hepik1 19.12.09, 13:04 Na Istrii też lepią bałwany ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: milośević Re: Chorwacka zadyma ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.09, 23:53 hepik a ja cie p.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Derek12 Re: Chorwacka zadyma ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.09, 08:49 wydaje się to nie prawdopodobne,chociaż podczas któregoś wyjazdu widziałem u fotografa galerię zdjęć zimowej Chorwacji.Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Chorwacka zadyma ... 27.12.09, 10:44 Poprzednio śnieg na Istrii widziano w 1986 roku. Tutaj fotki z Novi Vindolski crometeo.net/phpbb/viewtopic.php?f=5&t=6091 a to fotka z Vidowej Góry Złotego Rogu w Bolu na Braczu: i45.tinypic.com/2330pw.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Derek12 Re: Chorwacka zadyma ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.09, 19:13 Przypomniałem sobie że zdjecia zimowej Chorwacji widziałem będąc na Rabie.Ale pytalem w zeszłym roku na Korculi,gospodyni czy zimą pada śnieg ? i potwierdziła że bardzo rzadko,a i tak szybko spływa do morza.Otóż sądzę że nie ma w tym nic dziwnego na tej szerokości geograficznej.To tylko nam,turystą wydaje się że tam jest zawsze 30 st.no może zimą 0koło 20.W końcu jadąc kilka razy można nabyć przekonanie że skoro non stop upał,zero deszczu latem,więc zimą troszkę pada i minimalnie chłodno Odpowiedz Link Zgłoś