Dodaj do ulubionych

Winiety - Słowacja, Węgry

IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.14, 10:20
Cześć,
w tym roku do Chorwacji (Brela) jedziemy przez Słowację i Węgry. Polskę granicę będziemy przekraczać w Chyżnem. W związku z tym mam pytanie, czy ktoś z Was przejeżdżał przez Słowację omijając płatny odcinek Banska B. - Zvoleń? Jak wygląda objazd tego odcinka?
Jeżeli chodzi o Węgry, to chciałabym się zapytać, czy po przekroczeniu granicy ze Słowacją jest możliwość kupienia winiety na Węgrzech np. na stacji benzynowej?
Dziękuję i pozdrawiam wszystkich!
Obserwuj wątek
    • Gość: vvv Re: Winiety - Słowacja, Węgry IP: *.ists.pl 29.06.14, 16:46
      Wielu przejeżdżało, omijało i relacjonowało.
      W linku zaznaczyłem Ci trasę, którą ja jeżdżę żeby ominąć płatny odcinek BB-Zvolen
      Omijamy płacenie na Słowacji

Kończy się on na stacji benzynowej, na której kupuję e-winietę węgierską i korzystam z przyzwoitego WC ;)

ps. Żeby się oswoić z trasą możesz ją przejechać w street view. Czasami mijam ten pierwszy ślimak i zajeżdżam do tesco na słodkie, świeże bułeczki do kawy na 2 śniadanko, a potem jadę już drogą równoległą do głównej do następnego ślimaka.
      • Gość: Natasza Re: Winiety - Słowacja, Węgry IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.14, 19:17
        Bardzo serdecznie dziękuję!
        Wszystko zapisałam i na pewno skorzystam z każdej uwagi ;-) Dam znać po powrocie.
        Jestem pod wrażeniem bardzo miłych i pomocnych wypowiedzi na forum ;-)
        • Gość: rumpelbumpel Re: Winiety - Słowacja, Węgry IP: 88.220.49.* 16.07.14, 09:20
          Witam, czy ktoś podróżował ostatnio na Węgry przez Preszów i Koszyce. Wiem że pomiędzy tymi miastami jest płatny odcinek autostrady. Na necie wyszukałem, że podobno otworzono nowy odcinek od Koszyc do granicy słowacko - węgierskiej. Jeżeli ktoś jechał proszę o potwierdzenie i informacje czy jest płatna. Z góry dziękuję.
          • Gość: vvv Re: Winiety - Słowacja, Węgry IP: *.ists.pl 16.07.14, 19:37
            R4 z Koszyc do granicy węgierskiej (z powrotem również) jest płatna.
            • Gość: saramia Re: Winiety - Słowacja, Węgry IP: *.ostnet.pl 17.07.14, 21:03
              jutro jadę na Węgry do Egeru...z Rzeszowa, czy kupię gdzieś po drodze winiety na Słowację i Węgry czy muszę
              je jutro rano szukac w Rzeszowie??
              • Gość: dgf Re: Winiety - Słowacja, Węgry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.14, 23:16
                w rzeszowie nie znajdziesz.w barwinku kupisz wegierska polecam przez internet-to jest e-winieta
                • janmar64-b-stok Re: Winiety - Słowacja, Węgry 07.08.14, 19:28
                  Mam rozumieć że w Barwinku kupię zwykłą, nie evinietę na Węgry?
                  Na Węgrzech vinietki zaraz na granicy? Jakaś buda, stacja paliwowa?
                  • Gość: 6 Re: Winiety - Słowacja, Węgry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.14, 20:10
                    wegierska jest zawsze e-vinieta.zamiast sie stresować ,mozna kupic przez internet.
                    Tu jest adres autostrad wegierskich
                    en-ematrica.autopalya.hu/
                    a tu po polsku.
                    Cena ta sama 2975 forintów na dziesiec dni.
                    Przed barwinkiem jest stacja benzynowa po prawej stronie jeszcze tam sprzedaja winietki i na samej granicy
                    • Gość: 6 Re: Winiety - Słowacja, Węgry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.14, 20:10
                      nie wkleilem po polsku
                      www.tolltickets.com/country/hungary/vignette.aspx?lang=pl-PL
                      • janmar64-b-stok Re: Winiety - Słowacja, Węgry 08.08.14, 21:47
                        winietka kupowana z netu jest juz ważna od dnia zakupu czy można określic okres?
                      • Gość: 6 Re: Winiety - Słowacja, Węgry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.14, 21:59
                        Ważna na dzień początkowy wyznaczony przez nabywcę i na następne 9 dni (łącznie na 10 dni kalendarzowych następujących po sobie).
                        • janmar64-b-stok Re: Winiety - Słowacja, Węgry 08.08.14, 22:32
                          Jak dostanę potwierdzenie zakupu ewiniety?
                          • Gość: 6 Re: Winiety - Słowacja, Węgry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.14, 09:16
                            na e-maila
                            trzeba się zarejestrować ,opłacić kartą i przychodzi potwierdzenie.Na wegrzech nie naklejasz nic .musisz mieć tylko potwierdzenie
                            • janmar64-b-stok Re: Winiety - Słowacja, Węgry 09.08.14, 10:55
                              Na różnych stronach sa informacje że w Słowacji na odcinku śvidnik- Kechnec czyli Węgierska granica jest tylko jeden płatny odcinek drogi pomiędzy Presov a Kosice D1 . Nie wiem czy te dane są zgodne z rzeczywistością . Bo po drodze mamy jeszcze inne odcinki dróg D R.
                              • Gość: 6 Re: Winiety - Słowacja, Węgry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.14, 12:41
                                tego to nie wiem na 100 % ale na jednym z forum chyba bułgarskim był jakiś wycinek z gazety słowackiej i wynikał z niego,że jest płatna.Czy dla wszystkich czy tylko powyżej 3,5 t nie mogłem doczytać.Poszukam gdzieś tej informacji i wkleję.
                                Jesli mozna wiedzieć to którędy pojedziesz dalej.Jade z Lublina do czarnogory i pewnie troche trasa sie pokryje
                                • Gość: 6 Re: Winiety - Słowacja, Węgry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.14, 13:07
                                  www.dialnicnenalepky.sk/spoplatnene-useky
                                  tu sa wymienione
                                  • janmar64-b-stok Re: Winiety - Słowacja, Węgry 09.08.14, 14:10
                                    Nie chcę zaśmiecać forum więc może na @? Jak nie jest to problem.
                                    Trasę pewnie będziemy mieli podobną, bynajmniej do Budapesztu. Białystok-Lublin- Barwinek-Budapeszt- Sarajewo-Bar
                                    • Gość: 6 Re: Winiety - Słowacja, Węgry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.14, 15:54
                                      co do trasy to jadę przez serbię .zarezerwowałem tam nocleg po drodze,natomiast co do słowacji to w miarę często jeżdzę po północnych jej terenach najdalej samochodem byłem właśnie w preszowie i przy tych mniejszych drogach jest masę wsi i to strasznie spowalnia .Winietka wazna 10 dni więc się wyrobię
                                      • janmar64-b-stok Re: Winiety - Słowacja, Węgry 09.08.14, 17:45
                                        Ja mam nocleg przy chorwackiej granicy. Mysle że spoko dojadę. Mam porównanie bo dwa razy jeżdżąc na Krym nocleg miałem w Odessie a to jest podobna odległość. Jadę na 13 dni więc w bym musiał kupić miesięczną. Jeszcze pomyślę. Kiedy jedziesz ?
                                        • Gość: 6 Re: Winiety - Słowacja, Węgry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.14, 19:14
                                          Mam noclegi od 20 sierpnia ,wyjadę 19 pewnie nad ranem .Startujemy z okolic sanoka.Nocleg zaplanowalem po 900 km .Jadę z dziecmi a dotąd na raz to jechałem z Lublina na łotwę -800 km .Wtedy jechałem noca -poszło spoko .W drodze powrotnej myślę zatrzymać się może w Budapeszcie ale mam zamiar jechać przez Bośnię.
                                  • janmar64-b-stok Re: Winiety - Słowacja, Węgry 09.08.14, 14:11
                                    Jeżeli jest tak jak na mapkach bo własnie takie tez znachodziłem to Słowację spokojnie można bez winiety
                                    • Gość: lk Re: Winiety - Słowacja, Węgry IP: 192.162.173.* 18.08.14, 16:46
                                      www.autopalyamatrica.hu/

tu kupilem wegierska.Zapłaciłem 41,22 po przeliczeniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka