Gość: komar
IP: 151.81.184.*
24.07.10, 14:31
Chce jechac samochodem do Czarnogory. Wstepnie planowana trasa wiedzie przez Slowacje, potem Wegry (Szeged), dalej Serbia (Belgrad, Uzice) i do Czarnogory (Podgorica), potem szukanie jakiejs bazy wypadowej na wybrzezu i droga powrotna przez BiH (Mostar, Sarajewo), Chorwacje (Vukovar, Osjek) i na polnoc w kierunku domu;)
Jade tam pierwszy raz i mam wiele obaw i watpliwosci. Szczegolnie obawiam sie odcinka drogi wiodacego przez Serbie, poziomu trudnosci tras itp. Czytalem wypowiedzi ludzi, ktorzy jezdzili kamperami, lub z przyczepka, ze bylo im ciezko na zjazdach/podjazdach/przy mijaniu, czy ja w osobowce tez musze sie liczy z duzymi trudnosciami?
Czy Serbia, Bosnia, Czarnogora to kraje bezpieczne? Tzn. czy moge sobie spokojnie siedziec w samochodzie, niczego sie nie obawiac, czy trzeba w jakis sposob uwazac na tubylcow?
Czy mozna bez problemu dogadac sie po angielsku?
Jak wyglada baza noclegowa przy trasie, gdzie najlepiej zrobic przerwe na nocleg?
Jakie dokumenty musze ze soba miec poza paszportem?
Nie wiem, moze lepiej porzucic ten pomysl i wybrac sie przez austrie, autostrada, jak czlowiek...? ;)
Czekam na opowiedzi;)