Dodaj do ulubionych

Trasa do Zadar Chorwacja

18.04.12, 22:08
Witam,

w sierpniu zamierzam z rodziną (żona, córka i teściowie) wybrać sie do Zadaru w Chorwacji. Którędy najlepiej jechać? Kierować się na Niemcy i pędzić autostradą czy skrócić drogę przez Czechy?

Jeśli macie jakieś dobre rady będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.

Dzieki
Filip
Obserwuj wątek
    • Gość: tom Re: Trasa do Zadar Chorwacja IP: *.tvkstella.pl 18.04.12, 22:15
      Na litość! A skąd w Polsce wyjeżdżasz?? Spojrzyj na mapę. Bez trudu zauważysz, że zupełnie inna trasa będzie optymalną dla jadących ze Śląska, Dolnego czy Górnego, inna dla jadących z wojewodztw centralnych czy wschodnich, a całkiem inna - dla kogoś spod Świnoujścia...
      • abwehrstelle_breslau Re: Trasa do Zadar Chorwacja 08.05.12, 10:49
        >zamierzam z rodziną (żona, córka i teściowie)

Zamiast przez Niemcy, wybierz drogę przez Ukrainę i Rumunię! tam na jakimś przydrożnym parkingu, zdecydowanie skuteczniej pozbędziesz się gderającej teściowej :)))
    • pojechanewakacje Re: Trasa do Zadar Chorwacja 09.05.12, 08:30
      Rzeczywiście powinieneś określić miejsce startu :)
      Tak naprawdę to nie ma znaczenia, czy jedziesz do Zadaru czy dalej. Najpierw musisz dostać się na autostradę ciągnącą się przez całą Chorwację z północy na południe (no, prawie przez całą).
      Ja kiedyś jechałam, również do Zadaru, przez Słowację i Węgry. Ze znajomymi mieliśmy takie widzimisię, żeby zatrzymać się w Budapeszcie i pospacerować trochę. Później znaleźliśmy nocleg nad Balatonem.
      Także jak widzisz, musisz podać więcej danych.
      • Gość: Zbyszek Re: Trasa do Zadar Chorwacja IP: *.sileman.net.pl 29.05.12, 05:57
        Witam,Od 26.07.2012 ma być otwarta cała autostrada A1 Gliwice-Granica Gorzyczki więcej na www.a1-swierklany-gorzyczki.pl/ może komuś to pomoże w zaplanowaniu trasy...
        • hepik1 Re: Trasa do Zadar Chorwacja 29.05.12, 07:24
          Aż w trzech wątkach wklejasz informację,która wcale nie musi byc prawdziwa.
          Autostrada jako taka jest gotowa-fakt,tyle,że dopiero 10 czerwca bedzie decyzja czy bedzie kontynuowana budowa uszkodzonego mostu.

10 kwietnia śląski wojewódzki inspektor nadzoru budowlanego wstrzymał roboty na powstającym tam moście autostradowym MA532. Zażalenie GDDKiA na to postanowienie główny inspektor nadzoru budowlanego oddalił 10 maja. Sprawa wróciła wtedy do śląskiego inspektora, który ostateczną decyzję podejmie do 10 czerwca.

Więcej... katowice.gazeta.pl/katowice/1,72935,11816490,Autostrada_A1_z_Pyrzowic_do_Piekar_gotowa__Czekaja.html#ixzz1wEPKJd3W
          • Gość: Zbyszek Re: Trasa do Zadar Chorwacja IP: *.sileman.net.pl 29.05.12, 19:21
            Czytasz co chcesz przeczytać,a to tylko jedno zdanie którego nie rozumiesz,nie napisałem że ja twierdze tylko że na stronie GDDKiA znalazłem taka informacje...
            • Gość: Zbyszek Re: Trasa do Zadar Chorwacja IP: *.sileman.net.pl 06.06.12, 21:47
              A1 PYRZOWICE-GLIWICE-ŚWIERKLANY otwarta ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka