Dodaj do ulubionych

Czy są w Chorwacji piaszczyste plaż ?

IP: 192.168.1.* 22.03.02, 23:39
Chciałbym wiedzieć czy sż piaszczyste plażee w Chorwacji.
W zeszłym roku byłem w Porecu na Istrii a teraz chciałbym gdzieś indziej
pojechać
Obserwuj wątek
    • Gość: Kicur Re: Czy są w Chorwacji piaszczyste plaż ? IP: *.bielsko.msk.pl 25.03.02, 19:03
      Weź świeczkę na drogę..., a pewnie znajdziesz. W zeszłym roku też o to pytałem,
      dostałem odpowiedź, że m.in. na Pagu. Pojechałem tam więc, przy przeprawie
      promowej na lądzie widniał wielbi plakat z plażą z piaskiem w tle. Po
      przyjeździe okazało się, że kamienie to nie są, ale piasek...????
      Jak jedziesz do HR, to nie nastawiaj się za bardzo na piasek - lepsza Hiszpania
      itd. Podobno na wyspie Brac w HR jest piasek i dużo, ale nie byłem. HR ma inne
      zalety, ale piasek do nich raczej nie należy.
      prze@go2.pl
      • Gość: em Re: Czy są w Chorwacji piaszczyste plaż ? IP: *.chomiczowka.net.pl 26.03.02, 18:36
        Małe piaszczyste zatoczki są na Rabie
    • Gość: Jacek Re: Czy są w Chorwacji piaszczyste plaż ? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 30.04.02, 16:39
      Przepraszam że nie mam w tym temacie nic do powiedzenia, ale zainteresowało
      mnie że byłeś w Poreću, wybieram się tam w tym roku,czy mogę Cię prosić o garść
      info praktycznych na temat Poreću- plaże,zakupy,knajpy,okolica ?- Jak wiesz
      możesz podać konkretnie gdzie,co i jak, mam plan Poreća. Dziękuję i przepraszam
      że Ci truję dupę!
      Jacek
    • Gość: Karloo Re: Czy są w Chorwacji piaszczyste plaż ? IP: *.krzemieniewo.sdi.tpnet.pl 04.05.02, 07:54
      Piaszczysta plaża jest w miejscowośći Omiś poniżej Splitu , następne
      piaszczyste plaże zaczynają się poniżej Dubrownika na terenie Czarnogóry ,
      miejscowości Budva , Sw.Stefan .
      • Gość: Darek Re: Czy są w Chorwacji piaszczyste plaż ? IP: *.orlen.pl 13.05.02, 10:41
        Byłem w Czarnogórze - gdzie te piaszczyste plaże, jeżeli uznać czarny piasek na
        Wielkiej Plaży za atrakcję to tak, ale ...

Gość portalu: Karloo napisał(a):

> Piaszczysta plaża jest w miejscowośći Omiś poniżej Splitu , następne
        > piaszczyste plaże zaczynają się poniżej Dubrownika na terenie Czarnogóry ,
        > miejscowości Budva , Sw.Stefan .

• Gość: Kicur Niestety....... IP: *.bielsko.msk.pl 13.05.02, 10:58
          Gość portalu: Darek napisał(a):

> Byłem w Czarnogórze - gdzie te piaszczyste plaże, jeżeli uznać czarny piasek na
          >
          > Wielkiej Plaży za atrakcję to tak, ale ...
          >

Zgadza się: piasek w Cz. jest, ale bruuudny i nijak się ma do nawet tego
          polskiego.
          LUDZIE!!! Ja rozumiem, że "chciałoby się" - ja też bym pewnie chciał. ALE NIE MA
          (poza kilkoma wyjątkami - ale dyskusyjnymi) w HR plaż piaszczystych, tak jak nie
          ma w maluch centralnego zamka i klimatyzacji. O tym zamku to celowo piszę, bo są
          amatorzy co montują go do F126p.
          Nie rozumiem, czemu wszyscy tak za wszelką cenę chcą jechać do HR. Jak chcecie
          piasek - to jest on zarówno we Włoszech jak i Francji, Hiszpanii itd. Do
          Hiszpanii jest, owszem, dalej, ale do tych dwóch pozostałych krajów -
          porównywalnie, porównując z Dalmacją. Dojazd lepszy, a można w podobnej cenie
          kupić noclegi - jak się poszuka. Ja sam w zeszym roku kupiłem łącznie 2 tyg.
          (czerwiec): połowa we Francji, druga w ESP - DOMEK 4 os., cena łączna za 2 domki:
          300 zł!
          Ja oczywiście - ZAZNACZAM - nie twierdzę, że jakiś kraj (np. HR) jest do...
          niczego, tylko chodzi o to, żeby zobaczyć plusy i minusy każdego kraju, bo takowe
          każdy ma. Nie popadajmy w euforię nt. HR - ma ona swoje plusy lecz także minusy:
          m.in. właśnie plaże, brak większych sklepów, a co za tym idzie wyższe ceny niż...
          w Unii Eur. itd.
          Ja także jeżdżę do HR - byłem kilka razy, ale byłem również w innych krajach.
          Za namową innych, bo co roku jest tu dyskusja nt. piasku w HR pojechałem na Pag -
          właśnie za piaskiem. Jak powiedziałem piasek w HR to sprawda dyskusyjna, bo to co
          jedni uważają za piasek, okazuje się czasem, że kamieniami co prawda nie jest,
          ale piaskiem... - trudno powiedzieć.

Pozdrawiam wszystkich!!
          • Gość: darek Re: Niestety....... IP: *.orlen.pl 13.05.02, 11:28
            Zgadzam się w całej rozciągłości z twoim zdaniem, ja w Czarnogórze nie szukałem
            białego piaseczku,tylko kolorytu lokalnego ale to co zobaczyłem przeszło moje
            najśmielsze oczekiwania in minus.
            Co do HR uważam, że ma jednak więcej plusów niż minusów.

Pozdrawiam
            • Gość: Kicur Re: Niestety....... IP: *.bielsko.msk.pl 13.05.02, 11:37
              Gość portalu: darek napisał(a):

> Zgadzam się w całej rozciągłości z twoim zdaniem, ja w Czarnogórze nie szukałem
              >
              > białego piaseczku,tylko kolorytu lokalnego ale to co zobaczyłem przeszło moje
              > najśmielsze oczekiwania in minus.
              > Co do HR uważam, że ma jednak więcej plusów niż minusów.
              >
              > Pozdrawiam

Możliwe..., ale to zależy Z CZYM PORÓWNUJESZ...? Maluch też w pewnych przypadkach
              przewyższa Mercedesa...;) - szybciej zaparkujesz!
              Na pewno największą zaletą - moim zdaniem - HR jest odległość. To chyba
              najbliższy kraj z ciepłym morzem i dojazdem w miarę sensownym. Pomijam tu Włochy,
              gdzie jest podobna odległość, ale przeciętnie zdecydowanie drożej.
              Natomiast z biegiem lat coraz mniej podoba mi się chorwacka (jakby polska)
              pazerność na forsę: coraz drożej, coraz drożej, a standard.... np. na campingach -
              ten sam!!
    • Gość: Geronimo Re: Czy są w Chorwacji piaszczyste plaż ? IP: *.przeworsk.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 07:24
      Witam !
      Piasek jest na wyspie KRK w miejscowości Baska,bylem
      tam na wakacjach. Jezeli byles na Istri to byles
      bardzo blisko,wieksza czesc plazy jest piaszczysta no
      i to molo !!! z masa kafejek i barow. POLECAM
    • Gość: Wojtek Re: Czy są w Chorwacji piaszczyste plaż ? IP: *.utaonline.at 08.05.02, 16:07
      Polecam Rab, a konkretnie jej część Lopar, długa (3 km )piaszczysta plaża, co
      prawda trochę ludzi, jednak okm 300 m "w morze" woda do kolan, woda ciepła i
      tam już nie ma tłoku, polecam dla małych dzieci.
      • luka Re: Czy są w Chorwacji piaszczyste plaż ? 15.05.02, 17:50
        Piaszczysta plaza jest w małej miejscowosci Omis na południe od Splitu.
        • Gość: Tremadog Re: Czy są w Chorwacji piaszczyste plaż ? IP: *.mos.gov.pl / 194.181.153.* 17.05.02, 15:48
          w Omisie jest rzeczywiście piszczysta plaża, lecz jest to szary,"brudny" piasek
          zostawiający na wszystkim pył wapienny. i tak jest jest właściwie w całej
          chorwacji, gdzie oprócz wapieni nie ma prawie innych skał a żeby był ładny
          żółty piaseczek to muszą być też piaskowce i/lub piaski niesione z nizin.
      • Gość: CROATIA Re: Czy są w Chorwacji piaszczyste plaż ? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 02.08.02, 15:38
        gratuluje jezeli podoba sie komus Lopar. Ta rajska plaza jak ja nazywaja
        zrobila na nas fatalne wrazenie.
        Przeciez te skalki nadaja wybrzezu wlasnie tego niesamowitego wygladu, a morze
        jest tak slicznie niebieski?, zielonkawe? , turkusowe?
        kolory rozne, ale zawsze wyglada to pieknie
        • Gość: L. Re: Czy są w Chorwacji piaszczyste plaż ? IP: *.utaonline.at 03.08.02, 20:27
          Nie rozumiem, to podobało Ci się czy nie podobało?
          • Gość: zuza Re: Czy są w Chorwacji piaszczyste plaż ? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 04.08.02, 14:02
            Piaszczysta plaża jest W Lumbardzie na Korculi. Ale gdzie jej do naszych,
            bałtyckich piaszczystych plaż! Nie szukajmy piasku w Chorwacji, mamy własny.
            Nie mamy za to ciepłego morza, skalistych wybrzeży, tak przecudnego życia
            podwodnego no i prawie stuprocentowej pogody.
    • laptuta1 Re: Czy są w Chorwacji piaszczyste plaż ? 06.08.02, 13:19
      wrócilem wlaśnie z KRK - piaszczysta plaża jest na Baśce, trochę kamyczków jest
      na plaży ale w wodzie sam piaseczek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka