Dodaj do ulubionych

Czy był ktoś w Biogradzie?

IP: *.tpnet.pl 11.05.02, 20:41
Napiszcie wszystko o Biogradzie. Jakie plaże? czy są tam prysznice, leżaki,
parasole-płatne? Czy w sklepach jest drogo? jest hipermarket albo coś w tym
rodzaju? czy jest coś warte zwiedzenia? Jaka to duża miejscowość porównując z
jakimś naszym miasteczkiem (najlepiej z południowej Polski-bo ja jestem z
małopolskiego) Czekam na wiadomości i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Darek Re: Czy był ktoś w Biogradzie? IP: *.orlen.pl 13.05.02, 11:34
      Dla mnie jest to świetna baza wypadowa na wyspy Parku Narodowego Kornati.
      Dla wielu jest to wspaniałe miejsce do spędzenia wakacji w tłumie na plaży
      miejskiej (beton i wytarta trawa i trochę nawiezionego piachu, ludzi tyle, co w
      Swinoujściu na plaży w czasach rozkwitu FWP. Jak na ten kraj to duży kurort.
      Ceny jak wszędzie w sezonie

Pozdrawiam
      • Gość: Aga Re: Do Darek IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.02, 19:49
        Załamałeś mnie tą opinią o Biogradzie. Myślałam, że to spokojne małe miasteczko
        i ma obiecywaną przez biuro piaszczystą plażę. Czy plażę są naprawdę betonowe?
        Są tam leżaki czy parasole-płatne? Mam mieszkać na IVANA MEŚTROVIĆA 20, nie
        orientujesz się gdzie to jest? może tam jest kawałek piasku na plaży? Nie masz
        przypadkiem choć czegoś podobnego do planu miasta?
        Pozdrawiam
        • Gość: MaciejK Re: IP: *.radiomerkury.pl 14.05.02, 06:44
          Nie ma to jak kupić kota w worku a potem się dziwic. Pomijajac już
          sens "kupowania pobytu" w biurze (zwłaszcza w Chorwacji to bardzo dziwny
          pomysł) to chyba lepiej najpierw zerknać chociaż na mapę a potem wybierac.
          Ale mam zamiar Cie pocieszyc-nie wiem jak z piaskiem, parasolami i leżakami-
          takie wstretne plaze z "folderów" w HR są na szczęśćie bardzo rzadkie(myślę tu
          o rzędach lezaków z parasolami ciagnace sie kilometrami na nudnej płaskiej jak
          stół plaży-brr, to gorsze niz Bałtyk za Gierka). Otóż Biograd lezy najblizej
          archipelagu cudowanych wysp Kornati - wycieczki wykupisz na miejscu w kazdym
          biurze. Po drugie bardzo blisko z Biogradu jest do przepięknego Zadaru i trochę
          mniej pięknego ale równiez wartego uwagi Szybenika. Niedaleko Szybenika jest
          tez unikat wart obejrzenia czyli rezerwat wodospadu Krka, około 150 km jest do
          Splitu, który chyba nie wymaga reklamy. Takze jeśli tylko lezenie na plazy nie
          jest dla Ciebie najwazniejsze to z pewnoscia nie bedziesz się nudziła, jeśli
          jest to Chorwacja to nienajlepszy wybór.
          PZDR
          • Gość: Aga Re: MaciejK IP: *.tpnet.pl 14.05.02, 09:09
            Gość portalu: MaciejK napisał(a):

> Nie ma to jak kupić kota w worku a potem się dziwic. Pomijajac już
            > sens "kupowania pobytu" w biurze (zwłaszcza w Chorwacji to bardzo dziwny
            > pomysł) to chyba lepiej najpierw zerknać chociaż na mapę a potem wybierac.

> ...............
            > ..........Takze jeśli tylko lezenie na plazy nie
            > jest dla Ciebie najwazniejsze to z pewnoscia nie bedziesz się nudziła, jeśli
            > jest to Chorwacja to nienajlepszy wybór.
            > PZDR
            Niestety nie posiadam takiej mapy jak Ty, na mojej jest tylko mała kropeczka z
            nazwą, bez opisu szczegółowego. Jeżeli nie ma sensu kupowanie wczasów w biurze to
            gdzie i jak to zrobić? Nie mogę jechać z dziecmi "w ciemno", przynajmniej
            pierwszy raz muszę skorzystać z biura i "kupić kota w worku".
            Dlaczego Chorwacja to zły wybór?
            • Gość: MaciejK Re: Aga IP: *.radiomerkury.pl 14.05.02, 10:12
              Nie przeczytałaś uwaznie Chorwacja to zły wybór - dla tych- którzy na wakacje
              jada tylko, lub głównie po to by lezeć na plazy. Bo tym plażom najdalej do
              standardu "morsów" czyli piasek, parasolki, leżaki-tu polecam również Adriatyk
              ale od włoskiej strony.
              Chorwacja to przepiękne morze(nie tylko dla nurków), przepiękne widoki(styk gor
              z morzem). Dobrze zachowane antyczne i późniejsze zabytki, wspanialy klimat,
              wspaniala kultura i cały czas sympatyczni ludzie(rosnace zainteresowanie tą
              sytuację pogarsza).
              Generalnie mi nic wiecej nie trzeba i dla mnie reszta wysiada.
              A co do kwater-wiesz ja akurat jezdzę glownie na kemping-są przepięknie
              polozone i po prostu je wolę, ale HR to taki piekny kraj gdzie na wybrzeżu
              kwatery wynajmuje kazdy i nawet w szczycie sezonu nie ma z tym większych
              problemów(chyba ze przyjedziesz wieczorem-wtedy trudno o dobra cenę).
              Paradoksalnie zamawiac przez internet jeśli ktoś jest bardzo wygodny oplaca się
              po kilku wyjazdach-gdy znasz kraj i miejsca ktore Cię interesują, wtedy o
              rozczarowanie trudno.
              Generalnie wyluzuj się troszkę, bo czytajac Twoje posty mozna odniesć wrazenie
              ze urlop Cie bardzo stresuje. Chorwacja to bardzo przyjazny kraj-życzę udanych
              wakacji a jak masz pytania to wal śmiało.
              PZDR
              • Gość: Kicur Re: Aga IP: *.bielsko.msk.pl 14.05.02, 10:48
                Gość portalu: MaciejK napisał(a):

> Nie przeczytałaś uwaznie Chorwacja to zły wybór - dla tych- którzy na wakacje
                > jada tylko, lub głównie po to by lezeć na plazy. Bo tym plażom najdalej do
                > standardu "morsów" czyli piasek, parasolki, leżaki-tu polecam również Adriatyk
                > ale od włoskiej strony.
                > Chorwacja to przepiękne morze(nie tylko dla nurków), przepiękne widoki(styk gor
                >
                > z morzem). Dobrze zachowane antyczne i późniejsze zabytki, wspanialy klimat,
                > wspaniala kultura i cały czas sympatyczni ludzie(rosnace zainteresowanie tą
                > sytuację pogarsza).
                > Generalnie mi nic wiecej nie trzeba i dla mnie reszta wysiada.

Zgadza się, aczkolwiek jak ktoś nie preferuje dłuższego zwiedzania zabytków (jak
                ja) - to trochę nudno w tej HR. Nie ma atrakcji typowo turystycznych jak np. Park
                Wodny, basen na campingu - ale kiedyś pewnie będą.(?) Klimat super, a ci ludzie
                to faktycznie z roku na rok coraz mniej sympatyczni i bardziej pazerni na forsę
                (niestety!). Ale ogólnie jest OK!

> A co do kwater-wiesz ja akurat jezdzę glownie na kemping-są przepięknie
                > polozone i po prostu je wolę, ale HR to taki piekny kraj gdzie na wybrzeżu
                > kwatery wynajmuje kazdy i nawet w szczycie sezonu nie ma z tym większych
                > problemów(chyba ze przyjedziesz wieczorem-wtedy trudno o dobra cenę).
                > Paradoksalnie zamawiac przez internet jeśli ktoś jest bardzo wygodny oplaca się
                >
                > po kilku wyjazdach-gdy znasz kraj i miejsca ktore Cię interesują, wtedy o
                > rozczarowanie trudno.

Też się zgadza - NIE STRESUJ się tak!!! Ja będąc nawet w SAMEJ Makarskiej w
                szczycie sezonu mogłem znaleźć kwaterę, choć ściślej mówiąc, to ona szukała mnie.
                Po prostu przy wjeździe stoją tzw. łapacze - patrzą na Twoją rejestrację i...
                hurraa!!!: "Trzeba kwaterę..?". A Makarska jest jednym z najbardziej znanych
                kurortów - jak tam są miejsca - to wszędzie chyba.
                Natomiast z tymi plażami to faktycznie qźwa nic nie wiadomo: w zeszłym roku
                specjalnie po to pojechałem na Pag, co by się na piasku położyć. I klapa...:(!!
                Też nie było tak jak sobie wyobrażałem.:((

> Generalnie wyluzuj się troszkę, bo czytajac Twoje posty mozna odniesć wrazenie
                > ze urlop Cie bardzo stresuje. Chorwacja to bardzo przyjazny kraj-życzę udanych
                > wakacji a jak masz pytania to wal śmiało.
                > PZDR

Ja też się zgadzam (niestety??) PZDR.!!! ;)
                ;)
                • Gość: Rysiek Re: Aga IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 20:42
                  Zwiedzenie Biogradu zajmie ok 2 godziny. Jest promenada wzdłuż morza a nawet
                  stacja bebnzynowa przy samej kei. Ale to dobra baza wypadowa .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka