apapon 27.12.06, 16:13 no i jak co roku, niby staram sie nie wriować to po świetach mam całą lodówkę więc co sie dało zamroziłam, ale poradźcie co można zrobić np ze słoikiem sledzi w oleju? jak długo mogą pewnie postać, cebula do nich była pażona Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elwirra28 Re: jedzonko poświąteczne 27.12.06, 21:14 Niestety ze sledzi nic juz nie będzie, lepiej wyrzucić bo szybko się psują i można się zatruć. Prażenie cebuli nie ma tu nic do rzeczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
elwirra28 Re: jedzonko poświąteczne 27.12.06, 21:15 no chyba, że są kupne, to wtedy jeszcze chwilkę moga postac. konserwanty je trzymają w dobrej kondycji Odpowiedz Link
nisar Re: jedzonko poświąteczne 28.12.06, 11:04 Eeee tam, u mnie śledzie spokojnie stoją w oleju ok. miesiąca. Robione z majtasów, ofkors. Natomiast, ze względu na to że zostało mi ich również od diabła i ciut ciut, jutro na obiad pieczone ziemniaki i śledzie w śmietanie. Tym chytrym sposobem pozbędę się zapasów. Odpowiedz Link
apapon Re: jedzonko poświąteczne 28.12.06, 16:19 a spryciula z Ciebie wiec jutro u mnie również na obiad postny śledzik, pozdrawiam Odpowiedz Link
nu-da1 Re: jedzonko poświąteczne 28.12.06, 21:51 a jak wam zostało mięsko pieczone to polecam dokupić tylko sos pieczeniowy np.KNORRA bardzo dobry i w miarę tani u mnie ok 1,50 pokroić w grubsze plastry wlżyć do gorącego sosu i podać z ziemniaczkami lub ryżykiem mniam mniam Odpowiedz Link