Gość: Jurek IP: 192.168.1.* 22.03.02, 23:39 Chciałbym wiedzieć czy sż piaszczyste plażee w Chorwacji. W zeszłym roku byłem w Porecu na Istrii a teraz chciałbym gdzieś indziej pojechać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kicur Re: Czy są w Chorwacji piaszczyste plaż ? IP: *.bielsko.msk.pl 25.03.02, 19:03 Weź świeczkę na drogę..., a pewnie znajdziesz. W zeszłym roku też o to pytałem, dostałem odpowiedź, że m.in. na Pagu. Pojechałem tam więc, przy przeprawie promowej na lądzie widniał wielbi plakat z plażą z piaskiem w tle. Po przyjeździe okazało się, że kamienie to nie są, ale piasek...???? Jak jedziesz do HR, to nie nastawiaj się za bardzo na piasek - lepsza Hiszpania itd. Podobno na wyspie Brac w HR jest piasek i dużo, ale nie byłem. HR ma inne zalety, ale piasek do nich raczej nie należy. prze@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Czy są w Chorwacji piaszczyste plaż ? IP: *.chomiczowka.net.pl 26.03.02, 18:36 Małe piaszczyste zatoczki są na Rabie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Czy są w Chorwacji piaszczyste plaż ? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 30.04.02, 16:39 Przepraszam że nie mam w tym temacie nic do powiedzenia, ale zainteresowało mnie że byłeś w Poreću, wybieram się tam w tym roku,czy mogę Cię prosić o garść info praktycznych na temat Poreću- plaże,zakupy,knajpy,okolica ?- Jak wiesz możesz podać konkretnie gdzie,co i jak, mam plan Poreća. Dziękuję i przepraszam że Ci truję dupę! Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karloo Re: Czy są w Chorwacji piaszczyste plaż ? IP: *.krzemieniewo.sdi.tpnet.pl 04.05.02, 07:54 Piaszczysta plaża jest w miejscowośći Omiś poniżej Splitu , następne piaszczyste plaże zaczynają się poniżej Dubrownika na terenie Czarnogóry , miejscowości Budva , Sw.Stefan . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Czy są w Chorwacji piaszczyste plaż ? IP: *.orlen.pl 13.05.02, 10:41 Byłem w Czarnogórze - gdzie te piaszczyste plaże, jeżeli uznać czarny piasek na Wielkiej Plaży za atrakcję to tak, ale ... Gość portalu: Karloo napisał(a): > Piaszczysta plaża jest w miejscowośći Omiś poniżej Splitu , następne > piaszczyste plaże zaczynają się poniżej Dubrownika na terenie Czarnogóry , > miejscowości Budva , Sw.Stefan . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicur Niestety....... IP: *.bielsko.msk.pl 13.05.02, 10:58 Gość portalu: Darek napisał(a): > Byłem w Czarnogórze - gdzie te piaszczyste plaże, jeżeli uznać czarny piasek na > > Wielkiej Plaży za atrakcję to tak, ale ... > Zgadza się: piasek w Cz. jest, ale bruuudny i nijak się ma do nawet tego polskiego. LUDZIE!!! Ja rozumiem, że "chciałoby się" - ja też bym pewnie chciał. ALE NIE MA (poza kilkoma wyjątkami - ale dyskusyjnymi) w HR plaż piaszczystych, tak jak nie ma w maluch centralnego zamka i klimatyzacji. O tym zamku to celowo piszę, bo są amatorzy co montują go do F126p. Nie rozumiem, czemu wszyscy tak za wszelką cenę chcą jechać do HR. Jak chcecie piasek - to jest on zarówno we Włoszech jak i Francji, Hiszpanii itd. Do Hiszpanii jest, owszem, dalej, ale do tych dwóch pozostałych krajów - porównywalnie, porównując z Dalmacją. Dojazd lepszy, a można w podobnej cenie kupić noclegi - jak się poszuka. Ja sam w zeszym roku kupiłem łącznie 2 tyg. (czerwiec): połowa we Francji, druga w ESP - DOMEK 4 os., cena łączna za 2 domki: 300 zł! Ja oczywiście - ZAZNACZAM - nie twierdzę, że jakiś kraj (np. HR) jest do... niczego, tylko chodzi o to, żeby zobaczyć plusy i minusy każdego kraju, bo takowe każdy ma. Nie popadajmy w euforię nt. HR - ma ona swoje plusy lecz także minusy: m.in. właśnie plaże, brak większych sklepów, a co za tym idzie wyższe ceny niż... w Unii Eur. itd. Ja także jeżdżę do HR - byłem kilka razy, ale byłem również w innych krajach. Za namową innych, bo co roku jest tu dyskusja nt. piasku w HR pojechałem na Pag - właśnie za piaskiem. Jak powiedziałem piasek w HR to sprawda dyskusyjna, bo to co jedni uważają za piasek, okazuje się czasem, że kamieniami co prawda nie jest, ale piaskiem... - trudno powiedzieć. Pozdrawiam wszystkich!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Niestety....... IP: *.orlen.pl 13.05.02, 11:28 Zgadzam się w całej rozciągłości z twoim zdaniem, ja w Czarnogórze nie szukałem białego piaseczku,tylko kolorytu lokalnego ale to co zobaczyłem przeszło moje najśmielsze oczekiwania in minus. Co do HR uważam, że ma jednak więcej plusów niż minusów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicur Re: Niestety....... IP: *.bielsko.msk.pl 13.05.02, 11:37 Gość portalu: darek napisał(a): > Zgadzam się w całej rozciągłości z twoim zdaniem, ja w Czarnogórze nie szukałem > > białego piaseczku,tylko kolorytu lokalnego ale to co zobaczyłem przeszło moje > najśmielsze oczekiwania in minus. > Co do HR uważam, że ma jednak więcej plusów niż minusów. > > Pozdrawiam Możliwe..., ale to zależy Z CZYM PORÓWNUJESZ...? Maluch też w pewnych przypadkach przewyższa Mercedesa...;) - szybciej zaparkujesz! Na pewno największą zaletą - moim zdaniem - HR jest odległość. To chyba najbliższy kraj z ciepłym morzem i dojazdem w miarę sensownym. Pomijam tu Włochy, gdzie jest podobna odległość, ale przeciętnie zdecydowanie drożej. Natomiast z biegiem lat coraz mniej podoba mi się chorwacka (jakby polska) pazerność na forsę: coraz drożej, coraz drożej, a standard.... np. na campingach - ten sam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geronimo Re: Czy są w Chorwacji piaszczyste plaż ? IP: *.przeworsk.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 07:24 Witam ! Piasek jest na wyspie KRK w miejscowości Baska,bylem tam na wakacjach. Jezeli byles na Istri to byles bardzo blisko,wieksza czesc plazy jest piaszczysta no i to molo !!! z masa kafejek i barow. POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Czy są w Chorwacji piaszczyste plaż ? IP: *.utaonline.at 08.05.02, 16:07 Polecam Rab, a konkretnie jej część Lopar, długa (3 km )piaszczysta plaża, co prawda trochę ludzi, jednak okm 300 m "w morze" woda do kolan, woda ciepła i tam już nie ma tłoku, polecam dla małych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
luka Re: Czy są w Chorwacji piaszczyste plaż ? 15.05.02, 17:50 Piaszczysta plaza jest w małej miejscowosci Omis na południe od Splitu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tremadog Re: Czy są w Chorwacji piaszczyste plaż ? IP: *.mos.gov.pl / 194.181.153.* 17.05.02, 15:48 w Omisie jest rzeczywiście piszczysta plaża, lecz jest to szary,"brudny" piasek zostawiający na wszystkim pył wapienny. i tak jest jest właściwie w całej chorwacji, gdzie oprócz wapieni nie ma prawie innych skał a żeby był ładny żółty piaseczek to muszą być też piaskowce i/lub piaski niesione z nizin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CROATIA Re: Czy są w Chorwacji piaszczyste plaż ? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 02.08.02, 15:38 gratuluje jezeli podoba sie komus Lopar. Ta rajska plaza jak ja nazywaja zrobila na nas fatalne wrazenie. Przeciez te skalki nadaja wybrzezu wlasnie tego niesamowitego wygladu, a morze jest tak slicznie niebieski?, zielonkawe? , turkusowe? kolory rozne, ale zawsze wyglada to pieknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L. Re: Czy są w Chorwacji piaszczyste plaż ? IP: *.utaonline.at 03.08.02, 20:27 Nie rozumiem, to podobało Ci się czy nie podobało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Czy są w Chorwacji piaszczyste plaż ? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 04.08.02, 14:02 Piaszczysta plaża jest W Lumbardzie na Korculi. Ale gdzie jej do naszych, bałtyckich piaszczystych plaż! Nie szukajmy piasku w Chorwacji, mamy własny. Nie mamy za to ciepłego morza, skalistych wybrzeży, tak przecudnego życia podwodnego no i prawie stuprocentowej pogody. Odpowiedz Link Zgłoś
laptuta1 Re: Czy są w Chorwacji piaszczyste plaż ? 06.08.02, 13:19 wrócilem wlaśnie z KRK - piaszczysta plaża jest na Baśce, trochę kamyczków jest na plaży ale w wodzie sam piaseczek. Odpowiedz Link Zgłoś