Dodaj do ulubionych

Zmiana operatora

21.08.16, 14:00

Cześć smile temat po raz kolejny.Muszę oszczędzić na abonamencie.Umowa kończy mi się w październiku.
Interesuje mnie oferta bez telefonu , internet do 1 Mb, połączenia do wszystkich, a nie tak jak ostatnio do wszystkich ( mała czcionka.... komórkowych), a za połączenia do stacjonarnych jak za zboże big_grin.Być może córka też zmieni, zatem przeniesienie 2 numerów bez telefonów.
Wcześniej za siebie płaciłam 65 zł , córka ma telefon na kartę , czyli około 25 zł na miesiąc.
Może macie jakieś fajne propozycje wink.
Obserwuj wątek
    • araceli Re: Zmiana operatora 21.08.16, 15:15
      Aktualna oferta Play dla 2 numerów (przy przeniesieniu) 'formuła duet': nielimitowane rozmowy na komórkowe i stacjonarne, 5 GB internetu (wspólnego) za 45zł - płacisz tylko za sms-y 19gr .
      • elka22222 Re: Zmiana operatora 23.08.16, 22:17
        Za dwie osoby w Premium mobile wychodzi niecałe 40 zł. i tutaj smsy będziesz miała bez limitu do wszystkich.
    • kuzkov Re: Zmiana operatora 22.08.16, 21:05
      Czy musi być abonament? Jeśli zdecydujesz się na prepaid, to:

W Play na kartę za 25 zł są bez limitu rozmowy (też stacjonarne), SMS i 6 GB internetu.
      W Red Bull Mobile (marka Play) przy doładowaniu za 50 zł przez 100 dni można korzystać z 16 GB internetu, a za 20 zł kupić no limit rozmowy. Do tego SMS w Play gratis. Do innych sieci SMS po 9 groszy.
      Virgin Mobile - za 29 zł no limit rozmowy, SMS i 4 GB internetu lub za 25 zł no limit rozmowy, 30 SMS i 3 GB danych lub jeszcze kilka innych kombinacji w różnych cenach.
      Orange - przy przeniesieniu numeru za 28 zł rozmowy i sms bez limitu i 14 GB internetu.
      W Plusie ceny pakietów nieco droższe, ale bez stacjonarnych, więc odpada.
      Na T-mobile nawet nie ma co patrzeć - najdrożej i najbardziej skomplikowanie.

Doładowania każdej sieci można kupić przez internet (Allegro lub sklepy internetowe) co najmniej 10% taniej, więc np. cena pierwszego z wymienionych pakietów z 25 zł realnie spada do 22,50 zł. Nie ma umowy, więc z dnia na dzień można zmienić sieć na taką, która zaproponuje lepsze warunki.

Jest jeszcze nju mobile czyli abonament z 30-dniową umową. Za dwa numery no limit rozmowy komórkowe, SMS i MMS oraz 10 GB internetu do podziału (promocja internetu do końca września, później 2 GB) płaci się 38 zł, ale w tej kwocie nie ma stacjonarnych, za które trzeba dodatkowo zapłacić nie więcej niż 10 zł.

• ewa_2009 Re: Zmiana operatora 22.08.16, 22:19
        kuzkov napisała:

> Orange - przy przeniesieniu numeru za 28 zł rozmowy i sms bez limitu i 14 GB in
        > ternetu.

A te rozmowy to do stacjonarnych też (bo z oferty nie wynika to jednoznacznie).
        • hugo43 Re: Zmiana operatora 23.08.16, 08:06
          My mamy w nju mobile.rozmowy,sms,mms bez limitu,internetu mamy do podziału 32gb już(co kwartał coś dokladali za staż),rachunki 38 płn.maz dzwoni czasem za granicę,wiec często przekraczamy.
        • kuzkov Re: Zmiana operatora 23.08.16, 08:55
          Z regulaminu "W ramach Usługi Abonent ma możliwość wykonywania nielimitowanych
          połączeń głosowych na numery komórkowe i stacjonarne"
      • ewa_2009 Re: Zmiana operatora 26.08.16, 19:02
        Zainteresowałam się tym Orange z 14 GB. Dziś w punkcie obsługi poinformowano mnie, że to jest usługa i może być w każdej chwili wyłączona. Usiłowałam się czegoś więcej dowiedzieć, ale nie udało mi się.
    • elka22222 Re: Zmiana operatora 23.08.16, 22:14
      Aktualnie najbardziej opłacalną ofertą jest Freemium1 w Premium mobile.
      Za 19,90 będziesz miała internet LTE - 5 GB, połączenia i smsy do wszystkich sieci nielimitowane.
      Obecnie ta oferta we wszystkich porównywarkach plasuje się na szczycie ;]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka