Dodaj do ulubionych

Rachunki za telefon komórkowy

15.09.08, 21:55
Ile płacicie za komórki? Macie na abonament czy na kartę? W jakiej sieci?

My z mężem mamy w Orange na abonament i płacimy ok 280zł na miesiąc,wydaje mi
się dużo ale chcę mieć porównaniesmile
Obserwuj wątek
    • absit Re: Rachunki za telefon komórkowy 15.09.08, 22:20
      Orange dla Firm - 50 zł miesięcznie w tym 80 minut ( mi wystarcza )
    • krzysztofsf Re: Rachunki za telefon komórkowy 15.09.08, 22:33
      Era. Jeden abonament (200 minut do 5-u numerow + 70 minut do wszystkich) i dwa Tak Tak z wykupywaniem erajednostek. Zamykamy sie srednio w sumie gora 50-100 zl miesiecznie lacznie na 3 aparaty, dzieki kupowaniu doladowan erajednostek przy okazji roznych promocji dublujacych wplaty.
      • magdalaena1977 Re: Rachunki za telefon komórkowy 15.09.08, 22:54
        Era. Abonament 36 zł (na 2 lata bo telefon) - 80 minut i tyle wystarcza.
        • krzysztofsf Re: Rachunki za telefon komórkowy 16.09.08, 00:04
          magdalaena1977 napisała:

> Era. Abonament 36 zł (na 2 lata bo telefon) - 80 minut i tyle wystarcza.

U mnie przez to, ze jest 270 minut w abonamencie za 40zl(z czego 200 min nie przechodzi na nastepny miesiac) rozmowy znacznie sie przedluzyly i czesto gadamy o "pierdolach". Kontroluje limity miesieczne zerujac licznik aparatu gdy zaczyna sie nowy okres rozliczeniowy.
    • roxa79 Re: Rachunki za telefon komórkowy 16.09.08, 08:00
      Z mężem mamy telefony w sieci Orange, mąż ma telefon na kartę a ja
      na abonament ( 35 zł = 60 minut do wszystkich sieci i 180 do męża -
      wybrany numer) dla nas jest to wystarczające. Nie pilnuję zbytnio
      rachunku za kom., bo nigdy go nie przekraczałam, mąż doładowuje
      telefon raz na 5 m-cy za 100 zł. I mam jedną zasadę, którą znają
      wszyscy moi znajomi, że nie oddzwaniam na jakieś tam sygnałki, jak
      ktoś chce ze mną pogadać przez telefon to musi zadzwonić. Ja
      sygnałków nigdy do nikogo nie puszczałam ( w celu żeby ktoś
      oddzwonił).
      • megi-1 Re: Rachunki za telefon komórkowy 16.09.08, 08:46
        My z mężem mamy abonamenty w orange,za 2 telefony płacimy 100-150zł maksymalniesmile
        • moniskap Re: Rachunki za telefon komórkowy 16.09.08, 17:27
          my z M mamy w erze telefony na abonament.Za 2 placimy ok 120-140zl/mies.
    • maja8549 Re: Rachunki za telefon komórkowy 16.09.08, 08:56
      mam abonament 80min + 2000 min do przyjaciela za 65zl plus z punktów za 1 gr do
      przyjaciółki. i wychodzi mi srednio 120 zl miesiecznie. uz zdecydowalam ze musze
      przejsc na karte bo chyba taniej wychodzi...
    • andjagoda Re: Rachunki za telefon komórkowy 16.09.08, 11:25
      Era na kartę, ładuję 2 razy w roku za 50zł i raz za 25zł zawsze zostaje coś na
      koncie. Do tego co rok jest promocja "drugie doładowanie gratis". Nie mam
      stacjonarnego telefonu, ale za to dużo rozmawiam przez Skype smile Zawsze lepiej
      się z kimś spotkać niż wisieć na telefonie smile
    • przeciwcialo Re: Rachunki za telefon komórkowy 16.09.08, 12:16
      Moja komórka to góra 60 zł. Teraz będzie mniej bo podpisałam nowa
      umowe. Córki 30 zł - na karte.
      • hugo43 Re: Rachunki za telefon komórkowy 16.09.08, 14:38
        nie pamietam kiedy dostalam rachunek mniejszy niz 200pln!mam telefon
        na abonament 160min/100zl w plusie.ta nadwyzka to rozmowy z rodzina
        meza w turcji.kosztuja 0.5-1zl/min i abonament ich nie obejmuje.na
        szczescie umowa wkrotce sie konczy.zastanawiam sie co wybrac dalej?
    • mazia14 Re: Rachunki za telefon komórkowy 16.09.08, 20:19
      Orange
      -ja :40zł(25 abonament,15 wybrany numer)
      -mąż:35 zł(abonament)
      -córka: 25 zł(karta)
      -----------
      razem :100 zł
      • mirabeela abonament =sprzedaz telefonu 16.09.08, 20:24
        26zł na miesiąc
        zawsze tyle samo, bo jest to stały abonament...

wolnych minut: 100+ 100 niewykorzystanych przechodzi na następny miesiąc. Tylko
        ze ja mam zawsze 100 niewykorzystanych...

uwazam ze to bardzo dużo, zwłaszcza, ze dzwonie do 2, góra 3 osób..

za 2 tyg. kończy mi sie umowa i może dadzą mi jakiś telefon, który sprzedam i
        tym pokryje kolejne abonamenty, tak jak robiłam dotychczas.

chciałabym w ogóle zrezygnować, ale niestety 'świat zmusza'..
        • krzysztofsf Re: abonament =sprzedaz telefonu 18.09.08, 21:13
          mirabeela napisała:

>
          > za 2 tyg. kończy mi sie umowa i może dadzą mi jakiś telefon, który sprzedam i
          > tym pokryje kolejne abonamenty, tak jak robiłam dotychczas.

Teraz telefony juz nie "takie jak kiedys".
          Wlasnie wzialem nowy telefon dla syna (on ma prepaida)i z przerazeniem obserwuje, ze moj odrobine ponad dwuletni zaczyna sie jednak rozsypywac.
          • sowinka123 Re: abonament =sprzedaz telefonu 28.11.15, 14:06
            a który telefon polecilibyście przy przedłużeniu abonamentu www.orange.pl/kid,4002009272,id,4004383907,article.html ? który byłoby najkorzystniej wybrać, ktory będzie działał i działał?
    • afrodyta190 Re: Rachunki za telefon komórkowy 16.09.08, 20:21
      Maz ma abonament co miesiac rachunek do 100 zl.Ja mam tel na karte doladowuje co
      miesiac za 25 zl.Tyle mi wystarcza,maz ma do mnie darmowe rozmowy wiec to on
      zawsze dzwoni i oddzwania.Oboje mamy w orange.
      • martyna2001 Re: Rachunki za telefon komórkowy 16.09.08, 21:47
        Mamy z męzem telefony z ery na abonament, płacimy od 95pln do
        110pln.

• angelaxyz84 Re: Rachunki za telefon komórkowy 16.09.08, 22:11
          Dzięki za odpowiedzi jak to przeczytałam to przyznam że się
          zagotowałam,koniecznie muszę coś zrobić aby zmniejszyć koszty telefonów!!!Kurcze
          tylko co?
          • zabeczka84 Re: Rachunki za telefon komórkowy 17.09.08, 19:07
            Orange
            abonament 106 zł (160 minut + 80 do sieci)
            abonament 36 zł (wstyd przyznać ale nie wiem co zawiera)
            karta za 25 zł
            ale... ostatni rachunek wyniósł 380 zł uncertain
          • krzysztofsf Re: Rachunki za telefon komórkowy 17.09.08, 19:42
            Przeanalizujcie bilingi.
            Ile polaczen wzajemne do siebie i ile kazde z was na jakie numery i jakie sieci.
            • przeciwcialo Re: Rachunki za telefon komórkowy 18.09.08, 09:23
              Trzeba tez szukac mozliwości obniżek cen. ja mam w plusie
              uruchomiona Pieciolinie.
              • matt.cobosco Re: Rachunki za telefon komórkowy 18.09.08, 15:44
                ORANGE POP. Na kartę.
                Doładowanie po 50 zł co trzy miesiące (czyli wychodzi na miesiąc ok.
                17 zł.). Wystarcza w zupełności. Ale ja mało gadatliwy jestem, nie
                znoszę tracić czasu na czcze rozmowy i głównie esemesy wysyłam a te
                są tanie (5 gr. w sieci, 18 gr. poza sieć).
                • angelaxyz84 Re: Rachunki za telefon komórkowy 18.09.08, 20:15
                  Myślę o tym żeby przejść na POPa,ale to dopiero za rok! jak umowa mi się
                  skończy.Przynajmniej będę gadać tyle za ile kupię kartę,a nie tak jak teraz
                  troche pogadam a potem ból głowy jak przyjdzie rachuneksad
                  • krzysztofsf Re: Rachunki za telefon komórkowy 18.09.08, 21:10
                    angelaxyz84 napisała:

> Myślę o tym żeby przejść na POPa,ale to dopiero za rok! jak umowa mi się
                    > skończy.Przynajmniej będę gadać tyle za ile kupię kartę,a nie tak jak teraz
                    > troche pogadam a potem ból głowy jak przyjdzie rachuneksad

Moze wystarczy analiza rachunkow.
                    jesli rozmawiasz glownie z mezem, to jak ustawicie sobei jakis "tani numer" do siebie powinno zalatwic sprawe.
                    Jesli rozmawiasz z 2-3 innymi numerami z twojej sieci - podobnie,
                    Jesli natomiast pieniadze zzeraja rozmowy do innej sieci, to albo zmiencie siec na ta, z ktora macie najwiecej polaczen, albo ustawcie sobie abonament na najtansze rozmowy pomiedzy soba, a do rozmow z inna siecia kupcie prepaida.

Mozna w powyzszym przypadku przemyslec rowniez zainwestowanie okolo 800 zl w telefon na dwie karty sim - zeby laczyc sie z najtanszego w danym wypadku operatora.
                    • przeciwcialo Re: Rachunki za telefon komórkowy 19.09.08, 09:47
                      Ja chyba opcję Prepaida uruchomie. Szczególnie do rozmów ze
                      stacjonarnymi numerami. To bedzie taki telefon "stacjonarny" lezący
                      na stałe w domu. Wyszło mi że Sami swoi beda najtańsi.
                      Aaaa...i dodatkowo w Plusie zbieram punkty za rachunki i co jakiś
                      czas zasilam córce konto.
    • truscaveczka Re: Rachunki za telefon komórkowy 19.09.08, 12:18
      40 zł brutto - w tym 60 min do swojej sieci i na stacjonarki, 30 min do innych
      sieci. I nr darmowy do męża - w ramach programu lojalnościowego. ERA.
      • 27agnes72 Re: Rachunki za telefon komórkowy 28.11.15, 17:35
        T mobile 25 zł (pakiet 300 minut do wszystkich i 500 SMS do wszystkich)
        Orange stacjonarny 50 zł (no limit na stacjonarne)
    • asia_i_p Re: Rachunki za telefon komórkowy 28.11.15, 20:42
      Na kartę. 50 zł przedłuża czas działania telefonu o 3 miesiące, a że trójka z nas ma telefony, więc postaraliśmy się to ustawić tak, żeby każdy przedłużał sobie ważność w innym miesiącu, więc w sumie płacimy 50 zł co miesiąc.
      • nelamela Re: Rachunki za telefon komórkowy 29.11.15, 09:46
        Play firmowy.Abonament 60 zł za nielimitowane rozmowy do wszystkich.Więcej nie wyobrażam sobie płacić za komórkę.
    • pierwsze-wolne Re: Rachunki za telefon komórkowy 29.11.15, 12:58
      Sprawdzaliście nju? Tam co prawda chyba bez telefonu, można tylko abonament (nie mam pewności) - mam ustalony górny limit na 28 zł, połączenie, sms-y bez ograniczeń (jak wejdę w internet bez abonamentu to owszem, zedrą wink) - rachunek w tym miesiącu 20 zł. Córka 12 zł.
      • kredka.zielona Re: Rachunki za telefon komórkowy 29.11.15, 19:08
        Play reklamują celebryci, że wszystko za '0" złotych

jakoś nie widzę tu wpisów, że ktoś ma za zero...

ten abonament z Tmobile wydaje się fajny, jak widzę - tyle minut za 25 zł?

ja mam w Orange, abonament 39,90 nie pamiętam ile minut, ale nie przekraczam, za dwa lata pomyślę o Tmobile skoro można taniej..
        • sabina_online Re: Rachunki za telefon komórkowy 29.11.15, 19:17
          Lycamobile bez telefonu na kartę 29 zł no limit na rozmowy i sms ,wewnątrz sieci połączenia i sms też za darmo oraz 3GB w cenie abonamentu
    • monikazzzzzz Re: Rachunki za telefon komórkowy 29.11.15, 20:36
      Ja - Orange abonament 49,90, w tym nielimitowane rozmowy w sieci, 300 minut wymiennych na sms-y do wszystkich, 10 mms-ów i pakiet internetu, nie pamiętam ile, ale rzadko przekraczam.
      Mąż - telefon na firmę w Plusie, abonament około 55zł. Działalności już dawno nie ma i chyba na wiosnę zlikwiduje, bo ma też telefon firmowy z obecnej pracy.
      Syn - na kartę w Plusie, doładowania 50zł co trzy miesiące, wychodzi najtaniej, a i tak nie wykorzystuje.
      • ale_to_ja Re: Rachunki za telefon komórkowy 29.11.15, 21:49
        Z moim M. mamy oboje Virgine Mobile. bez telefonu. 29,90. 5 GB internetu, nie limitowane smsy i połączenia.
        • hugo43 Re: Rachunki za telefon komórkowy 29.11.15, 23:13
          Za 2 numery w njumobile placimy 48pln,rozmowy ,SMS,MMS bez limitu,12 GB internetu do wspólnego użytku na dwa telefony.
    • cornerek Re: Rachunki za telefon komórkowy 30.11.15, 22:34
      Ja wciąż funkcjonuję na bardzo starej taryfie Nowe Orange Go (na kartę). Doładowanie za 100 zł + rok ważności konta. Kupuję co miesiąc pakiet nielimitowanych SMS-ów i 2GB Internetu = 15 zł. Rozmawiam mało.
      • goodlokacja Re: Rachunki za telefon komórkowy 01.12.15, 15:56
        U nas w domu dwa telefony na kartę w Vergin Mobile. Średnio miesięcznie 20 zł za 2 telefony. Ktoś tu na forum mi podpowiedział tę opcję z Vergin i tańszej od 3 lat nie znalazłam. Ja używam telefonu w firmie, córka nastolatka do rozmów ze znajomymi. Z tego co wiedzę tutaj chyba mało wydajemy.
        • kuzkov Re: Rachunki za telefon komórkowy 02.12.15, 12:06
          Popieram - Virgin Mobile to najlepszy wybór.
          Jeśli ktoś mało korzysta z telefonu, to w nowej taryfie Freemium za 0 zł ma co miesiąc 30 min/30 SMS/ 300 MB. Do tego można dokupić różne pakiety, np. 100 min za 8 zł, no limit SMS za 9 zł czy no limit rozmowy za 19 zł.
          Jeśli ktoś potrzebuje dużo wszystkiego, to za 29 zł jest pakiet z no limit rozmowy, no limit SMS i 5 GB internetu.
          To oferta na kartę bez żadnej umowy. Po każdym doładowaniu jest roczna ważność konta, a doładowania można kupić na Allegro lub w internecie taniej o kilkanaście procent niż wartość nominalna, dzięki czemu koszty jeszcze spadają.
          • goodlokacja Re: Rachunki za telefon komórkowy 02.12.15, 15:24
            Kuzkov, dziękuję za zmobilizowanie do sprawdzenia Vergin. Zapomniałam o 3. telefonie na kartę, ale tam mąż właściwie nie doładowuje. Właśnie zmienia na ten pakiet, o którym piszesz. Ja i córka mamy po 18 gr (+50% za każde doładowanie dlatego za minutę jest taniej) i zastanawiam się, czy nam też się nie opłaci przejśc na freemium.
            Patrzyłam też na Allegro, ale tam znajduję oferty typu 99 zł za doładowanie 100 zł Kilkunastoprocentowych nie widziałam żadnych sad
            • kuzkov Re: Rachunki za telefon komórkowy 02.12.15, 16:25
              Nie wiem czy dobrze zrozumiałam Twój poprzedni post - razem z córką płacisz 20 zł na miesiąc? Jeśli tak, to każda z Was płaci po 10 zł, czyli w starej taryfie 2012 dostajesz 15 zł za doładowanie. Minuta w tej taryfie jest po 19 groszy, więc wygadujesz ok. 79 minut (zakładam, że nie wysyłasz SMS dla łatwiejszego obliczenia). W nowym Freemium nie dają 50% za doładowanie, ale za 5 zł możesz mieć 90 minut.
              Ja nadal jeden numer mam z tą starą taryfą co Ty. Przydaje się do wyjazdów za granicę, bo minuta połączenia odbieranego w Unii wychodzi po 14 groszy (zawsze kupuję doładowanie 15% taniej).

Faktycznie na Allegro nie ma ciekawych cen doładowań VM. Podobno czasem trafia się oferta, że za 39 zł można kupić doładowanie 50, ale trzeba na nie długo czekać, a mnie czekanie nie interesuje, więc kupuję w innych sklepach.
              Napisz do mnie na gazetowego maila, to podam Ci strony, gdzie sama kupuję doładowania.
              • goodlokacja Re: Rachunki za telefon komórkowy 03.12.15, 10:11
                Tak. Podałam średnią. Córka co miesiąc mniej więcej doładowuje sobie po 10 zł. Ja raz na 10-12 miesięcy doładowuję 100 zł. Obie dostajemy +50% przy każdorazowym doładowaniu.
                Na razie sobie zostawiam tę starą taryfę. Mąz i córka już przeszli wczoraj na Freemium. Mąż prawie nie używa tam minut. Córka stwierdziła, że jak jej zabraknie minut i sms-ów to doładuje.
                Na moila napisałam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka