05.01.15, 12:39
Nigdy nie byłam na wakacjach za granicą. W tym roku się do tego przymierzam. W mojej miejscowości jest kilka biur podróży. Jedno najbardziej mnie przekonuje. Prowadzi je osoba od ponad 10 lat. Ludzie wracają zadowoleni a co dla mnie najważniejsze ona jako organizator jest na każdym wyjeździe i dopilnowuje wszystkiego. Ale nie o tym chciałam. Jako, że nigdy nie korzystałam z żadnych biur nie wiem czy ta oferta jest godna ceny. A więc Czarnogóra. Wyjazd autokarem w sierpniu (czyli sezon). W drodze do i w drodze z nocleg. Z drogą 10 dni. Cena 2080. Hotel przy morzu, wyżywienie śniadanie + obiadokolacja, dwie wycieczki wliczone w cenę. Co sądzicie o tym?
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: drogo? 05.01.15, 13:29
      Jeżeli cena 2080,00 zł jest ceną za osobę, to cena nie powala na kolana. :) Wczasy będą trwały w Czarnogórze 6-7 dni. Nie piszesz w ilu gwiazdkowym hotelu jest pobyt. Przejrzyj oferty biur podróży. Np. Rainbow: Czarnogóra, hotel 3,5 gwiazdki, przelot samolotem, pobyt 8 dni w sierpniu, wyżywienie all inclusive light - cena 2422,00 zł od osoby.
      • wycieczka77 Re: drogo? 05.01.15, 14:19
        No tak. Nie powiem o cenę najbardziej mi chodzi. 3os x 2080= 6240 a ta druga opcja 3 os x 2422=7266. Dla mnie 1000 to nie lada wydatek.
        • wislok1 Re: drogo? 05.01.15, 14:33
          No, ale przecież do ceny tańszej wycieczki z biura trzeba i tak sporo dopłacić !
          Napoje do kolacji kosztuj dodatkowo, w ciągu dnia chce się coś przekąsić, do tego nie spotkałem się z tym, żeby ludzie nie kupowali lodów, słodyczy, wody mineralnej, itp.
          Ponadto w cenie wycieczek przeważnie nigdy nie ma biletów wstępu, a do tego raczej każdy kupuje pamiątki.
          Razem może wyjść dobre kilka tysięcy więcej
          • emwuwu45 Re: drogo? 05.01.15, 18:40
            Jak na wycieczkę to cena jest ok skoro masz dojazd, zakwaterowanie oraz wyżywienie. Oczywiście na miejscu wydasz mniej lub więcej na lody, frytki, czy pamiątki. My jeździmy zawsze sami ale jakby nie liczyć to koszt wyjazdu na 10-12 na osobę to zawsze co najmniej 1500 zł trzeba liczyć, nawet bardzo oszczędny. No chyba że się jedzie autostopem, śpi pod chmurką i jest się na diecie wegańskiej;-))
    • emwuwu45 Re: drogo? 05.01.15, 18:42
      A jak pojedziesz do Czarnogóry to będziesz tak oczarowana widokami i tym krajem, że szybko zapomnisz o wydanych pieniądzach. Jedź! Warto!:-))
    • trypel Re: drogo? 05.01.15, 19:02
      jesli nigdy nigdzie nie wyjezdzałaś to warto za pierwszym razem skorzystać z biura (bo strach/niepewność/stres zje przyjemnosć z urlopu) ale musisz mieć swiadomość że samodzielnie zorganizujesz to o 1/4 taniej w tym samym standardzie (zakładajac powiedzmy 4 os rodzinę)
      • Gość: akus Re: drogo? IP: *.54.125.218.polineo.pl 11.01.15, 11:56
        Jaki stres.
        Jadąc na Bałkany zawsze będę polecał samodzielny wyjazd. Nawet leniuchy kochające tylko wypoczynek na plaży znajdą w tym zakątku coś co ich za fascynuje a jadąc tam z biurem mają albo zamkniętą drogę do zobaczenia choćby różnorodności wybrzeża albo cena takiej wyprawy wzrośnie o 50% biorąc taxi lub wynajmując samochod.Bośnia,
        Serbia, Macedonia, Albania i najpiękniejsza Czarnogora zawsze odwiedzana jest przez naszą rodzinkę własnym samochodem.
        Nigdy na nas trójkę nie wydaliśmy tam więcej niż 1000 euro razem z dojazdem i obiad ami w restauracji.
        Jasne ze jeśli ktoś zawsze je ryby czy owoce morza zapłaci więcej ale to już kwestia gustu.
        • trypel Re: drogo? 12.01.15, 13:20
          stres którzy przeżywają ludzie którzy nigdy nie wyjechali gdzies dalej sami. I niczego takiego sami nie organizowali.
          Skoro tego nie znasz to nie możesz tego zrozumieć.
    • Gość: d Re: drogo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.15, 13:01
      jesli masz samochod to spokojnie za 3 osoby zorganizujesz sobie wyjazd za jakies 3-4 kawałki .Poczytaj fora .Natomiast bez samochodu to smalo możesz pomykac .Po 25 sierpnia sezon powoli się kończy.ceny spadają.
      • Gość: d Re: drogo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.15, 13:08
        i jeszcze jedno nie masz co się bać .Do tej pory poza dłuższym wyjazdem na łotwę i jazdami po słowacji nigdzie dalej nie jeździłem samochodem.Bezproblemowo dojechałem przez słowację ,węgry i serbię .Widoki niesamowite .Czarnogóra zjeżdżona .polecam
    • matejapartmani Re: drogo? 12.01.15, 12:25
      jeśli jesteś zainteresowany noclegów w Podstrana blisko raporcie w Splicie do poczty matejapartmani@gmail.com
    • Gość: gość Re: drogo? IP: 213.76.149.* 13.01.15, 12:46
      Dzięki za odzew. Jak ktoś słusznie zauważył mam stresa. Wolę jechać z organizatorem z mojej miejscowości z punktu A do punktu B niż załatwiać wakacje u agenta. Jakoś tak czuję się bezpieczniej no i osoba zaufana.
    • balkanski_organizator Re: drogo? 30.03.15, 02:15
      Cena zdecydowanie nie jest głównym atutem ale być może są inne. Co istotne - jeśli nie byłaś na zagranicznych wakacjach to nie jestem przekonany czy podróż do Czarnogóry w takiej formie jest najlepszym rozwiązaniem. Dlaczego?
      1) To jednak kawał drogi i solidnie się zmęczysz jadąc tylko/bezpośrednio tam autokarem. Bałkany to wspaniały region i lepszym rozwiązaniem jest jakiś wariant łączony - ze zwiedzaniem Zagrzebia/Belgradu/Sarajewa... wtedy jazda nie trwa ponad 20 godzin.
      2) Pełne wyżywienie nie musi być plusem - bałkańska kuchnia jest bardzo dobra i zdecydowanie warto popróbować na własną rękę niż zadowolić się zbiorową 'europejską' obiadokolacją w hotelu
      3) 7 dni na miejscu - 2 dni na wycieczki = 5 dni plażowania
      4) Odwiedzić tylko Czarnogórę to aż grzech biorąc po uwagę bliskość przepięknej i taniej Bośni i Hercegowiny...
      Ogromny plus, że organizator jest obecny i sprawuje pieczę nad wycieczką. Na naszych wycieczkach to również podstawa (zawsze jedzie 2 pilotów pasjonatów). Zachęcamy do zapoznania się z programami na www.pociagnabalkany.pl Pozdrawiamy, Pociąg na Bałkany
    • ivaz Re: drogo? 23.04.15, 15:16
      wg mnie drogo, jak za wakacje autokarem i tylko 10 dni

Za 14 dni na Krecie, za 2+1, Hotel 3* (ma bardzo dobre opinie), wyżywienie ALL, przelot, płacę 6770 zł
      • maftik Re: drogo? 24.04.15, 10:42
        Według mnie cena przyzwoita. Noclegi w drodze , ważna rzecz bo do Czarnogóry daleko. Pełne wyżywienie też atut, nad morzem nigdzie nie jest tanio i moim zdaniem głupstwa piszą ludzie , którzy sami chcą wyżywić 3 osobową rodzinę w nadmorskich restauracjach. Trochę podróżujemy i z naszych doświadczeń nigdzie nad morzem tanio nie jest. W Czarnogórze też byliśmy, nawet ją zjeźdżiliśmy i wiemy jak bardzo różnią się ceny nad morzem i w głębi kraju, nawet w sklepach. Na pierwszy raz jazda z biurem to dobra opcja według mnie. m

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka