Dodaj do ulubionych

do Chrowacji przez Austrie - nocleg

28.06.13, 23:58
poszukuję taniego noclegu na jedną noc /tranzyt podróżny/ najlepiej w okolicy Wels, Sattledt, ewentualnie Salzburg - Austria - startuje z Gdańska więc dalej raczej nie dojadę. Poszukuję "mety" dla pięciu osób , tj dwóch dorosłych i 3-ka dzieciaków (11,9 i 3 lata) nie oczekuje wygód, ważne żeby można było dojechać późnym wieczorem i nie było zbyt daleko od autostrady. wyjazd planujemy około 10-go lipca - czyli środek tygodnia /jeśli to ma jakieś znaczenie/ - jeśli ktoś może mi coś podpowiedzieć będę wdzięczny. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: janek Re: do Chrowacji przez Austrie - nocleg IP: *.interwan.pl 29.06.13, 11:21
      polecam Oekotel - mają niedrogie hotele w kilku miejscach
      • deoand Re: do Chrowacji przez Austrie - nocleg 29.06.13, 12:36
        Salzburg - przecież to absolutnie nie po drodze - z gdańska to prosta droga przez łoź Częstochowę Katowice i albo na Czechy -Austria i nocleg albo w Mikulowie -mozna rezerwować przez Internet albo gdzies w okolicy Wiednia i dalej na Graz Maribor Zagrzeb Split albo katowice -Cieszyn Zylina / Słowacja / autostrada na Bratysławe i w miejscowości Senec / zjazd z autostrady ok 15 km przed Bratysławą sa hotelik - ja kiedys byłem w hotelu Luc ale jest i hotel Senec - nocleg i do dawnej granicy z Austia dalej na Neur Wienerstad i autostrada do Grazu i dalej jak poprzednio .
        • aseretka Re: do Chrowacji przez Austrie - nocleg 29.06.13, 13:57
          Też tak w pierwszej chwili pomyślałam, że ten Salzburg to jakoś nie po drodze... Ale może pytający ma powód, żeby jechać przez Niemcy. Wrzuciłam trasę do mapy i wychodzi, że przez Niemcy i Salzburg jest ok. 200 km dalej. Może szybciej jechać autostradami przez Niemcy niż tłuc się przez całą Polskę? A może autorowi wątku przyświeca inny cel. Nie wiem... i nie komentuję.
          • tonmar2 Re: do Chrowacji przez Austrie - nocleg 29.06.13, 15:25
            Salzburg teoretycznie nie jest po drodze, ale jechałem już dwukrotnie przez Polskę i zupełnie mi wystarczy . Na granicy z Czechami lub Słowacją miałem już serdecznie dość dalszej podróży mimo naszych "wspaniałych" autostrad. Niestety nie można jeszcze przejechać autostradą całej
            Polski z północy na południe i te z pozoru krótkie odcinki "nie autostradowe" męczą , że warto nadłożyć 200km i jechać "jak człowiek". dzięki również za info na temat noclegu. Mam jeszcze pytanie , może ktoś namierzył jakiś pensjonat,motel albo coś podobnego czego nie ma na stronach , np. booking.com lub innych , ponieważ są problemy z miejscem w tańszych hotelach.
        • Gość: Nano Re: do Chrowacji przez Austrie - nocleg IP: *.net155.okay.pl 30.06.13, 17:58
          Jezu, co za bełkot - ludziska piszcie po polsku :)
      • Gość: marcel Re: do Chrowacji przez Austrie - nocleg IP: *.adsl.net.t-com.hr 29.06.13, 17:44
        brudny hotel pełen robotników budujących/remontujących drogi-śmierdzi w pokojach łazienki dramat-polecam Ibis Budget w graz /dawny etap/
        • Gość: janek Re: do Chrowacji przez Austrie - nocleg IP: *.interwan.pl 30.06.13, 11:30
          > hotel pełen robotników budujących/remontujących drogi

no,no widzę wyższe sfery.
          Ale powinieneś chyba wiedzieć, że większość Austriaków, Niemców, czy Holendrów których spotyka się w Chorwacji, czy Wloszech to nie są potentaci z branży IT.
          • Gość: marcel Re: do Chrowacji przez Austrie - nocleg IP: *.adsl.net.t-com.hr 01.07.13, 22:52
            Zaliwżdy książę, a tak na poważnie to dwa razy spaliśmy pod Grazem w ym hotelu i dwa razy trafialiśmy fatalnie, więc piszę jak jest-widać nie wszystkim to przeszkadza bez urazy, co prawda pokój większy niż w Etapie, ale chyba nie chodzi o pobyt kilkudniowy tylko kilkugodzinny rozmiar pokoju po przejechaniu ponad 1000 km to naprawdę mały pikuś
            • Gość: janek Re: do Chrowacji przez Austrie - nocleg IP: *.interwan.pl 02.07.13, 00:46
              królu złoty, ja też spałem dwa razy i za każdym razem trafiałem dobrze. Może (bez urazy) wzięli cie za służbę i położyli spać w stajni?
              A zresztą ten hotel poleca też Aseretka - a to już coś:)
              • Gość: marcel Re: do Chrowacji przez Austrie - nocleg IP: *.adsl.net.t-com.hr 02.07.13, 09:22
                fakt-spałęm w polu kukurydzy koło hotelu-miłego dnia
        • aseretka Re: do Chrowacji przez Austrie - nocleg 30.06.13, 11:55
          Totalna bzdura... Nocowałam w Oekotelach w Grazie, Traiskirchen, Karsdorf i Korneburg. Zawsze było czyściutko. Pokoje większe niż w Etapie, gdzie pokój przypomina kapsułę do spania (chociaż z Etapu też korzystałam). W Salzburgu w Oekotelu co prawda nie spałam, ale nie przypuszczam, żeby odbiegał od standardu. Poza tym, wliczone w cenę, obfite śniadania w formie szwedzkiego bufetu ze świeżutkimi, chrupiącymi kajzerkami. Niestety w Etapie takich śniadań nie uświadczyłam :(
    • aseretka Re: do Chrowacji przez Austrie - nocleg 29.06.13, 12:22
      www.oekotel.com/de/oekotel-standorte/salzburg
      Możecie śmiało brać dwa pokoje dwuosobowe. Trzylatek jeszcze nie jest traktowany, jako osoba.
      • deoand Re: do Chrowacji przez Austrie - nocleg 30.06.13, 12:55
        Hotele w Austrii masz podane ale intryguje mnie nadal jak ty chcesz dojechać do Niemiec do autostrady = Przeciez to kawał drogi z Gdańska i to drogami krajowym aby dojechac do Niemiec ?? Zanim dojedziesz do Niemiec to juz będziesz dobrze za Łodzią i dalej prościutko na południe -tylko trzeba uważać na fotoradary .. ale każdy wybiera trasę jaka lubi .
        • kkitka Re: do Chrowacji przez Austrie - nocleg 03.07.13, 13:50
          Droga Szczecin Gdańsk jest moim zdaniem w całkiem fajnym stanie, Od Goleniowa do granicy to już autostrada, więc nie dziwię się wyborowi, tym bardziej że autostrada w DE darmowa. Natomiast co do noclegu to Salzburg średnio po drodze, bo jedzie się raczej przez Passau, Wels, Graz. Także lepszy nocleg w okolicach Graz.
          • johana19 Re: do Chrowacji przez Austrie - nocleg 03.07.13, 14:44
            My jedziemy też za Pomorza tą samą trasą. Czyli Niemcy (do granicy jakieś 3,5 h drogi), Austria (Salzburg właśnie), potem Słowenia i Chorwacja (jedziemy na Istrię). Nie wyobrażam sobie tłuc się przez całą Polskę naszymi drogami o wiadomym standardzie i fotoradarami co 200 m. Z tym, ze my nocujemy w okolicach Monachium we własnej przyczepie więc hotel nam odpada.
            • kkitka Re: do Chrowacji przez Austrie - nocleg 03.07.13, 17:17
              W sumie racja, przez Salzburg km podobne jak przez Graz. Tylko w Słowenii po autostradzie trzeba jechać? Czy są jakieś objazdy? Bo jadąc przez Graz to omijamy płatne odcinki autostrady.
              • deoand Re: do Chrowacji przez Austrie - nocleg 03.07.13, 19:09
                Rozumiem - to wasz wybór wy mieszkacie na Wybrzeżu - ja jestem z Łodzi to do Niemiec tłuc sie nie będę a z mapy wynikało , że najbliżej prosto w dół ale skoro mówicie że przez Niemcy to pewno tak .
                • kkitka Re: do Chrowacji przez Austrie - nocleg 03.07.13, 20:45
                  Nie, no jasne że z Łodzi to nie ma sensu przez Niemcy :)
            • tonmar2 Re: do Chrowacji przez Austrie - nocleg 03.07.13, 23:27
              Pozdrawiam Pomorzan, my również podążamy na Istrię i patrząc na wpisy niewiele osób rozumie nasz "ból" pokonywania polskich dróg z północy na południe.
              A tak przy okazji , możecie polecić jakiś fajny (nie za duży, jedziemy z dzieciakami 11, 9 i 3 lata) camping w okolicach Puli.
              • emilek34 Re: do Chrowacji przez Austrie - nocleg 04.07.13, 16:20
                jade z goleniowa mam tylko 40 km naszych dróg.
                • kkitka Re: do Chrowacji przez Austrie - nocleg 05.07.13, 12:28
                  Ale jakich! Przecież to prawie autostrada :)
      • Gość: Ela Re: Oekotel jest super! IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.13, 01:17
        Potwierdzam, że Oekotel w Grazu jest świetny i tani. I ma smaczne śniadanie. Nocowaliśmy tam 4 razy. Do Chorwacji jeździliśmy też 4 razy, z Gdańska, i tylko raz przez Polskę, poza tym zawsze przez Niemcy. I na pewno dopóki nie zostanie ukończona autostrada, przez Polskę już nigdy nie pojedziemy. Kto się choć raz przebijał przez ojczyznę od morza do Tatr, ten wie, o czym mówię. Do Szczecina jedzie się z Gd. świetnie.
    • Gość: dr Re: do Chrowacji przez Austrie - nocleg IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.07.13, 21:26
      Tylko i wyłącznie to. Byłem i polecam.
      www.fairpricehotel.at/prices/?lang=en
      • Gość: monia Re: do Chrowacji przez Austrie - nocleg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.13, 13:14
        poszukaj na booking.com a na pewno znajdziesz nocleg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka