Dodaj do ulubionych

Apartament w Loparze - polecam

25.12.10, 11:34
Rok temu szukalam, teraz moge smialo polecic: www.piculjan-apartments.com/
Bylismy w lipcu, w sumie to mieszkanie to najtansza rzecz na tej wyspie;) Bardzo dobre warunki, czysciutko, przyjemnie. Wlasciciele przemili, mozna sie dogadac po chorwacku, syn mowi plynnie po angielsku. Dla dzieci atrakcja beda koty:) Bardzo milo wspominamy pobyt i polecamy podrozujacycm w tym kierunku!
Obserwuj wątek
    • amica11 Re: Apartament w Loparze - polecam 25.12.10, 23:41
      Napisz proszę jak daleko do plaży, czy plaża jest cienista, czy daleko do centrum i restauracji, pizzerii, czy w pobliżu jest sklep spożywczy. Odpowiedź może być na maila iwonamichalak@wp.pl, dzięki
      • donciaw Monika! 28.12.10, 11:58
        Właśnie napisałam w tej sprawie (wakacji) do Ciebie na gazetowego @, ale nie wiem czy odbierasz :) A potem znalazłam ten wątek tu...ja też proszę o więcej info, może być tu, a może na doncias@wp.pl.Czy myslisz, że już teraz trzeba by rezerwować? Chcemy wyjechać na przełomie czerwca/lipca. Interesuje mnie też to, czy coś ciekawego można zobaczyć na wyspie, będziemy autem, jesteśmy chętni na wycieczki :)
        • monika78kr Re: Monika! 29.12.10, 18:49
          odpisze wieczorem!
      • monika78kr Re: Apartament w Loparze - polecam 29.12.10, 18:55
        Postaram sie opisac wszytsko wieczorkiem, najpozniej jutro.
      • monika78kr Re: Apartament w Loparze - polecam 29.12.10, 23:38
        Dom ma ogrodek i to jest plus, inne kwatery czesto tuz przy drodze. W poblizu jest sklep, piekarnia i przedszkole z placem zabaw. W te miejsca dojdziecie w 3 min. A z plaza prawda jest taka, ze nie da sie tam mieszkac blisko prawdziwej plazy, bo gdy popatrzysz na mape Loparu to zobaczysz, ze najpiekniejsze plaze, te dzikie i mniej dzikie sa za bariera lasu - trzeba podjechac samochodem, a potem schodzi sie w dol po wertepach. Ale warto. Ta plaza, do ktorej jest 500 m z mieszkania to taka glowna plaza - Rajska. Fakt, dla dzieci fajnie, bo zjezdzalnie, atrakcje wodne, lody, wesole miasteczko, ale odpoczac to sie tam nie da. Ale chodzilismy, bo mialy tam swoje atrakcje. I jest jeszcze plaza kamienista po przeciwnej stronie od Rajskiej - tez dojazd samochodem - tam tez nam sie bardzo podobalo - krysztalowa woda, choc zimniejsza niz na plazach piaszczystych (tam istna zupa).
    • Gość: mario Re: Apartament w Loparze - polecam IP: 87.204.126.* 28.12.10, 21:13
      no może i mili i może i przyjemnie, ale do morza 500m, a cała kwatera wygląda jak wielki blockhaus, popatrzcie na galeię
      • monika78kr Re: Apartament w Loparze - polecam 29.12.10, 18:51
        Gość portalu: mario napisał(a):
        > no może i mili i może i przyjemnie, ale do morza 500m, a cała kwatera wygląda j
        > ak wielki blockhaus, popatrzcie na galeię

Ten ostatni zarzut wydaje mi sie smieszny. 90% domow w Loparze wynajmuje po kilka pokoi, tam prawie kazdy buduje aby wynajmowac. A to 500 m to 10 min spokojnym spacerem.
        • Gość: mario Re: Apartament w Loparze - polecam IP: 87.204.126.* 29.12.10, 21:39
          oj bez emocji, nie chciałem Cię urazić, to miały być uwagi a nie zarzuty.
          W moim wieku to więcej niż 10 minut niestety już... Jadę po to 3tys km (w te i nazad) by morze mieć bliżej niż u nas w PL a nie zapier..lać kilometr. Nie lubię tłumów i mnie by wkurzała taka kwatera, goście nad, pod, obok. Byłem w tym roku niedaleko Twej kwatery, ale na lądzie, płaciłem 60 euro za 6 osób. Na kwaterze było jeszcze chyba ze 3 rodziny, morze było 30 metrów. Były też - : nie było klimy, wyposażenie i czystość taka sobie, od morza dzieliła nas Jadranka ale bardzo nam się podobało mimo to i jak się znów uda uskładaćc na wakacje to na pewno tam zajadę jeszcze.
          • monika78kr Re: Apartament w Loparze - polecam 29.12.10, 23:41
            masz racje, nie ma sie co unosic:) w Loparze to zeby byc na prawdziwej play to trzeba sie jednak troche nameczyc (droga przez las), wiec w zasadzie nie wazne gdzie sie mieszka, a ta plaza 500 m od mieszkania to taka meczaca plaza, ale dzieciom sie podoba;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka