kalasotka 07.09.09, 18:26 Moze juz bylo, wybaczcie. Ale stoje przed wyborem: wanna czy prysznic? Pomijajac kwestie gustu, ktoro wychodzi taniej w uzyciu? Ile litrow zabiera przecietna kapiel/prysznic? Jezeli takowy watek juz byl prosze o linka. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaj21 Re: Wanna czy prysznic 07.09.09, 18:40 Prysznic zużywa dużo mniej wody. No oczywiście zawsze można tak używać żeby było odwrotnie ale to chyba ekstremalne przypadki Odpowiedz Link
kalasotka Re: Wanna czy prysznic 07.09.09, 18:44 Jezeli do kapieli zuzywam 1/3 wanny wody (maksimum) to czy dalej jest to wiecej niz z prysznica? Ile minut ma trwac prysznic, by wylac mniej wody? No juz sama nie wiem..... Odpowiedz Link
vikatl Re: Wanna czy prysznic 07.09.09, 19:09 Fajnym rozwiazaniem jest zamontowanie wanny,a wewnatrz prysznica. Ja tak mam i nie zamienilabym na nic Jak mam ochote to kapie sie w wannie,zwlaszcza zima nic nie rozgrzewa lepiej. A na sciane zamontowalismy baterie z prysznicem,mamy suwany szklany parawan,wyglada bardzo estetycznie. Jesli masz miejsce w lazience to zdecydowanie polecam wanne. Nie wiem,czy pierzesz recznie,ale ja nie wyobrazam sobie miec tylko prysznica. Prac w brodziku?Nie,dziekuje. Wybor nalezy do Ciebie Odpowiedz Link
kalasotka Re: Wanna czy prysznic 07.09.09, 20:58 Sama mam takie ustrojstwo o ktorym piszesz w swoim domu,jednak w nowym myslalam, zeby rozdzielic te dwie sprawy, bo mam dwie lazienki. Odpowiedz Link
miska_malcova Re: Wanna czy prysznic 07.09.09, 21:05 w takim razie sprawa jest prosta W jednej łazience wanna, a w drugiej prysznic Odpowiedz Link
alina.walkowiak Re: Wanna czy prysznic 07.09.09, 21:06 Pewnie, że tak Ja mam i wannę, i prysznic. Wannę używam do mycia włosów i prania w rękach jak już muszę ) Odpowiedz Link
silic Prosta sprawa. 08.09.09, 00:36 Skoro masz wannę to chyba masz tam też "słuchawkę" prysznicową. Weź w tej wannie taki prysznic jak zwykłas robić i zobacz ile wody nazbiera się w zakorkowanej wannie. Porównasz z iloscią zużywaną przez ciebie w kąpieli i będziesz miała rozwiązanie. Z moim obserwacji wynika , że w sredniej wielkosci wannie mój prysznic jest równoważny mojej kąpieli. Odpowiedz Link
dolmadakia Re: Wanna czy prysznic 08.09.09, 10:55 Nie wyobrażam sobie myć się ciągle na stojąco. Odpowiedz Link
monikaj21 Re: Wanna czy prysznic 08.09.09, 14:44 A ja cierpię zamieniając kabinę prysznicową na wannę z namiastką prysznica (czyli z parawanem umożliwiającym mycie się nastojąco) ale ze względu na dzieci muszę Odpowiedz Link
ella111 Re: Wanna czy prysznic 08.09.09, 15:32 Prysznic tanszy. Tym bardziej ze po kapieli to sie chyba trzeba jeszcze oplukac? Ale lepiej miec obydwa albo wanne w ktorej mozna tez brac prysznic. Odpowiedz Link
b-b1 Re: Wanna czy prysznic 09.09.09, 08:41 Jesli nie ma miejsca na obydwa ustrojstwa-polecałabym wannę z wysięgnikiem prysznicowym. ..a napiszcie mi proszę, bo mnie to zaciekawiło-co pierzecie ręcznie w wannie? Odpowiedz Link
alina.walkowiak Re: Wanna czy prysznic 09.09.09, 10:06 Piorę w misce, a miskę wstawiam do wanny ) Delikatne rzeczy: jedwabie, wełny (swetry, szale). Odpowiedz Link
b-b1 Re: Wanna czy prysznic 09.09.09, 12:11 alina.walkowiak napisała: > Piorę w misce, a miskę wstawiam do wanny ) > > Delikatne rzeczy: jedwabie, wełny (swetry, szale). A dlaczego nie pierzesz w/w ubrań w pralce? Ja rozumiem, że sa to delikatne rzeczy-sama takowe posiadam, ale wszystko piorę w pralce. Opcja jedwab-program pranie oszczedne(jesli ciuszków mało), albo wełna i jest ok. Nic sie nie zniszczyło, nie zmniejszyło, nie rozciągneło.Oszczędnośc czasu,wody mało, program krótki-czyli prądu tez niedużo. Odpowiedz Link
vikatl Re: Wanna czy prysznic 09.09.09, 15:27 Ja piore w reku niektore ubranka mojej coreczki.Rowniez posiadam program do prania tkanin delikatnych,ale ... Kazdy ciuch malej jest w innym kolorze-a to zielona spodniczka to zolta bluzeczka.Wiekszosc ciuchow ma z USA,sa sliczne,ale niemilosiernie farbuja. Amerykanie robia tzw.''cold wash'',ale oni maja o niebo lepsze srodki piorace. U mnie przy 15st raczej wszystkie plamy by zostaly. Gdybym musiala zbierac zielone z zielonymi itd,ciuchow by mi nie starczylo. Uzywam czasem papierka wylapujacego kolory,ale zazwyczaj nie ryzykuja. Reszte-czyli koldry,koce itd piore w pralce,mam ladownosc 7,5 kg,wiec bez problemu miesci sie w pralce. Odpowiedz Link