Dodaj do ulubionych

dobry i tani fotelik

14.03.11, 01:34
Sprzedam fotelik samochodowy Ramatti 0-13 kg.
Fotelik jest w dobrym stanie,
Szczegóły w moim ogłoszeniu:
ofero24.muratordom.pl/dla-dzieci-dla-rodzicow/zakupy/fotelik-samochodowy-ramatti-0-13-kg,392/
Ja szczezrze mogę polecić fotelik dla dziecka Ramatti. Bezpieczny, komfortowy i bardzo trawły. Szczerze polecam.
Obserwuj wątek
    • ofelia1982 Re: dobry i tani fotelik 14.03.11, 11:11
      Ciekawe, w fotelik.info nawet nie jest oceniony - pewnie nie brał udziału w crash testach.
      I zawsze mnie zastanawiają takie twierdzenia:
      "> Ja szczezrze mogę polecić fotelik dla dziecka Ramatti. Bezpieczny, komfortowy i
      > bardzo trawły."

Na jakiej podstawie stwierdziłaś, że jest bezpieczny? Bo testów nie ma (ma pewnie tylko atest), więc musiał brać udział w wypadku i dziecku nic się nie stało??

Przepraszam za napastliwy ton, ale moim zdaniem na fotelikach nie powinno się aż tak oszczędzać. Bo sa "bezpieczne, komfortowe i trwałe" do pierwszego wypadku/stłuczki..
      • wariamiktoria Re: dobry i tani fotelik 14.03.11, 15:56
        Dokładnie, poza tym to forum nie jest miejscem na tego typu ogłoszenia.
    • lucyna78 Re: dobry i tani fotelik 14.03.11, 16:29
      Akurat w tym wypadku dobry i tani się wyklucza .
      • naomi19 Re: dobry i tani fotelik 14.03.11, 22:30
        nie masz racji!
        • filipianka Re: dobry i tani fotelik 15.03.11, 12:46
          to przedstaw swoją
          czyli że jest dobry (bezpieczny, co udowodniły testy) i tani fotelik
          • ladyjane Re: dobry i tani fotelik 15.03.11, 14:19
            No może dla kogoś 500 czy 800 za roemera to tanio i "dobrze"
            • ofelia1982 Re: dobry i tani fotelik 15.03.11, 16:26
              Ludzie wydają tysiące na telewizory, komórki, gadżety - często biorąc kredyt konsumpcyjny. Ja uważam, że można jakimś tam wysiłkiem uzbierać te 700zł na fotelik, głupi wózek kosztuje często więcej..
              Wyobrażasz sobie sytuację, gdy ktoś przyoszczędził na foteliku i miał stłuczkę lub wypadek i dziecko jest w stanie krytycznym? Ja bym sobie tego nie wybaczyła..Kupiłam używany wózek za 400zł i fotelik za 1000zł (z bazą isofix). Może ktoś powie, że jestem niespełna rozumu, ale w przypadku dziecka nie ma nic wazniejszego niż bezpieczeństwo..
              Polecam:
              Artykuł o crash testach

