Dodaj do ulubionych

male dziecko w HR

IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 18:29
Chcemy w czerwcu pojechac do Chorwacji z poltorarocznym dzieckiem. Po analizie
roznych informacji o tym ciekawym kraju wybieramy wyspe Korcule
(najprawdopodobniej miejscowosc Lumbarda). Czy ktos ma ew. uwagi, pomocne rady,
lub inne pomysly (chodzi mi o Chorwacje, a nie np Disneyland). Moj Lobuz szybko
sie nudzi i nie wyobrazam sobie wypoczynku na skalistym wybrzezu. Z gory
dziekuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: L. Re: male dziecko w HR IP: *.omv.co.at 22.05.02, 18:57
      Polecam wyspe Pag, a konkretnie jej czesc Lopar, dluga (ok 3 km) piaskowa
      plaza, co prawda waska jednak w "morze" 200 m woda od kostek do kolan i
      oczywiscie bardzo ciepla. Bylem tam rok temu z dwojka maluchow i moglem nawet
      poczytac ksiazke.
      • Gość: MaciejK Re: male dziecko w HR IP: *.radiomerkury.pl 23.05.02, 06:54
        to musialeś bardzo sie zaczytac bo Lopar jest na wyspie Rab a nie na Pagu,
        plaza jest tam rzeczywiście piaszaczysta ale miejscowość generalnie dla morsów.
        Plaza i nic więcej - znacznie ciekawsza jest sama miejscowosc Rab.
        Co do Korculi to pozostalbym przy tym wyborze w Lumbardzie są ładne plaze no i
        to prawie samo poludnie Chorwacji a tam jest najpiękniej...
        PZDR
        • Gość: L. Re: Do Maćka i Pio IP: *.utaonline.at 23.05.02, 18:10
          Oczywiście , że Lopar jest na wyspie Rab- przepraszam. Mimo wszystko uważam, że
          jest tam dla rodziny z półtorarocznym dzieckiem bardzo fajnie a na pewno
          spokojniej niż w mieście Rab. Mieszkałem w tym mieście 2 tygodnie, jednak
          dzieciom ( a nie są to morsy)bardziej podobało się na Loparze (gdzie musiałem z
          nimi ciągle jeździć).Ale to wszysko rzecz gustu i wieku. Południe Chorwacji
          jest bardzo ładne ale czy tam jest na pewno najpiękniej.....w każdym razie
          najdalej. PS. Czy jechałeś kiedyś z małymi dziećmi wiele godzin samochodem?
          Tylko proszę nie odpowiadaj, że w takim przypadku to najlepiej siedzieć w
          domu. Pozdrowienia. L.
          • Gość: pio Do Macieja i L IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 18:57
            Serdecznie dziekuje za rady. Rzeczywiscie troche boje sie dluzszej podrozy, a w
            szczegolnosci korkow na Jadranskiej Magistrali (mam nadzieje, ze w czerwcu
            bedzie znosnie).
            pozdrawiam
            pio
            • Gość: L. Re: Do Pio IP: 62.218.83.* 23.05.02, 22:28
              Nie wiem skąd jedziesz ani też ostatecznie dokąd ( ja też się w tym roku
              wybierałem na Korculę- wybrałem jednak wyspę Ciovo koło Splitu, pasuje mi
              bardziej do moich małych łobuzów). Jeżeli mógłbym Ci pomóc "na trasie" Czechy,
              Austria(mieszkam w tym kraju)to zgłoś się. Pozdrowienia. L.
              • Gość: MaciejK Re: IP: *.radiomerkury.pl 24.05.02, 08:22
                Nie mailem okazji jechac z dzieciakami, kolega pytał o Korculę odpowiadam ze
                warto. Czy jest piękniejsze północ czy południe kłócić się nie warto-wiekszość
                osób ktore widziały i PN i PD stawia na Dalmacje, ja równiez. Co nie
                przeszkadza mi zajrzec w tym roku na parę dni równiez na Istrię(we wrześniu-w
                sezonie to wymaga poświęceń).
                Co do korków w czerwcu to niespodziewałbym się problemów - nie przjmuj się
                jedna rada jak najdłuzej jedź "górami" wbrew pozorom trasa jest tam o wiele
                mniej kręta niz na magistrali i jedzie sie szybciej. serpentyny są tylko na
                samych zjazdach nad morze.
                Do - L - jadąc na Ciovo nie będziesz jechal specjalnie krocej niz na Korculę-
                jeśli kolega na Korculę poplynie ze Splitu.
                Po drugie przygotuj sie na spore korki Ciovo łączy z Trogirem jeden most i w
                sezonie jest tam gorzej niz we Wiedniu po południu.
                PZDR
              • Gość: Piotrek Re: Do Pio IP: 213.158.197.* 29.05.02, 10:44
                Czesc
                mam zamiar przenocowac w Czechach drodze do Chorwacji gdzies przed granica Austriacka. Czy znasz jakies
                niedrogie miejsce na nocleg?
                Piotrek
                • Gość: pio Nocleg w Czechach IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 22:47
                  Gość portalu: Piotrek napisał(a):

"mam zamiar przenocowac w Czechach drodze do Chorwacji gdzies przed granica Aust
                  riacka. Czy znasz jakies niedrogie miejsce na nocleg?"

Spałem kiedyś na kempingu nad jeziorem, przed miejscowością Mikulov ( nota bene
                  bardzo uroczą i wartą krótkiego spaceru) - przejście drogowe Czechy, Austria na
                  trasie Brno - Wiedeń. Są tam domki. Nocleg w murowanych, dwa lata temu kosztował
                  jakieś 20 zł od osoby, w drewnianych (polecam tylko zdesperowanym) około 10 zł.
                  Nie była to rewelacja, ale tanio - innych namiarów nie znam

• Gość: Piotrek Re: Nocleg w Czechach IP: 213.158.197.* 03.06.02, 16:56
                    Dzięki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka