28.02.05, 21:42
Witam.
Mam zamiar wyjechać na wypoczynek do Chorwacji. W związku z tym poszukuję
informacji na temat kwater w tymże kraju, wybieram się raczej autem i nie mam
ochoty nabijać kasy biurom podróży. Może znacie jakieś fajne strony lub sami
byliście w dobrych miejscach dajcie znać z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kiku_san Re: Chorwacja IP: *.bu.uni.wroc.pl 01.03.05, 07:03
      Jest wiele takich stron np.
      www.holidaydalmatia.com/
      albo:
      www.makarska-riviera.com/Pozdr.
      • Gość: Kiku_san Re: Chorwacja IP: *.bu.uni.wroc.pl 01.03.05, 07:04
        Ojej, sorry:
        www.makarska-riviera.com/
        • Gość: agga Re: Chorwacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 09:37
          www.adriatica.net
          dla posiadaczy karty VITAY Orlenu jest znizka:-)
          • Gość: hrvat Re: Chorwacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:02
            Jest, brachu ,kupę fajnych miejsc na riwierze Makarskiej. W zasadzie cała
            Makarska jest do zaliczenia.Ja mam szczególny sentyment do Trogiru .To miastko
            leży przed Splitem.Turystycznym szefem tej okolicy jest pan Ryszard -Polak
            który się wydał za miejscówkę.Mieszka na Ciovo zna kogo trzeba żeby ci załatwić
            locum.Trochę zdziera za popśrednictwo, ale jak nie ma wyjścia, to
            trudnowato.Szukaj go choćby w google "chatka Chorwatka"
        • Gość: Grześ Re: Chorwacja IP: *.lanet.waw.pl 04.02.15, 18:24
          www.chatkachorwatka.pl

Pan Ryszard bardzo nam pomógł w nagłym wypadku zdrowotnym. Jego "pośrednictwo" jest warte każdej Kuny.
          • olga400 Re: Chorwacja 04.02.15, 18:30
            Boszzz mieszkam blisko a Pana Ryszarda nie poznałam hmmm
            • Gość: Mi Re: Chorwacja IP: *.adsl.net.t-com.hr 20.08.17, 15:27
              Również mieszkam blisko już ponad 10 lat i o Panu Ryszardzie nigdy nie słyszałam
    • Gość: Zbyszek Re: Chorwacja IP: 82.160.112.* 24.03.05, 15:30
      Jedź absolutnie w ciemno, ze dwa tygodnie przed sezonem (np po Bożym Ciele.
      Jest fantastycznie, pusto i chorwaci włażą do dupy żeby tylko u nich zostać.
      Drogo jest zawsze, dużo drożej niż we Włoszech!!!!
    • basia553 Re: Chorwacja 24.03.05, 20:04
      Chorwacja drozsza od Wloch! A to numer.. Pamietam te czasy, gdy w Chorwacji
      roilo sie od wloskich aut, bo bylo tam Wlochom taniej..
      • Gość: tom Re: Chorwacja IP: 80.54.108.* 05.02.15, 18:51
        Z całym szacunkiem dla autorów wcześniejszych wpisów... Odebrałem Twój wpis nie jako prośbę o pouczenia, ale oczekiwanie na konkretne rady i podpowiedzi, ew. rekomendacje do sprawdzonych miejsc. Jeśli tak - napisz na jureszcz@wp.pl, podając dokładne daty początku i konca urlopu, liczbę mieszkań/osób, dla których potrzebujesz kwater, region, jaki cię interesuje i ew. oczekiwania co do mieszkania
        • remi_73 Re: Chorwacja 05.02.15, 19:56
          Brać-Agava...właściciele mówią po polsku,mają stronkę www,polecam!!!
    • Gość: xmk Re: Chorwacja IP: *.toya.net.pl 05.02.15, 21:50
      Sporo ciekawych domów jest na stronach interhome i adriatic.hr casamundo

Na Korculi byłem 2 lata temu w miejscowości Prigradica. Mala miejscowość 1 sklep, 2 restauracje. Plaże rewelacyjne, jak prywatne bo np jesteśmy my i jeszcze max 2 osoby. Po drugiej stronie wyspy troche chłodniejsze morze. Wynajmowałem przez interhome.

Vela luka na wyspie na wieczorny wypad również bardzo fajna. Na Korculę płynąłem ze splitu(tak samo na Hvar). Wychodzi podbnie kosztowo a nie trzeba się męczyć dłuższą jazdą samochodem.

Na Hvarze byłem w Mudri dolac, Stari Grad. Miejscowość mała niedaleko Stari Gradu. mała zatoka z przepiękną wodą. Kwitnące pola lawendowe na przełomie czerwca i lipca i ten zapach. W zatoce jest sporo cienia gdzie można się schować od drzew.

W razie pytań piszcie smiało. Na korculi wynajmowałem dom z Interhome i mogę śmiało polecić. rzetelne opisy. Niestety tutaj nie mam żadnej zniżki ale np na Hvar wynajmowałem dom z Adriatic.hr gdzie jak wpiszecie podczas rezerwacji w miejsce kodu rabatowego w opcji od osoby poleconej mój mail dostaniecie 5% zniżki :D

Żeby nie było, że to wszystko wyżej to reklamy biur to ja tez wtedy dostanę 5% na następne wakacje za rok :)

mój mail to: michalkorus@wp.pl

wystarczy go wkleić jako kod rabatowy / kupon

Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś pytania chętnie odpowiem.
    • Gość: Mario Re: Chorwacja IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.15, 12:03
      Witam. Jesli interesuje was pobyt na wyspie pag to proszę o kontakt na maila: urlop.pag@interia.pl
    • vanesa23 Re: Chorwacja 06.03.15, 15:40
      Wybierz sobie jakiś camping z Bungalowami, (takimi domkami w których można mieszkać), w Chorwacji campingów jest od groma www.chorwacja24.info/campingi a campingi mają tą przewagę że lokalizacja jest bezpośrednio przy morzu z bezpośrednim dostępem do plaży, często z widokiem na morze... Kwatery wychodzą cenowo bardzo podobnie a przyjemność wątpliwa....
    • karteczka00 Re: Chorwacja 25.03.15, 12:21
      Dołączam się do prośby. A może zna ktoś Polaków, którzy pośredniczą w wynajmie pokoi, lub mają swoje kwatery w Chorwacji.
      • olga400 Re: Chorwacja 25.03.15, 12:40
        Ja mieszkam w Chorwacji zapraszam 925split@gmail.com pozdrawiam Olga :)
        • agliw Re: Chorwacja 28.03.15, 21:23
          Zapraszam do Mariny kolo Trogiru. Szczegoly na stronie www.apartmani-alina.com
      • romcul Re: Chorwacja 06.04.15, 23:52
        znam Polaków którzy mają kwatery i zawsze służą pomocą
        radman.roje@gmail.com

karteczka00 napisał(a):

> Dołączam się do prośby. A może zna ktoś Polaków, którzy pośredniczą w wynajmie
        > pokoi, lub mają swoje kwatery w Chorwacji.
        >
    • Gość: Maria Re: Chorwacja IP: *.lanet.waw.pl 15.08.17, 12:08
      Proponuję Chatkę Chorwatkę. Juz prawie 20 lat prowadzą pensjonat. chatkachorwatka[kropka]pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka