Dodaj do ulubionych

Lopar na Rab w Lipcu

11.06.12, 12:27
Witajcie, wybieram się z rodzinką (2+2) do Lopar zaraz na początku Lipca. Mam pomysł by dojechać tam w poniedziałek np. 2 Lipca aby ominąć korki do promu i na trasie. Jedziemy w ciemno, myślicie że znajdziemy coś na początku tygodnia, czy lepiej jechać na weekend?
Z góry dziękuję za porady:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Foxer Re: Lopar na Rab w Lipcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 15:26
      To nie jest problem myślenia,
      tylko czy dacie radę po długiej podróży z dziećmi, ze zmęczonymi dziećmi,
      twardo negocjować warunki wynajmu i szukać kilka godzin fajny apartament
    • Gość: Derkol Re: Lopar na Rab w Lipcu IP: 95.215.194.* 11.06.12, 16:19
      Poniedziałek to zwykły dzień pracy i są spore szanse na tłok np. koło Zagrzebia

Z dziećmi nigdy bym nie jechał w ciemno w sezonie, nic się nie zaoszczędzi, a straci tylko sporo nerwów
    • Gość: d-manek Re: Lopar na Rab w Lipcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.12, 21:13
      Jest faktem ,że z małymi dziećmi lepiej jechać już na konkretną kwatere.Przy dzieciach nieco starszych, którym można już coś wytłumaczuć można jechać w ciemno.Na bank co się znajdzie.Pytanie tylko jaki standard,jak daleko od morza, czy z widokiem na morze itd.Ja też jade w lipcu , w środe i nie spodziewam się korków.Jednak różnie może być.Tego się nie przewidzi.Z własnego doświadczenia wiem , że na weekend, na Zagrzeb bym się nie pchał
    • wislok1 Re: Lopar na Rab w Lipcu 11.06.12, 21:53
      W czasach internetu, kiedy można obejrzeć apartament w fotelu domowym, wybrać taki, który nam się spodoba, potem zarezerwować,
      jeżdżenie w ciemno z dzieciakami w sezonie jest dla mnie abstrakcją.
      Wiadomo, że żona i dzieci będą naciskać na szybkie znalezienie kwatery, co niekoniecznie oznacza, że będzie to najlepszy wybór.
      Co innego po sezonie, jak jadą dorośli, wtedy ceny lepsze, a wybór większy
      • Gość: Grafinia Re: Lopar na Rab w Lipcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.12, 12:35
        Czytałam wiele relacji w necie i podobno nie ma większych problemów z kwaterami. A na miejscu inaczej wyglądają kwatery niż na zdjęciach i cenę można negocjować. A jak jest z niedzielą? Można wjechać na wyspę tak jak w tygodniu?
        • wislok1 Eee tam 12.06.12, 23:13
          Gość portalu: Grafinia napisał(a):

> Czytałam wiele relacji w necie i podobno nie ma większych problemów z kwaterami

Ludzie czasem koloryzują, BARDZO często chcą się popisać, jakie to fajne kwatery za półdarmo rzekomo znaleźli/
          Po sezonie owszem,. ale w lipcu rzadko jest to możliwe.

> . A na miejscu inaczej wyglądają kwatery niż na zdjęciach

To już absurd, owszem każdy stara się zachwalać, ale fotek z apartamentu sąsiada nie da, a konkurencja jest ostra i oszukiwanie ludzi mu wyjdzie bokiem.
          Apartmany są do siebie podobne i o jakości w 90% decyduje cena, np. położenie zaraz na plaży, klima, parking, brak ruchliwej drogi obok, itp., nie ma raczej cudów, coś za coś

i cenę można negocjować

W necie też można, najlepiej poszukać takie strony internetowe, które pokazują oferty właścicieli, bez pośrednictwa biur podróży.
          Poniżej tygodnia pobytu nikt wam nie spuści ceny, przy 2 tygodniach może się udać, ale gwarancji nigdy nie ma.
          W ciemno za to często właściciel kwatery wygrywa, bo on ma gwarancję, że za kilka godzin przyjdą obejrzeć następni kwaterę, a wy macie za sobą daleką podróż, jesteście bardzo zmęczeni, nie znacie dobrze terenu, nie wiecie, gdzie dokładnie szukać, dzieci tragicznie marudzą, a do tego zmiękcza was argumentami w stylu "lepszej kwatery za taką cenę nigdzie nie ma"

> ać. A jak jest z niedzielą? Można wjechać na wyspę tak jak w tygodniu?
          • wislok1 Re: Eee tam 12.06.12, 23:16
            Z tego co wiem promy kursują 7 dni w tygodniu, a nikt wam nie da żadnej gwarancji, że nie będzie kolejki na prom, raczej w lipcu kolejka jest pewna, to dodatkowe zmęczenie
    • Gość: Aneta Re: Lopar na Rab w Lipcu IP: 94.42.82.* 15.06.12, 08:41
      Byliśmy na Rabie w zeszłym roku, w lipcu. Wyjechaliśmy z Krakowa w sobotę, byliśmy tam w niedzielę. Jechało się super, nie wiem czemu piszecie że boicie się Zagrzebia, przecież nie trzeba jechać tą drogą, a poza tym w dobie dzisiejszej nawigacji żaden problem :-). Jeżeli chodzi o kwatery to jak najbardziej, nawet z dziećmi możecie jechać w ciemno. My niby rezerwowaliśmy wcześniej kwaterę, ale na miejscu rozczarowanie. Ostatecznie poszłam do biura turystycznego kobieta poleciła mi nocleg u miłej Chorwatki, za cenę niższą od tej kwatery, którą mieliśmy zarezerwowaną i do tego 100 m od morza, więc tak jak mówię na miejscu znajdziecie coś co się Wam spodoba :-).
      • Gość: Grafinia Re: Lopar na Rab w Lipcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.12, 12:00
        Dziękuję bardzo:-))))))))) Nareszcie ktoś optymistycznie mnie nastawił bo po poprzednich komentarzach zaczęłam się łamać. A znasz może adres tej agencji? Czytałam że przy rondzie, tak?
        • Gość: yakoza Re: Lopar na Rab w Lipcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.12, 11:11
          bylismy na Rab w Lopar w tym roku do 2 lipca, w sumie juz drugi raz w zeszłym tez tam poniewaz sugerowlismy sie dzieckiem (8 miesiecy) I juz po raz ostatni, dojazd banalny cały czas autostrady, jechalismy z Czestochowy, przez Czechy (winieta), Austrie (winieta), Słowenie (płatne), Chorwacje (płatne) tak ze droga 1200 km w całości około 1000 zł (spalanie 6,5 l) ale szybko i wygodnie 20 wieczorem wyjazd 7 rano w porcie tam kolejna opłata 126 kun 2 osoby i samochód ponieważ dziecko do 2 lat za darmo i w hotelu, co do reszty to wyjechalismy z biura do Hotelu Veli Mel z wyżywieniem na 9 dni 8 nocy za 3800zł i to polecam jak ktos nie ma ochoty siedziec przy garach, jedzenie pyszne i jest w postaci bufetu tak ze mozna sie naprawde najesc, hotel jak hotel, tv prysznic, klima, balkon, i w tym roku wreszcie winda!!, targac wozek po schodach to byla meka, do plazy wystarczy zejsc alejka w dol jest dosc stroma tak ze z powrotem troche ciezko z wozkiem-zakwasy murowane- plaza piaszczysta jak w Swinoujsciu, duza czysta, miejsca wolnego zawsze bylo duzo, woda mega płyta i ciepła, pogode mielismy dwa razy taka samą, błękitne niebo codziennie zero deszczu w tym roku az do przesady w cieniu ponad 32 stopnie, ogolnie wydaje mi sie jest tam drogo i nudno piwo z kija 16 kun najtansze (ich lokalne siki) jedzenie takze drogo wychodzi, wstep dla dziecka na cokolwiek 15 kun 5-10 min zalezy co, wyjechac z wyspy to znow opłata promowa i kolejka na prom tak ze uziemiemi, Rab zobaczyc w sumie co tam zobaczyc, do tego jak sie jest z małym dzieckiem nic nie jest proste, z plazy widok jak by sie bylo nad jeziorem a nie morzem, o fali zapomnij chyba ze po skuterze :), samo Lopar małe nic tam nie ma poza parkiem dla dzieci i paroma knajpkami, sumując z małym dzieckiem jest bezpiecznie i ok ale syn nam rosnie za rok prawie 3 lata i na pewno nie pojedziemy tam, morze musi miec widok morza a i jeszcze taka rada jak jedziecie z małym dzieckiem i nie wizniecie towarzystwa z podobnym szkrabem aby sie zajeli sobą na chwile to macie przes....e przez cały czas:)))
          • hepik1 Re: Lopar na Rab w Lipcu 15.07.12, 11:50
            Z takim podejsciem do życia trzeba poczekać na pełnoletnośc dziecka;)
            Wtedy "dziecko" jedzie z rówieśnikami a rodzice szaleją w dowolnym miejscu na świecie.
            Pytanie tylko czy mama bedzie usatysfakcjonowana?
            Ja przekonany nie jestem ;)
          • Gość: Grafinia Re: Lopar na Rab w Lipcu IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.12, 23:01
            Dzisiaj nad ranem wróciłam z Lopar. Wszystkim, którzy drżeli o moje dzieci ucieram nosa. Znalazłam kwaterę bez problemu, blisko Rajskiej Plaży bez uszczerbku na zdrowiu dla mojej rodziny:-) Jeżeli kto potrzebuje więcej szczegółów o Lopar to pytajcie.
            • Gość: Gosia Re: Lopar na Rab w Lipcu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.08.12, 08:47
              Jesteś odważną i przebojową kobietą Grafinia, ale to zalety młodości :). W przyszłym roku zamierzam wybrać się na wyspę Rab a konkretnie do miejscowości Lopar i to ze względu na piękną piaszczystą plaże, bo nie gustuje w skalistych ani żwirowych (już to przerabiałam :(). Jeżeli możesz i chcesz, to proszę o więcej informacji o kwaterze i kosztach wynajmu a również o cenach żywności. To będą moje pierwsze wakacje w Chorwacji wybieramy się w 4 dorosłe osoby. Pozdrawiam
            • wislok1 Cóż 15.08.12, 00:14
              No i dobrze

Jest taka zasada u rabinów: jak ktoś chce przejść na judaizm, to MUSZĄ mu to maksymalnie obrzydzić,
              jak się nie zrazi, to znaczy, że mu autentycznie zależy.

Są ludzie i ludziska, jedni oczekują, żeby im wszystko podać na tacy, żeby po przyjeździe do danej miejscowości tłum tubylców im oferował najlepsze kwatery za półdarmo,
              jak nie to walić siekierą w forum, że tu im obiecali złote góry.

Dlatego wybieram metodę rabinów
            • Gość: Alex Re: Lopar na Rab w Lipcu IP: *.mirasoft.pl 03.02.13, 20:00
              Witam. Jeśli to możliwe to proszę o jakiś kontakt (adres) kwatery w loparze. Wybieram się tam w tym roku w trzy osoby ale kolega chce jechać z nami który ma dwójkę dzieci (11 i 5 lat). Woleli byśmy jechać w sprawdzone miejsce. Pozdrawiam Alex.
              • Gość: Grafinia Re: Lopar na Rab w Lipcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.13, 14:27
                Podaj e-mail, postaram się odszukać:-)
                • marciniak.m Re: Lopar na Rab w Lipcu 01.04.14, 16:26
                  Poproszę o namiary na kwaterę na Lopar. I koszty oczywiście.
            • Gość: Aneta Re: Lopar na Rab w Lipcu IP: *.net.stream.pl 14.07.13, 19:36
              Witam planuje w sierpniu wyjazd do Lopar z 2 dzieci jeżeli ma Pani namiar na fajną kwatere to byłabym bardzo wdzięczna. Czy łatwo znaleśc kwatere jadąc w tzn.ślepo? I jaki jest koszt pobytu za 1 dzień?Pozdrawiam Aneta
            • Gość: AGNIESZKA Re: Lopar na Rab w Lipcu IP: *.mlawa.vectranet.pl 16.03.14, 17:51
              WITAM.MOGĘ PROSIĆ O NAMIARY NA APARTAMENT DLA CZTERECH OSÓB W LOPAR ?OCZYWISCIE BLISKO PLAZY:)
              • Gość: kasiabv Re: Lopar na Rab w Lipcu IP: *.adsl.net.t-com.hr 16.06.14, 23:42
                W lopar jest mnóstwo kwater. Wystarczy przyjechac a lokum się znajdzie. Właśnie wróciliśmy. Polecamy!!
              • Gość: Justyna Re: Lopar na Rab w Lipcu IP: *.40.249.143.threembb.co.uk 04.07.14, 17:15
                W Loparze jest kilka plaż i zależy kto co lubi.
                my własnie wrocilismy i bardzo zadowoleni jestesmy,z faktu,ze kwatery znaleźlismy na miejscu.
                Mogę polecić apartamenty Simona-nr 341.
                25 min od głòwnej,zatłoczonej plaży lub 10 min od fajnej,spokojnej.Apartament mielismy dla 4 osób na parterze.Przestronny i w pełni wyposażony.
                Przesympatyczni gospodarze.plac zabaw przy apartamentach.Blisko do sklepów.
                A na (tà spokojniejszą)plaze mozna podjechac samochodem .zaparkowac niemalze przy samym 'kocyku'.
                C Udowne miejsce i wspaniali ludzie.za rok też się tam wybieramy :-)
                • Gość: Justyna Re: Lopar na Rab w Lipcu IP: *.40.249.143.threembb.co.uk 04.07.14, 17:18
                  25 min i 10 min do plaży to oczywiście odległości pieszo.
            • Gość: Grzegorz Re: Lopar na Rab w Lipcu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.08.15, 21:26
              Witaj, chętnie poznam szczegóły dotyczące kwatery. Wybieram się d Lopar w sierpniu i jeśli możesz pomóc to skorzystam. Mój nr tel. 888693721
          • Gość: Alex Re: Lopar na Rab w Lipcu IP: *.mirasoft.pl 03.02.13, 20:24
            Witam. Proszę jeśli to możliwe o dane tego biura turystycznego z Częstochowy. Pozdrawiam Alex.
      • wislok1 ??? 16.06.12, 00:08
        Gość portalu: Aneta napisał(a):

> Byliśmy na Rabie w zeszłym roku, w lipcu. Wyjechaliśmy z Krakowa w sobotę, byli
        > śmy tam w niedzielę. Jechało się super, nie wiem czemu piszecie że boicie się Z
        > agrzebia, przecież nie trzeba jechać tą drogą, a poza tym w dobie dzisiejszej n
        > awigacji żaden problem :-).

Czyli jak jechaliście, przez Bośnię i Hercegowinę ? A może przez Serbię ?
        Bo na mapie, na gps, wszystkie drogi z Krakowa na Rab prowadzą przez autostradę koło Zagrzebia !

Jeżeli chodzi o kwatery to jak najbardziej, nawet z
        > dziećmi możecie jechać w ciemno. My niby rezerwowaliśmy wcześniej kwaterę, ale
        > na miejscu rozczarowanie.

Co to znaczy "niby rezerwowanie" ? Albo się rezerwuje albo nie.
        Dlaczego rozczarowanie ?
        Co nie pasowało ?
        W ofercie internetowej wszystko jest podane na tacy i trzeba tylko czytać ze zrozumieniem.

Ostatecznie poszłam do biura turystycznego kobieta p
        > oleciła mi nocleg u miłej Chorwatki, za cenę niższą od tej kwatery, którą mieli
        > śmy zarezerwowaną i do tego 100 m od morza, więc tak jak mówię na miejscu znajd
        > ziecie coś co się Wam spodoba :-).

Te same biura turystyczne, za DOKŁADNIE TE SAME pieniądze mają ofertę w internecie, TE SAME BIURA ZA TE SAME pieniądze
      • Gość: młody Re: Lopar na Rab w Lipcu IP: 178.239.14.* 08.05.17, 15:15
        Witam. Masz może namiary na tą kwaterę, jaka plaża tam była .pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka