Dodaj do ulubionych

nawigacja bosnia i czarnogora

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.13, 20:12
Mam pytanie jak działa nawigacja w bosni i czarnogorze?
Obserwuj wątek
    • trypel Re: nawigacja bosnia i czarnogora 17.07.13, 20:51
      tom tom beznadziejnie, automapa tez, garmin do dupy :)

ogolnie mapa.
      Główne drogi są ale czasy przejazdu, predkosci dopuszczalne mozna miedzy bajki włożyć
      • trypel sorry w BiH, Czarnogóra lepiej 17.07.13, 20:52

• wtopek Re: sorry w BiH, Czarnogóra lepiej 18.07.13, 07:32
          jak dla mnie "najlepszą" nawigacją na Bałkany jest IGo,

mapy TA, NQ albo dostawców lokalnych (te preferuję)
          • trypel Re: sorry w BiH, Czarnogóra lepiej 18.07.13, 07:56
            miałem iGo do 2010 potem jakoś nie było aktualizacji a ja przestałem pracować w terenie i okazało sie ze w Polsce starcza automapa.
            Ale potwierdzam że tam iGo miało najlepsze pokrycie - na pewno w Rumunii, Bułgarii, Serbii
            • wtopek Re: sorry w BiH, Czarnogóra lepiej 18.07.13, 09:44
              aktualizacje są, trzeba wiedzieć, skąd sciągać ;)

ostatnia z marca 2013

iGo o tyle jest fajne, że ma budowę modułową, i chcąc uaktualnić mapę na nowszą podmieniasz tylko plik mapy tego kraju który cię interesuje, podobnie jest z poi czy fotoradarami

w AM musisz reinstalować cały program na nowszą wersję, niby można aktualizować poi czy radary, ale to wyższa szkoła jazdy, przynajmniej zw porównaniu z dziecinnie prostą podmianką w iGo

w Polsce mimo dobrych map iGo, chyba rzeczywiście jest jednak lepsza AM, jest takie nowe rondo w Świdniku, którego przez ponad rok nie było na kolejnych aktualizacjach map iGo, AM lepiej reaguje na dynamiczną sytuację w polskim drogownictwie ;)
    • Gość: ptaku Re: nawigacja bosnia i czarnogora IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.13, 16:36
      My Ukrainę, Rumunię, Bośnię I Hercegowinę oraz Czarnogórę obróciliśmy na zupełnie darmowej nawigacji w telefonie NOKIA !!!
      Przed wyjazdem wgrywałem, najświeższe mapy i wio.
      Jedynie w Czarnogórze nie miałem naniesionej nowej drogi pomiędzy Podgorica a Cetnije reszta OK. Ja polecam.
      Swoją drogą nawigacja ta sprawdziła się nie tylko tam. Reszta Europy wery ok.
      • Gość: ptaku Re: nawigacja bosnia i czarnogora IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.13, 16:37
        mapy oczywiście ustawione offline by nie płacić za transmisję danych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka