Gość: Irek IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.17, 15:28 Na mapach pogodowych widać (na ten czas) prawdopodobieństwo wystąpienia ogromnych burz i opadów w Płn. części Adriatyku 19.08 oraz w Płd. części 20.08 To tak pod kątem planowania podróży. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hepik1 Re: Groźne Burze 14.08.17, 21:09 Tia,na 5 dni do przodu to mozna przewidziec sraczkę,o ile dzień wcześniej zje się coś nieświeżego Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Groźne Burze 14.08.17, 21:44 Hepik... jak można przewidzieć sraczkę na pięć dni do przodu? Jeżeli dziś zjem coś nieświeżego, to rozwolnienie będę miała najpóźniej następnego dnia. A i to też niekoniecznie... Bo jak mawiała moja ś.p. babcia: "Jak ktoś jest słabej d..y, to się byle g....em struje. :) Dlatego też do wszelkich przewidywań i prognoz podchodzę z dużym dystansem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan003 Re: Groźne Burze 15.08.17, 18:51 aseretka napisała: > Hepik... jak można przewidzieć sraczkę na pięć dni do przodu? Jeżeli dziś zjem > coś nieświeżego, to rozwolnienie będę miała najpóźniej następnego dnia. A i to > też niekoniecznie... Bo jak mawiała moja ś.p. babcia: "Jak ktoś jest słabej d.. > y, to się byle g....em struje. :) Dlatego też do wszelkich przewidywań i progno > z podchodzę z dużym dystansem. :) > Ta twoja babcia to jakis Nostradamus był lub minimum znachor,nie miała innych powiedzeń tak była skromna w słownictwo? > Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Groźne Burze 17.08.17, 18:52 Brak precyzji,aseretka,w mojej wypowiedzi.W czwartym dniu planuję popijawę,potem leczenie kwaśnym mlekiem i kwaską z kapusty kiszonej i w piątym dniu sraczka pewna.Na tym polegała ta prognoza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: Groźne Burze IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.17, 23:35 Proponuję wziąć to kwaśne mleko i i kapustę (papier też się przyda) i wyjechać w sobotę wieczór do Słowenii, Chorwacji i Czarnogóry beztrosko czyli bez sprawdzania map pogodowych. Rzeczywiście skoro po "przesranej" deszczowej a pewnie i burzowej podróży i w następny dzień pogoda nie plażowa to można go spędzić w ... kiblu! Na pogodę wpływu nie mamy jednak gdy ktoś jadący szczególnie z dziećmi nie jest uzależniony od wczesniejszej rezerwacji to ... pogoda na wyjazd ważniejsza od tutejszych forumowych Bogów. Spokojnej drogi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio-run Re: Groźne Burze IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.17, 20:00 www.tinyurl.pl?skH2UA0M Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Groźne Burze 18.08.17, 21:45 Pogodę wystarczy sprawdzić dzień przed wyjazdem aby sie nie stresować na cały tydzień czy nawet 5 dni przed wyjazdem.Jeśli jedziemy bez rezerwacji a boimy sie deszczu po drodze,żaden problem pojechać dzień później,albo i dwa.Dzisiejsza prognoza,kto wyjeżdża teraz zdąży przed intensywnymi opadami.Kto pojedzie jutro rano,bedzie miał problemy w Czechach,Austrii,Słowacji czy na Wegrzech.W CRO zdąży.Opady intensywne ale jakiegoś kataklizmu nie ma i nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Groźne Burze 14.08.17, 21:45 No, dokładnie Jak byliśmy w Garmisch-Partenkirchen, to niemiecka prognoza pogody mówiła o tym, że następnego dnia będzie tam świeciło cały czas słoneczko, a austriacka, że będzie lało od samego rana cały dzień... No i lało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lano Re: Groźne Burze IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.17, 09:45 Irek napisał(a): Na mapach pogodowych widać (na ten czas) prawdopodobieństwo wystąpienia ogromnych burz i opadów ... ... To tak pod kątem planowania podróży. tinyurl.com/yckn8rxl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: Groźne Burze IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.17, 12:45 No burze przesunęły się o 1 dzień ale dalej są prognozowane. Nie chcę prorokować. straszyć czy robić sensacji bo najprawdopodobniej prognozy się nie sprawdzą ale ... takie coś czerwonego na tej mapie widziałem nad Kujawami i Pomorskim już 3 dni przed pamiętnymi burzami z piątku. pl.sat24.com/pl/forecastimages/europa/forecastlightning Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Groźne Burze 17.08.17, 18:43 Następna prognoza przesunięta na 1 września,nie wiem czy burza ale sporo wody z nieba ;) pogoda.interia.pl/prognoza-dlugoterminowa-split,cId,76053 Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Groźne Burze 19.08.17, 10:55 Tak ogólnie to mimo wszystko bym jechał. www.se.pl/wiadomosci/swiat/koniec-swiata-19-sierpnia-ta-przepowiednia-przeraza_1013789.html W końcu lepiej umierać w pieknych okolicznosciach przyrody niż w bloku na 4 pietrze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Groźne Burze 19.08.17, 12:05 Jakies gó...ane burze w kontekście końca świata? O co ci chodzi? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
olga400 Re: Groźna Burza dziś... 19.08.17, 14:45 Ja nie chce nic mowic ale tutaj wszyscy czekaja na deszcz...jak na zbawienie...takze ten...niech leje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Groźna Burza dziś... 19.08.17, 17:02 Nad Sląskiem do wczoraj tez zapowiadali armagedon.Od rana do teraz leciutka mżawka.W CRO 100 % słońca.Pada tylko w Czechach i Austrii.Deszcz.Normalny. I taki jest sens śledzenia prognoz tydzien do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiony Re: Groźna Burza dziś... IP: *.dynamic.chello.pl 19.08.17, 17:33 hepik1 napisał: W CRO 100 % słońca. prognoza.hr/prognoze_e.php?id=hrdanas_e Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Groźna Burza dziś... 19.08.17, 18:25 Jako lano z twoimi mapkami moge tolerować.Jako zdziwiony czy zero mnie zaczynasz wku...ać.Bedę kasować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Groźna Burza dziś... 19.08.17, 23:48 Ja dzisiaj jechałem przez okolice Pasawy i Braunau am Inn Wczoraj tam był niezły jazz Rozpier... drzewa co krok, uszkodzone linie energetyczne, woda stała na polach, kataklizm... Ale WSZYSTKIE drogi były czyste Ruch był normalny Na drogach strażacy w akcji i policja też Wzorowa organizacja Nie sztuka postraszyć ludzi prognozami, sztuka być na to przygotowanym i zrobić co trzeba natychmiast Odpowiedz Link Zgłoś