Dodaj do ulubionych

na emeryturę

25.02.15, 10:11
Nie tylko na emeryturę,ale tak w ogóle,jaki produkt bankowy polecacie do długoterminowego odkładania niewielkich kwot ,myslę o 150zł?/mies,regularnie
Myslałam o IKE ale facet z banku powiedział,że raczej wszyscy sie z tego wycofują,bo i tak nie wiadomo co będzie z reformami emerytalnymi,moze byc z IKE jak z drugim filarem,polecił mi jakieś kosmiczne fundusze inwestycyjne ale nie moge wejsc w cos czego kompletnie nie rozumiem,poza tym tam trzeba zainwestować jednorazowo większą kwote
mysłałam tez o jakimś koncie z ubezpieczeniem od NW i Na Zycie
co roku jest to moje postanowienie noworoczne,tu już marzec a ja nadal nic w tym kierunku nie zrobiłam
moze ostatnio podejmował ktoś jakieś podobne decyzje
Obserwuj wątek
    • mysz1978 Re: na emeryturę 25.02.15, 20:35
      OOOO!!!! to ja sie podciagne smile z tym, ze ja moze nawet i 300zl miesiecznie odkladac.

Croton - a co ten facet mowil o IKZE??? Tez do bani???
      Ja za fundusze dziekuej - mialam zamrozone pieniadze w AEGONie, stracilam troche i obiecalam sobie ze juz nigdy wiecej...

Czyzby zostawalo jzu tylko odkladanie na lokacie?
      Obligacje Skarbu Panstwa tez nie do konca pewne m isie wydaja... uncertain
    • miodowa2 Re: na emeryturę 25.02.15, 21:24
      Ja lokuję w BGŻ Optima, zakładam lokaty + fundusz, konto oszczędn. 3% na nowe środki do
      100 000 tys. (maja dobrą ofertę), ale cały czas mam rękę na pulsie.
      • vimi77 Re: na emeryturę 25.02.15, 22:43
        Sprytny ten doradca.
        Jeśli IKE to polecam Skbank.
        W formie rachunku oszczędnościowego, na 6%, w razie czego likwidujesz wcześniej i płacisz tylko podatek belki. Nawet emeryci sobie to otwierają.
        • croton Re: na emeryturę 25.02.15, 22:51
          przypadkowe pytanie przy wpłacaniu na konto,zaaowocowało lawina telefonów z open finance, tak wszystkim zalezy abym dobrze ulokowała swoje srodki....na emeryturę a kazdy ma wyjatkową ofertę
          o IKZE nic nie powiedział ale to chyba dlatego ,że mój bank /Millenium/tego nie ma
        • kaka73 Re: na emeryturę 26.02.15, 09:21
          Powiedz coś więcej na temat IKE w skbank. Na jakiej zasadzie działa i jakie są plusy?
    • mocno.zdziwiona Re: na emeryturę 26.02.15, 19:22
      My nie mamy IKE, ale zrobiliśmy polecenie przelewu na 2 subkonta, do których nie mamy dostępu (chodzi mi, że nie mamy karty). Oprocentowanie marne, ale póki co kwoty są niezbyt wielkie. Próbowałam już gry na giełdzie, straciłam, i teraz jestem mega ostrożna. Jak się jednak uzbiera nieco większa kwota to pewnie przejrzę po raz kolejny oferty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka