Dodaj do ulubionych

Topless Chorwacja

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.09, 11:39
Wakacje się skończyły, wielu już myśli jak będzie na następnych. W
przyszłym roku chcę pojechać do Chorwacji, nie mam jeszcze wybranego
rejonu ani miejscowości. Zamierzam po raz pierwszy opalać się
topless, poradźcie bywalczynie i bywalcy Chorwacji, gdzie nie będę
się rzucać w oczy, tzn. na których plażach topless jest powszechny -
myślę o zwykłych plażach, nie fkk.
Obserwuj wątek
    • ola Re: Topless Chorwacja 16.09.09, 12:25
      na miejskiej plaży w Dubrovniku wszystkie Hiszpanki ganiają topless.

• dokto Re: Topless Chorwacja 16.09.09, 12:41
        ola napisała:

> na miejskiej plaży w Dubrovniku wszystkie Hiszpanki ganiają
        topless.
        >
        >

Jak je rozpoznawałaś? Po kastanietach?
        • ola Re: Topless Chorwacja 17.09.09, 07:43
          po tym, że mówiły po hiszpańsku z kastylijskim akcentem
          • hepik1 Re: Topless Chorwacja 17.09.09, 11:05
            Hiszpańskim z kastilijskim akcentem posługuja się dla kamuflażu
            Czeszki,które nie chca by ich nacji była przypisana jakaś frywolność
            moralna ;)
          • dokto Re: Topless Chorwacja 17.09.09, 11:24
            a więc nie wszystkie Hiszpanki są tak bezwstydne
            • drzejms-buond Re: Topless Chorwacja 17.09.09, 12:42
              :-D)))

znałem kiedyś pewną czeszkę mówiącą z kastylijskim akcentem.
              Kastaniety miaaałaaa...ech!

kobieta topless wszedzie rzuca się w oczy, nawet na FFK
              ale przyznam ,ze na rowerze jeszcze nie widziałem...
              • ola Re: Topless Chorwacja 17.09.09, 15:03
                nie wszystkie
                tylko co czwarta

albo co druga jak stoja parami

;)

• Gość: Hamer Re: Topless Chorwacja IP: *.ntlworld.ie 27.01.15, 21:29
              To nie chodzi o to, że są bezwstydne, po prostu toples jest tam normalne, w mniejszych skupiskach, zatokach mało, kto ma na sobie biustonosz i nie tylko, wiele osób jest nago, co nie oznacza, że Ty musisz, a już szczególnie na teneryfie. Wiem, bo kocham Hiszpanię i co roku, na miesiąc, robimy sobie wypad w te rejony. I nikt Tobie się tam nie przygląda, bo to żadne hallo.
    • agusiah Re: Topless Chorwacja 18.09.09, 13:02
      Nie widziałam wielu dziewczyn topless na oficjalnych plażach, ale
      już w trochę bardziej ustronnych zatoczkach - bardzo dużo.
      Generalnie Chorwacja wydaje mi się bardzo liberalna pod tym
      względem.
      • drzejms-buond Re: Topless Chorwacja 23.09.09, 16:12
        agusiah napisała:

> Nie widziałam wielu dziewczyn topless na oficjalnych plażach, ale
        > już w trochę bardziej ustronnych zatoczkach - bardzo dużo.
        > Generalnie Chorwacja wydaje mi się bardzo liberalna pod tym
        > względem.

to nie Chorwacja jest liberalna- to turyści są bezczelni!
        :-D))

a tak serio, rzeczywiście łatwiej pod tym względem jest w Chorwacji
        niż w Grecji czy Włoszech.
        ogólna zasada jest taka,ze jak ktoś chce się opalać w niekompletnym stroju to
        idzie na lewo albo na prawo od głównego wejścia na plaże.

• winodolski Re: Topless Chorwacja 20.09.09, 07:57
      w Chorwacji w Novi Vinodolski opalaly sie w toples,w Sarti w grecji,w bulgari
      tez ,tylko w tym roku jak bylem na Krecie to nie widzialem zadnej w toples
      • deoand Re: Topless Chorwacja 27.01.15, 21:59
        Tylko Polki z Polski a nie z obczyzny bronia tych swoich 200 gram tłuszczu przed promieniami słońca niczym niepodległosci
        • wtopeq Re: Topless Chorwacja 28.01.15, 08:05
          żeby to było 200 gram, najczęściej to 20 i człowiek zastanawia się czy to nie trądzik ;)
        • Gość: vvv Re: Topless Chorwacja IP: *.ists.pl 29.01.15, 16:53
          Jak niepodległości to należy bronić polskiej fleksji, w tym przypadku deklinacji słowa gram.
          Tak więc nie 20 czy nawet 200 gram tylko gramów, ot co.
          • deoand Re: Topless Chorwacja 01.02.15, 12:56
            Czy im gram czy gramów to 20 - to po prostu trądzik jak stwierdził kolega w poście powyżej .... A taka bodaj trójeczka to jest już to ... szkoda , ze głownie zagraniczna ...Ciekawi mnie jak to się dzieje , ze Polki na forach są zwolenniczkami topless ale jak wyjadą zagranicę to jakoś im ta ochota przechodzi ... w Costa Teguisse - Lanzarote , dwie francuski opalały się przy basenie topless i im to nie przeszkadzało a Polki żadnej choć było trochę Polek i to nie w wieku balzakowskim ...
            • hepik1 Re: Topless Chorwacja 01.02.15, 13:48
              Byles z małzonką?
              • deoand Re: Topless Chorwacja 01.02.15, 15:28
                Tak ale moja to model pierwotny , najwyżej po liftingu czyli nie te lata aby latac na golasa po plazy ,,,, na Majorce mezowie nic nie mieli do zon a;bo kochanek opalajacych sie topless ....
    • lillylive Re: Topless Chorwacja 28.01.15, 21:15
      Wyspy...
      • rd2a Re: Topless Chorwacja 31.01.15, 13:19
        Kilka razy już byłem na wczasach w Chorwacji. Bardzo mało kobiet opala się w topless na plaży. Zazwyczaj nie więcej niż 1-ną lub dwie na plaży zobaczysz. O wiele więcej jest tak opalających się pań w Bułgarii (też kila razy tam byłem).
        • kamykwskarpecie Re: Topless Chorwacja 02.02.15, 08:08
          To zależy gdzie. W HR jest za to znacznie więcej plaży naturystów.
          • rd2a Re: Topless Chorwacja 02.02.15, 12:28
            No, ale tematem wątku jest: Topless Chorwacja a nie plaże naturystyczne. A to różnica.
            • olga400 Re: Topless Chorwacja 02.02.15, 12:39
              Na każdej plaży znajdziesz osoby opalające się topless
              • trypel Re: Topless Chorwacja 02.02.15, 13:47
                ale % jest ich w Chorwacji bardzo mało, a w Bułgarii wprost przeciwnie
    • olga400 Re: Topless Chorwacja 02.02.15, 14:00
      Nie mam pojęcia z czego to wynika...ale w sumie jakie to ma znaczenie?? Kto chce niech sie opala choć czasami to człowieka odrzuca ;)
      • trypel Re: podstawowe znaczenie - topless służy zdrowiu 02.02.15, 14:27
        www.wprost.pl/ar/235921/Chcesz-zyc-dluzej-Patrz-na-kobiece-piersi/
        oczywiscie męskiemu
      • rd2a Re: Topless Chorwacja 02.02.15, 17:20
        Moje subiektywne spojrzenie na kwestię topless z ostatnich kilkunastu lat to takie:
        W Chorwacji w zasięgu wzroku na plaży można zobaczyć może1-ną, a i można i nie zobaczyć pań w topless. W Bułgarii raz z jednego miejsca naliczyłem (tak po prostu dla ciekawości) w zasięgu wzroku 12 pań w stroju topless. Najczęściej w zasięgu wzroku jest ich mniej, ale zawsze więcej niż w Chorwacji.
    • Gość: vvv Rekompensata dla pań IP: *.ists.pl 03.02.15, 18:11
      Rekompensatą dla pań w podziwianiu widoków plażowych, w bliżej nieokreślonej przyszłości, mogą się stać wieże wiertnicze ustawione na adriatycki szelfie.
      • Gość: ataga Re: Rekompensata dla pań IP: *.google.com 04.02.15, 23:45
        Tam gdzie plażowałam w Chorwacji czyli Riwiera Makarska, wyspa Krk i Ciovo na każdej plaży którą odwiedziliśmy w zasiegu wzroku były topleski zarówno młode i piękne jaki stare i pomarszczona, ja sama w ostatnie wakacje podzieliła ich los :)
        • deoand Re: Rekompensata dla pań 05.02.15, 10:52
          Stare wyglądaja ohydnie - najlepiej od razu wysłac je do Kom Ombo w Egipcie jako pokarm dla Boga Sobka / krokodyla / albo do Maroka a tam od strazy plazowej parę pałek na otłuszczone pupy ... Młode prosze bardzo topless jak najbardziej wskazany .
          • remi_73 Re: Rekompensata dla pań 05.02.15, 19:45
            Brać-plaża BOL cypel po prawej stronie...toples,i dużo małych zatoczek w Sutivan...ustronnie...toples
    • tomaroc Re: Topless Chorwacja 05.03.15, 14:52
      Na Chorwackich plażach opalanie się topless jest czymś zupełnie normalnym i powszechnym i nie musi to być jakaś specjalna plaża FKK. Tam ludzie nie robią z tego żadnej hecy i traktują zupełnie normalnie. Oczywiście że plaża miejska w wzdłuż której nonstop spacerują promenadą turyści nie będzie odpowiednim miejscem, ale każda inna plaża w zatoczce, lagunie itp... których w chorwacji nie brakuje będzie ok www.chorwacja24.info/forum/265-plaze-nudystow Poza tym w Chorwacji z racji wieloletniej tradycji (coś około 1950 albo i wcześniej) bardzo popularne są plaże i ośrodki FKK ale to inna historia.
      Miłęgo pobytu !
    • Gość: Bogdan Re: Topless Chorwacja IP: *.adsl.net.t-com.hr 11.08.17, 00:38
      Baska Voda
      • conti3 Re: Topless Chorwacja 11.08.17, 10:28
        No to mała historyjka z tego roku. Wyspa Hvar jedna z miejscowości „zatunelowych” czyli południowa. Pierwszy tydzień wakacji (polskich). Czeszki topless to absolutny standard. Stare, młode, matki z córkami. Zdarza się Niemka, Słowaczka bez góry. Gdzie nie spojrzysz jakaś ładna albo brzydka jest. Jest normalnie, nikt nie robi z tego „szału”. Środa, piękna pogoda, duże fale walą w brzeg, wszyscy odsunięci od morza. Przyjeżdża „nowa krew”. On niepozorny, chyba zmęczony po podróży, ona „baba chłop” ze 170cm i ponad 90kg wagi (na oko), brzuch i biust wisi. Za nimi 3 dzieci. Podeszli niedaleko i gadają jak to uskładali 500+ i wreszcie mają wakacje. Drą japy, słychać chociaż morze wali w brzeg. Przychodzi druga rodzinka z 4 dzieci. Schodzą bliżej brzegu i „duża” paniusia robi z siebie „miss mokrego podkoszulka” ku uciesze reszty towarzystwa. Dzień następny. Spodobało im się miejsce na plaży i platforemka, to przychodzą około 11 przed południem. Paniusia bez obczaju ściąga koszulkę i pokazuje goły biust – obrzydliwie wiszący. Są jej dzieci, nie ma tej drugiej rodziny. Mąż smaruje plecki. Paniusia wpada do wody, stwierdza, że może być. Po 5 minutach wychodzi i kładzie się na karimacie biustem do góry. My odchodzimy około 13, bo to niedobra pora na siedzenie nad wodą, nawet w cieniu pinii. Wracamy około 15 a paniusia dalej leży biustem do góry. Zwinęli się około 17 a jak zakładała koszulkę to jej biust wyglądał jak u ugotowanego raka. Do piątku i naszego wyjazdu już jej nie było bo chyba leczyła rany na sutkach.
        • kolpik124 Re: Topless Chorwacja 21.08.17, 17:28
          Ohydny wpis typowego forumowego frustrata...
    • jan003 Re: Topless Chorwacja 12.08.17, 10:14
      Jakie to Polskie.
    • jan003 [...] 21.08.17, 11:25
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka