jesli chcesz auta z tej samej klasy to prosze Alfa 147, BMW 3 compact czy Mazda 3 sprzedaja sie tez gorzej. W Japonii Corolla sprzedaje sie duzo lepiej niz Golf. Golf wysoka sprzedaz w Europie zawdziecza najwiekszemu rynkowi niemieckiemu. Nie sztuka byc mistrzem na wlasnym podworku. W prawie wszystkich kategoriach Corolla jest lepsza od Golfa. Jest trwalsza, mniej sie psuje, jej silniki sa bardziej dynamiczne i mniej pala, wnetrze jest duzo lepiej wykonczone. Golf jest przecietnym europejskim autem i musi jeszcze duzo nadgonic do japonczykow. Link Zgłoś
Gość: . Re: VW.......... IP: *.dyn.optonline.net 02.01.04, 00:30 > Czy naprawde uwazasz ze ilosc sprzedanych aut jest decydujaca jesli chodzi o > jakosc auta? nie wiem bo nigdy nie slyszalem aby byly robione badania na ten temat.w kazdym badz razie ludzie jak kupuja nowe auto to chca kupic dobry samochod wiec ilosc sprzedanych aut jest jakims wykladnikiem.pamietaj ze golfy sprzedaja sie dobrze nie tylko w niemczech.sprzedaz w niemczech nie zapewnila golfowi 1 miejsca w europie swego czasu. Link Zgłoś
tee2000 Re: VW.......... 02.01.04, 17:32 Cena przeasadzona (to ma być "auto dla ludu"?? Autem dla ludu mial byc garbus a teraz to kazdy kto ma jakas przyzwoita prace moze kupic sobie samochod co nie znaczy ze musi to byc golf. Niech kazdy kupuje wzaleznosci od potrzeby i zawartosci wlasnej kieszeni. Ja lubuje sie ostatnio w Renault Megane II Nowy golf przypomina mi peugeot'a Co do jakosci materialow to jak na tej klasy samochod sa ok. Zgadzam sie z tymi ktorzy mowia o miekkim plastiku.Bo tak w rzeczywistosci jest. Moze ten co widzi inaczej siedzial w skodzie a nie golfie. "Gdyby POLACY zarabiali tyle co "europejczycy" to by zmieniali auta jak się należy co 5 lat albo i co 2. i raz by jeździł VW a innym razem każdą inną marką. A tak mamy właśnie takie rozmowy jak ta. " Zgadzam sie i widze ten sam problem VW sprzedaje po tej cenie bo wie ze i tak sprzeda to co bedzie chcial sprzedac a jesli cos sie pogorszy to z cenami mozna zawsze isc na dol. Oni maja swoich analitykow i napewno wiedza co moga a czego nie,co robic teraz a co mozna bedzie zrobic jak bedzie taka potrzeba. VW jest firma ktora jest na rynku wiele lat i nie ma wiekszych problemow tak wiec polacy powinni uczyc sie od lepszych a nie krytykowac kiedy sami nie maja sie czym pochwalic. Pozdrawiam wszystkich lubujacych sie w samochodach nie tylko golf'ach Robert Link Zgłoś
wowo5 Zmienianie auta co piec lat 03.01.04, 04:45 Nie wiem o jakich europejczykach tutaj mowa, bowiem wedlug statystyk srednia wieku auta w Niemczech to 8 lat. Moze w Grecji i Portugalii zmieniaja auta co 5 lat? Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Zmienianie auta co piec lat IP: *.dip.t-dialin.net 05.01.04, 01:35 witam jak widze sam piszesz o sredniej wieku auta " srednia wieku auta w Niemczech to 8 lat" co nie znaczy ze niemcy wymieniaja samochody co 8 lat.To znaczy ze po 8 latach taki samochod jest w srednim wieku. Ja to tak rozumiem a gdyby wszystkie samochody skladowali na zlom w wieku 10 lat to nie znaczy ze niemcy nie wymieniaja samochodow co dwa lata. Ci co maja kase kupuja co dwa lata nowe auto ktore sprzedaja po 2 latach i kupuja znowu nowe a ci co maja mniej kasy kupuja te auta 2letnie i po dwoch latach tez sprzedaja i kupuja znowu 2 letnie tak wiec wymieniaja co dwa lata. Pozdrawiam Robert Link Zgłoś
Gość: Radek Re: VW.......... IP: *.tu.ok.cox.net 07.01.04, 07:19 To ciekawe bo w stanach VW (szczegolnie Jetta, new beattle i golf ktorego tu prawie nie widac) to auto dla tych ktorzy by chcieli europejski samochod ale stac ich na neona czy w lepszym razie ledwo civica. Kolega z pracy kupil nowego garba zonie, w ciagu roku trzy razy byl holowany do serwisu. Jakosc VW montowanych w Meksyku jest fatalna i VW szybko zbiera sobie opinie zlomu. Link Zgłoś
Gość: M4b Re: VW.......... IP: 217.8.168.* 07.01.04, 10:44 Radku, czgoś nie rozumiem . Piszesz że "by chcieli europejski samochod ale stac ich na neona czy w lepszym razie ledwo civica" ... Od kiedy Neon albo Civic są europejskimi samochodami że alternatywą dla nich jest VW ? Link Zgłoś
Gość: Radek Re: VW.......... IP: *.tu.ok.cox.net 07.01.04, 15:45 > Radku, czgoś nie rozumiem . > Piszesz że "by chcieli europejski samochod ale > stac ich na neona czy w lepszym razie ledwo civica" ... No i co tu jest niejasne? Chcieliby przykozaczyc europejskim autem ktore w stanach jest traktowane jako luksus ale ich na taki luksus jak BMW czy Mercedes nie stac, wiec kupuje Jette ktora jest autem klasy civica montowanym w Meksyku. Ani to luksusowe, ani specjalnie europejskie, ot taka namiastka > Od kiedy Neon albo Civic są europejskimi samochodami że alternatywą dla nich > jest VW ? A gdzie ja napisalem ze sa europejskimi, sa w tej samej mniej wiecej klasie, no VW pewnie minimalnie drozszy, wiec sa oczywista alternatywa dla Jetty na przyklad. Golfa to u mnie na wsi moze raz widzialem a Passata tez sporadycznie. Jak ktos juz ma kase na paska to woli kupic BMW a nie jakas meksykanska wersje europejskiego luksusu dla ubogich a tak jest tu VW jako marka odbierane odbierane. Przy czym zgauje ze Passat pewnie jest montowany w EU ale nie ma to w sumie znaczenia. Link Zgłoś
devote Re: VW.......... 08.01.04, 00:08 Gość portalu: Radek napisał(a): > Chcieliby przykozaczyc europejskim autem ktore w > stanach jest traktowane jako luksus ale ich na taki luksus jak BMW czy > Mercedes nie stac to wlasnie tylko TY tak myslisz typowy polak tak mysli aby kozaczyc autem normalny mieszkaniec w US czy Kanadzie wcale nie "Kozaczy" samochodem bo w ameryce samochod jest traktowany jak dodatkowe urzadzenie w domy ktore jest potrzebne do zycia. jestes idiota typowu polak idiota w US japonskie auta maja lepsza opinie niz VW sa bardzie "chodliwe" niz volkswageny.to co piszesz to jest normalna bzdura.ja mam VW to znaczy ze go kupilem aby przykozaczyc?tak? jestes po prostu pierdolniety.sorry za wyrazenie ale inaczej nie moge tego powiedziec. Link Zgłoś
devote Re: VW.......... 08.01.04, 00:10 co roku w US sprzedaje sie okolo 230-250 tys. volkswagenow wedlug twojej opini wszyscy to "kozaki" tak? totalny idiota z ciebie Link Zgłoś
Gość: zbig Re: VW.......... IP: 212.160.128.* 08.01.04, 10:32 Do devote. Dziwię się ,że mieszkając w USA i mając tak ogromny wybór kupuje sie mały/jak na tamte warunki/samochód VW. Odnośnie "kozaczenia"samochodem.Zanim zaczniesz kogos wyzywac od idiotów odpowiedz sobie na pytanie dlaczego twoje wozidło ma tak mocny silnik/jakim się wielokrotnie chwalisz/..Nie powiesz,że ani razu nie wykorzystałes mozliwosci swego motoro.Chybaże silnik sobie ,a ty toczysz sie po drodze jak podstarzała ciotka. Link Zgłoś
devote Re: VW.......... 09.01.04, 00:27 Gość portalu: zbig napisał(a): > Do devote. > Dziwię się ,że mieszkając w USA i mając tak ogromny wybór kupuje sie mały/jak > na tamte warunki/samochód VW. zgadza sie ze jest maly ale duzy silnik wlasnie lubie male i mocne auta. > odpowiedz sobie na pytanie dlaczego twoje wozidło ma tak mocny silnik/jakim >się wielokrotnie chwalisz/..Nie powiesz,że ani razu nie wykorzystałes mozliwosci > swego motoro widzisz,znowu jakis ogolnik.wystarczy ze wymienie jaki mam silnik ktory jest czyms zadkim w polsce w tak malym aucie i juz ludzi to razi.nigdy sie nie chwalilem chyba ze ty tak to odebrales. pewnie ze wykorzystuje ale nie do kozaczenia bo w US jest DUZO lepszych samochodow na drogach przy ktorych moje auto blednie i moze popasc w kompleksy. w polsce to mogl bym poszpanowac ale nie w US.sorry ale sie pomyliles w ocenie. tak prawde mowiac to wlasnie ten silnik byl wlasnie powodem ze kupilem swoj samochod. Link Zgłoś
Gość: Radek Re: VW.......... IP: *.2015.com 08.01.04, 02:49 > w US japonskie auta maja lepsza opinie niz VW sa bardzie "chodliwe" > niz volkswageny.to co piszesz to jest normalna bzdura.ja mam VW to znaczy ze > go kupilem aby przykozaczyc?tak? jestes po prostu pierdolniety.sorry za > wyrazenie ale inaczej nie moge tego powiedziec. Pewnie ze nie mozesz, bo nie potrafisz sklecic nic ponad prymitywne wyzwiska, dlatego nie sil sie wiecej na prymitywne wypociny, jestes mnie wstanie obrazic nie bardziej niz jakis zblokany kundel ktory mnie obszczeka czy nasika na wycieraczke przed drzwiami. A juz wyzywaniem od typowych polakow to juz mnie naprawde ubawiles, owszem jestem polakiem i zawsze bede, i jestem dumny z tego ze jestem reprezentantem tego narodu, ale to pewnie dlategoze w przeciwienstwie do ciebie nie czyszcze w USA kibli i nie mam zadnych kompleksow a juz napewno nie na tle mojej narodowosci. Widze tez wszystkie wady narodu amerykanskiego, ktory ty w swojej poddanczej postawie idealizujesz. Jest to narod dosyc prozny i bezmyslnie konsumpcyjny i samochod jest tu takim samym jak nie wiekszym srodkiem okazywania swojego statusu majatkowego niz w Polsce. Jeszcze tak w kwestii kozakow. Pewnie ze wlasciciele VW to zadni kozacy. Kozakiem to jest moj szef ktory ma czerwona corvette i forda f150 harley- davidson edition. A poziom jaki reprezentuja kierowcy vw jetta, to juz ty tutaj nam bardzo ladnie zaprezentowales. Oczywiscie zawsze sa wyjatki i nie kazdy kierowca VW z dolnej polki to chloptas ktory chcialby bmw ale stac go tylko na montowane w meksyku vw jetta i wydaje mu sie ze za pol ceny ma prawie to samo, badz laska ktora chce byc cool i trendy i miec auto inne niz jej kolezanki jezdzace civicami. Moj kolega z pracy na przyklad ma jette combi i jest bardzo spoko gosciem. Link Zgłoś
devote Re: VW.......... 08.01.04, 03:26 Gość portalu: Radek napisał(a): > > > A juz wyzywaniem od typowych polakow to juz mnie naprawde ubawiles, owszem > jestem polakiem i zawsze bede, no wiec dlatego mowie ze prezentujesz typowe rozumowanie dla polakow >przeciwienstwie do ciebie nie czyszcze w USA kibli i nie mam zadnych >kompleksow znowu typowe myslenie dla polaka.wyogolniasz ze wszyscy polacy w US czyszcza kible.ja bynajmniej tego nie robie jak ty to piszesz.znowu bzdura. > Widze tez wszystkie wady narodu amerykanskiego, ktory ty w swojej > poddanczej postawie idealizujesz. Jest to narod dosyc prozny i bezmyslnie > konsumpcyjny nie idealizuje tylko jestem tolerancyjny i >samochod jest tu takim samym jak nie wiekszym srodkiem > okazywania swojego statusu majatkowego niz w Polsce. moim zdaniem nie >A poziom jaki reprezentuja kierowcy vw jetta, to juz ty tutaj > nam bardzo ladnie zaprezentowales. znowu ogolnik.na nic wiecej cie nie stac? > > Oczywiscie zawsze sa wyjatki i nie kazdy kierowca VW z dolnej polki to chloptas > > ktory chcialby bmw napewno duzo ludzi chcialo by miec BWM nie tylko kierowcy VW ale i kierowcy, innych samochodow >stac go tylko na montowane w meksyku vw jetta i wydaje > mu sie ze za pol ceny ma prawie to samo kolejna bzdura.bezsens i nie wiem jak to inaczej nazwac to chyba tobie sie tak wydaje skoro tak mowisz gdy kupowalem swojego VW wcale nie myslalem ze kupuje tanie audi lub bmw. >Moj kolega z pracy >na przyklad ma jette combi i jest bardzo spoko gosciem. wiec sam zaprzeczas temu co napisales wczesniej Link Zgłoś
Gość: Radek Re: VW.......... IP: *.2015.com 08.01.04, 03:44 > wiec sam zaprzeczas temu co napisales wczesniej Nie sil sie, nie jestes dla mnie partnerem do rozmowy. Ja mam swoje zdanie na ten temat, i prymitywnymi pseudologicznymi dowodami go nie zmienisz, podobnie jak wyzwiskami od typowych debilnych polakow czy cos w tym stylu, a sadzac po twoim dotychczasowym dorobku w dyskusji merytoryczny argument ktory moglby zmienic moj punkt widzenia lezy poza zasiegiem twoich mozliwosci. Na zakonczenie dyskusji dodam ze widzialem kawal swiata a nie tylko Polske i USA, i mam perspektywe ktorej tobie brakuje i dlatego moj punkt widzenia na temat mentalnosci amerykanow, polakow i innych narodowosci mam wyrobiony. Zeby ci dac cos do myslenia na dobranoc to ci jeszcze powiem ze wszystkie nacje z jakimi sie do tej pory zetknalem sa mniej lub bardziej podobne, sa roznice kulturowe i cywilizacyjne ale ludzie sa bardzo podobni wszedzie, i wszedzie sa bardzo zblizone zachowania, a udzial debili, frajerow i wiesniakow w populacji jest wszedzie pi razy oko taki sam i nie uwazam zeby Polacy byli jakimis szczegolnymi idiotami a juz na pewno nie sa glupsi, bardziej zlosliwi czy wredni od przecietnego amerykanina. > >przeciwienstwie do ciebie nie czyszcze w USA kibli i nie mam zadnych > >kompleksow > znowu typowe myslenie dla polaka.wyogolniasz ze wszyscy polacy w US czyszcza > kible.ja bynajmniej tego nie robie jak ty to piszesz.znowu bzdura. Ty nawet nie rozumiesz co sie do ciebie pisze, ja nie twierdze ze wszyscy polacy w USA cyzszcza kible, tylko tacy o mentalnosci jaka ty reprezentujesz (poddancza idealizacja ameryki i amerykanow i samoponizanie siebie i swoich korzeni - kluczowe cechy kazdego zakompleksionego polaczka, ktory w USA jest nikim) Link Zgłoś
devote Re: VW.......... 08.01.04, 04:03 ty dla mnie tez skoro wszystko sprowadzasz do czyszczenia kibli Link Zgłoś
devote Re: VW.......... 08.01.04, 05:01 Gość portalu: Radek napisał(a): > ty reprezentujesz > (poddancza idealizacja ameryki i amerykanow i samoponizanie siebie i swoich > korzeni - kluczowe cechy kazdego zakompleksionego polaczka, ktory w USA jest > nikim) co ty mozesz wiedziec?.poddancze idealizowanie ameryki? wcale nie rozmawiam na temat ameryki tylko na temat VW.podalem kilka zeczy na temat VW w US a ty mi gadasz ze ja zachwalam ameryke?czytaj lepiej co pisze. mam swoje zdanie i nie boje sie go wyglaszac i to nie jest oznaka zakompleksienia czlowieku.zastanow sie co mowisz Link Zgłoś
devote Re: VW.......... 08.01.04, 04:33 Gość portalu: Radek napisał(a): > Chcieliby przykozaczyc europejskim autem ktore w > stanach jest traktowane jako luksus ale ich na taki luksus jak BMW czy > Mercedes nie stac, wiec kupuje Jette ktora jest autem klasy civica montowanym > w Meksyku. > Ani to luksusowe, ani specjalnie europejskie, ot taka namiastka zobacz sam co ty prezentujesz czlowieku.JESTES typowym polaczkiem awanturnikiem.myslisz ze mi przysrales bo ja mam jette made in mexico? TAK,MAM I CO Z TEGO?nie wolno mi czy co? mam sie moze z tym kryc albo wstydzic sie tego? pierwszy raz slysze ze VW w US to auto luksusowe.ale sie ubawilem czytajac to. pomyliles adresy kolego.ja nie jestem z tych co mowia ze VW to najlepsze auto albo ze moje auto jest najlepsze.zawsze pisalem ze VW sa wiecej awaryjne niz japonce.swego czasu nawet ktos mi napisal ze sie dziwi ze ja wlasciciel VW tak mowie. Link Zgłoś
devote Re: VW.......... 07.01.04, 23:59 Gość portalu: Radek napisał(a): > dla tych ktorzy by chcieli europejski samochod ale > stac ich na neona czy w lepszym razie ledwo civica. sorry ale kompletnie nie rozumiem oco ci chodzi bardzo dziwna teoria i nie wiem do czego zmierzasz Link Zgłoś
gin-ekolog Re: VW.......... 07.01.04, 02:31 Gość portalu: Kuzyn napisał(a): > Najlepsze auta swiata Najlepsza Octavia,bo tania! Link Zgłoś
Gość: Tomek F. Re: VW.......... najgorsza marka na swiecie IP: 195.116.99.* 07.01.04, 09:54 VW to moim zdaniem najgorsza marka na swiecie. Ceny z sufitu, stylistyka sprzed 20 lat a do tego niska jakosc i potworna awaryjnosc. Chyba nie ma innej marki ktora by psula sie tak czesto jak VW. Link Zgłoś
Gość: kutarow Re: VW.......... IP: *.adm.us.edu.pl 07.01.04, 11:27 Mam pytanie czy robione są już w VW listy kolejkowe bo za tą cene ludzie będą się pchać drzwiami i oknami Gratulacje do tej firmy za tak mądre myślenie Link Zgłoś
Gość: ABC Re: VW.......... SYF IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.04, 16:12 Ludzie kto kupuje takie zlomy? Skad sie biora takie debile. Moj kumpel po 30 tys ma do roboty cale przednie zawieszenie w Passacie 2002. Po 50 tys do wymiany sprzeglo. Silnik pracuje na 3 cylidrach jak temperatura jest ponizej 5 stopni Po prostu zlom. Link Zgłoś
devote Re: VW.......... SYF 08.01.04, 04:43 ABC,tylko moge wspolczuc twojemu koledze.napewno znajdzie sie spora grupa ludzi ktorzy beda mieli odmienne opinie.u mnie za paroma plastikowymi duperelami nic powaznego sie nie popsulo.auto mam od nowosci czyli juz 4 lata i przebieg 47k mil.co prawda te duperele troche denerwuja i nie powinny wystapic.przeciez sie nie powiesze z tego powodu. jednak nigdy nie zrozumiem tej nienawisci do VW jaka panuje w polsce Link Zgłoś
michal1.z1 Re: VW.......... 12.01.04, 21:38 Oczywiście że VW u mnie w rodzine mam już 4 VW wszystkie chodzą jak szwajcarskie zegarki Link Zgłoś