wizard5 27.10.05, 12:50 Myje w zmywarce raz dziennie,wiem ze oszczedza wode ale z pradem nie jestem pewna...Ma funkcje "oszczedna" ale czy to sie tyczy pradu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ninka25 Re: zmywarka-oszczednosc wody a co z pradem? 27.10.05, 14:16 jak byś zmywała ręcznie zużyłabyś 2x więcej wody, i to ciepłej. Zmywarka pobiera zimną, którą podgrzewa. Nowoczesne zmywarki są oszczędnościowe, niwe pobierają dużo. Podejrzewam, że wydasz na ten ekstra prąd mniej niż na tę ekstra wodę fachowcy mówią, że koszt zakupu zmywarki zwraca się po roku. Potem już tylko zarabiasz.. Nie mówiąc o czasie, który zyskujesz... Odpowiedz Link
dorfi123 Re: zmywarka-oszczednosc wody a co z pradem? 27.10.05, 15:35 że pobiera mniej wody, z tym się zgodzę. Natomiast z prądem to sama się zastanawiam. W mojej zmywarce najkrótszy cykl z suszeniem trwa 1,5 godziny. I przez ten cały czas ciągnie prąd. Nie jestem pewna, czy wychodzi taniej Odpowiedz Link
portalegre Re: zmywarka-oszczednosc wody a co z pradem? 27.10.05, 17:14 Dziewczyny, pomyślcie o oszczędności własnych rąk oraz przede wszystkim CZASU Odpowiedz Link
yoma Re: zmywarka-oszczednosc wody a co z pradem? 27.10.05, 17:57 Do zmywania służy mąż Odpowiedz Link
cesarus Re: zmywarka-oszczednosc wody a co z pradem? 27.10.05, 21:11 jak ktoś chce dodatkowo oszczędzać, to przecież nie musi włączać suszenia. Przecież jak się normalnie myje naczynia, to się ich nie suszy. Moi dziadkowie z oszczędności tak robią i nie narzekają. Po prostu otwierają drzwiczki i czekają aż wyschnie wszystko. pozdrawiam ania Odpowiedz Link
wizard5 jak zmywarka chodzi ja mam gesia skorke :-) 27.10.05, 21:25 Doslownie.Ciagle mysle o tym pradzie.Pomysl z wylaczaniem funkcji suszenia jest sensowny.Tak zrobie.Pozdrowienia. Odpowiedz Link
zosia711 Re: jak zmywarka chodzi ja mam gesia skorke :-) 27.10.05, 23:13 Jak zagoniłam męża do zmywania to od razu zgodził się na kupno zmywarki. No ale potem to niby to był jego pomysł. Ci faceci czasami chcą być tacy wspaniałomyślni... Odpowiedz Link
portalegre Re: zmywarka-oszczednosc wody a co z pradem? 28.10.05, 09:30 Ja też nie suszę. W mojej zmywarce jest tryb ekonomiczny polegajacy na wylaczeniu funkcji suszenia i od samego poczatku wlaczamy go przy kazdym myciu. Odpowiedz Link
wizard5 Re: zmywarka-oszczednosc wody a co z pradem? 28.10.05, 11:01 W mojej program oszczednosciowy jest z suszeniem ale mozliwosc wylaczenia jest wiec skorzystam Odpowiedz Link
kdb.se Re: zmywarka-oszczednosc wody a co z pradem? 30.10.05, 16:00 Dziewczyny , te ktore uzywaja zmywarek dluzej : jak wygladaja rachunki za prad - wzrosly Wam czy nie ? ja mam zmywarke od 1 miesiaca takze jeszcze nie wiem ... Odpowiedz Link
martabg Tabletki do zmywarek 31.10.05, 17:07 Moja zmywarka ma 10 lat, więc za dużo od niej już nie wymagam, ale co do oszczędzania... Te wszystkie środki do mycia z Polski są koszmarnie drogie! Jeśli macie kogoś, kto jeździ na zakupy do Niemiec, poproście go o zakup w sklepie ALDI tabletek do zmywarek. Za 40 sztuk płacę niecałe 2 euro, poza nimi nie potrzeba już nic więcej. Odpowiedz Link