Gość: Adolvo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 16:22 oj sporo się Koreańczycy naumieli.. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: fde Re: Nowa Sonata bez tajemnic IP: 217.153.131.* 01.09.09, 16:34 ładny! to teraz palmę pierwszeństwa w produkcji paskud przejmuje Japonia ze swoim nowym Legacy ;) Brawo Korea! W końcu nadejdzie czas (jesli już nie nadszedł), że będą robić lepsze samochody od japońców... Link Zgłoś
Gość: Nocturno Culto Re: Nowa Sonata bez tajemnic IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.09.09, 18:26 i40, nie ix40, przecież ix to oznaczenie SUVów i crossoverów, a to normalna limuzyna. Samo auto - fiu, fiu. Ja widzę spore podobieństwo do Mercedesa CL. Technicznie Hyundai zrobił potężny krok do przodu, prawdopodobnie w tym modelu można spodziewać się również 200-konnego turbodiesla 2,2, a 2-litrowy będzie miał 184 KM, benzyny chyba mniej ciekawe. Do tego podchody pod Haldexa 4 generacji i nowoczesne automaty. Jeżeli wzorem Japończyków nie zaniedbają czegoś w konfiguracjach (spróbujcie kupić Avensisa albo Mazdę 6 z automatem, dopiero Honda się zlitowała i wsadziła do Accorda 5-biegowca, o 4x4 nikt nie słyszał), mogą mieć wystrzałowy produkt, w dodatku po rozsądnych cenach. Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Nowa Sonata bez tajemnic IP: *.tktelekom.pl 01.09.09, 18:54 Wszystkiego po trochu, camry mazda 6, ale i tak niezły, nowe legacy sie chowa.. chyba:) Link Zgłoś
Gość: Nocturno Culto Re: Nowa Sonata bez tajemnic IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.09.09, 18:56 (spróbujcie kupić Avensisa albo Mazdę 6 z automatem, dopiero Honda się zlitowała i wsadziła do Accorda 5-biegowca [...]) Chodziło mi oczywiście o brak konfiguracji Diesle 2,2 + automat Link Zgłoś
Gość: stanyczk Re: Nowa Sonata bez tajemnic IP: *.ip.netia.com.pl 01.09.09, 19:32 Futuristicko wygląda ..... a myslalem ze to KIA bedzie robic stylistycznie ciekawsze auta (SOUL) - troche sie koreancy nie mogą zdecydować.... Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Nowa Sonata bez tajemnic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 23:17 Auto chyba będzie ładne, ale trzeba je zobaczyć na żywo. Dowód: Primera, która na zdjęciach wyglądała bosko, a w realu ledwo akceptowalnie, albo zachwycająca na zdjęciach, futurystyczna Camry, robiąca na ulicy wrażenie taniego AGD. Z drugiej strony jest Accord, który na oficjalnych fotografiach wyglądał na restyling, a na żywo, szczególnie w ruchu, prezentuje się rewelacyjnie. Link Zgłoś
Gość: turkish Re: Nowa Sonata bez tajemnic IP: *.hsd1.il.comcast.net 02.09.09, 00:30 ladne kwiatki, przynajmniej na zdjeciach Link Zgłoś
Gość: placek Re: Nowa Sonata bez tajemnic IP: 188.33.9.* 02.09.09, 11:29 HAHAHAHAAAAA PODNIECACIE SIĘ A JAK PRZYJDZIE CO DO CZEGO TO KUPI GO GÓRA 40 OSÓB W KRAJU ... Link Zgłoś
Gość: P.Z. Re: Nowa Sonata bez tajemnic IP: 148.81.27.* 02.09.09, 12:15 placek, idioto - wbij sobie w swój zakuty, dresiarski łeb, że Sonata to nie konkurencja dla dresowozów z Europy tylko dla wyjebistych bryk z USA jak Lexus, Acura czy Buick albo Infiniti w kraju "bezwypadkowych, uzytkowanych przez dziadka lub kobietę na trasie dom-market, rocznik 2003, przebieg 17000 km, igła, pilnie sprzedam bo wyjeżdżam, ale tak to nigdy bym nie sprzedał" aut 4 kołkami, dwiema nerkami czy innymi ludowozów to sie rzeczywiście nie sprzeda LOL Link Zgłoś
Gość: domo Re: Nowa Sonata bez tajemnic IP: 89.108.253.* 02.09.09, 16:44 Buahahahahaaaa P.Z. koleś masz zryty beret do pięt Sonat to konkurencja dla Lexusa i Infiniti ? buahahahahahaaaaa tak tak P.Z. a psy u ciebie na wsi dupami zrywają agrest ... Link Zgłoś
Gość: P.Z. Re: Nowa Sonata bez tajemnic IP: *.171.96.142.static.crowley.pl 02.09.09, 17:06 nie wiedziałem, ze gimnazjaliści wiedzą co to Lexus (SZOK) ale mój młody kolego, pora odejść od komputera i wziąć sie za lekcje jutro na plastyce namalujesz i Lexusa i Infiniti, a teraz do lekcji MARSZ! Link Zgłoś
Gość: domo Re: Nowa Sonata bez tajemnic IP: 89.108.241.* 02.09.09, 20:10 No co ty nie powiesz w przeciwieństwie do ciebie wszyscy tutaj wiedzą co to Lexus i Infiniti szkoda że ty tego nie wiesz P.Z.. Ale jak zaczniesz częściej tu zaglądać to da się odrobić twoje zaległości. Link Zgłoś
Gość: P.Z. Re: Nowa Sonata bez tajemnic IP: *.171.96.142.static.crowley.pl 02.09.09, 20:55 zajrzyj prostaku na inne, nie polskojezyczne strony i sie poducz Link Zgłoś
Gość: eaxene Re: Nowa Sonata bez tajemnic IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.09.09, 22:50 P.Z. a na jakich stronach coś takiego wyczytałeś? Bo jeżeli na stronie producenta to sie tym nie przejmuj- każdy szanujący się producent powie, że jego auto jest o klasę wyżej niż jest naprawdę ;) a tak poza tym może będzie z tego fajne autko :) zobaczymy jak wyjdzie, ale raczej jeszcze troche brakuje do lexusa i infiniti Link Zgłoś
Gość: ISO Re: Nowa Sonata bez tajemnic IP: 94.254.181.* 03.09.09, 10:32 P.Z. wyczytał to w ostatnim numerze Działkowca hahahahahahaaaa ..... Link Zgłoś
Gość: P.Z. Re: Nowa Sonata bez tajemnic IP: 148.81.27.* 03.09.09, 13:06 eaxene - obawiam sie, że chybiłeś, na stronie Hyundaia nie byłem od dawna skieruj sie na strony za Oceanem Link Zgłoś
Gość: eaxene Re: Nowa Sonata bez tajemnic IP: 188.33.10.* 03.09.09, 14:08 P.Z. strzelilem poprostu że to ze strony Hyundaia. Nie widzialem go na żywo, więc nie mogę się do końca wypowiadać, ale Ty również nie, ale uważam że samochód który w poprzedniej generacji był mimo wszystko troche poniżej innych samochodów klasy średniej, w nowej będzie już powyżej. Jeżeli będzie na poziomie który teraz prezentuje np. Accord to przy tym wyglądzie co jest na zdjęciach to będzie pewnie świetny wóz. A tak poza tym uważam osobiście że Infiniti robi designersko najładniejsze samochody i hyundai ani cokolwiek innego im nie podskoczy ;) Link Zgłoś
Gość: P.Z. Re: Nowa Sonata bez tajemnic IP: 148.81.27.* 03.09.09, 14:29 co do Infiniti - pełna zgoda co do poprzedniej Sonaty - bardzo lubiany w USA pojazd, a z e UE sie nie przyjął, ot tak europejska menatalność;) Link Zgłoś
Gość: mózgojad Re: Nowa Sonata bez tajemnic IP: 188.33.140.* 04.09.09, 10:33 ale ty jesteś mądry P.Z. musisz mieć dużą głowę Link Zgłoś
Gość: P.Z. Re: Nowa Sonata bez tajemnic IP: 148.81.27.* 04.09.09, 11:18 ale ty jesteś głupi, musisz mieć wielką dupe Link Zgłoś
Gość: mózgojad Re: Nowa Sonata bez tajemnic IP: 188.33.140.* 04.09.09, 12:51 Tak ja mam wielką DUPĘ a na ciebie zrobię KUPĘ hahahahahahaaaaaa Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Nowa Sonata bez tajemnic IP: 212.76.53.* 15.09.09, 13:56 Jeza, ile tu jest zakompleksionych wlascicieli 15 letnich golfow. Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nowa Sonata bez tajemnic IP: 87.204.22.* 09.01.10, 16:09 co za gadanie, że bierze z Passata. Według dziennikarzy każdy samochód bierze z Volkswagena - najbardziej ludowej i oklepanej marki świata. Panowie Volkswagen wcale nie był pierwszy :P. A ich WIEEELKIE silniki TD(i czerwone)I z dużo większą mocą niż CRDi wcale nie mają lepszych osiągów i padają po kilkudziesięciu tysiącach kilo. Nie mówiąc już o turbisprężarkach do wymiany. Jak dla mnie "przednia część nadwozia" przypomina bardziej prototyp aktualnego Hyundai Genesis niż "obecne modele Mazdy i Toyoty" (toyoty, której obecne-tragiczne modele są jakby robione przez pijanych architektów). Ktoś słusznie zauważył, że Sonata prędzej jest inspirowana Mercedesem. Link Zgłoś