Tanie foteliki mają tylko atesty, nie mają crash testów..
            • ladyjane Re: dobry i tani fotelik 16.03.11, 15:19
              Akurat ja mam oba foteliki roemery, ale nie były tanie.
              Jeśli chodzi o 0-13 mogę polecić baby safe plus - używaliśmy go 1,5 roku - bo mały wagowo i "wzrostowo" się zmieścił. Podobno z maxi cosi szybciej dzieci wyrastały.
              Drugi roemer king plus ts - też mogę polecić. Niestety nie mam isofixów - samochody stare.
              • fruzia01 Re: dobry i tani fotelik 16.03.11, 16:30
                pierwszy fotelik 0-11 kg kupiliśmy w komplecie z wózkiem, nie musiał mieć super testów, bo z tak małym dzieckiem prawie wcale nie jeździliśmy; potem przesiedliśmy się na fotelik 9-18 kg montowany tyłem do kierunku jazdy - takich modeli jest zaledwie kilka (my znaleźliśmy ledwie 3); są drogie, ale nie żałuję ani jednej złotówki - naoglądałam się filmów na youtube'ie z dziećmi kalekami po wypadkach, crash testów porównujących bezpieczeństwo dzieci przewożonych przodem i tyłem do kierunku jazdy - polecam każdemu kto się zastanawia nad fotelikiem;
                • ofelia1982 Re: dobry i tani fotelik 16.03.11, 16:36
                  dokładnie - przecież można kupić używane łóżeczko czy wózek a zaoszczędzoną kwotę dołożyć do fotelika..
          • naomi19 Re: dobry i tani fotelik 16.03.11, 17:07
            proszę bardzo
            alktualnie szukam fotelika 15-36kg
            dostałam wiele rad od super ekspertów
            okazuje się, ze np taki cybex za 300zł jest lepszy od maxi cosi za 600
            tylko idioci kierują się cena, a nie tym, jak reaguje podczas testów
            ale niech sie lasuja, wazne, zeby fotelik mial magiczne 2 slowa
            maxi
            cosi
            • joko5 Re: dobry i tani fotelik 16.03.11, 18:18
              widoczniej mają większą prowizję od sprzedaży cybexa.
              • naomi19 Re: dobry i tani fotelik 16.03.11, 20:34
                nie, ja u żadnego z nich nie kupowałam, zresztą jeszcze nie kupiłam
            • ofelia1982 Re: dobry i tani fotelik 16.03.11, 19:33
              ojej, jak CI przykro, ze nie masz maxi cosi..
              To nie chodzi o nazwę rzecz jasna - ale o to jak wypada w testach. Ten Twój cybex nie jest najgorszy faktycznie, oscyluje między 4-5 (voila), ale 300zł nie kosztuje.
              Maxi cosi jednak wypada lepiej - dlatego jest droższy.
              Nie rozumiem dlaczego ironizujesz z taką złością o dobrych fotelikach. Za bezpieczeństwo się płaci po prostu..Jeżeli można dać dziecku więcej bezpieczeństwa, to dlaczego tego nie zrobić? Ty możesz super jeździć, ale na drogach jest dużo wariatów, którzy w jednej chwili mogą w Ciebie wjechać i bez dobrego fotelika niestety Twoje dziecko może nie mieć szans..Dziwią mnie ludzie, którzy chcą tak ryzykować.
              • naomi19 Re: dobry i tani fotelik 16.03.11, 20:37
                nie wypada leiej
                maxi wypada gorzej
                a jest droższy
                jest dla lanserów, dla których liczy się tylko te 2 magiczne słowa na foteliku

chciałam kupić maxi cosi- ale został mi odradzony przez wiele osób, głównie dlatego, że wypada gorzej w testach od innych marek, 15-36kg
                co nie znaczy, że jest tragiczny
                jest dobrym fotelikiem
                jednak mój wybór prawdopodobnie padnie na inny fotelik
              • naomi19 Re: dobry i tani fotelik 16.03.11, 20:39
                Maxi cosi jednak wypada lepiej - dlatego jest droższy.
                co za bzdura!
                • ofelia1982 Re: dobry i tani fotelik 17.03.11, 10:20
                  poczekaj poczekaj..W grupie 0-13kg:
                  Testy fotelików

Maxi Cosi ma max ocenę (5) i max za bezpieczeństwo (5).
                  Tylko 4 foteliki mają max 5 za bezpieczeństwo:
                  - Britax Cosy Tot Premium ISOFIX
                  - Maxi-Cosi CabrioFix + EasyFix (Isofix)
                  - Roemer Babysafe Plus Isofix
                  - Akta Graco Logico S

Więc o co chodzi? Jak obalacie jakąś tezę to podawajcie kontrargumenty.
                  A z lanserstwem nie ma to nic wspólnego, bo ja mam nowy Maxi Cosi, ale za to używany stary wózek Implast Bolder - więc chyba lanserką nie jestem, tylko jako priorytet ustawiłam sobie bezpieczeństwo dziecka..
                  • neptunka Re: dobry i tani fotelik 17.03.11, 10:46
                    naomi19 pisze o fotelikach z przedziału 15-36 kg - w tym przedziale Cybex wypadł lepiej niż Maxi Cosi
                    • neptunka Re: dobry i tani fotelik 17.03.11, 10:58
                      choć w ogólnej ocenie i w ocenie najważniejszej - bezpieczeństwa - mają te same noty - 4
                      • naomi19 Re: dobry i tani fotelik 17.03.11, 22:50
                        dokładnie
                        wreszcie ktoś zaqłapał
                        w kwestii bezpieczeństwa wypadł lepiej
                        i to dla mnie najważniejsze
                        dzięki, bo nie chciało mi się tumaczyć, jak komuś zwyczajnie nie chce się sprawdzić smile i do końca swyych dni będzie twierdził, że mając maxi cosi będzie debeściakiem smile
                        niezależnie od testów, niezależnie od zacxhowania fotelika podczas wypadku.
                        tylko otwierdzono tutaj moją tezę postawioną na początku.
    • kropkaa Re: dobry i tani fotelik 17.03.11, 10:18
      W czym jak w czym, ale w fotelikach na pewno nie sprawdza się, że coś może być dobre i tanie.
      Poza tym to nie jest miejsce na ogłoszenia typu sprzedam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka