Dodaj do ulubionych

Camping Fabulous 2010

IP: 80.72.197.* 11.05.10, 10:25
Witam serdecznie, w lipcu wybieram się na kilka dni na Camping Fabulous pod
Rzymem. Czy ktoś z Was kochani był na tym campingu? W sieci nie znalazłam zbyt
wielu informacji, chodzi mi głównie o plan campingu i rozmieszczeni namiotów
Vacansoleil. Czy z okolic campingu jeździ jakiś autobus do Rzymu?
Zastanawiam się nad opcją jazdy autobusem (2 dorosłych + 2 dzieci), ale nie
wiem czy nie wyjdzie drożej niż samochodem. Jeśli już wyjazd samochodem to
gdzie najlepiej zaparkować samochód? Tak żeby nie trzeba już jechać
komunikacją miejską.....
Z góry wielkie dzięki za odpowiedz :-)
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: Camping Fabulous 2010 11.05.10, 10:55
      Byl. Przejrzalas watki na temat tego campingu? Bylo tego troche.
      • Gość: goska Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.szczecin.mm.pl 11.05.10, 15:47
        Przeglądałam forum, niestety są 'stare' informacje stąd moje pytanie....
    • Gość: olka Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.vide-sat.pl 11.05.10, 20:35
      witam,
      też jadę na ten camping ale w czerwcu i szukam jakiś info ale nie wiele
      znalazłam - jak wrócę to coś napiszę.
      autobus na pewno jeżdżą bo już o tym czytałam są bilety roma pass tu zobacz
      www.rzym.it/transport/karty-turystyczne-roma-pass/pozdrawiam
      • Gość: olka Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.vide-sat.pl 11.05.10, 20:39
        jeszcze raz www.rzym.it/transport/karty-turystyczne-roma-pass/
      • Gość: goska Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.szczecin.mm.pl 11.05.10, 20:47
        pomyślę o Roma Pass, rozumiem że dzieci 7 i 9 lat jeżdżą komunikacją za darmo?
        W Rzymie będziemy tylko dzień lub dwa, chcemy jeszcze jechać do Neapolu, Pompei
        i na Wezuwiusz....a na tym campingu tylko 5 dni (to nasz drugi camping w te
        wakacje) stąd czas ograniczony....i niestety szybkie zwiedzanie ;-(
        później Rzym....
        pozdrawiam
        Goska
        • Gość: olka Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.vide-sat.pl 11.05.10, 20:58
          z tego co piszą wynika że nie płacą
          " DZIECKO do lat 10 nie potrzebuje biletu, jeśli podróżuje w towarzystwie osoby
          dorosłej (1 dorosły + 1 dziecko= 1 bilet)."
      • Gość: Jacek Re: Camping Fabulous 2010 IP: 80.54.97.* 24.05.10, 16:11
        Hey Ola
        ja tez jadę w czerwcu na ten camping (7-11.06.2010)
        może masz już "przerobione" ;)
        1. jak długo zajmuje dojazd z Fabulous do centrum Rzymu
        2. jak tam najtaniej dojechać z lotniska Fiumicino
        myślałem tez o Campingu Roma (Via Aurelia Km. 8,2 nr. 831) bo bliżej
        centrum ale podobno tam jest masowy przerób turystów i nie sposób odpocząć, jaka jest Twoja opinia, gdzie byłoby lepiej?
        dzięki za odp
        • Gość: olka Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.vide-sat.pl 30.05.10, 22:02
          hej
          nie pomogę, nic konkretnego nie wiem ale Kemping Fabulous "piszę" że centrum
          jest ok 15 km no i teraz zależy czym autobus, samochód, korki no wiesz (my
          samochodem)
          a odnośnie lotniska to na tej stronce nic nie ma ?
          www.rzym.it/transport/polaczenia-z-lotniskami-fiumicino-i-ciampino/
          pozdrawiam
        • Gość: Paweł Re: Camping Fabulous 2010 IP: 80.54.122.* 02.06.10, 09:27
          Witam

P.Jacku czy wie pan jak najłatwiej dostać się z lotniska Fiumicino do campingu
          Fabulous ?

pozdrawiam
        • Gość: goska Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.szczecin.mm.pl 02.06.10, 15:14
          pytałam o czas dojazdu autobusem do Centrum, na innym forum otrzymałam
          odpowiedź, że około godziny. Trochę długo....samochodem pewnie szybciej..ale
          gdzie zaparkować?
          Jak wrócisz napisz proszę jak było na campingu, jestem bardzo zainteresowana....
          • Gość: olka Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.vide-sat.pl 29.06.10, 20:06
            hej
            gosiu jak jeszcze nie wyjechałaś pytaj - właśnie wróciłam
            • Gość: goska Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.cust.dsl.vodafone.it 30.06.10, 19:08
              Hej, jestem już od kilku dni we Włoszech, ale na Fabulous bedę od 6 lipca.
              Napisz proszę w jakich miejscach sa namioty? Czy są zacienione? Jak wygląda
              sprawa z komarami? Bo w Park Albatros masakra, wszystkich gryza po równo ;-)
              Ile zajmuje dojazd autobusem do centrum Rzymu? No i ogólnie jakie wrażenia z
              campingu?

Pozdrawiam z San Vincenzo ;-)
              Goska
              • Gość: olka Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.vide-sat.pl 30.06.10, 20:58
                - komary są i gryzą ja pogryziona ale reszta się jakoś trzymała
                - jest to faktycznie fajny piniowy lasek dość zacieniony - ja byłam w domku z
                vacansoleil - domki średnio zacienione ale z tego co pamiętam to namioty raczej tak
                - dojazd 20 m autobusem a później metrem a gdzie nie jeździ metro to autobusy
                komunikacja bardzo dobra - bilet całodzienny 4 euro na metro i autobus jeden
                bilet - więc super
                najgorsze korki bo powrót autobusem może zająć nawet 50-60 m najlepiej wyjeżdżać
                przed 8 i wracać ok 14-15 wtedy jest ok ale teraz już większy ruch coraz więcej
                turystów.
                camping ok - ale babki z vacansoleil trochę zakręcone i lekko olewające. woda w
                basenie nie jest podgrzewana i z rana była trochę zimna.
                niektórzy z małymi dzieciaczkami trochę narzekali że głośno robi się wieczorem
                ok21 jest godzinna imprezka dla dzieci później np karaoke no i nie bardzo można
                spać.
                ogólnie nie bylo źle no wiadomo to w końcu wakacje, urlop.

również pozdrawiam ale już z gdańska :)
                olka
                • goska2000 Re: Camping Fabulous 2010 16.07.10, 19:59
                  Wróciłam z Campingu Fabulous i Park Albatros, jeśli ktoś ma pytania chętnie
                  odpowiem :-)
                  pozdrawiam
                  Goska
                  • Gość: Harry Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.tkk.pl 21.12.10, 03:55
                    To ja mam parę pytań :
                    1. Park Albatros:
                    a) jest tam już dyskoteka? (w 2009 jeszcze nie było)
                    b) gdzie udać się na najlepszą plażę? - ta przy campingu niezbyt rewelacyjna - przede wszystkim za głęboko przy brzegu
                    c) rzeczywiście te komary tak gryzą? byliśmy na początku czerwca i nie było wielkiej tragedii
                    2. Rzym - Fabulous :
                    a) są jakieś imprezki na campingu? (żeby nam się pełnoletnia córa nie nudziła :-) )
                    b) jak najprościej/najszybciej dostać się z campingu do centrum Rzymu (zakładając, że mamy też auto do dyspozycji)
                    c) jeżeli chcielibyśmy wyskoczyć nad morze to dokąd i jak?
                    • goska2000 Re: Camping Fabulous 2010 22.12.10, 08:52
                      1. Park Albatros:
                      a) jest tam już dyskoteka? (w 2009 jeszcze nie było)
                      Jeśli chodzi o dyskotekę to niestety nie odpowiem, ale wydaje mi się że była (obok basenu z krytym dachem), bliżej wejścia

b) gdzie udać się na najlepszą plażę? - ta przy campingu niezbyt rewelacyjna - przede wszystkim za głęboko przy brzegu
                      plaża przy campingu faktycznie nie była rewelacyjna, my jeżdziliśmy na polecaną plażę w Populoni, ok. 5 km z campingu, tam dla naszych dzieci było super, woda czysta, fale, słońce....super miejsce.

c) rzeczywiście te komary tak gryzą? byliśmy na początku czerwca i nie było wielkiej tragedii
                      Byliśmy koniec czerwca – początek lipca i komary strasznie gryzły, jeszcze nigdy nie byłam tak pogryziona jak tam....zabraliśmy środki z Polski ale nie do końca się sprawdziły

2. Rzym - Fabulous :
                      a) są jakieś imprezki na campingu? (żeby nam się pełnoletnia córa nie nudziła :-) )
                      My chodziliśmy na baby disco ;-) bo nasze dziewczyny mają 7 i 10 lat...
                      Powiem szczerze że codziennie były imprezy, animacje, ale czy nastolatki by się nie nudziły? Ciężko powiedzieć. My na campingu byliśmy kilka dni i raczej traktowaliśmy go jako nocleg, po całodziennym zwiedzaniu o 23 już się spało, padało ze zmęczenia

b) jak najprościej/najszybciej dostać się z campingu do centrum Rzymu (zakładając, że mamy też auto do dyspozycji)
                      my jechaliśmy autobusem i metrem. Mieliśmy samochód ale korki nas lekko przestraszyły i nie ryzykowaliśmy, komunikacja bardzo dobrze rozwinięta i super się jeździło. Autobus przy campingu.

c) jeżeli chcielibyśmy wyskoczyć nad morze to dokąd i jak?
                      Byliśmy raz w Ostia, plaża miejska średnia, brudno, strasznie dużo ludzi. Posiedzieliśmy ze dwie godziny, popływaliśmy i powrót.
                      Nie zależało nam za bardzo na morzu bo wcześniej mieliśmy Park Albatros i tam spędzaliśmy czas nad wodą, ale mimo wszystko chcieliśmy zobaczyć wybrzeże w okolicach Rzymu.
                      Jednego dnia pojechaliśmy do Neapolu i na Wezuwiusz, jechaliśmy drogą przy wybrzeżu....tam były piękne plaże, niesamowite widoki.....a woda bardzo ciepła....

Jeśli masz pytania pytaj.....postaram się odpowiedzieć :-)

pozdrawiam
                      Goska
                      • Gość: agnesina Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.204.8.198.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.07.12, 22:01
                        Witam,

Czy mogłabym prosić o dokładne wytłumaczenie dojazdu z Fiumicino na Camping Fabulous?

Czy ktoś pamięta jaki numer ma autobus, który podjeżdża bezpośrednio pod Camping?

Będę bardzo wdzięczna za informacje.
                        • jabolj23 Re: Camping Fabulous 2010 04.12.12, 18:54
                          Witam, ponawiam prośbę o odpowiedź na pytanie:
                          dokładne wytłumaczenie dojazdu z Fiumicino na Camping Fabulous? tzn. jakim transportem i czy bezpośrednio, oprócz taxi oczywiśce.
                          Dziękuję

• Gość: Paweł Re: Camping Fabulous 2010 IP: 80.54.122.* 07.12.12, 08:27
                            Witam, z lotniska jedziemy pociagiem do stacji PIRAMIDE, później wsiadamy w metro kierunek Laurentina i wysiadamy na stacji Euro Fermi, później w autobus chyba np. 709 i tyle.....we wrześniu cały transport zajął (bylismy z dwójką małych dzieci) nam ok. 1 godz. 20 i byliśmy na kempingu..

pozdro
                            • jabolj23 Re: Camping Fabulous 2010 07.12.12, 18:41
                              Dziękuję za odpowiedź.
                              Może ktoś jechał z Rzymu pod Wezywiusza pociągiem lub autobusem? Jest takie połączenie? jaki jest koszt? pozdr.
                              • jabolj23 Re: Camping Fabulous 2010 07.12.12, 18:49
                                jabolj23 napisał:

> Dziękuję za odpowiedź.
                                > Może ktoś jechał z Rzymu pod Wezuwiusza pociągiem lub autobusem? Jest takie poł
                                > ączenie? jaki jest koszt? pozdr.
                  • Gość: marta Re: Camping Fabulous 2010 IP: 89.191.147.* 03.03.11, 17:14
                    hej,ja wlasnie jade na przelomie sierpnia i wrzesnia wlasnie na te 2 campingi. czym jechalas?autem czy moze juz we wloszech pociagiem? jesli pociagiem,to czy kupowalas wczesniej bilet czy w dniu wyjazdu?
                    • Gość: beata Re: Camping Fabulous 2013 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 16:43
                      Witam serdecznie, wybieram sie na kamping Fabulous do namiotu Ottawa z vacansoleil, czy ktoś był i mógłby udzielić kilku informacji: czy są koce, czy pobieraja kaucję, czy jest w okolicy tani market , bo gdzies czytałam ,że jest ale nie mam więcej informacji.
                      • Gość: aannddrrzzeejj Re: Camping Fabulous 2013 IP: *.btk.net.pl 24.06.13, 19:28
                        Witam. Na początku lipca również wybieram się z rodziną na ten kamping. Jeśli masz jakieś informacje odnośnie przejazdów transportem publicznym bądź samochodem do Rzymu albo nad morze to chętnie skorzystam z tych informacji. Andrzej.
                        • Gość: beata Re: Camping Fabulous 2013 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.13, 23:42
                          Własnie wrócilismy z kampingu Fabulous. Piękne miejsce, łatwy dojazd do Rzymu autobusem do metra.Autobus po drugiej stronie kampingu. za 1,5 euro 100 min,nam sie opłacało najbardziej. Do południa korzystalismy z basenu a po południu zwiedzaliśmy Rzym. Sklep dosyć dobrze zaopatrzony, moge podac ceny. 20 nim za kampingiem spacerkiem jest supermarket ceny niższe ale nie chciało nam sie tam chodzić, tylko raz poszliśmy .
                          • Gość: MW Re: Camping Fabulous 2013 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.07.13, 09:21
                            Cześć,
                            Za tydzień jadę na ten kamping.
                            Mam pytanie odnośnie pościeli - są na miejscu, czy trzeba zabrać ze sobą?
                            • Gość: beata Re: Camping Fabulous 2013 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.13, 23:26
                              byliśmy w namiocie Ottawa i wszystko było, kołdry , poduszki i prześcieradła oraz drugie prześcieradło pod kołdrę, biuro informowało, że nie ma. W domku nie wiem.
                          • Gość: MW Re: Camping Fabulous 2013 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.07.13, 09:23
                            Jeszcze jedno pytanie. Czy jakieś nieprzyjemne sytuacje miałaś podczas pobytu? Proszę o odpowiedź.
                            • Gość: beata Re: Camping Fabulous 2013 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.13, 23:35
                              nic się nie działo, co mogło nam wakacje zepsuć. Tylko trzeba myśleć o zakupach rano, głownie chleba, bo sklep czynny od 7,30 z przerwami i do 20-tej, jak wracalismy póżno to trzeba w mieście się zaopatrzyć . Obsługa miła, ochrona jest , w recepcji chłopacy dali nam zapaliniczke w nocy jak przyjechalismy, bo nie mieliśmy czym gazu zapalić. Namiot nie był zamykany i nic nie zginelo.
                            • Gość: Ewa Re: Camping Fabulous 2013 IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.13, 23:35
                              Witam,
                              ja byłam na Faboulousie 3 lata temu - w Navajo. Pościeli nie było, ale mieliśmy swoją, więc się nie dowiadywaliśmy, natomiast widzieliśmy, że w innych namiotach personel zmieniał pościel - czyli można wynająć.
                              Namioty Navajo stoją w strasznym miejscu i generalnie było to najgłośniejszy kemping, na jakim w życiu byłam. Po kostkowej nawierzchni od rana turkoczą turyści z walizkami na kółkach, wędrują stada obsługi, gadając głośno. Absolutne zero ciszy nocnej - do drugiej dyskoteki (dwie na kempingu, jedna gdzieś za ogrodzeniem), potem wędrówki bełkoczących pijaków, od 5 walizki. Nigdy wcześniej nie byłam na kempingu, na którym nikt nie przestrzegał ciszy nocnej, w żadnym kraju, ani na małych, ani na dużych kempingach. Spaliśmy z koreczkami w uszach, ale jedno z naszych dzieci miało uszy za małe na koreczki. Poziom hałasu może odda to - nie byłam w stanie czytać dziecku książki na dobranoc. Natomiast gdybyśmy spali w innym miejscu, może byłoby ok. Generalnie wybrałabym się jeszcze na ten kemping, podobały mi się baseny, świetny dojazd do Rzymu (można podjechać samochodem do stacji EUR, gdzie jest duży parking - samym autobusem rzeczywiście często się dłuuuugo wraca z powodu korków). Dzikie tłumy ludzi, ale fajnie. W łazienkach też tłumy i czasami kolejki np. do pralek, ale spoko. Wybrałabym się, ale absolutnie nie w to miejsce kempingu (obok biura Vacansoleil).
                              • Gość: beata Re: Camping Fabulous 2013 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.13, 23:55
                                mogę śmiało sprostować tę wypowiedz.Dyskoteka była do 23 i koniec. Z walizkami to i my szliśmy w nocy ale co zrobic jak samolot był o 23. dowozi ochrona walizki melexem. Byliśmy na wielu kampingach i wszedzie jest tak samo. Obsługa musi czasami wykonać jakieś prace porzadkowe, (sprzatanie, śmieci) zyby rano było czysto. kolejek w łazienkach nie było w pralnie nie wiem z pralki nie korzystałam . Namioty Ottawa stoja blisko sanitariatów. Nie było to uciązliwe, raczej na plus, blisko do mycia.
                                • Gość: Ewa Re: Camping Fabulous 2013 IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.13, 00:17
                                  Pomyliłam się, byłam 2 lata temu. beata - ja nie neguję, że obsługa musi sprzątać, a ludzie muszą na kemping przybywać. Ale nigdzie - we Francji, Chorwacji, Hiszpanii, we Włoszech - nie spotkałam się z takim hałasem. Obsługa, owszem, musi pracować, ale nie musi gadać pod drodze, między namiotami. Albo może rozmawiać przyciszonym głosem. Rozmawialiśmy z Holendrami w innych namiotach - oni też byli wstrząśnięci hałasem, a od lat jeżdżą na kempingi wyłącznie z Vacansoleil. Mówili, że nawet spotkali się z opiniami, że ten kemping jest głośny, ale nie sądzili, że może to być TAKI hałas. Namioty Navajo stoją blisko basenu i karuzeli, Ottavy gdzie indziej. W Navajo było słychać jednocześnie, z takim samym natężeniem dwie dyskoteki - to powoduje takie dudnienie w głowie, że nie da się robić nic.
                                  Niemniej jednak to nie każdemu musi przeszkadzać - czego dowodem tłumy zadowolonych gości. Nie krytykuję tego kempingu, tylko dzielę się doświadczeniem. Zawsze jeżdżę na wakacje swoim samochodem, a to był pierwszy mój kemping dostępny "z buta", czyli dla turystów z lotnisk. Możliwe że na innych kempingach tego typu jest tak samo. Ja w takim hałasie spędzałam wakacje pierwszy raz w życiu.
                • Gość: magda Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.10, 11:02
                  Pozdrawiam Cię Fasolko.... Hi hi z Gdańska Magda
                • Gość: Adrian Re: Camping Fabulous 2010 IP: 83.142.194.* 25.08.10, 21:45
                  Witam,
                  Ja mam pytanko czy jest sens wogole myslec o dojezdzie samochodem z kampingu do
                  metra EUR Palasport, Fermi lub Magliana czy lepiej sobie to odpuscic i dojezdzac
                  autobusem?
                  Jade za tydzien i jak wiadomo zanim sie czlowiek zorientuje co i jak to
                  przydadza sie wskazowki. Rozumiem, ze jak ten sam bilet na metro i bus to tak
                  samo Roma Pass tez bedzie ok
                  Czy w okolicy Campingu jest jakis tani i dobry market?
      • Gość: Łukasz Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 30.07.11, 14:54
        Witam, czy wakacje się udały, czekam na jakieś informację gdyż wybieram sie na ten kemping w przyszłym roku, bardzo proszę o kontakt.
    • linn_linn Re: Camping Village Roma 16.07.10, 21:02
      Ten sam zarzad ma Camping Village Roma:
      forum.gazeta.pl/forum/w,206,113925513,,Rzym_Camping_Village_Roma.html?v=2
      3 km od Watykanu.
    • mamalexa Re: Camping Fabulous 2010 22.11.11, 15:04
      Witaj, czy byłaś na Fabulous? My zastanawiamy się czy go zarezerwować z Eurocampu mobile home, ale odstraszaja mnie jakieś posty,że jest bardzo głosno na tym cempingu, więc proszę uprzejmie w miarę szybko o odpowiedż-czy tak faktycznie jest,że tam wieczorami nie da się wytrzymać z powodu głosnosci na terenie? Będę wdzięczna za rychła odpowiedz.pozdrawiam
      • sempredritto Re: Camping Fabulous 2010 22.11.11, 15:41
        Pytanie co prawda nie do mnie, ale że byłem na tym kempingu, to mogę odpowiedzieć.
        Nie jest głośniej, niż na innych. Wieczorami- dyskoteka i niekiedy karaoke, ale wszystko w normie.
    • blizco Re: Camping Fabulous 2012 19.06.12, 23:05
      Witam

Czytam wiele o Waszych podróżach do Rzymu autobusem. A czy ktoś próbował to połączenie:
      Stacja kolejki Vitina ( wygląda , że blisko campingu) i następnie przesiadka na stacji EUR Magliana na metro B. Jakie plusy , a jakie minusy
      • Gość: gancek Re: Camping Fabulous 2012 IP: *.interwan.pl 20.06.12, 07:57
        blizco napisał:
        Stacja kolejki Vitina ( wygląda , że blisko campingu)

ani nie jest blisko, ani nie wygląda, że jest blisko campingu.
        Do autobusu masz może 100 m od recepcji.
        • Gość: Mario Re: Camping Fabulous 2012 IP: *.226.39.240.elgrom.eu.org 22.06.12, 07:40
          To dobry pomysł jeżeli chcesz podjechać na Vitinie samochodem ( ok 5 minut- 1,5 km). Spacer to co najmniej 15 minut. Przy stacji jest w miarę pojemny bezpłatny parking. Pociągi jadą dosć często i bardzo szybko, bo nie mają korków i świateł. W centrum Rzymu jesteś do 30 minut
          • Gość: Krzysztof Re: Camping Fabulous 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.12, 14:10
            Mario wybieram sie za 3 tygodnie na ten kamping. Moglbys podac e-mail lub gg chciałbym porozmawiac.
        • Gość: Blizco Re: Camping Fabulous 2012 IP: *.226.38.75.elgrom.eu.org 06.09.12, 08:51
          Nie miałeś racji gancek. I blisko i przyjemnie. Do stacji kolejki podmiejskiej Vitinia trzeba przejechać raptem 2 ulice ( do 5 minut). Kolejka kursuje do centrum Rzymu ( stacja Porta S. Paolo) co 10 minut. Podróz trwa 19 minut i jesteś w okolicach Circo Massimo ( 1 stacja metrem) . Do Koloseum masz 2 stacje metrem. Metro jest w tym samym miejscu co przystanek końcowy kolejki. Bez korków , bez ścisku i bardzo szybko.
    • Gość: majolatanie Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 21:45
      Zapraszamy na stronke www.majolatanie.pl latanie za grosze. Znajdziesz tanie połaczenia lotnicze, promocyjne wycieczki last minute. Dla ludzi interesujących sie podróżami powstaje powoli galeria z podrózy naszych użytkowników oraz relacji do poczytania. Jeżeli jesteś zainteresowany tą kategorią to zaprszam na majolatanie latanie za grosze do zaglądniecia, polubienia. Oczywiscie jeżeli chcesz dodac swoja relacje albo swoje zdjęcia z podrózy, wypadu, to jest to mile widziane. Wszytstkie informacjie znajdziecie na stronce www.majolatanie.pl
      Tekst linka
    • malecmonika Re: Camping Fabulous 2010 02.06.13, 16:58
      Dzien dobry
      Mieszkam w dzielnicy w poblizu kampingu fabulos. Jest on odlegly ok 10 kms od stacji metra Eur Fermi metro B. Autobus ktory kursuje co na Eur Fermi z pod kampingu to nr 709, lub 070.
      Ja jestem autoryzowanym przewonikiem turystycznym po rzymie i mieszkam w poblizu.
      Oczywiscie polecam porusznie sie autobusem, coddziennie widze turystow ktorzy sie nim poruszaja z dziecmi lub nie...
      Pozdrawiamc Monika

• Gość: jabolj23 Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.13, 13:42
        @ malecmonika skoro tam mieszkasz to podpowiedz prosze gdzie robisz codzienne zakupy? dzięki
        • Gość: DAREK Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.30.40.72.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.07.13, 15:39
          witam. własnie wróciliśmy z rzymu.polecam camping fabulosus.bardzo dobre połaczenie do centrum rzymu z przystanku 300m od campingu autobus nr 070 na euro ferni potem metro.bilety metrobus zakupicie na recepcji camingu za 6 euro na dzień lub 3 dni za 16,5 euro.na dzieci do 10 lat nie kupujemy biletów.jeżeli ktoś chce dojechać na plażę około 8 km droga gówna w prawo na światłach do końca.bilet na plaży za auto 4 euro na dzień.chowajcie wartościowe przedmioty bo znajomi mieli łamanie do auta.darek
          • Gość: mirek Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.torun.mm.pl 28.07.13, 19:46
            A czy są na Fabulous jakieś godziny otwarcia? Tzn. Jeśli wrócimy późno z Rzymu, camping będzie otwarty?
            • Gość: janek Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.interwan.pl 28.07.13, 20:39
              kemping będzie otwarty, ale jeśli będziesz jechać samochodem, to trzeba go zostawić na parkingu zewnętrznym.
              • Gość: yyy Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.torun.mm.pl 28.07.13, 21:22
                a jeśli chodzi o późny powrót z centrum, to jest czym wrócić na camping? Da radę w późniejszych godzinach metrem i autobusem?
                • Gość: janek Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.interwan.pl 28.07.13, 21:51
                  da radę dość późno, ale nie pamiętam, o której jest ostatni autobus.
                  samym wieczorem, można podjechać samochodem - stosunkowo łatwo można znaleźć wtedy parking.

• Gość: fabulous Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.torun.mm.pl 30.07.13, 11:47
                    A jak najłatwiej dojechać z lotniska Ciampino do campingu transportem publicznym?
                    • Gość: mmmm Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.torun.mm.pl 31.07.13, 13:23
                      Czy we wrześniu w namiocie Ottawa nie jest chłodno? No i jak jest właśnie z pościelą, bo w biurze informują, że nie ma?
                      • Gość: janek Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.interwan.pl 31.07.13, 14:07
                        we wrześniu w nocy oczywiście może być chłodno (szczególnie pod koniec września), ale raczej nie zmarzniesz - choć z tą pogodą nigdy nic nie wiadomo.
                        z Vacansoleil dawno nie byłem, ale w namiotach z tego co pamiętam były tylko poszewki.
                        • singsing74 Re: Camping Fabulous 2010 31.07.13, 15:10
                          Na stronie Vacansoleil stoi: "Do namiotów należy zabrać ze sobą własną pościel: poduszki, koce/śpiwory oraz bieliznę pościelową."
                          • Gość: fff Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.torun.mm.pl 01.08.13, 12:03
                            A jeśli chodzi o toalety przy pobycie w namiocie, są czyste?
                            • Gość: turysta Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.08.13, 20:26
                              Jeżeli każdy z użytkowników dba o czystość i specjalnie nie robi po ścianach ,to mimo dużej ilości turystów jest czysto i estetycznie .
                              Sprzątają kilka razy dziennie.
                              Byłem ,widziałem ,
                              Pozdrawiam !
                              • Gość: part Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.torun.mm.pl 02.08.13, 18:55
                                Czy ktoś kto był w namiocie Ottawa, może mi powiedzieć czy są tam koce i poduszki?

Pozdrawiam
                                • Gość: beata Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.13, 20:27
                                  Tak, pisałam cześniej , byliśmy w czerwcu i były poszewski, kołdry,poduszki w namiocie Ottawa.
                                  Toalety czyste, prysznice czyste.Pod koniec czerwca było w nocy chłodno . Mieliśmy kołdry i swoje spiwory i było ok. miłego pobytu.pozdrawiam .
                • Gość: darek Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.147.54.193.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.08.13, 15:17
                  jak dojedziecie do stacji euro ferni to na rozkładzie linii 070 sprawdzcie powroty.po godzinie 22 autobus jeździ co 30min.,potem po 24 co 40 minut.na camping wpuszcza bez problemów.metro jeżdzi tylko do 24.
                  • Gość: fiji Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.torun.mm.pl 19.08.13, 15:38
                    Czy ktoś kto był w domku Fiji, może mi powiedzieć czy są tam naczynia kuchenne, sztućce, miski, kubki, talerze?
                    • Gość: beata Re: Camping Fabulous 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.13, 19:58
                      Bylismy kilka razy w domku, jest wszystko jak w domu, łącznie z otwieraczem do wina. Trzeba zabrac tylko płyn do naczyń i ścierki kuchenne.
                      • amicus2000 Re: Camping Fabulous 18.10.13, 00:47
                        Witam. Wybieram sie na tem kemping na wiosnę do namiotu OTTAWA. Przeczytałam (chyba) dokładnie forum,dowiedziała się naprawdę bardzo duzo, ale mam jeszcze kilka pytań.
                        Czy sa i Navajo i Ottawa, bo takie informacje znalazłam na forum, a w vacansoleil chyba tylko były Ottawy.. W jakim miejscu ustawione sa Ottawy( daleko od toalet, basenu, zacienione, na słońcu? itp, moze ktos ma mapkę kempingu? byłabym wdzieczna-ja znalazłam jakąś w sieci, ale nie jestem pewna czy jest aktualna? Jedziemy w kilka rodzin, nie bralismy preferencji obok siebie, czy teren namiotow Ottawa jest dość .." zwarty", tzn czy blisko są od siebie połozone te najdalsze? no i jak jest z ta poscielą- zdania sa podzielone:) jest czy nie ma? A jeśli jest to czy dodatkowo płatna?
                        Czy z kempingu nad morze tez można autobusem ? czy tylko własnym samochodem?
                        Mam jeszcze pytanie dotyczące cen pieczywa. Pamietam, że gdy bylismy chyba z 7 lat temu w Rzymie, to było stosunkowo bardzo drogie, a teraz? Gdzie polecacie robić zakupy ze wzgl na "niskie" ceny? ( jest to ważne dla mnie).
                        Czy za animacje dziecięce trzeba dopłacać?
                        Czy na basenach są jakieś zjeżdzalnie za które też trzeba płacić?
                        Czy pamietacie nazwę przystanku autobusowego przy kempingu? szukam rozkładów jazdy( częstotliwość odjazdów, póżne powroty). Chcemy duzo pozwiedzać, więc trzeba to sobie jakos poukładać.
                        Czy macie może zrealizowane jakieś fajne wycieczki w okolicach Rzymu do ciekawych miejsc, pieknych, a niekoniecznie popularnych? I możecie się nimi podzielić? I najlepiej jeszcze żeby mozna było dojechać komunikacja "rzymską"( w ramach biletu- albo samochodem, jesli sie nie da inaczej). Jazdę po Rzymie "ichniejszą "komunikacją wspominam niemalże jako.... objawienie:).
                        I moze ktoś ma wspomnienienie miłego , taniego kempingu nad Jeziorem Garda( w drodze do Rzymu)-chcemy jechać z W-wy przez Niemcy.

Wiem, że dużo tych pytań, ale będę wdzięczna za odpowiedzi.
                        pozdrawiam Renata
                        • Gość: Mario Re: Camping Fabulous IP: *.226.39.148.elgrom.eu.org 18.10.13, 15:56
                          Nie odpowiem na wszystkie Twoje pytania, a jedynie jak ja sobie radziłem z komunikacją, a robiłem to zupełnie inaczej niż wszyscy tu piszący. W odległości 3 minut jazdy samochodem od kampingu jest dworzec kolejki podmiejskiej Casal Bernocchi (zobacz na googlach- to bardzo blisko) skąd co 10 minut odchodzą pociagi metra naziemnego do stacji Porta S.Paola. To już ścisłe centrum , a do Koloseum tylko jeden przystanek metrem( przesiadka na tym samym dworcu). Cała podróż od Kampingu do Koloseum trwa 20 minut. Przy przesiadce na metro obowiązuje ten sam bilet, a samochód na Casal Bernocchi zostawiasz na dość dużym bezpłatnym parkingu . Podróż do Osti rozpocząć możesz z tego samego dworca , tylko jedziesz w przeciwnym kierunku. miłego wypoczynku
                        • Gość: beata Re: Camping Fabulous IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.13, 19:49
                          Witam, troszke moze rozjaśnie Tobie kamping: Jesli wykupiłaś namiot Ottawa , to mieszkacie w Ottawa a nie w Nawajo ,roznica: Ottawa ma ściany proste , jest wyższy . Nawajo ma ściany skośne. Bardzo wygodne łózka, w tym roku była pościel , kołdry i poduszki ,choć w biurze mówili ze nie ma. Ottawa stoja po części obok basenu a druga lokalizacja obok sanitariatów, tyłem do drogi o okręgu, jeśli tak można to nazwac, blisko siebie. My mieszkaliśmy obok sanitariatów, nie przeszkadza to a wręcz wygoda , bo wszędzie blisko. Supermarket na Kampingu dosyć drogi ale bez przesady , jak u nas w kurortach nadmorskich. Polecam supermarket w prawo od bramy ok.15 min. pieszo , jak droga prowadzi, trzeba uwazać, bo nie ma chodnika. Natomiast dojazd do centrum super łatwy. W lewo od bramy 300m.przystanek autobusowy , rozkład chyba nie istnieje , ok.co 15-30 min jedzie autobus do pierwszej stacji metra. Jest to końcowy przystanek. Na jednym bilecie za 1,5 euro
                          100 minut.W recepcji dostaniesz mapke metra, mapke Kampingu i wszelkie niezbedne informacje. W automacie kupisz bilet "metrobus". miłego pobytu.
                          jedziecie autobusem i nastepnie metrem do zaplanowanej stacji.
                          • amicus2000 Re: Camping Fabulous 18.10.13, 21:46
                            Dziekuję za te wszystkie informacje. Dobrze jest wiedzieć wcześniej różne rzeczy , zeby na wyjeździe bez potrzeby nie tracić czasu i energii, a pomimo, ze do wyjazdu jeszcze pól roku już "rzymskie wakacje" są podstawowym tematem rozmów naszej rodzinki. sama nie mogę się doczekać:)
                            dziękuję i proszę o wiecej!!!
                            Pozdrawiam Renata
                            • amicus2000 Re: Camping Fabulous 18.01.14, 17:57
                              Witam ponownie:)
                              Chciałam dopytać jak na kempingu jest z internetem? Czy są podpięcia koło namiotu, wiem, ze tak gdzies korzystalismy.... tylko trzeba było mieć swoją taką telefoniczną wtyczkę i kabelek?
                              Czy wi-fi ogólne ? czy płatne? czy tylko przy recepcji? Czy jakieś karty tel , które ogarniają internet? Wolałabym mieć kontakt tego typu... W jaki sposób korzystaliscie z internetu?
                              Pewnie im bliżej wyjazdu to pojawi mi się więcej pytań...
                              I druga sprawa, czy ktos jechał do Rzymu z Wenecji nie autostradą( ja kiedys tylko autostradą...) .Podobno jest dobra i dość malownicza, bezpłatna? dwupasmówka z Rawenny przez Perugię- taką znalazłam na mapie ale nie wiem czy jest ok do jazdy.... Czy ktos korzystał z tego przejazdu? Będę wdzieczna za podpowiedzi.
                              Pozdrawiam Renata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka