IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.04, 23:30
najlepsze auta swiata
Obserwuj wątek
    • devote Re: volvo.... 01.01.04, 23:36
      auto swiata?
      • Gość: mirek Re: volvo.... IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.04, 12:10
        mam volvo s40 więc mi tu nie pieprz. odradzam innym to volvo mimo że to
        samochód produkowany od 96 r. więc żadnych chorób wieku dziecięcego mieć nie
        powinien. zaznaczam , ,ze opieram się też na opinii mających te auta. myślę
        wiec ze zatrzymałeś się w rozwoju na " auto świecie " . typowe dla niektorych
        forumowiczach teoretykach.
        • ogon123 Re: volvo.... 02.01.04, 15:25
          jak na swoją cenę jakość i trwałość mogłaby być lepsza :(
        • Gość: jacek2 Re: volvo.... IP: *.w80-13.abo.wanadoo.fr 02.01.04, 16:39
          Mam S-40 , ktore ma teraz 6 lat! I nie mialem z nim ZADNEGO problemu !!! Nie
          wiem skad na polskich forach sa tak zle opinie na temat renomowanych
          zachodnich marek np Vovo lub Sony??!
          • Gość: tc Nie wszystko Volvo co ma Volvo na masce IP: *.acn.pl 02.01.04, 18:06
            Mialem S-40 2.0 kupiona jako nowa w salonie. Po 1.5 roku zaczely sie stuki w zawieszeniu tylnym
            (przebieg 15.000 - pietnascie tysiecy). Po kolejnych 6 miesiacach zaczelo dziko wyc sprzeglo przy
            puszczaniu. Serwis zakwalifikowal je do wymiany - 5000 zlotych. Zaznaczam, ze nie jest to moj ani
            pierwszy, ani dziesiaty samochod i w zadnym z nich nigdy nie mialem problemow ze sprzeglem.
            Czare goryczy dopelnily PURCHLE, jakie pojawily sie na masce. W dwuletnim samochodzie!!!! Ze
            szwedzkiej stali!!!! Sprzedalem wiec ten niewypal, dokladnie informujac nabywce o powodach, dla
            ktorych zdecydowalem sie na ten krok, stosownie obnizajac cene. Jezeli chodzi o firme SONY, to
            moj trzyletni telewizor ma wlasnie do wymiany glowice za 250 zlotych. Serwis zna temat i mowi ze
            to normalne. Ja twierdze, ze nie, poniewaz kupiony w latach 70-tych w Pewexie telewizor JVC do
            dzisiaj stoi u dziadkow mojej zony bez jakichkolwiek oznak awarii, poza wypalonym z lekka
            kineskopem.
            • Gość: Odin Re: Nie wszystko Volvo co ma Volvo na masce>tc IP: *.telia.com 04.01.04, 15:27
              Volvo S40/V40 ma tyle wspolnego ze szwedzka stala co Mitsubisi "Carisma" z
              japonska niezawodnoscia,-obydwa auta sa Made in Holland,stal i inne komponenty
              z tych kraji co najtaniej je sprzedaja.
              • Gość: tc Re: Nie wszystko Volvo co ma Volvo na masce>tc IP: *.acn.pl 04.01.04, 18:40
                Wiem o tym i wiedzialem przed zakupem. Rzecz w tym, ze coraz wiecej firm tylko firmuje swoje
                samochody swoim znaczkiem, ktory jak sie okazuje do niczego nie zobowiazuje. Nie tylko w
                branzy samochodowej. Co to za SONY czy Canon "Made in Malasia"? Ale cena zupelnie jak za Made
                in Japan. Wkurzaja mnie takie przyklady wykorzystywania swojego nabytego image'u do
                sprzedawania produktow o obnizonej jakosci. Sony juz dostalo od klientow "po dupie", bo przestali
                w koncu kupowac to badziewie za cene jak za pelnowartosciowy produkt. W zasadzie powinno sie
                kupowac towary od firm, ktorym zalezy na zdobyciu uznania u klientow za pomoca oferowania
                towarow o jak najwyzszej jakosci za stosunkowo niska cene. Problemy sa tylko dwa: trudno jest
                taka firme namierzyc, a poza tym, jak juz taka firma zaistnieje w swiadomosci klientow jako dobra,
                to od razu pojawia sie nieprzeparta chec zarobienia jeszcze wiecej, czyli pojechania troche na
                zyskanym image'u - rozpoczecie prdukcji tanich gowien i sprzedawania ich pod swoja droga
                marka.
                • Gość: bart Re: Nie wszystko Volvo co ma Volvo na masce>tc IP: *.media4.pl / *.media4.pl 04.01.04, 20:25
                  Ludzie co wy piszecie !!! przecież wiadomo, że zawsze jest coś lepszego od tego
                  co się ma !! Z waszych opini wynika, że nie wiem ale chyba wszyscy musieli
                  byśmy jeździć Bentleyami Rolls Roycami albo nie wiem jeszcze czym. To jest tak
                  jak ze sprzętem muzycznym. Jedni słychają waszego "fajansiarskiego" SONY za
                  1000 zeta a inni mają sprzęt HIGH END firm AUDIO NOTE czy MARK LEVINSON gdzie
                  jeden element zestawu np. wzmacniacz kosztuje tyle co wasze VOLVO. Tu jest
                  Polska więc dajcie sobie odpust. Polak jak sięprzesiądzie z malucha na volvo to
                  mu się wydaje, że co .......
                  • Gość: tc Re: Nie wszystko Volvo co ma Volvo na masce>tc IP: *.acn.pl 04.01.04, 22:26
                    No i wlasnie w Twoim stwierdzeniu tkwi sedno: Jak Polak (czlowiek) sie przesiadzie z malucha na
                    volvo to mu sie WYDAJE. Ja nie chce zeby mi sie wydawalo, tylko zeby to BYLO. Jezeli place za Volvo
                    - to niech to bedzie Volvo. Ja za swojego zaplacilem 100.000. Za kompakta!!! I co otrzymalem -
                    bubla. Ja chcialbym dostac za swoje pieniadze towar, ktory jest ich wart. Chyba bylbym mniej
                    rozczarowany gdybym kupil np. Fiata Bravo - cienki towar, nie aspirujacy do Bog wie czego, za
                    cienka kase. I spokoj.
                    • Gość: bart Re: Nie wszystko Volvo co ma Volvo na masce>tc IP: *.media4.pl / *.media4.pl 04.01.04, 22:38
                      Nie rozumiem Ciebie. To wydałeś 100 tyś. i nie wiedziałeś co bierzesz ?? Teraz
                      to już tylko zażalenie do Pana Boga !!! Ja jak się przesiadłem z 13 letniego
                      malca na ganz neue Seicento to dopiero zrozumiałem co to znaczy jazda !! A Ty
                      volvo masz z 100.000 i marudzisz. Nam Polakom to sięw głowach poprzewracało. A
                      mówiąże w kraju bieda. Każdemu życzę by jeździł tylko Volvo. Pozdrawiam.
                      • Gość: tc Re: Nie wszystko Volvo co ma Volvo na masce>tc IP: *.acn.pl 04.01.04, 23:08
                        Przeczytaj dokladnie moj pierwszy post to bedziesz wiedzial, czy mam jeszcze to Volvo. Ja rowniez
                        nie mam nic przeciwko temu aby kazdy jezdzil Volvo. Nie bardzo jednak rozumiem Twoje pytanie
                        o to czy wydajac 100.000 zlotych wiedzialem co biore. Niestety na fakturze zakupu nie bylo
                        napisane, ze po 15.000 tysiacach mam wymienic sprzeglo za 5000 + tylne zawieszenie
                        (amartyzatory) za 2000. Jak rowniez nie bylo powiedziane o ektstra pakiecie "purchle na masce",
                        ktory byl dostepny gratis po 2 latach uzytkowania. Nie musze wiec pisac zazalenia do Pana Boga
                        tylko do fabryki bubli (Volvo). Rowniez pozdrawiam.
                        • devote Re: Nie wszystko Volvo co ma Volvo na masce>tc 04.01.04, 23:12
                          Gość portalu: tc napisał(a):

> . Niestety na fakturze zaku
                          > pu nie bylo
                          > napisane, ze po 15.000 tysiacach mam wymienic sprzeglo za 5000 + tylne
                          zawiesze
                          > nie
                          > (amartyzatory) za 2000.

kupiles auto bez gwarancji?
                          • Gość: tc Re: Nie wszystko Volvo co ma Volvo na masce>tc IP: *.acn.pl 05.01.04, 00:13
                            1. Od kiedy to elementy "podlegajace normalnemu zuzyciu" jak klocki hamulcowe, tarcze
                            hamulcowe, tarcza sprzegla, zarowki, wycieraczki, etc. sa na gwarancji?
                            2. W pierwszym roku zrobilem 12.000 i gwarancja sie skonczyla na wszystko (oprocz lakieru).
                            Wlasnie na tej podstawie Panowie z Serwisu Volvo powiedzieli, ze oczywiscie uznaja moja
                            reklamacje na purchle na masce (cos nawet za szybko), ale musza mnie obciazyc "kosztami
                            manipulacyjnymi" 800 zlotych. Czyli mniej wiecej tyle ile kosztuje pomalowanie tego elementu u
                            dowolnego lakiernika.
                            • devote Re: Nie wszystko Volvo co ma Volvo na masce>tc 05.01.04, 00:26
                              ok,ale pierwszy raz slysze aby zniszczyc sprzeglo w 15k
                              jak nie umiesz jezdzic to kup sobie automat

ja tak zrobilem i nie mam problemow
                              • Gość: tc Re: Nie wszystko Volvo co ma Volvo na masce>tc IP: *.acn.pl 05.01.04, 00:33
                                Ja tez pierwszy raz o tym uslyszalem wlasnie w Volvo. A jest to juz moj -nasty samochod i nigdy w
                                zyciu sprzegla w zadnym samochodzie nie wymienialem, a osiagalem ponad 200.000 bez
                                problemow. Problem z tym sprzeglem nie polegal na jego slizganiu, nierownomiernym braniu, czy
                                jakichkolwiek innych objawach zuzycia. Ono po prostu buczalo/piszczalo przy puszczaniu pedalu.
                                Tylko na jedynce i tylko ponizej 10 stopni celsjusza. Jak bylo cieplo to tego efektu nie bylo. I
                                mozna bylo tak dalej jezdzic, tylko troche bylo wstyd na parkingu. No bo rusza Volvo a tu takie
                                odglosy.
                                • devote Re: Nie wszystko Volvo co ma Volvo na masce>tc 05.01.04, 00:46
                                  Gość portalu: tc napisał(a):

> , tylko troche bylo wstyd na parkingu. No bo rusza
                                  > Volvo a tu takie
                                  > odglosy.

no fakt :)
          • ogon123 Re: volvo.... 04.01.04, 18:49
            A ja mam od roku i co chwila coś zaczyna skrzypieć, trzeszczeć całe szczęście
            że jeszcze nic poważnego, ale zaufanie jakby już nie to, niestety.
    • Gość: Oktob Re: volvo.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.04, 11:40
      Kiedyś o volvo marzyłem i może nawet urzeczywistniłbym to marzenie, ale cena i
      wyposażenie S40 zupełnie do siebie nie pasowały. Wybór japoński był lepszy.
      Tyle tylko, że to co japońskie kiedyś, dziś jest już japońsko-europejskie i
      nie tak doskonałe i niezawodne.
      • Gość: fan Re: volvo.... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.04, 15:10
        albo lupo
    • Gość: Gabriel Re: volvo.... IP: *.ipt.aol.com 04.01.04, 12:57
      Kup Forda jest tanszy.
    • greenblack Re: volvo.... 04.01.04, 18:01
      Ostatnie Volvo to 960/S90. Potem to już podróby, a będzie jeszcze gorzej.
      • devote Re: volvo.... 04.01.04, 22:33
        tylko nie ford
        • Gość: Odin Re: volvo.... do TC (pilne) IP: *.telia.com 05.01.04, 09:05
          TC,nie musisz skargi do Boga pisac,napisz do producenta,jezeli nie znasz
          szwedzkiego,mozesz pisac po angielsku,niemiecku,francuzku albo italiensku.
          Podaja e-adress;- vpssvar@volvocars.com
          Pozdrawiam z Diabelnie zimnej Szwecji ; HH
          ________________________________________________________________________________
          • Gość: tc Re: volvo.... do Odina (pilne) IP: *.acn.pl 05.01.04, 17:44
            Bardzo serdecznie dziekuje za rade (i zainteresowanie) ale ja juz ten problem rozwiazelm w innym
            sposob..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka