Dodaj do ulubionych

Doładowania tel na kartę w jakiej sieci najtaniej?

14.09.13, 15:35
Wspólnie z mężem i bratem jestesmy w PLUSIE - staramy się zmiescić w 30 zł na miesiac-nie zawsze to jednak wychodzi i zdarzają sie takie miesiące ze ja np. płacę 50zł-ani mnie ani mojego brata i meża od pażdziernika nie będzie już nic trzymało w PLUSIE (wczesniej uwiązałam się umową)napiszcie prosze jesli macie jakieś doswiadczenia w innych sieciach-dokad warto przejść?Sama byłam w róznych salonach ale sprzedawcy zwykle chcięli mi wcisnac jakis telefon i uwiazać umową na co najmniej 2 lata-dlatego proszę Was o pomoc

MOJA TABLICA:

tablica.pl/oferty/uzytkownik/58OZ/
Obserwuj wątek
    • gat_t_a Re: Doładowania tel na kartę w jakiej sieci najta 14.09.13, 17:42
      Może zapoznaj się z ofertą Play, jeśli się wszyscy przeniesiecie to rozmowy w Play są darmowe (uwaga na smsy, bo te nawet wewnątrz sieci darmowe nie są).
    • kuzkov Re: Doładowania tel na kartę w jakiej sieci najta 14.09.13, 18:27
      W Play na Kartę (to nazwa taryfy) połączenia i smsy w sieci są za darmo. Najlepiej opłaca się doładowywać za 50 zł, wtedy konto jest ważne na połączenia wychodzące 100 dni. Minuta do innych sieci kosztuje 0,29 zł, ale można kodami zbić koszt minuty do 15-20 groszy. Poza tym ostatnio Play robi promocje i jednego dnia w miesiącu można doładować konto z niezłym bonusem. Ostatnio za doładowanie 51 zł dawali dodatkowe 100% doładowania. W tej taryfie jest jeszcze tani internet - 1 GB kosztuje 10 zł. Ja mam wszystkich w rodzinie i najbliższych znajomych w Play. Miesięcznie wygaduję około 1000 minut, a mimo to trudno jest mi wykorzystać 50 zł przez 100 dni.
      Jeśli ktoś dzwoni dużo do innych sieci, to w Play jest nowa taryfa Mini Max. Podobna jest do abonamentu w njumobile. Stawka za minutę to 29 groszy, połączenia i smsy do Play są za darmo, sms do innych sieci 9 groszy. Płaci się za połączenia do chwili aż wydzwoni się 29 zł, czyli płaci się za 100 minut połączeń do innych sieci i koniec - od tej chwili do końca miesiąca rozmowy są za darmo. Ważność konta taka sama jak w Play na Kartę. Z smsami naliczanie kończy się po wysłaniu 100 sms czyli zapłaceniu za smsy 9 zł. Internet jest mniej korzystny niż w Play na kartę - 100 MB za 5 zł, 500 MB za 9 zł, a 1,5 GB za 20 zł.
      • przeciwcialo Re: Doładowania tel na kartę w jakiej sieci najta 15.09.13, 07:42
        W sprawie Playa sprawdxcie najpierw jak z zasięgiem w waszym terenie. Ja z pleya bedę przenosic syna i mój drugi numer bo zasięg mamy taki ze tylko smsy mozna wysylac , pogadac się nie da. Wracam syna do Plusa, bedzie miał rok ważne konto więc o to chodzi a ja darmowe rozmowy w Plus.
        • poziomek86 Re: Doładowania tel na kartę w jakiej sieci najta 15.09.13, 09:29
          Ja mam Play i doładowuję co trzy miesiące za 50 zł. Co miesiąc dokupuję pakiet internetowy.

Co do zasięgu to przypominam, że play ma umowę roamingową wewnątrz kraju z plusem i orange. Oznacza to że można dowolnie korzystać z ich sieci smile
          • kuzkov Re: Doładowania tel na kartę w jakiej sieci najta 15.09.13, 09:53
            Zgadza się, tylko że problem pojawia się w miejscach, gdzie jest znikomy zasięg Play. Wtedy Play na siłę łączy się z macierzystą stacją bazową, ignorując lepszy zasięg Plusa lub Orange. Ale to da się obejść ustawiając ręcznie w telefonie wybór operatora Plus lub Orange, w zależności od tego, który ma lepszy zasięg. Moja kuzynka miała ten problem na iphone i sztywne ustawienie sieci rozwiązało problemy.
          • beverly1985 Re: Doładowania tel na kartę w jakiej sieci najta 16.09.13, 19:04
            > Co do zasięgu to przypominam, że play ma umowę roamingową wewnątrz kraju z plus
            > em i orange. Oznacza to że można dowolnie korzystać z ich sieci smile

nieprawda- nie mozna korzystac z internetu w pakiecie playa, jesli przełaczysz operatora na plusa.
            Dlatego gdy skonczy mi sie umowa z playem wracam do ery- Play nie ma zasięgu (netu, a ten mnie najbardziej interesuje) w bardzo wielu miejscach.
            • kuzkov Re: Doładowania tel na kartę w jakiej sieci najta 16.09.13, 19:28
              Mylisz dwie oferty - Play na Kartę i Play Online na kartę. W tej drugiej ofercie faktycznie nie można korzystać z internetu na sieci plusa lub orange. To jest oferta dedykowana pod internet, a nie pod rozmowy.
              Natomiast w Play na Kartę internet działa w roamingu krajowym. Codziennie korzystam z netu w play na nadajniku plusa i zapewniam, że nie ma z tym żadnych problemów.
        • gat_t_a Re: Doładowania tel na kartę w jakiej sieci najta 15.09.13, 10:16
          Zasięg trzeba sprawdzić w każdej sieci. U nas (Warszawa-Mokotów, nie jakiś koniec świata) Orange w ogóle nie miał zasięgu (nawet sms-y nie dochodziły). Play ma znośny zasięg, a najlepszy ma Heyah (w sumie jako jedyna z tych trzech ma normalny zasięg).
    • malwi.4 Re: Doładowania tel na kartę w jakiej sieci najta 15.09.13, 17:38
      ja kilka miesięcy temu przeszłam z plusa do orange (na kartę), prawie wszyscy moi znajomi mają w orange, a plus wydaje mi się drogi
      • etna22 Re: Doładowania tel na kartę w jakiej sieci najta 16.09.13, 08:45
        Dokładnie-PLUS jest dość drogi, a poza tm nie dba o swoich stałych klientów-odkąd pamiętam to jestem w plusie ale nigdy nie doceniono mojego"przywiązania" do firmysmile
        Oferta play jest dość atrakcyjna-i mysle ze warto się na nią skusić-napiszcie proszę jak kodami możecie zbić koszty połączenia?w taryfie play na karte?
        • przeciwcialo Re: Doładowania tel na kartę w jakiej sieci najta 16.09.13, 15:05
          MOje dzieci korzystaja z rok wazności konta po doładowaniu i za 10 zł nielimitowane smsy do wszystkich. To w zupełności im wystarcza. Można tez 100 min do play i na stacjonarne za kilka zł mieć.
        • kuzkov Re: Doładowania tel na kartę w jakiej sieci najta 16.09.13, 17:42
          Obniżanie kosztów w taryfie Play na kartę trzeba zacząć już od doładowania - doładowanie przez stronę play.pl daje 15% ekstra do każdego doładowania powyżej 25 zł. Poza tym warto śledzić Playa na facebooku, bo średnio raz w miesiącu dają bonusy za doładowanie przez ich stronę. Zazwyczaj przy doładowaniu za 50 zł to jest 50-100% więcej na promocyjne konto. Środki z bonusów są ważne przez 30 dni, ale łatwo je przedłużyć o kolejne 30 dni i kolejne, aż się je zużyje. Trzeba tylko pilnować i ostatniego dnia obowiązywania bonusa uruchomić odpowiedni kod, jeden z tych złotówkowych, które niżej wymienię.
          Najkorzystniejszym pakietem jest "Pakiet 10 zł za 5 zł". Dzięki niemu koszt rozmowy spada do 15 gr za minutę i daje 34 minuty do wydzwonienia. Drugi pakiet to "30 minut za 6 zł" - minuta wychodzi po 20 groszy. Trzeci - "Pakiet 15 zł za 10 zł" - minuta po niecałe 20 groszy. Czyli za 21 zł jest 116 minut. Każdy z pakietów jest ważny 30 dni, a stosując metodę przedłużania ostatniego dnia okresu nie dopuszcza się do przepadnięcia pakietu. W każdym 30-dniowym okresie można uruchomić tylko jeden pakiet każdego rodzaju, czyli na raz można mieć każdy z tych trzech.
          Nielimitowane smsy do wszystkich sieci ważne 30 dni kosztują 10 zł. No i jeszcze jest tani internet 1 GB po 10 zł, oczywiście z lejkiem i możliwością przedłużenia niewykorzystanej części 30. dnia.
          Poza tym przez 100 dni od doładowania za 50 zł (to najkorzystniejsza kwota doładowania) rozmowy i smsy do Play są za darmo. Ja doładowuję właśnie za 50 zł, korzystam z pakietu 1 GB, wydzwaniam co miesiąc około 1000 minut i mam wielki problem, żeby w ciągu 100 dni zużyć to 50 złotych. Jeśli chodzi o zasięg, to naprawdę trzeba mieć pecha, żeby był problem z rozmowami.
        • salsadura Re: Doładowania tel na kartę w jakiej sieci najta 19.09.13, 19:36
          Oj tak, mam niestety takie same doświadczenia z Plusem sad.
          Jeszcze wiąże mnie umowa, ale jak się skończy, zmykam wink.
    • prakseda_ka Re: Doładowania tel na kartę w jakiej sieci najta 19.09.13, 18:41
      Ja kupiłam synowi virginmobile - 19 zł za minutę do 6 gr za sms, a ważność konta rok po doładowaniu. Dla nas idealne rozwiązanie bo telefon jest awaryjny i częściej niż raz na pół roku doładowywać go nie mam zamiaru wink o dziwo ma dobry zasięg, lepszy niż t-mobile wink
    • salsadura Re: Doładowania tel na kartę w jakiej sieci najta 19.09.13, 19:40
      Czy ktoś może napisać, jak wygląda T-mobile w porównaniu do innych sieci? Waham się między Play a właśnie T-mobile.
      • hanka2501 Re: Doładowania tel na kartę w jakiej sieci najta 21.09.13, 08:54
        Opiszę swoje doświadczenia. Zawsze miałam telefon na kartę w HEYAH. Niestety 3 lata temu zachciało nam się z mężem nowych telefonów bez wydawania kasy i wzięliśmy na abonament w T-Mobile. Już po kilku dniach żałowałam ale nie o tym miało być.

Abonament wychodził ok. 30 zł za jeden telefon. Nigdy ani ja ani mąż się w tym nie mieściliśmy chociaż mało dzwonimy. Czekałam z utęsknieniem kiedy skończy się ta umowa i się skończyła. Chciałam nr znów przenieść do HEYAH bo jednak wydawała mi się to najtańsza sieć. okazało się, że nie można z T-Mobile do Heyah bo te dwie sieci są w jednej telefonii (choć odwrotnie dało się). Wymyśliłam więc, że najpierw przeniosę numery do Plusa i wtedy do Heyah. Tak zrobiłam. W Plusie musiałam zapłacić po 12,5 zł za kartę sim do każdej z kart czyli kosztowało mnie to 25 zł. kiedy tylko nr się uaktywniły w Plusie złożyłam wniosek do Heyah. I tu niespodzianka bo trafiłam w promocję. Nie dość, że karty sim zupełnie za darmo przesłano mi do domu to jeszcze za każde doładowanie za 30 zł dostaję od nich w prezencie 20 zł przez 12 miesięcy. Uaktywniłam bezpłatną usługę telefon bez umowy gdzie za to, że doładowuję konto co miesiąc za 30 zł po roku mogę już dostać od nich telefon. Dodam też, że nie jestem w stanie wygadać tych 30 zł. Na koncie mam już grubo ponad 200 zł.

Podsumowując - według mnie najlepsza i najtańsza sieć to HEYAH. NIGDY już nie skuszę się inną promocją.

W plusie przeniesienie kosztowało mnie 12,5 a w heyah dostaję od nich w prezencie za to, że się przeniosłam 20 zł. Wyraźnie widać jakie jest gdzie podejście do klienta smile
        • ale_to_ja Re: Doładowania tel na kartę w jakiej sieci najta 21.09.13, 11:34
          hanka2501 napisała:

> I tu niespodzianka bo trafiłam w promocję. Nie dość, że karty sim zupełnie za d
          > armo przesłano mi do domu to jeszcze za każde doładowanie za 30 zł dostaję od n
          > ich w prezencie 20 zł przez 12 miesięcy. Uaktywniłam bezpłatną usługę telefon b
          > ez umowy gdzie za to, że doładowuję konto co miesiąc za 30 zł po roku mogę już
          > dostać od nich telefon. Dodam też, że nie jestem w stanie wygadać tych 30 zł. N
          > a koncie mam już grubo ponad 200 zł.
          >

A dawno była ta promocja?
        • kuzkov Re: Doładowania tel na kartę w jakiej sieci najta 21.09.13, 13:48
          Heyah nie daje telefonów za darmo w ramach oferty "Telefony bez umowy". Przy deklarowanym doładowaniu za 30 zł po 12 miesiącach można kupić od Heyah kilka starszych modeli. Niestety nie jest to żaden super interes. Np. LG L3 w Heyah kosztuje 289 zł, a na Allegro można go kupić za ok. 250-300 zł; Xperia tipo - Heyah 449 zł, Allegro 350-400 zł; Samsung S5610 - Heyah 229 zł, Allegro 250-260 zł.
          W Heyah nadal jest bonus za przeniesienie numeru. Wystarczy doładowywać co miesiąc za min. 20 zł, a przez kolejne 6 miesięcy będzie wpływać dodatkowe 20 zł, czyli łącznie 120 zł.
          • etna22 Re: Doładowania tel na kartę w jakiej sieci najta 06.10.13, 15:16
            No i przeszłam do PLAY-docelowo planuję przejść na ich abonament -15 miesięcy -29,99 opcja bez telefonu-rozmowy do wszystkich za 0, za smsy płacę chyba 0,19-na razie jestem w PLAY na KARTĘ (chce sprawdzić zasięg i zobaczyc jak mi sie bedzie w PLAY żyćsmile
            Na dzien dobry dostałam 5 zł do wykorzystania na 10 dni- po doladowaniu telefonu dostalam jeszcze 60 zl do wykorzystania na 3 miesiace- jak mój maż wygada wszystko u siebie to też przechodzi do PLAY no i moj brat także-opisze Wam jak i co jak chwile sobie z tym playem pobędę.. dziekuje wszystkim za powyzsze sugestiesmilei dobre radysmile.
            • kuzkov Re: Doładowania tel na kartę w jakiej sieci najta 07.10.13, 19:39
              Jeśli będziesz zadowolona z zasięgu play, to lepszym pomysłem od tego abonamentu za 29,99 zł na 15 miesięcy jest taryfa Mini Max w play na kartę, o której już wspominałem na tym forum.
              W abonamencie, który chcesz wziąć nieograniczone rozmowy do wszystkich sieci kosztują co miesiąc 29,99 zł, a w Mini Maxie 29 zł. W Mini Maxie sms kosztuje 0,09 zł, w tym abonamencie 0,19 zł. Abonament musisz płacić co miesiąc w tej samej wysokości, a przy telefonie na kartę sama decydujesz, ile wydasz i nie jesteś związana żadną umową. Poza tym, jeśli będziesz rozmawiać głównie z mężem i bratem, kiedy przejdą do play, to będziesz miała problem z wygadaniem tych pozostałych 50 zł przez 100 dni ważności rozmów wychodzących, tak jak ja mam teraz smile.
              A umiejętnie wykorzystywane promocyjne doładowania w play pozwalają zmniejszyć miesięczny koszt do mniej niż 20 zł za no limit rozmów do wszystkich sieci.
          • edytas niu 07.10.13, 13:22

nikt nie pisal niu mobile, a taka fajna telefonia ...
            • joanna_poz Re: niu 07.10.13, 13:43
              bo co fajne dla jednego nie musi byc fajne dla innego...

moj syn ma simplusa, bo poki co dzwoni przede wszystkim do nas, a do plusa ma 0,69 zł/ dzien niezaleznie od czasu rozmow. wiec jego karta za 30 zł starcza na ho ho i jeszcze trochę, nie potrzebne mu darmowe do wszystkich...
              my z kolei z abonamentami w plusie mamy za darmo do siebie i jego.

wiec mi tam żadne nju alni play sie z kolei nie oplaci..
              • b_wojciechowska Re: niu 12.10.13, 13:00
                dovra opcja jest w play dla firm za 19zł darmowe na stacj i do playa, cala rodzina u nas w playu, dodatkowo maz za granica w londynie, to z playa za darmo z komorki na jego komorke angielska dzwonie przez alenumer.pl, dla mnie nie ma lepszego abonamentu
                • eliza_b Re: niu 12.10.13, 20:53
                  Mam od lat tel w Tmobile(wczesniej w erze) Teraz przeszlam w tak taku na nowa taryfe frii. Jak dla mnie super. Skorzustalam z jednej z 3opcji do wyboru. Mam wszystkie polaczenia do heyah i tmobile za darmo. Sms juz nie. Moi najblizsi sa tez w tmobile,wiec kosztow zero. Druga opcja do wyboru to wszystkie smsy sa darmowe. W 3wersji oferuja jakos atrakcyjnie internet. Z doladowaniami najoptymalniej jest za 50zl/3m-ce. Sa tez opcje doladowa.ia gdzie dostaje sie 10%wiecej,dlatego doladowuje przez internet. Bywaja tez oferty,kiedy w tmobile podwajaja wart. Doladowan. Reasumujac 20-30zl w zupelnosci mi wystarcza
                • pacynek38 Re: niu 19.12.13, 11:12
                  sprobowalem alenumeru. dziekuje za info. jak dla mnie - bezcenne info smile zawsze bylo mi szkoda kasy dzwonic do brata do niemiec. a teraz swieta, mikolaj i inne cuda - zaczalem dzwonic za darmoszke. no miazga smile ! Dzięki bardzo . Wesolych świąt! big_grin ha
    • helvie Re: Doładowania tel na kartę w jakiej sieci najta 21.12.13, 13:03
      Polecam Nju Mobile, abonament za 9zł, można wypowiedzieć umowę kiedy chcemy, po przeroczeniu 29zł pieniądze za rozmowy nie są naliczane. Moja mama ma i sobie chwali.
      • goodlokacja Re: Doładowania tel na kartę w jakiej sieci najta 21.12.13, 16:28
        A ja polecam Vergin Mobile. Taniej za minutę.
    • kol.3 Re: Doładowania tel na kartę w jakiej sieci najta 21.12.13, 22:47
      Mam prawie 10 lat telefon na kartę w Orange. Kupuję doładowania po 25 zł. Do jednego doładowania mam pół godziny minut darmowych, 1,25 do tzw. skarbonki oraz 7,50 na konto promocyjne. Do niektórych rozmów dodają mi 3 minuty darmowe.
      • alaasa Re: Doładowania tel na kartę w jakiej sieci najta 03.11.14, 19:59
        Przeczytałam od początku.Osobiscie w plusie jestem od poczatku i reszta rodziny również dołaczyła. Napisze tylko tyle : nie pojmuję tych którzy nie potrafią korzystać z kodów !! Mi 50 zł z łatością wystarcza na 3 miesiące.Brat ma abonament 38 zł i ma darmowe rozmowy do wszystkich sieci,dostał też fajny telefon.Taryf w plusie jest do wyboru.Można wpisac kod i płacisz 29 groszy za POŁĄCZENIE a do pozostałych 29 za minutę.Stażowe (3 numery każdy za 1 zł na miesiąc)lub 10 zł dla 5 osób i gadasz do upadłego...Mozna kodem za 5 zł kupić 25 minut lub 500 smsów..to tylko przykładowe propozycje...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka