Dodaj do ulubionych

Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 12:05
WItam, wybieram się w sierpniu do Alanii na dwa tygodnie z Itaką w Hotelu
Tuvanna Apart. Proszę o was opinie na temat tego Hoteliku. Może jakieś jeszcze
wskazówki jak najlepiej dotrzeć do centrum Alanii z tego Hoteliku. Jakie
pieniądze ze sobą najlepiej mieć. Gdzie sprawnie wymieniać walutę żeby nie dać
się wyrolować. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: kubaa6 Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.profiline.pl 12.01.08, 19:47
      skorzystaj z opcji szukaj, tam znajdziesz m.in. moją dłuuuugą wypowiedź o tym
      hotelu i nie tylko.
      • Gość: maxiu Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.olsztyn.mm.pl 13.01.08, 12:37
        Wielkie dzięki. Na pewno twoje wskazówki przydadzą się. Pozdrowienia
      • Gość: maxiu Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.olsztyn.mm.pl 13.01.08, 13:22
        A masz może jeszcze ten filmik z Tuvanny? Może byś mi go przesłał na maila
        tincer12@wp.pl. Z góry dziękuje.
        • magda685 Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię 15.01.08, 10:14

Hej! W tym hotelu spędziliśmy ubiegłoroczne wakacje. Tak na szybko -
          zabierzcie komarozole (elektryczne do kontaktu + spray).Sporym
          mankamentem (pomimo dezynfekcji i oprysków)były te obrzydliwe
          stworzenia.Zresztą nie my pierwsi trafiliśmy na tą plagę,
          bo "wzorki" na ścianach mówiły same za siebie.Co prawda w każdej
          aptece czy supermarkecie (niedaleko hotelu jest Carrefour)
          dostaniecie wszystko na SIVRISINKI - turecka nazwa komara, ale jest
          drogo. Co do waluty to opłaca się wymieniać jedynie na przejazdy do
          centrum Alanii - dzieci za darmo. Reszta - sklepy, targi to dolary
          lub euro.Bardzo żałowaliśmy, że mieliśmy więcej euro niż dolarów, bo
          targowanie lepiej opłaciło się w walucie amerykańskiej.
          Jeśli masz pytania to chętnie odpowiem. Pozdrawiam
          • Gość: Do magdy685 Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.olsztyn.mm.pl 15.01.08, 16:59
            Witaj, dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze kilka pytanek: czy dało się wytrzymać w
            wakacje z temperaturą (jaką mieliście?) Ile trzeba zapłacić za Dolmusza do
            Centrum? Jakie jedzenie, ponieważ jadę z 3 letnim dzieckiem. Może masz jakieś
            zdjęcia pokojów lub samego hotelu? pozdrawiam
            • magda685 Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię 16.01.08, 10:36
              Witam,
              Jeżeli chodzi o ceny dolmusza do centrum miasta lub dalej to osoba
              dorosła płaciła 1 lira, dzieci bezpłatnie. W Alanii warto wjechać na
              wzgórze gdzie mieści się Twierdza Kale wraz z murami obronnymi
              (dł.6400m!).Widoki zapierają dech w piersiach. Z trzylatkiem (nasza
              córa miała wtedy 4 lata)będzie trudno pokonać tą drogę na piechotę
              (chyba, że z dzieckiem na rękach).My zdecydowaliśmy się na taxi z
              postoju koło hotelu i za 7 osób zapłaciliśmy po targowaniu 12
              dolarów.Z centrum jeździ autobus, ale trzeba znaleźć odpowiedni
              przystanek.Ceny wstępu to 5 dolarów, dzieci do 12 lat za darmo.
              Z powrotem droga na piechotkę, ale z górki więc super.Zresztą po
              drodze co rusz to jakaś niespodzianka w postaci rękodzieła
              artystycznego więc atrakcji sporo. W piątek jest w centrum bazar -
              dolmusz zatrzymuje się tuż przy nim - przystanek oznakowany, więc
              bez
              problemu dobrze wysiądziecie.We wtorki (o ile dobrze pamiętam,
              trzeba
              spytać jeszcze w hotelu)jest podobny bazar tuż przy hotelu. Dużo
              lepsze ceny i atrakcyjniejsze towary.
              Co do temperatury.Byliśmy od 13.06.do 27.06.Pierwszy tydzień super -
              około 30, drugi tydzień dał nam trochę w kość bo to był okres tych
              abstrakcyjnych upałów - dziwili się sami tubylcy,że taki gorąc.Rano
              około 8:00 było przy recepcji 34 stopnie!Nad morzem nie odczuwało
              się
              tej temperatury, ale przy basenie było cieplutko...
              W pierwszym tygodniu byliśmy na dwudniowej Kapadocji, a w drugim w
              Pamukkale.Druga wycieczka to temperatury w słońcu powyżej 50
              stopni.Zadziwiające było to, że dzieciaki 3, 4 letnie znosiły ją
              nadzwyczaj dobrze.Co prawda pierwszy raz widziałam jak
              półtoralitrowa
              woda mineralna (bez odrywania ust od butelki )zostaje wciągnięta
              wręcz
              przez małe dziecko. Jak widzisz dzieci są nieprawdopodobnie
              wytrzymałe. Dwa dni mieliśmy takie ciężkie, wiszące powietrze ale
              wtedy bawiliśmy się doskonale wysoko w górach na rajdzie safari.
              Co do wyżywienia to...trochę monotonne i moje dzieci choć nie
              chodziły
              głodne to nie próbowały większości potraw. Proponuję zabrać kaszki
              mleczne (na śniadanie)i obiadki (na wszelki wypadek)W supermarketach
              są jakieś nieznane marki,choć można kupić Milupe i Knorra.Ale po
              kolei:
              śniadania - zawsze jajka - na miękko, na twardo czasem jajecznica
              Pojawiało się fantastyczne ciasto,coś na wzór naszej babki
              piaskowej,
              ale jak nie było się z samego rana to brakowało i już nie dokładali.
              Poza tym mielona baranina(coś na wzór mortadeli),czasem baranie
              kiełbaski a'la parówki,dżemy, miód, mleko i nie zawsze płatki
              Obiad:zupy rewelacja,czasem w postaci kremów - dla dzieci ważne bo
              bez
              farflocli,baranina z warzywami (dość oleiste danie),czasem kurczak
              (pycha) i baranina,baranina, baranina...Do tego sporo sałatek -
              trzeba
              uważać bo jak z dnia poprzedniego to kisną.
              Owoce-w zasadzie tylko arbuz, raz czy dwa śliwki
              Ciasta: małe nasączone cukrowym ponczem baaaardzo słodkie - jadane
              tylko na początku pobytu
              Podwieczorek: tylko kruche ciastka + kawa
              Kolacja: zawsze coś na ciepło, taka powtórka z obiadu
              Co do dzieci(każde jest inne -moje nie należą do niejadków, ale
              widać
              było zmianę kuchni i w przeciwieństwie do nas nie miały ochoty na
              próbowanie wszystkiego)to z przyjemnością jadły ryż z kiełkami,kaszę
              kus-kus,frytki, kurczaki,zupy, coś na wzór naszych budyni -
              waniliowe,czekoladowe, truskawkowe, a głównie to pieczywo z...masłem.
              Były jednak dni z takim menu,że kasza ranna i zupki przydawały się.
              Co do soków to były niegazowane (potwornie zimne)3 rodzaje, do tego
              cola i woda z dystrybutora. Czasami można by się czepić wyżywienia
              (przy późniejszym przyjściu na posiłek nie zawsze było to co na
              początku - podany kurczak nie był już dokładany, a zastępowany
              baranina)ale obsługa i sama atmosfera była fantastyczna.Typowa
              kuchnia
              hotelu ***.
              Jak coś ominęłam to pytaj. Co do zdjęć to mam sporo, ale muszę
              trochę
              poszperać w plikach i prześlę Ci.Podaj mi adres e-mail.
              Pozdrawiam
              • Gość: maxiu Re: do magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 11:59
                Wielkie dzięki za porady. Mój mail max830@vp.pl Pozdrawiam
              • bea0981 Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię 16.01.08, 13:34
                Witam.Rozważam właśnie ofertę wyjazdu do tego hotelu.Mam niewiele czasu do
                namysłu,jeśli mogłabyś podesłać kilka zdjęć hotelu, pokoi itd.to byłabym
                ogromnie wdzięczna.bbmks@wp.pl
                • Gość: kubaa6 Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.profiline.pl 16.01.08, 15:22
                  Co do tej baraniny to masz rację, ale wystarczy porozmawiać z szefem, a on
                  załatwi więcej kurczaka. Jedzonko że aż palce lizać!
                  Troche mało owoców mieliście, bo u nas były tez jabłka i pomarańcze.
                  Jedzenie jest troche odmienne niż polskie, bardziej lekkie, ale narzekać nie można.
                  Jak dla mnie to każda zupa była wyśmienita.
                • Gość: Kaki Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 17:29
                  Witam ja też mam na oku ten hotelik .Ma sporo pozytywnych ocen i pokoje rodzinne
                  na których mi zależy. My chcemy wyjechać na przełomie maja i czerwca. Jeżeli
                  interesuje cię ten termin to podaje swój adres kaki1979@interia.pl może razem
                  polecimy. U nas trzy osoby dorosłe plus bąbelek 2 letni. Pozdrawiam
                  • magda685 Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię 17.01.08, 12:10

Przesłałam Wam zdjęcia. Dajcie znać czy doszły, bo łączenia były z
                    kłopotami. Pozdrawiam
                    • Gość: maxiu Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.olsztyn.mm.pl 17.01.08, 15:58
                      Witaj Magda, niestety do mnie zdjęcia nie doszły. Podam jeszcze raz mój mail
                      max830@vp.pl Pozdrawiam
                      • Gość: kubaa6 Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.profiline.pl 20.01.08, 13:45
                        Na youtube zamieściłem filmik tego hotelu. W wyszukiwarce wystarczy wpisać hotel
                        tuvanna apart. MIłego oglądania
          • Gość: agata Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.chello.pl 27.01.08, 20:43
            Jeśli możesz napisz jeszcze coś o klimatyzacji. Czy sprawna ?
            • Gość: kubaa6 Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.pabianice.msk.pl 28.01.08, 14:19
              Klima działa bez problemów, samemu się nią steruje i włącza kiedy się chce. Nie
              czuć zapachu grzybów i innych podobnych rzeczy :)
              • Gość: agata Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.chello.pl 30.01.08, 22:00
                Dzięki za szybką odpowiedz.Mam jeszcze pewnie pare pytań ale na
                bieżąco chciałam wiedzieć czy trzeba korzystać z sejfu w hotelu czy
                może jest to tylko wskazane.I napisz mi coś o napiwkach.Pozdrawiam
                • Gość: kubaa6 Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.pabianice.msk.pl 01.02.08, 19:55
                  Napiwki zależą od ciebie. Ja dałem chyba raz sprzątatce i pare razy kelnerowi
                  (Sulimie), bo koleś jest zajebisty.
                  Nie martw się o kosztowności bo nie ma o co. Sprzątaczka nic nie ukradnie,
                  prędzej inni turyści, więc nie ma potrzeby korzystania z sejfu. Wystarczy jak
                  drogocenne rzeczy wrzucisz do walizki - nikt ci jej nie otworzy!
      • Gość: Ewa Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: 77.252.72.* 23.05.08, 21:08
        QWitam wybieramy się z mężem i dzieciakami w lipcu proszę o wskazówki na jakie
        wycieczki warto jechać w katalogach wszystkie są piękne ale niestety trzeba coś
        wybrać
        • Gość: Ewa Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: 77.252.72.* 24.05.08, 06:50
          Mam jeszcze jedno pytanie na temat ciuchów na bazarze warto się nastawić na
          zakupy? Jakie są ceny?
          • Gość: kubaa6 Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.pabianice.msk.pl 24.05.08, 15:18
            Oprócz tych wycieczek, na których byłem (Kapadocja i rafting), warto pójść do
            łaźni tureckiej. Ładnie jest również w Pamukale, ale wycieczka ta jest męcząca,
            dlatego że wszystko odbywa się w ciągu jednego dnia.

Cen na bazarach nie znam bo nic nie kupowałem. Z relacji koleżanek wiem, że
            trzeba się ostro targować, to można wynegocjować niezłą cenę.
            Pozdrawiam
            • Gość: Ewa Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: 77.252.72.* 25.05.08, 13:43
              Dzięki
          • Gość: aga Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.chello.pl 05.06.08, 15:30
            Cześć wszystkim proszę napiszcie coś na temat bakterii w basenach.Słyszałam że
            hotele 3*raczą nas (kobiety)jakąś bakterią.Czy może mi ktoś podać jaką kasę
            trzeba mieć ze sobą w $ jeśli jedzie 2 dorosłych i 2 dzieci?? Dzięki za
            wszystko.Pobyt 2 tyg.
    • Gość: mozaika Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 15:41
      Witam ! Proszę dokładnie dopytać w biurze o nazwę hotelu, gduż byłam
      tam we wrześniu 2007 i to jest dawny hotel SAMIRA!
      • Gość: maxiu Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.08, 16:27
        Filmik extra tylko, troszeczkę krótki. Jak widzę Hotelik jest w gęstej zabudowie
        wśród innych hoteli. Nie zgubimy się, wszystkie tak do siebie podobne :-)
    • Gość: aVa Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.komster.pl 17.02.08, 11:43
      ja tez tam jade dokadnie do Tuvanny :)6.08..moze nawet sie
      zobaczymyt:) ile masz lat?
      • Gość: maxiu Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.olsztyn.mm.pl 17.02.08, 20:36
        Witaj Wylatujemy 06.08 z Bydgoszczy wraz z żoną i trzyletnią córką. pozdrawiam
        Maciej i Alina
    • Gość: Mila Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 12:35
      Witajcie!
      My też (z moim chłopakiem) wybieramy się do tego hotelu 03.09 lub 10.09 z Itaki. Może ktoś też leci w tym samym terminie? Ponadto znajoma ze swoim mężem i córeczką również tam lecą z tym, że 20.08.
      Jesteśmy młodą parą (24-25 lat) i nas interesują takie rzeczy jak:
      czy można palić w pokojach, czy drinki "za darmo" rzeczywiście są za darmo i w nieskończonych ilościach, no i czy w mieście można się gdzieś dobrze pobawić, czy są fajne dyskoteki, ile to kosztuje itp.? ;)

Pozdrawiam
      Mila
      • Gość: kubaa6 Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.02.08, 10:49
        Widziałem że ludzie palili na balkonach, ale czy w pokojach- nie
        wiem.
        Drinki są za darmo i w dowolnych ilościach, ale tylko z alkoholu
        lokalnego. Za alkohol typu teguilla czy gin trzeba zapłacić.
        Blisko cypla jest 5-6 dyskotek koło siebie i jedna w jakieś uliczce
        ale dosyć blisko reszty. Ceny - zabójcze! Wódka kosztowała 120 zł!!!
        Drinki od 20 zł wzwyż!
        • Gość: Mila Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: 212.160.140.* 18.02.08, 18:54
          Wow! No to rzeczywiście ceny zbijają ;) A możesz mi jeszcze powiedzieć co
          zalicza się do alkoholu lokalnego? :D
          • Gość: kubaa6 Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.02.08, 08:27
            Ich wódka (całkiem dobra a piliśmy ciepłą !), rum, raki, ouzo, piwo
            Efez. Może coś jeszcze ale nie pamiętam!
            • Gość: maxiu Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.olsztyn.mm.pl 19.02.08, 19:56
              kubaa mam pytanie a może się orientujesz jakie były ceny złota na bazarze? I na
              który bazar się udać aby coś ze złota kupić, czy ten o którym pisali na postach,
              że jest blisko hotelu czy jechać do centrum Alanyi.
              • Gość: kubaa6 Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: 89.174.171.* 21.02.08, 19:56
                Nie mam pojęcia jakie są ceny złota, bo się tym nie interesowałem. Zapytaj
                rezydentkę lub kogoś z hotelu. Nam coś mówił przewodnik po Kapadocji gdzie warto
                kupić takie rzeczy ale nie pamiętam.
                • Gość: ana Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.chello.pl 24.02.08, 16:27
                  Ludzie o wszystkim piszecie a nic nie przeczytalam o plaży czy
                  czysta,czy daleko ? Jak ze sprzętem plażowym ? Może ktoś wie i
                  napisze.Dzięki.
                  • Gość: kubaa6 Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.lodz.dialog.net.pl 25.02.08, 11:39
                    Odległośćdo plaży zależy od umiejscowienia twojego hotelu ( możesz
                    mieć 20 m .mozesz mieć 300). Plaża Keykubat ( po wschodniej stronie
                    cypla) - piasek jest drobniejszy niż na plaży Kleopatry ale przy
                    wejściu do morza jest troche kamieni.W niektórych miejscach w morzu
                    jakieś 15 metrów od brzegu jest sporo głazów, jednak im bardziej w
                    stronę cypla tym lepiej.
                    Plaża Kleopatry - tu piasek jest trochę grubszy ale przy wejsciu do
                    morza nie ma żadnych kamieni.
                    Wszędzie na ogół jest czysto.
                    Piasek na obu plażach nie można jednak porównać z piaskiem nad
                    polskim morzem.

Leżaki są płatne( nam mówili 1 euro/dzień).
                    • Gość: dodamh Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.vlan105.corcoran.lubman.net.pl 02.04.08, 10:32
                      zastanawiam się nad wyborem tego hotelu na wyjazd we wrzesniu z
                      małymi dziecmi i mam pytanie do wszystkich którzy byli w tym hotelu
                      czy w aneksie kuchennym można coś ugotowac? czy jest kuchenka czy
                      tylko mozna tam pozmywac naczynia?
                      jak wyglada otoczenie hotelu czy obszar jego ogranicza się do basenu
                      między 2 budynkami czy jest choć trochę roslinności przed hotelem?

• kolberger Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię 20.02.08, 00:29
            Do alkoholu lokalnego zalicza sie ich wodke,gin i raki,ale bardzo "ochrzczone"
            tzn.jakies 20% ,ale jest ok. Raczej nie mozna sie upic,ale i to dobre,bo dnia
            nastepnego np.w lipcu czy sierpniu leczenie tzw."kaca" przy upalach 30-35
            st.jest malo przyjemne. Zreszta znajac naszych sasiadow zza wschodniej granicy
            to wyprawiali by cyrkijak trunki bylyby wysokoprocentowe.Tak jest przyjemnie i
            kulturalnie jak trunki sa slabsze. Ich piwko Efez tez jest slabiutkie ok.2-2,5%
            ale fajnie sie je saczy w poludniowym upale. Naprawde nie ma sie co martwic.
      • Gość: lasota Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: 212.160.140.* 28.06.08, 12:16
        hej ja również lecę do tuvanny tak jak twoi znajomi 20,08 z warszawy nasza córka
        ma 5 lat
    • Gość: CYPIS 79 Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.chello.pl 01.03.08, 03:06
      Witam :) widze ze jest duzo pochlebnych opinii na temat hotelu i nie tylko
      bardzo sie ciesze z tego powodu bo razem z zona i nasza 3 letnia pociecha
      jedziemy tam we wrzesniu od 3-17 jezeli ktos leci tam w tym samym terminie z
      wawy to prosimy o kontakt johnny_79@tlen.pl
      • Gość: Gilette Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.komster.pl 27.04.08, 19:32
        Witam:D piszcie kiedy bedziecie w Trcji ?(Tuvanna) ja 6,08 sierpnia
        z dwiema kolezankami :D
        • Gość: maxiu Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.olsztyn.mm.pl 27.04.08, 20:57
          A skąd lecisz?
          • Gość: Gilette Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.komster.pl 28.04.08, 14:35
            z Poznania :) a Ty? i kiedy?
            • Gość: maxiu Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.olsztyn.mm.pl 28.04.08, 22:02
              06.08 z Bydgoszczy. Więc spotkamy się albo w samolocie albo w Hotelu.
              • Gość: sebek Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.08, 15:29
                witam wszystkich,ja wybieram sie z rodzinką do tego hotelu w terminie
                06.08-20.08 i wylatujemy z Katowic.Pozdrawiam
                • Gość: GiletteOna Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.komster.pl 10.05.08, 16:34
                  Ludziska a po ile macie lat? :)
                  • Gość: maxiu Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.olsztyn.mm.pl 10.05.08, 21:42
                    37 pozdrawiam
                    • Gość: sebol Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.08, 13:04
                      ja mam 33 lata:)
                      • Gość: kasia Pruszków Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.centertel.pl 27.05.08, 13:59
                        Ja jade to tego hoteliku z chłopakiem 3 września na tydzień lecimy z
                        Warszawy. Ja mam 18 a on 21 lat;p
    • Gość: kasia Pruszków Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.centertel.pl 28.05.08, 17:19
      Zastanawiamy się z chłopakiem jaką kase lepiej wziac czy euro czy
      dolary?? Ma ktos jakies fotki z tego hoteliku albo filmik??
      • emaxiu do kasi pruszków 28.05.08, 17:25
        witaj
        moi znajomi właśnie wrócili z tego Hoteliku, naprawdę jest super, miła obsługa
        itp. Znajomi wzięli ze sobą tylko dolary i wszędzie mogli zrobic zakupy nie było
        żadnego problemu, tylko przed kupnem trzeba uprzedzić ich że płacisz w dolarach.
        Filmik z tego hotelu zamieszczony jest na YouTube, tylko wpisz nazwe hotelu.
        Pozdrawiam
        • Gość: Kasia Pruszków re: IP: *.centertel.pl 30.05.08, 12:41
          Wielkie dzięki za info:)A gdzie najlepiej robić zakupy?(chodzi mi o
          jakieś jedzenie no i pamiątki) a i czy jest w pobliżu jakiś sklepik
          markowy typu puma itp ewentualnie centrum handlowe??
          • Gość: blumer Re: Tuvanna Apart IP: *.olsztyn.mm.pl 30.05.08, 16:16
            poczytaj tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20943&w=56514132
            • emaxiu Re: Tuvanna Apart 22.06.08, 21:58
              Witam
              Napiszcie aktualne opinie o tym Hotelu. Czytając posty na wakacjach.pl jestem
              zszokowany. Wyjazd mam w sierpniu. Jeżeli jest tak jak opisują w tamtym portalu,
              trzeba interweniować w ITACE.
              • Gość: Kasia Pruszków Re: Tuvanna Apart IP: *.centertel.pl 23.06.08, 15:51
                A co tam takiego piszą??
                • Gość: emaxiu Re: Tuvanna Apart IP: *.olsztyn.mm.pl 23.06.08, 16:44
                  Poczytaj Tu:
                  www.wakacje.pl/?page=opinieLista&id_hotele=2153
                  • Gość: Kasia Pruszków Re: Tuvanna Apart IP: *.centertel.pl 23.06.08, 19:14
                    To zapowiada się chyba nie najlepiej. Ja wybrałam ten hotel ze
                    względu na bardzo pozytywne opinie, a tu nagle takie coś. Mam
                    nadzieje ze tak wcale nie będzie. Ale prosze jeszcze o opinie osoby,
                    ktore tam byly jakos teraz albo sie wybieraja (i jak wroca to niech
                    napisza).
                    • Gość: kubaa6 Re: Tuvanna Apart IP: *.lodz.dialog.net.pl 24.06.08, 11:37
                      Ciekawy opis na wakacje.pl. Byłem tam w maju 2007 i jedynie mogę się
                      wypowiadać w superlatywach. Opis tego hotelu znajdziecie na tym
                      forum. Trochę dziwny ten opis, ale może osoba ta opisuje Tuvanna
                      Beach a nie Tuvanne Apart. Tego nie wiem, ale jak dla mnie hotel był
                      super.
              • rstafaras Re: Tuvanna Apart 14.07.08, 13:58
                no tez słyszałem nawet a tej rezydentce i nie tylko w turcji a kiedy lecisz
                dokładnie którego i sam czy z kims? moi znajomi jak byli tez z itaka to
                napisali o rezydencie takie rzeczy jakie on odwalał tak jak ta Małgorzata obrazu
                osunęli jakby co proszę pisać na maila rastafaras@o2.pl bądź enzoenzo@o2.pl
                pozdrawiam i większości pytań tez odpowiem bo tez dużo sie dowiedziałem a tez
                lece tam
    • Gość: Agnes Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.06.08, 12:04
      Witam czy ktoś jedzie 16 lipca? Jedziemy 16 lipca z Wrocławia z 10
      letnim synem.
      • Gość: bas001 Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.chello.pl 25.06.08, 15:05
        jedzie kilka osób więc bez obaw,będzie dobrze,dzieci w podobnym wieku-damy radę:)
        • Gość: kasia Pruszków ... IP: *.chello.pl 07.07.08, 20:32
          Kto leci do Turcji 3 września i skąd??
        • Gość: zloty Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: 212.67.157.* 19.03.09, 15:27
          lece z dziewczyna i 6 kumplami 2 wrzesnia na 2 tyg. mam nadzieje ze
          bedzie ok
    • Gość: a... Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.chello.pl 10.07.08, 13:41
      Właśnie wróciłam z tego hotelu co Cię konkretnie interesuje napiszę
      tylko pytaj !! Ogólne wrażenie nie ciekawe ale nie chcę Cię
      stresować !! Pozdrawiam.
      • Gość: bas001 Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.elopole.bot.pl 10.07.08, 14:45
        opisz konkretnie,co było ok,a co nieciekawe....???
        • Gość: sebek Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.08, 20:10

napiszcie co jest nie tak w tym hotelu,a co jest w porzadku.Wybieram sie z
          rodziną w sierpniu i chce wiedzieć co mnie czeka
      • Gość: emaxiu Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.olsztyn.mm.pl 10.07.08, 21:53
        Opisz swój pobyt w Hotelu, jedzenie, czystość pokoi, ogólne wrażenia z pobytu.
        • Gość: kasia pruszków Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.centertel.pl 12.07.08, 13:11
          Napisz wszystko co było nie tak jak powinno być.
          • Gość: a... Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.chello.pl 12.07.08, 18:17
            Brudny basen!!! Ale dla Was będzie już czysty bo kupili nową pompę!!
            Jedzenie monotonne!!! Co rano na śniedanie jajka na twardo,zimne
            mleko(limitowane).Maaaaaaaasaaa komarów.Nie pomagają ich środki do
            kontaktów(tylko skuteczne wybicie i nie otwieranie okien).Na starcie
            za wydanie pilotów ( 2szt.klima i tv)w recepcji pobierają kaucję 20$
            lub 10E.Zwrot przy zdaniu pilotów.Przy basenie nie dbają o
            szczególnę higienę.Basen tylko do godz.19!!.Zagrzybiałe pokoje lub
            łazienki.Reszty nie pamiętam chyba że o coś zapytacie.Pozdrawiam.Sam
            pobyt w Turcji---udany.!!!
            • Gość: bas001 Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.chello.pl 12.07.08, 18:56
              hehehe..i to ma być opis?,...to że wydają piloty za kaucją to żadna nowina,rzecz
              jest często praktykowana,nie jest to regułą,ale zdarza się;gdzie te
              konkrety?..,basen do 19-a do której ma być,do rana???-ta godzina zamknięcia
              obowiązuje w większości tureckich hoteli trzy gwiazdkowych a i pozostałych
              też(sam jadę do bisurmanów 3 raz i zawsze basen był do 19)...,komary gryzą też
              na Mazurach...nie robi ten opis wielkiego wrażenia,jak już ktoś się deklaruje to
              niech pisze konkrety a nie ogólniki
              • rstafaras Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię 15.07.08, 11:08
                a kto bedzie w tym hotelu miedzy 13-a28 sierpnia bo ja wybieram sie z dziewczyna
                • Gość: emaxiu Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:52
                  Ja będę od 06-20 sierpnia
                  • rstafaras Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię 15.07.08, 20:07
                    a ile masz lat i z kimś jedziesz tam do hotelu? bo ja z dziewczyna wybieram sie
                    o może na piwko sie jakoś umówimy albo cuś
                    • emaxiu Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię 15.07.08, 20:35
                      Ja jadę z dwoma dziewczynami (Żoną i córką). Na piwko zawsze można się ugadać
                      albo na cuś. Pozdrawiam Maciek
                      • rstafaras Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię 16.07.08, 13:12
                        czemu nie zawsze można i wymienić sie na miejscu relacjami z pobytu bo będziecie
                        wcześniej!!! a drodzy moi dostałem na maila wiadomość od leny czo jakos tak z
                        biura podróży z Alany a nazywa sie 'Pacho Tours' i ma wycieczki tansze od tych
                        biur podróży w Polsce i z polskimi przewodnikami
                        Jestem Lena z BP 'Pacho Tours'. Od 12 lat prowadze biuro, ktore miesci sie w
                        centrum Alanii na ul. Ataturk 83/D

Przedstawiam Wam nasza oferte na 2008 r - Pamukkale - 30 euro (z polskim
                        przewodnikiem) (pon./wt./czw./pt./niedz.)
                        - Kapadocja - 50 euro (z polskim przewodnikiem)(pon./czw./sob.)
                        - Kapadocja z Wieczorem Tureckim - 68 euro
                        - Lot Balonem w Kapadocji - 140 euro (godzyna)
                        - Efes - Pamukkale - 65 euro (pon.) (z polskim przewodnikiem)
                        - Mira - Demre - Kekowa - 25 euro (sr./pt./niedz.)(z polskim przewodnikiem)
                        - Kursunlu - Aspendos - Side - 15 euro (wt./czw./niedz.) (z polskim przewodnikiem)
                        - Kursunlu - Aspendos - Side - 25 euro (z polskim przewodnikiem) (bez sklepow!!!)
                        - Anamur - 25 euro (sr./sob.)
                        - Rafting - 15 euro (codziennie)
                        - Jeep Safari - 18 euro (codziennie)
                        - Rejs statkiem po morzu - 15 euro (codziennie) - Statek po rzece Manavgat - 20 euro
                        - Laznia turecka - 15 euro (codziennie) - polecam na paczatku! - Wieczor turecki
                        - 20 euro (codziennie)
                        - Aquapark ''Water planet''- 20 euro (codziennie)
                        - Nurkowanie - 35 euro (codziennie) (2 nurkowania)
                        - Quad safari - 35 euro (codziennie) (50 km)
                        - Green Canyon - 35 euro (codziennie)
                        - Lowienie ryb na Green Kanyonie - 35 euro
                        - Jeep Safari na Zielone Jeziorko - 30 euro
                        - Nocne Jeep Safari + Disco - 18 euro
                        - Show delfinow - 20 euro (codziennie)
                        • emaxiu do rstafaras 16.07.08, 20:38
                          Ja tez od Leny dostałem info na maila z jej ofertą. Świetnie się z nią mailuje.
                          Ja umówiłem się z nią na dwudniowa Kapadocję i delfinarium. Terminy poda mi jak
                          będę na miejscu. Może gdzieś razem z naszymi dziewczynami się wybierzemy.
                          • rstafaras Re: do emaxiu 17.07.08, 20:37
                            z mila chcecie sie gdzies wybierzemy bo my mamy juz w gratisie rafting z itaka i
                            mamy sie wybrac do lazni tureckiej i na pamakule mam nadzieje ze sie poznamy juz
                            na miejscu w hotelu bo wy chyba 6 sierpnia a my 13
                            • Gość: rstafaras Re: do emaxiu IP: *.olsztyn.mm.pl 20.07.08, 15:10
                              Do zobaczenia na miejscu. Pozdrawiam Maciek
                            • emaxiu Re: do rstafaras 20.07.08, 15:11
                              Do zobaczenia na miejscu. pozdrawiam Maciek
                              • rstafaras Re: do emaxiu 21.07.08, 12:40
                                w razie czego nas jest bardzo łatwo rozpoznać moja dziewczyna jest blondynka i
                                większości chodzi ubrana na różowa bądź ma mnóstwo w tym kolorze dodatki a ja to
                                chłop przy kości i na pewno nas rozpoznasz ;)

• rstafaras Re: do emaxiu 21.07.08, 12:43
                                  a wy ile macie lat bo my po 20 pare lat ale na pewno znajdziemy wspólny język ;)
                                  • emaxiu Re: do rstafaras 21.07.08, 21:06
                                    My mamy po 30 parę lat.
                                    • Gość: kasia pruszków Re: IP: *.centertel.pl 22.07.08, 14:20
                                      Ma ktoś jakiś filmik z wyjazdu do Alanya? albo z hotelu bo ten co
                                      jest na youtube jest strasznie krótki.
                                      • Gość: sebek Re: IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.08, 08:44
                                        witam wszystkich,czy ktoś wylatuje 6 sierpnia z Pyrzowic do Tuvanna Apart.My
                                        wylatujemy ekipa 11 osób,w tym połowa to dzieciaki.Pozdrawiam
                                        • Gość: uriasz Re: IP: *.chello.pl 04.08.08, 12:49
                                          jak lecicie z dzieciakami to polecam,a nawet nakazuje zabrać dicortineff-krople
                                          do uszu,jako że druga połowa lipca,w większości nabawiła się zapalenia
                                          uszu-wierzcie lub nie,na pewno nie z powodu klimy
                          • Gość: Krzysiek Re: do rstafaras IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 20:42
                            Witam.Masz może namiary na meila do Leny?Jak tak to czy możesz mi wysłać na
                            adr.buzyk@poczta.onet.pl
                        • Gość: aga Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.retsat1.com.pl 24.07.08, 19:13
                          My byliśmy w tym hotelu i jest super, pokoje sprzątane codziennie i
                          jest naprawdę czysto, jeżeli ktoś jedzie do hotelu trzy
                          gwiazdkowego, a wymaga nie wiadomo czego to jego problem. Niektórzy
                          ludzie mają w domu chlew, a od innych wymagania wielkie. Jedzenie
                          faktycznie bardzo monotonne ale da się przeżyć te dwa tygodnie
                          głodnym się nie chodzi, napoje ile się chce, obsługa bardzo miła,
                          nic nam nie brakowało. Nawet polskie jedzenie znudzi się po dwóch
                          tygodniach, gdy się je same schabowe:).Basen, jak basen mały ale
                          czysty da się popływać i ochłodzić. W innych hotelach trzeba dojść
                          do basenu kilkanaście metrów, a tu jest na miejscu. Jeżeli chodzi o
                          wycieczki biuro u Leny jest sprawdzone byliśmy w Kapadocji, Pamukale
                          i w Łaźni Tureckiej nie było żadnego problemu. Kierowca przyjeżdżał
                          pod hotel zabierał wszystkich i przywoził na miejsce, przewodnicy
                          mówią w języku polskim mają poczucie humoru, a zwłaszcza przewodnik
                          Oktay. Każdemu będę polecała to biuro gdyż jest o połowę tańsze niż
                          proponuje rezydent. Wspomnienia z Turcji mamy wspaniałe,
                          towarzystwo, które poznaliśmy w hotelu SUPER, z łezką w oku wspomina
                          się tak udany pobyt.
                          • emaxiu Re: do aga 25.07.08, 20:31
                            A możesz opisać więcej o tym Hotelu np. czy są ręczniki na plażę, czy wystarcza
                            leżaków przy basenie jak się wcześniej rano nie zarezerwuje, czy jest suszarka w
                            pokoju itp. Jaka jest plaża w okolicy Hotelu. Pozdrawiam
                            • Gość: aga Re: do aga IP: 212.160.210.* 28.07.08, 14:48
                              Jeżeli chodzi o ręczniki to są w pokojach i można je zabierać na
                              plażę lub basen, gdy są już brudne kładzie się je na podłodze i
                              wtedy sprzątaczka wymienia na czyste (nie każdy o tym wie i później
                              są opinie, że ręczniki nie są zmieniane:)). Przy basenie jest
                              wystarczająco leżaków, my zawsze mieliśmy miejsce i nie było żadnego
                              problemu, a było nas dużo:). Do tego hotelu przypisana jest plaża o
                              nr.10, ale jest tam pełno kamieni, więc my chodziliśmy na 12-tkę
                              jest czyste wejście do morza, nie ma kamieni i o wile bliżej od
                              hotelu niż 10-tka. Jak jeszcze masz jakieś pytania to chętnie
                              odpowiem. Pozdrawiam
                              • Gość: sebek Re: do aga IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.08, 15:06
                                Witam Cię.Powiedz mi jakie są ceny papierosów w turcji,bo niestety palę,nie wiem
                                czy zabierac z domu czy można w normalnej cenie kupić na miejscu.Proszę Cie
                                również żebys napisała jakie są napoje wyskokowe w hotelu które wchodzą w all
                                inclusive i czy są zjadliwe:).Z góry dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam
                                • Gość: aga Re: do sebek IP: 212.160.210.* 30.07.08, 14:02
                                  Zależy jakie papierosy palisz jedne są droższe, a drugie tańsze. Ja
                                  palę Westy, które kosztowały w Turcji 2,65 lira czyli ok 5 zł.
                                  Alkohol w hotelu to gin z tonikiem, piwo, wino, wódka, a my
                                  prosiliśmy o wódkę ze spritem i sokiem z limonki (bardzo było to
                                  dobre jak już nie wiesz czego masz się napić, bo wszystko brzydnie).
                                  Pozdr. Agnieszka
                                  • Gość: sebek Re: do aga IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.08, 09:49
                                    Dziękuję Ci za odpowiedz,mam jeszcze pytanko w jaki sposób kontaktowałaś się
                                    telefonicznie z Polską żeby było w miarę tanio.Co byś nam poleciła,słyszałem że
                                    na miejscu można kupić jakieś karty telefoniczne,z których się opłaca dzwonić
                                    • Gość: aga Re: do sebek IP: 212.160.210.* 31.07.08, 13:35

Ja korzystałam ze swojego telefonu, ale w budkach PTT można kupić
                                      karty telefoniczne i najbardziej opłaca się dzwonić na telefony
                                      stacjonarne. W budkach tych również najlepiej wymieniać pieniądze.
                                  • Gość: aga Re: IP: *.retsat1.com.pl 31.07.08, 21:56
                                    Jeszcze Wam podpowiem, gdy będziecie wyjeżdżać na wycieczki
                                    fakulatywne zamawia się w hotelu lunch pakiet, jest on obrzydliwy
                                    mianowicie kilka oliwek dżemik dwie kromki pieczywa mortadela i
                                    pomidor. Nie da się tym najeść. Dzień przed wyjazdem warto
                                    zaopatrzyć się czymś z kolacji lub niedaleko hotelu jest sklep Bim
                                    (nasza Biedronka) jest tam wszystko oprócz alkohollu i tanio (np.
                                    napoje na wyjazdy kupowaliśmy właśnie tam)
                                    Pozdrawiam wyjeżdżających
                          • Gość: Krzysiek Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 20:19
                            Witaj.Wybieram się w lipcu 2009 r. do Alanyi i chciałbym zapytać czy masz
                            namiary na meila do Leny?
                        • Gość: Agnieszka Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 20:00
                          Hej, podaj mi proszę maila do Leny, ja z moim mężem i córką
                          wybieramy się do tego hotelu. Będziemy tam w terminie od 13 do 27
                          sierpnia. Chętnie bym się dowiedziała o wycieczki.
                          Z góry dziękuję
                          Aga
                          • Gość: emaxiu Re: do Agnieszka IP: *.olsztyn.mm.pl 29.07.08, 20:32
                            Masz tu dane do jej biura w Alanyi, Pozdrawiam:
                            *NASZ ADRES : *
                            *Alanya, ul. Atatürka 83/d *
                            *(na przeciwko banku: Türkiye Finans bank, w poblizu Aquaparku Damlatas) *
                            > > *tel. (0242) 511 98 48 *
                            > > *tel.kom. (+90) 535 670 8842 *
                            > > *e-mail : *kemallena@msn.com <mailto:kemallena@msn.com>
                            • Gość: Agnieszka Re: do Agnieszka IP: *.edipresse.pl 30.07.08, 09:35
                              bardzo dziękuję za namiary
                              Pozdrawiam
                              • rstafaras Re: do Agnieszka 30.07.08, 12:46
                                siemanko to widzę Agnieszka lecimy w tym samym czasie a skąd lecicie bo my z wawy?
                                • rstafaras re do rstafaras 30.07.08, 12:52

a my tak tu dyskutujemy i dużo wnioskujemy a powiedzcie mi drodzy jaka walutę
                                  zabieracie ze sobą bo mi to powiedzieli żeby zabrać euro na rożne wycieczki a
                                  resztę później wymienić na liry albo wymienić plny na liry w Polsce
                                  • Gość: Agnieszka Re: re do rstafaras IP: *.edipresse.pl 30.07.08, 14:59
                                    Z tego co wiem, to najlepsza waluta jest dolar.
                                    Najlepiej mniec i dolary i euro- a tak na marginesie słyszałam, że
                                    lepiej wwozić obcą walutę - jak ktos ma liry to na odprawie się
                                    czepiają (na odprawie w Turcji) - jak jest na prawde nie wiem -
                                    tylko słyszałam
                                • Gość: Agnieszka Re: do Agnieszka IP: *.edipresse.pl 30.07.08, 14:56
                                  Ja tez z W-wy. Dokładnie mamy wylot o 8:40. Lecimy tureckimi
                                  liniami, wiec... może się spotkamy :) jak nie w samolocie to pewnie
                                  na miejscu.
                                  • rstafaras Re: do Agnieszka 01.08.08, 09:25
                                    ze jak tureckimi liniami to fajnie sie dowiaduje hehe to pewnie tym samym lecimy
                                    bo 2h wcześniej i z tej nieszczęsnej itaki odebrać bilety na lotnisku i czekać w
                                    kolejkach he a spotkać to na pewno bo tam sama godzina poznać na pewno na
                                    miejscu sie poznamy ;) p.s. a skąd wiesz że to tureckie linie pzdr
                                    • Gość: Agnieszka Re: do Agnieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 10:57
                                      W biurze w Itace powiedzieli mi, a tak w ogóle to miałam leciec
                                      włoskimi, ale ze ich punktualność zostawia wiele do życzenia, wiec
                                      zamieniłam przewożnika i lece tureckimi.

Pozdrawiam
                                • Gość: Monika Re: do Agnieszka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.08, 09:00
                                  Hej, w takim razie jestesmy 3 parą ktora w tym czasie wybiera sie na wczasy do
                                  hotelu tuvanna apart:) My lecimy z Katowic.
                                  • Gość: Filippo Re: do Agnieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 14:25
                                    Jedzie ktos w terminie od 26 sier 2009 do 10 wrze 2009?
                                    • Gość: Turysta Re: do Agnieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 09:51
                                      Ile kosztuje wiza do turcji 20 Euro czy 20 dolarów
                            • Gość: piotrek Re: do Agnieszka IP: 89.191.147.* 01.08.08, 20:36
                              czy w tym biurze mowia po polsku?!
                              • Gość: Agnieszka Re: do Agnieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 13:11
                                Niestety nie wiem, czy mówią po polski- ale po angielski na pewno
                                idzie się z nimi dogadać
                              • Gość: gość Re: do Agnieszka IP: 78.8.76.* 05.08.08, 08:03
                                Lena świetnie mówi po polsku, wystarczy z hotelu wysłać sms z nazwą
                                hotelu i numerem pokoju a ona sama zadzwoni do hotelu i
                                telefonicznie zarezerwuje Wam wycieczki. Polecam z tym biurem byłam
                                na wycieczkach rok temu i w tym roku, naprawde wszystko było ok.
                              • Gość: pruszkow ... IP: *.centertel.pl 26.08.08, 10:49
                                Czy jest tam suszarka do włosów??:)
                            • Gość: KRZYSIEK Re: do Agnieszka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 21:01
                              WITAM.WYSYłAM WIADOMOść NA PODANY DO LENY PRZEZ CIEBIE ADRES I WRACA MI Ją.CZY
                              TEN ADRES E-MAIL JEST PRAWIDłOWY? ODPISZ PROSZę NA ADRes: buzyk@poczta.onet.pl
        • Gość: ona Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.chello.pl 24.07.09, 19:13
          jedzenie do bani, zimne, monotonne niesmaczne, czystość OK, w
          zasadzie wszystko jest bardzo Ok poza jedzeniem Brrr ohyda
          • Gość: Hungry Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 15:47
            CO było na przykład do jedzenia?
    • emaxiu Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię 04.08.08, 21:37
      Jutro wylatuję. Czekam na was w Hotelu. Pozdrawiam
      • Gość: Jola Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.08, 22:10
        mam jeszcze pytanko,czy na miejscu jest możliwość skorzystania z żelazka?
        • Gość: mirciap Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.gorzow.mm.pl 16.08.08, 19:45
          cóż jam bardzo nieszczególne wspomnienia ZABRAKŁO dla nas pokoju ,
          ponieważ gościnnie była turecka rodzina właściciela hotelu ,
          rezydentka Itaki okropna , recepcjonistka również , reszta
          pracowników to cudowni ludzie ale okropnie stłamszeni przez
          właścicieli i ich rodzinkę . Mieliśmy to wątpliwe szczęście być
          turnusem z chorymi uszami( druga połowa lipca ) , dzięki Bogu syn
          zawsze wozi ze sobą dicortinef i dzięki temu i my i większa część
          turnusu leczyła tym bolące uszy . Jedzenie może i byłomonotonne ale
          bardzo smaczne tylko ten nakładający porcje kucharz pasował do
          szwedzkiego stołu jak pięść do oka . Ogólnie cudnie , ale nie
          polecam wycieczek z Itaki strasznie drogo , my jeździliśmy z
          Minister tours które prodzi dwóch kapitalnych młodych Turków Mike i
          Ilias ( idąc na plażę główną ulicą pierwsze po lewej stronie ) ceny
          połowę tańsze i lunch w cenie a pilotka Eliza świetna co do
          podstawowego pytania żelazek nie widziałąm miałam swoje
          • Gość: iza Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: 195.205.239.* 19.08.08, 15:19
            A czy są łóżeczka dla dzieci? Jedziemy z rocznym dzieckiem i nie
            wiem, czy musze brać łózeczko turystyczne. Jak wygląda sprawa
            nadbagażu w liniach tureckich?
            • Gość: pruszkow Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.centertel.pl 26.08.08, 10:49
              Czy jest tam suszarka??:)
              • Gość: sebek Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.08, 14:11
                w hotelu nie ma suszarki do włosów,jestem na bieżąco bo wróciłem z Tuvanny 20
                sierpnia
                • Gość: do sebka Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.centertel.pl 26.08.08, 15:14
                  I jak wrożenia? opisz troche czego sie mozna spodziwac? jak tam jest
                  i oglnie taki tam;)pzdr
                  • Gość: sebek Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.08, 14:40
                    Wrażenia z pobytu mam bardzo pozytywne.Hotelik mały przyjemny,bez zbytecznego
                    tłoku.Barmani bardzo w porządku,jak będziesz to pozdrów ode mnie Zejnala-super
                    gośc z którym kilkakrotnie piłem brudzia.Okolica bardzo miła,ludzie w
                    porządku.Jak chcesz wiedzieć coś konkretnego to pisz.Na każde pytanie odpowiem.
                    • Gość: kasia pruszków Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.centertel.pl 28.08.08, 14:17
                      A jak z cenami tam? czy można jakos taniej kupic ciuchy a nizeli w
                      Polsce? (typu jeansy,koszulki,buty itp)? gdzie najlepiej robic
                      zakupy?
                      • Gość: sebek Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.08, 08:33
                        jeśli chodzi o ceny ciuchów to można kupić taniej niż w Polsce,ale trzeba się
                        targować bardzo ostro.Bodajże w poniedziałki jest bazar zaraz przy hotelu,gdzie
                        można kupić taniuśko koszulki,spodnie itp.Jeśli chodzi o spożywkę to polecam
                        zakupy w BIM-ie,coś w rodzaju naszej biedronki czy Plusa
                        • Gość: kasia pruszkow Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.centertel.pl 02.09.08, 20:51
                          Mam jeszcz pytanie co mozna miec w walizce a co w podręcznym? prosze
                          o szybka odpowiedz. a moze czego nie mozna bedzie latwiej co z
                          maszynkami do depilacji itp
                  • Gość: Aga Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.edipresse.pl 16.09.08, 11:07
                    Hoteli mały, przyjemny. Jednak niestety... miałam duże problemy na
                    poczatku. Ja byłam tam 13-27 sierpnia i przez pierwsze dwa dni
                    użerałam sie i z obsługą (sprzataczka i recepcjonistka oraz niestety
                    rezydentka).
                    Sostaliśmy pokój BRUDNY, bez ręczników (tłumaczona ze będa jutro, bo
                    dziś sie już skończyły), zepsutą kilmatyzacja i niedziałającymi
                    światłami (żarówkami). Po awanturze jaka zrobiłam (zarządałam zmiany
                    pokoju-niestety ponoć był komplet), nieudolnie starano się naprawić
                    niedziałające rzeczy. Po kolejne awanturze juz z rezydentą, równiez
                    niewiele co udało się wskórać-(ponieważ pracuję w pasie-
                    postamnowiłam zadzwonic do dziennikarzy)-to usłyszała rezydentka i
                    natychmiast znalazł się dla nas inny pokój.
                    Nerwów jakich sie najadłam to moje- dalsza część pobytu była juz ok,
                    jednak niesmak pozostał.
                    Zwróce uwagę na niesprzątany teren przy basenie- trzeba uważać, bo
                    ludzie zostawiają tam szklanki po napojach i często się tłuką (moja
                    córka i maz skaleczyli się kawałkami szkła własnie przy basenie).
                    Poza tym-obsłyga (kelnerzy, barmani) to super ludzie.

Moja rada, nie dajcie się zwieść obiecankom rezydenki, ona dużo
                    mówi, a mało robi, poza tym jedzenie jest bardzo moneotonne i mimo
                    wersji All Inclusive - było wydzielane (np. mięso). Często sie
                    zdarzało, że na obiad w ogóle mięsa nie było.

Gdyby były jakies pytania to piszcie na mój mail- chetnie odpowiem -
                    aga-mar@go2.pl
                    • maximus1234 Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię 28.01.09, 15:25
                      Witam ja też się dałem złapać i wykupiłem wycieczke do hotelu w
                      dniach 8-22 lipca 2009. jedzie ktos w tym terminie? gg3065585
                      Jestesmy małżeństwem 33 lata z 13 letnim synem. wylatujemy z Wawy.
                      ktos w ogóle wie gdzie ten hotel jest? Chodzi mi oczywiście o adres
                      dokładny abym mogł znalesc go sobie na mapie w googlach. Tak
                      wyskakuja cuda jeśli wpisze sie nazwę. Ponoć to jeden kompleks z
                      Tuvanna beach ale pewności nie mam. Hotel widmo :)
                      Adres mam ale tuvanna beach suit ale nei wiem ten apart w tym samym
                      miejscu jest. Eh.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: kasia Pruszków Re: Hotel Tuvanna Apart w Alanii Proszę o opinię IP: *.centertel.pl 28.01.09, 21:43
                        Witam. Ja byłam w tym hotelu w zeszłym roku a mianowicie we wrześniu. Hotel
                        naprawdę godny polecenia! :) położony w doskonałym miejscu
                        ( góra 5 minut do morza ), i nie jest przy samej ulicy tak jak np tuvanna
                        Beach. Jest otoczony hotelami tak wiec jest naprawdę spokojnie. Ale 2 minuty od
                        hotelu jest ulica z licznymi restauracjami i sklepami tak wiec naprawdę tuvanna
                        apart jest idealnie położony.- na nudę nie będzie więc można narzekać.
                        Polecam restauracje Angel Restaurant! - przemiła obsługa ! :)znajduje się tuż
                        przy hotelu :-)
                        Jeżeli chodzi o hotel to pokoje bardzo czyściutkie, dosyć kameralne- ale mają
                        swój urok:) Obsługa przemiła, bardzo rozrywkowa:)
                        Basen dosyć mały... Ale widziałam w okolicy mniejsze:P
                        Jedyny mankament to jedzenie... ale nie można też narzekać:)
                        aha i nie polecam picia soków na stołówce, które można same nalewać. Robione są
                        chyba ze starych owoców:P Najlepiej prosić w barze o napoje:)
                        Jak ktoś ma jeszcze jakieś pytanka to proszę piać bardzo chętnie na wszystkie
                        odpowiem:)

• Gość: Kuba do maximus 1234 IP: *.lodz.dialog.net.pl 30.01.09, 09:51
                        Poniżej podaję lokalizację tego hotelu:
                        36.533821, 32.042071
                        Wpisz te współrzędne w google maps i pokaże ci ten hotel. Po prawej
                        stronie od oznaczonego miejsca jest basen a dalej 2 część hotelu.
                        Na youtube wrzuciłem filmik o tym hotelu, jeśli nie oglądałeś. Wpisz
                        tuvanna i powinien wyskoczyć filmik.
                        Miłego pobytu
                        • maximus1234 Re: do maximus 1234 30.01.09, 13:40
                          Wilekie Dzięki - w akcie desperacji napisałem do ITAKI i podali mi
                          dokładny adres.
                          Niejako przy okazji planuje ktoś urlop w tym hotelu w lipcu 2009?
                          Jakby co piszcie na gg3065585
                          Nas będzie troje - małżeństwo 34 lata z 13 letnim dzieckiem synem w
                          dniach 8-22 lipca. Wylot z Warszawy
                        • Gość: małgorzata pytanie o ciuchy i perfumy IP: *.acn.waw.pl 12.04.09, 12:10
                          Cześć jakie ceny są kurtek skurzanych damskich i czy w sklepach są
                          oryginalne perfumy???
                          • grazynanowa Re: pytanie o ciuchy i perfumy 14.04.09, 20:26
                            Orginalne perfumy najlepiej kupic na strefie wolnoclowej ,w Turcji
                            orginalne kosmetyki sa drogie.
            • Gość: marta27 Re: Hotel Tuvanna apart pytanie o animacje IP: *.acn.waw.pl 01.02.09, 13:11
              mam pytanie czy w tym hotelu są animacje?
              • Gość: kasia Pruszków Re: Hotel Tuvanna apart pytanie o animacje IP: *.centertel.pl 01.02.09, 19:38
                Byłam w tym hotelu tydzień i podczas mojego pobytu nie było żadnych animacji.
                • maximus1234 Re: Hotel Tuvanna apart pytanie o animacje 04.02.09, 10:43
                  Brakiem animacji bym sie nie przejmowal- czytalem wiele postow o
                  animacjach - glwonie to byl taniec brzucha i pokaz skor w celu ich
                  sprzedania - ogolnie masakra - oczywiscie w hotelach 4 i 5
                  gwiazdkowych moze to wyglada inaczej ale w 3 za te cene nie
                  zawracalbym sobie glowy animacjami. Nawet jesli beda to na 99% to
                  bedzie porazka :)
                  • agusiazgr Re: Hotel Tuvanna apart pytanie o animacje 14.02.09, 16:16
                    Witam. wybieramy się do tego hotelu 16.09-30.09. Lecimy z Warszawy,czy może ktoś będzie z Was w tym terminie ?
                    • emaxiu Re: Hotel Tuvanna apart pytanie o animacje 08.03.09, 21:52
                      Witam, byłem w tym Hotelu w sierpniu 2008r, jeżeli macie jakieś pytanka możecie
                      pisać chętnie odpowiem. Jeżeli chcecie zobaczyć zdjęcia Hotelu z sierpnia mogę
                      na maila przesłać.
                      • Gość: Tomek Re: Hotel Tuvanna apart pytanie o animacje IP: *.aster.pl 11.03.09, 20:21
                        witam,
                        poproszę fotki na adres
                        tomaszkucz@optimeda.com.pl
                        zdjęcia pokoi, hotelu, basenu
                        będę wdzięczny
                        pozdrawiam,
                        TK
                        • Gość: pati kto jedzie do havanny 24.06 ?? :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 21:02
                          mam parę pytan ile trzeba miec kasy zeby dwa tyg. móc sobie tak średnio zaszalec
                          ?? aa i lepiej dolary czy euro ?? pozdr i dziekuje za odp. moj mail
                          patrycjaraida@wp.pl
                          • Gość: kasia Pruszków Re: kto jedzie do havanny 24.06 ?? :D IP: *.centertel.pl 12.03.09, 22:22
                            Ja miałam 600 dolarów na tydzień i powiem szczerze że już prawie po 2 dniach nie
                            miałam nic hehe - ale taka jest zasada ile byś nie wzięła zawsze wszystko
                            wydasz:) ciężko jest ocenić ile trzeba by wziąć kasy aby starczyło, musisz sama
                            zadecydować i powiem szczerze, że bez większej różnicy czy weźmiesz dolary czy
                            euro ( chodź czasami euro było bardziej opłacalne)a tak poza tym to proponuje ci
                            wymieniać dolary czy tam euro na liry- gdyż bardzo często cena podawana w euro
                            czy dolarach była dużo wyższa- to ich taki chwyt, na który często nabierali ludzi
                            Jak byś miała jeszcze jakieś pytanka to pisz śmiało
                            Pozdrawiam
                            • Gość: Remi Re: kto jedzie do havanny 24.06 ?? :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 21:07
                              Witam, mógłby ktoś na maila podesłać mi zdjęcia z hotelu ? pokoje, łazienki ? :)
                              remiremi małpa poczta.onet.pl
                              • Gość: pati Re: kto jedzie do havanny 24.06 ?? :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 17:42
                                ja jade :) jedziesz tez z katowic??
                            • Gość: pati Re: kto jedzie do havanny 24.06 ?? :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 17:44
                              to nie mialas opcji all inclusiv ze tyle kasy tam wydalas czy co tam kupywałas
                              :) wez poslij mi jakies fotki i powiedz ile mniej wiecej kosztuja wycieczki na
                              sahare ! moj mail patrycjaraida@wp.pl
                              • kasiulekpruszkow Re: kto jedzie do havanny 24.06 ?? :D 15.03.09, 11:37
                                Miałam opcje all-ale robiłam różne zakupy:) min kupiłam skórę, dużo kasy poszło
                                też na napoje, słodycze- gdyż w sklepach jest tak duuuży wybór, że trudno się
                                było czemu kol wiek oprzeć !:)( w hotelu napoje są na słodzikach więc ciężko
                                było by nie kupować dodatkowo w sklepach)
                                Dużo kasy zostawiłam też w restauracji Angel Restaurant- Polecam ci ją
                                gorąco-jak będziesz tam to pozdrów barmana Sulejmana !:)
                                Jeżeli chodzi o pokoje i łazienkę to bardzo czyściutko(pokój urządzony
                                kameralnie i skromnie, aczkolwiek ma to swój urok)-wielkie łóżko,toaletka,
                                ogromna szafa!:)
                                Ogólnie pobyt w tym hotelu był cudowny- przemiła obsługa, która uwielbiała
                                zabawę!:)- chcieli aby grac z nimi w ping ponga, uczyć ich rożnych słówek
                                polskich- oni w zamian uczyli Tureckich:)
                                Pokoje sprząta przemiła babeczka, niestety nic nie rozumie po angielsku- ale nie
                                musicie się bać, że coś wam zginie, my wiecznie zostawialiśmy a to aparat a to
                                telefon i nigdy nic nie zginęło ( no ale oczywiście nigdy za wiele ostrożności)
                                Jeżeli chodzi o biuro w którym można wykupić wycieczki to polecam biuro wujek i
                                marjolka(prowadzi je polka)- znajduje się w samym centrum analya niedaleko
                                sklepu BIM( coś jak nasza biedronka )- ja byłam tam tylko tydzień, więc
                                wykupiłam tylko jedna wycieczkę- rejs statkiem po morzu! polecam ci ja gorąco! i
                                dodatkowo miałam z Itaki wycieczkę (rafting)ale z przyczyn zdrowotnych nie
                                mogłam na nią pojechać-ale z tego co słyszałam też było super
                                Jeżeli chodzi o morze- to woda czyściutka,ciepła i bardzo słona-wystarczy że
                                masz jakąś mała rankę czy krostkę strasznie zaczyna piec
                                Minusem jest plaża- dużo kamieni;/ zwłaszcza przy wejściu do morza;/
                                Przy morzu chodzi facet i babka z wielbłądem- nie polecam!- ciągną kasę ( na
                                początku mówią że do zapłaty tyle, a po przejażdżce cenę podają dwa razy
                                droższa)-to zwykli oszukańcy!- tak więc uważajcie na takich
                                Polecam Centrum Alanya nocą!nie zapomniane wrażenia!
                                Oraz zachęcam do udania się na samą górę- zobaczenie czerwonej wieży itp:)Jak ma
                                ktoś jeszcze jakieś pytanka to chętnie na nie odpowiem

• Gość: pati Re: kto jedzie do havanny 24.06 ?? :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 17:31
                                  problemy zdrowotne ?? nie mow ze w turcji tez jest zemsta faraona ?? a co do
                                  pogody to slonko non stop czy zdarzył sie tez deszcz ?? aa i dzieki za
                                  ostrzeżenie przed wielbłądem ;) pozdr.
                                  • kasiulekpruszkow Re: kto jedzie do havanny 24.06 ?? :D