Gość: Puu IP: *.3s.pl 24.06.13, 10:46 wybieram się na wakacje z tym biurem podróży, był ktoś z nimi na wakacjach w 2012 2013??? proszę o opinie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomek Re: Intertour ( z Katowic) opinie IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 07.07.13, 10:51 Byliśmy z Intertur dwa razy : w Carevie i Baskiej Vodzie. Nie licząc małych wpadek mogę polecić to biuro bo za małe pieniądze zobaczysz wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puu Re: Intertour ( z Katowic) opinie IP: *.3s.pl 07.07.13, 14:13 o jakie małe wpadki chodzi:)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Intertour ( z Katowic) opinie IP: *.play-internet.pl 27.07.13, 23:18 ja byłam, wczoraj wróciłam. Byłam z nimi w Chorwacji :) otóż hmm..... wycieczka za niewielkie pieniądze, Chorwacja przepiękna, hotelik przytulny, także tu nie mogę mieć zastrzeżeń. Jedynie opieka rezydenta wątpliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puu Re: Intertour ( z Katowic) opinie IP: *.3s.pl 28.07.13, 09:44 a jak kwestia z autobusami?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karlovaćko Re: Intertour ( z Katowic) opinie IP: *.play-internet.pl 29.07.13, 20:48 No więc tak, autobus jest klimatyzowany, są dwa małe telewizorki, także przez większą część podróży sa puszczane jakieś filmy. Autobus jest trochę ciasny, no ale czego wymagać od autobusu... jest toaleta, na postoju można kupić u kierowcy kawę... da się przeżyć. Generalnie podróż do Chorwacji minęła mi zdecydowanie lepiej, bo wyjechaliśmy o 14, w Chorwacji byliśmy ok 7 rano, także całą nockę się jakoś przespało a rano już na miejscu, gorzej z powrotem... bo wyjechaliśmy o północy a w domu o 18... także mimo tego, że noc przespaliśmy to jeszcze była dłuuuga podróż przed nami, do tego wysokie temperatury w kraju, szyby mocno nagrzane, autobus troszkę się psuł, w sensie nie zawszę łapała ' jedynka' ... no ale myślę, że dla widoków jakie serwują nam Bałkany warto się poświęcić... należy pamiętac o tym, że ceny są niewysokie (w sensie cena wycieczki) no i nie jest to podróż samolotem, wiec super komfortu nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
z_arki Re: Intertour ( z Katowic) opinie 25.08.14, 09:48 Intertour ? opinie z wyjazdu do Czarnogóry lipiec 2014. Krótkie, kilkuminutowe spotkanie z rezydentką (młoda osóbka, Serbka o imieniu na M), dostajemy klucze i umawiamy się na spotkanie na godz. 20-stą, po kolacji. Ludzie którzy mieli jechać do Ulcinij upychają się z rezydentką do jakiegoś busa i jadą do siebie... Idziemy rozpakować się do pokoju, a potem na krótki spacer. Wracamy ze spaceru parę minut przed 20-stą tak żeby zdążyć na spotkanie i.... zonk! Nie możemy wejść do hoteliku, furtka jest zamknięta, klucz mamy tylko do pokoju, furtki nie otwiera.... nikogo nie widać przed hotelem, nie ma kogo poprosić o pomoc... fajnie.... :-( po różnych próbach dostrzegam breloczek przy kluczach, znajduję też małe kwadratowe pudełeczko na jednym z elementów nośnych bramki ? przytykam breloczek ? DZIAŁA!, furtka otwarta, można wejść. Rezydentka oczywiście nie poinformowała nas na jakiej zasadzie działają klucze i że bramka jest zamykana, kiedy wychodziliśmy nie była zamknięta. Idziemy na spotkanie, choć trochę spóźnieni. Docieramy i okazuje się że rezydentka rozpoczęła spotkanie przed 20-stą nie czekając aż zbierze się cała grupa! No bo przecież jaki jest sens przekazywać całej grupie tego co się ma do powiedzenia, wystarczy przekazać komukolwiek i punkt programu pt.: ?Spotkanie informacyjne z grupą? odhaczony! Przyciskamy rezydentkę dopytując o rzeczy które mówiła kiedy nas jeszcze nie było oraz o rzeczy o których ?zapomniała? nam powiedzieć (na szczęście mamy doświadczenia z innych wyjazdów i wiemy o co pytać). Zapisujemy się na wycieczki, tzn. chcemy się zapisać bo okazuje się że: - wycieczki są w zupełnie innych terminach niż było podawane w ofercie biura/pośrednika ale o tym to niestety nikt nas nie poinformował. - nie ma wycieczki do Dubrownika, choć jest nią duże zainteresowanie, rezydentka twierdzi że to się nie opłaca bo za długo się jedzie (później się okaże że wycieczki do Dubrownika są, ale organizowane przez inne biura; mało tego ? wycieczki są organizowane z miejscowości które są znacznie dalej położone i dojazd jest dłuższy!!! np. z Ulcinij). Żeby rezydent zniechęcał do wycieczek??? Pierwsze widzę.... Rezydentka informuje nas m.in. o swoim numerze tel. ale mówi żeby dzwonić tylko w sprawach naprawdę ważnych jakby coś komuś się stało bo rozmowy są b. drogie (5pln/min) i że ona mieszka tu w tym hotelu, podaje numer pokoju. Spotkanie kończy się bardzo szybko. Następne spotkania z rezydentką są z przypadku, jak ktoś akurat się wprowadza to widzimy ją przelotnie. Po wycieczce do Ulcinij kiedy wracamy do pokoju okazuje się że brak naszych 2 hotelowych ręczników zostawionych na balkonie. Może wiatr zwiał, ale to powinny leżeć gdzieś na dole... W międzyczasie rozmawiamy z sąsiadami ? okazuje się że chcieli kupić wycieczkę statkiem do Budvy ale nie mogli się dogadać z tubylcami i p. rezydentka obiecała im pomóc i kupić bilety. Przypadkowo trafiam na wspomnianą rezydentkę ? zgłaszam sprawę z ręcznikami, rezydentka mówi że może sprzątaczki wzięły i ona się dowie co i jak, a może spadły z balkonu i wtedy ona też się dowie czy nie zostały gdzieś sprzątnięte. Przy okazji poruszam temat wycieczki statkiem do Budvy, bo my też chcemy jechać, ustalam z rezydentką że nam też weźmie bilety i za dwa dni spotkamy się o 19-stej w hotelu na obiadokolacji i dobierzemy bilety. Następnego dnia rezydentki ani widu ani słychu..., kolejny dzień, przychodzi 19-sta rezydentki nie ma, 20-sta - rezydentki nie ma, idziemy do pokoju, nikogo nie ma, 20:30 -idziemy znowu do pokoju ? otwiera jakaś Słowaczka i mówi że ona tu teraz mieszka i nic nie wie o naszej rezydentce... no świetnie... rezydentka przepadła...Dochodzi 21-sza, rezydentki nie ma... Pierwszy raz widzę żeby rezydent utrudniał czy wręcz próbował uniemożliwić udział w wycieczce!!! Decydujemy jeszcze raz pójść do tubylców, może się skłąd osobowy zmienił i będzie się łatwiej dogadać... i tak jest, dogadujemy się bez problemów, kupujemy bilety i następnego dnia bez problemów płyniemy. Rezydentki dalej nie ma. Przychodzi przedostatni dzień ? było umówione że tego dnia rozliczamy się z nią za klimatyzację - rezydentki nie ma... miała nam też podać informacje na temat wyjazdu, co jak i gdzie, o której, gdzie można położyć nasze rzeczy, bagaże... rezydentki nie ma... Ostatni dzień, rezydentka miała być o 9:00 ale jej nie ma... robi się coraz fajniej... nikt nic nie wie, kluczy niema komu oddać, ale jednocześnie wiemy że musimy się wykwaterować z pokoi. Rozkładamy się w holu... 9:30 przyjeżdża rezydentka! Rozpromieniona jakby nic się nie stało, o biletach które miała kupić nie wspomina słowem, o ręcznikach których zaginięcie miała wyjaśnić tym bardziej... o nieobecności na umówionych spotkaniach tym bardziej... luzik... W ostatni dzień pobytu odkryliśmy też w mieście bazar, taki lokalny, pełny różnorakich warzyw, owoców, ryb, owoców morza, oliwy itd... bardzo duży wybór, ceny o połowę mniejsze niż na stoiskach w części ?turystycznej?. Wszystko o wiele ładniejsze, świeże, w znacznie większym wyborze niż koło nas. O tym bazarze też nam rezydentka nie powiedziała, nie miała czasu biedaczka... i tak nam chyba wg siebie poświęciła zbyt dużo czasu... Przez ten cały czas pobytu w Czarnogórze widzieliśmy naszą rezydentkę może 20min, łącznie ze wszystkim.... To jakaś paranoja, pod względem opieki rezydenta biuro nie wywiązało się z Umowy w zasadzie prawie wcale! A działalność rezydentki przynosiła więcej szkody niż pożytku, to co nam powiedziała to ja sam po paru dniach wiedziałem, żadna mi tam pomoc. Sam hotel w sumie ok, choć pokoje mogły by być częściej sprzątane (tylko śmieci były codziennie zabierane i papier toaletowy w razie potrzeby był dokładany). Zamiatane było chyba tylko raz podczas naszego 11-dniowego pobytu, ręczniki i pościel nie były wymieniane ani razu. Ręczniki po tygodniu w zasadzie kwalifikowały do wymiany ale nie było z kim o tym pogadać bo personel tylko po serbsku a rezydentki nie było... Nie wiem do tej pory jak ta rezydentka się nazywała, nie przedstawiła się nam, ale wiem że Intertour nie panuje nad tym co robią rezydenci i w ogóle ich nie kontroluje. Droga powrotna także przez Chorwację i zgarnianie w środku nocy ludzi z Chorwacji (wyjechaliśmy z Bar-u o 18-stej, ale że to był piątek to straszny tłok na drodze, w Chorwacji byliśmy po 8 godz., jechaliśmy o 2 godz. dłużej do Chorwacji niż poprzednio), tyle tylko że z powrotem pojechaliśmy przez Słowenię i Austrię. Strasznie mało przystanków po drodze, a jeśli już to np. w Bosni i Hercegowinie zatrzymaliśmy się z miejscowości gdzie nie było można skorzystać z WC. W Austrii przystanek przy jakże interesującym miejscu ? Macdonald. Muszę przyznać że oferta w Austrii jest gorsza niż w PL, nie przepadam za Mac-iem, ale to co tam dostaliśmy w ogóle nie było smaczne w porównaniu do tych samych potraw w PL. Na szczęście do PL dojechaliśmy szybciej niż z PL do Czarnogóry, mimo tego korka przy wyjeździe z Bar-u. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Intertour ( z Katowic) opinie 25.08.14, 16:25 Do przedszkola 1 września .Spotkanie informacyjne w piątek ;) Plosę panią...a ja nie wiem gdzie siku zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jova21 Re: Intertour ( z Katowic) opinie Czarnogóra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.14, 21:46 Ja z tym biurem byłam w tym roku w sierpniu w Czarnogórze i zdecydowanie odradzam- jeśli nie chcecie się denerwować. Nic nie było zgodnie z ofertą. Nie mogłyśmy być zakwaterowane w wykupionym miejscu- bo tam nie było już nic wolnego. To co nam dano w zamian to masakra! Nic tam nie działało, było brudno- mimo, że wykupiłyśmy miejsca w willi o podwyższonym standardzie. Rezydentka w porozumieniu z przełożonym do końca wyjazdu w żaden sposób nam nie pomogła załatwić tej sprawy z gospodarzami ani też mimo próśb i obietnic nie zmieniła naszego zakwaterowania. Biuro bardzo nieprofesjonalne w organizacji i obsłudze- rezydentka odmówiła przedstawienia się i podpisania notatki stwierdzającej wszelkie niedociągnięcia. Na miejscu pojawił się przedstawiciel biura- osoba narodowości ukraińskiej która nie znała polskiego i niewiele rozumiała z całej sytuacji. Wyjazd z tym biurem to koszmar urlopowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urlopowiczka Re: Intertour ( z Katowic) opinie Czarnogóra IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.14, 19:09 Właśnie wróciliśmy z Czarnogóry z Intertourem, to był nasz ostatni raz z tym biurem, szczerze odradzamy, zostaliśmy zakwaterowani w zupełnie innej miejscowości niż mieliśmy w umowie,(a bardzo nam zależało na tamtym miejscu)dowiedzieliśmy się o tym dopiero w Czarnogórze. Miała być zapewniona opieka pilota podczas podróży, owszem w jedną stronę jechał z nami pilot, natomiast pan był niekomunikatywny, nieprofesjonalny, niedoinformowany. Podczas powrotu w ogóle nie jechał z nami pilot, jedynie kierowcy, którym nawet się nie chciało policzyć ilości osób w autokarze po każdym postoju. Dzień przed powrotem do Polski otrzymaliśmy informację od rezydentki, że autokar wysadzi nas w Katowicach a nie w Krakowie, jak było w umowie. Nie jest dla nas problemem dojechać z Katowic do Krakowa ,ale tutaj chodzi o zasadę, umowa jest umową. O zmianie miejscowości zakwaterowania, jak sądzę zostaliśmy poinformowani dopiero na miejscu, a nie przed wyjazdem, żebyśmy czasem nie zrezygnowali.Proszę się poważnie zastanowić nad wyborem tego biura. Odpowiedz Link Zgłoś
annanna123 Re: Intertour ( z Katowic) opinie Czarnogóra 17.11.14, 18:12 Witam! ja, podobnie jak wielu innych, zdecydowanie odradzam wyjazdy z tym biurem. razem z rodzeństwem wykupiliśmy wycieczkę do Czarnogóry dla naszej mamy i cioci. Trzy dni przed wyjazdem zostaliśmy powiadomieni sms przez jakiegoś pośrednika o zmianie daty wyjazdu. I od tego momentu było już coraz gorzej. Wszyscy turyście z tego turnusu zostali zakwaterowani w innej miejscowości, w pokojach o znacznie niższym standardzie, niż było to zaprezentowane na zdjęciach w ofercie. Hitem był aneks kuchenny na tarasie z widokiem na ulicę. Zero wsparcia ze strony rezydentki, której praktycznie nie było. Tzw kropka nad "i" to problemy z powrotem. Obie panie zostały odwiezione przez rezydenta zaprzyjaźnionego biura do miejscowości oddalonej o ok. 50 km, gdzie na stacji benzynowej miały czekać na autokar jadący z Albanii - z nim miały się zabrać do Katowic. Autokar się spóźniał, więc zadzwoniły do kierowcy i okazało się, że oni wcale nie mieli zamiaru ich zabrać! A była godzina 21... po licznych telefonach i negocjacjach kierowcy w końcu okazali się ludźmi i zabrali je na pokład. Oczywiści chodziło o pieniądze, nasz organizator zlecił przewóz innej firmie, ta jeszcze kolejnej i ta jeszcze kolejnej, okazało się, że dwie ostatnie firmy miały ze sobą jakieś niedokończone sprawy finansowe, więc firma zlecenie i pieniążki na ten konkretny przejazd przyjęła, ale nie zamierzała go zrealizować... Po powrocie reklamacja została przez nas złożona, jak się można było spodziewać - odrzucono ją. Sprawą zajmuje się teraz rzecznik praw konsumenta. Czy uda nam się jakoś sfinalizować całą sprawę? - nie wiem, bo biuro przecież zapewniło transport i nocleg. Ale nerwy, stres, a przez to zepsuty urlop to już inna sprawa. Ja rozumiem, że różne rzeczy się dzieją, czasem pojawiają się jakieś komplikacje. Chodzi o to, jak biuro rozwiązuje te problemy, czy kulturalnie, czy po chamsku, kłamiąc w twarz i robiąc z ludzi idiotów... Jeszcze raz szczerze odradzam wyjazdy z tym biurem i przykre jest, że firmy tego typu cały czas działają i są praktycznie bezkarne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Intertour ( z Katowic) opinie Czarnogóra IP: *.gigainternet.pl 29.07.15, 12:07 Oszuści!!!!Uwaga!Szkoda straconego czasu,zdrowia i pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma-lmal Re: Intertour ( z Katowic) opinie IP: *.internetia.net.pl 29.08.14, 18:16 ta rezydentka nazywała się Mariana, tez bylismy w tym hoteliku i mielismy te same problemy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagna Re: Intertour ( z Katowic) opinie IP: *.30.218.154.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.09.14, 17:27 Uważajcie na to biuro podróży! Nie zwracają wpłaconych zaliczek, nie zwracają pieniędzy za wakacje mimo iż to z ich winy turnus się nie odbył. Nie polecam! Omijajcie to biuro szerokim łukiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aloj53 Re: Intertour ( z Katowic) opinie 01.10.14, 07:58 Byliśmy z tym biurem w Chorwacji.Wszystko zgodne z umową.Rezydent bardzo sympatyczny młody człowiek,pomocny ,dostępny codzienne po parę godzin na dyżurach.Warunki mieszkaniowe dużo lepsze w willi Jela niż Marić. Polecam osobom niezdecydowanym.Fajny wypoczynek za nieduże pieniążki w Baskiej Wodzie .Pobyt 18 06-30.06 2014 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anitka Re: Intertour ( z Katowic) opinie IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.14, 18:35 jezeli rezydent do Dawid to masakra, czlowiek widmo i zero kontaktu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Intertour ( z Katowic) opinie IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.14, 20:34 zgadzam się!!!!!!w 100%,nigdy więcej! Odpowiedz Link Zgłoś