tcmeble.pl 06.01.14, 20:15 Czy na którejś stacji benzynowej na autostradzie A9 w Austrii można kupić winietę na autostradę w Słowenii? Może ktoś zna także inne miejsca po drodze, gdzie można kupić winietę na Słowenię? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomi Re: Słowenia winieta IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.14, 21:23 ... a czy nie lepiej ominąć Słowenię ? Przecież można, trzeba tylko pochylić się nad komputerem i po ptokach. W prawym górnym rogu jest [szukajka] wpisz: objazd Słowenii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hagen Re: Słowenia winieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.14, 22:25 Szczególnie jak ktoś jedzie na Istrię lub Kvarner, to ma omijać Słowenię ?! Nie pisz idiotyzmów o omijaniu, jak nie wiesz, gdzie ktoś jedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Słowenia winieta IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.14, 17:34 Gość portalu: Hagen napisał(a): > Szczególnie jak ktoś jedzie na Istrię lub Kvarner, to ma omijać Słowenię ?! > Nie pisz idiotyzmów o omijaniu, jak nie wiesz, gdzie ktoś jedzie ------------------------------------------------------------------------------------------------ Hagen, 2x (słownie dwa razy) pomyśl zanim NIC NIE NAPISZESZ ! Dwa przykłady: 1. Dojazd do Istrii=Pula goo.gl/maps/5YjO3 od B do C drogami lokalnymi 2.Dojazd do Istrii=Pula goo.gl/maps/27vt7 od B do C drogami lokalnymi od C do D autostradami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hagen Re: Słowenia winieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.14, 18:44 Masz forumowiczów za osoby głupie ? Czemu nie pokazałeś najszybszej trasy Graz-Maribor-Lublana-Postojna-Koper-Pula tylko trasę przełęcz alpejską, gdzie jedzie się wolno ? Myślisz, że ja nie znam tych tras ? Poza tym czemu nie napisałeś, że przy omijaniu autostrady słoweńskiej masz w sezonie bardzo prowdopodobne korki w Macelj i na obwodnicy Zagrzebia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Słowenia winieta IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.14, 19:10 Gość portalu: Hagen napisał(a): Czemu nie pokazałeś najszybszej trasy Graz-Maribor-Lublana-Postojna-Koper-Pula > tylko trasę przełęcz alpejską, gdzie jedzie się wolno ? Wyżej wymienioną (naszą trasę) mogę przesłać Twój prywatny e-mail Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hagen Re: Słowenia winieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.14, 22:27 Na wszystkich powinni mieć na 100% A9 prowadzi do Słowenii, więc muszą mieć. A jak się zagapisz w Austrii, to kupisz na samej granicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Słowenia winieta IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.14, 19:48 Gość portalu: Hagen napisał(a): , to kupisz na samej granicy. tinyurl.com/lzl6tg5 Nasza trasa do Puli przez Włochy goo.gl/maps/tyL1E W punkcie B wjazd na super drogę lokalną SS13 ... aż do Triestu. Słowenię pokonujesz drogami lokalnymi (bez winiety!) do granicy Chorwackiej. A jak będziesz ciekaw jak wjechać od strony Węgier, dalej przez Słowenię bez winiety do Chorwacji to mogę podpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
tcmeble.pl Re: Słowenia winieta 07.01.14, 21:24 Bardzo proszę nie zamieniać wątku w temat pt. Jak ominąć płatną autostradę na Słowenii. Ja chciałem wiedzieć gdzie kupić na autostradzie A9 winietę i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Słowenia winieta IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.14, 21:49 tcmeble.pl napisał(a): Ja chciałem wiedzieć gdzie kupić na autostradzie A9 winietę i nic więcej ..: tinyurl.com/lzl6tg5 Смoтpиш в книгy видиш фигy.. przyjacielu, nie czytasz i nie klikasz. To jest tu..: goo.gl/maps/JVSRh ... A na mapie, widzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
tcmeble.pl Re: Słowenia winieta 07.01.14, 21:25 Dzięki Hagen za konkretną odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c# Re: Słowenia winieta IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.01.14, 22:47 Winietę kupisz nawet zaraz po wjeździe z Czech do Austrii w Drasenhofen. Ogólnie nie ma najmniejszych problemów. Chyba na każdej stacji przy autostradzie są do kupienia. Na marginesie - słoweńska policja bardzo lubi kontrolować obcokrajowców omijających autostrady. A to radar za radarem, a to rondo, które nie leży na autostradzie, a wymaga winiety. Jak nie kijem go, to pałką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hagen Re: Słowenia winieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.14, 23:02 Policja słoweńska nie jest specjalnie gorliwa, tak jak polska. Czasem stoją z suszarką. Nie szykanują turystów. Jadąc na Istrię nie warto omijać Słowenii także z powodu finansowego. Jak się policzy pieniądze płacone na bramkach w Chorwacji, na trasie Macelj- Zagrzeb- Rijeka - Pula, to wyjdzie drożej niż kupno słoweńskiej winiety. Odpowiedz Link Zgłoś
tcmeble.pl Re: Słowenia winieta 08.01.14, 07:34 Dziękuję wszystkim za udzielone informacje. Już wszystko wiem. Temat można zamknąć. Do zobaczenia w Chorwacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Słowenia winieta IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.14, 08:38 tcmeble.pl napisał(a): Dziękuję wszystkim za udzielone informacje. Już wszystko wiem. A ja myślę że mało wiesz. Przybliż oba oba punkty A i B: goo.gl/maps/Sr0R4 Jak w punkcie A będzie długa kolejka do zakupu winiety, to idż pieszo do punktu B ~80m do stacji paliw w Słowenii. Tu winietę kupisz zawsze bez kolejki. Możesz też dojechać autem niebieska linia od A do B. Do zobaczenia w Chorwacji. Z ciekawości gdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marekco rok w chor Re: Słowenia winieta IP: *.wroclaw.mm.pl 31.01.14, 20:54 Winetkę Słowenni bez problemu zakupisz po przekroczeniu granicy Au-Slow ,jest duży sklep sam Odpowiedz Link Zgłoś