Dodaj do ulubionych

_____ ::::::sv. FILIP JAKOV :::::::::______

IP: *.mnc.pl 26.06.02, 21:45
Wybieram sie na przełomie lipca i sierpnia do Biogradu , a ściślej do sv.Filip
Jakov. Jestem młodym człowiekiem. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak tam jest
oprócz tego, że tłoczno.
1.Czy plaza jest piaszczysta , czy kamienista?
2.Czy trzeba sie zaopatrzyc w klapki do plywania (bo kamienie i jezowce)?
3.Na co trzeba uwazać?
4.Czy okradają turystów np. z aparatów fot.?
5.Jakie ceny? Gdzie najtaniej?
6. Co jest niezbedne ?
Bede wdzięczny za każdą cenną informacje.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: if Re: _____ ::::::sv. FILIP JAKOV :::::::::______ IP: *.com.pl / 10.16.25.* 01.07.02, 12:50
      Hej.
      Nie byłam w tej miejscowości osobiście, ale byli moi znajomi. Nie znam
      dokładnie szczegółów ale to od nich przed wyjazdem dowiedziałam się o butach do
      pływania "przeciwjeżowcowych" :). Plaża jest kamienista, jak wszedzie w
      chorwacji. Jeśli chodzi o kradzierze to z doświadczenia wiem że w chorwacji
      jest bezpiecznie. Widziałam jak ludzie zostawiali na swoich ręcznikach na plaży
      np. kamerę i szli do pobliskiej knajpki plażowej na drinka. Ale to chyba nie
      polacy bo my mamy z góry założenie że na pewno nam ukradną. A poza tym
      widziałam jak niektórzy przychodzili na plażę rankiem, "rozbijali" parasol,
      stawiali leżaki i znikali aż np. do popołudnia, rezerwujac sobie w ten sposób
      na plazy dobre miejsce na później. Nic nie ginęło. Zaznaczam że byłam w innej
      miejscowości, ale niedaleko St. F. i J.
      Na co trzeba uważać? Na super szybkie przypalanie słońca :) Mnie nie spotkały
      nieprzyjmności,a wręcz przeciwnie wspominam chorwacje jako spokojny, przyjazny
      kraj
      W tamtym roku ceny były zbliżone do polskich. Niektóre rzeczy droższe inne
      tańsze, w knajpach oczywiście drożej niz kupując produkty i robiąc sobie samemu
      posiłki. Choć tak naprawdę to w ich klimacie nie chce się jeść tak czesto jak u
      nas, więc my mogliśmy sobie spokojnie pozwolić na chodzenie wieczorami do
      tawern na owoce morza. W ciągu dnia oszczędzaliśmy ;)

• Gość: Aga Re: _____ ::::::sv. FILIP JAKOV :::::::::______ IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.02, 23:26
      Gość portalu: Parys napisał(a):

> Wybieram sie na przełomie lipca i sierpnia do Biogradu , a ściślej do sv.Filip
      > Jakov. Jestem młodym człowiekiem. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak tam jest
      > oprócz tego, że tłoczno.
      > 1.Czy plaza jest piaszczysta , czy kamienista?
      > 2.Czy trzeba sie zaopatrzyc w klapki do plywania (bo kamienie i jezowce)?
      > 3.Na co trzeba uwazać?
      > 4.Czy okradają turystów np. z aparatów fot.?
      > 5.Jakie ceny? Gdzie najtaniej?
      > 6. Co jest niezbedne ?
      > Bede wdzięczny za każdą cenną informacje.
      > Pozdrawiam
      Wróciłam dzisiaj z Biogradu, było pięknie. Odpowiem na pytania po kolei;
      W Biogradzie jest plaża piaszczysta i żwirowa. Na piaszczystej byłam tylko raz i
      miałam dość, to nie ten piasek co nad naszym morzem, jest szary i brudny.
      Wychodzisz z wody i jesteś cały oblepiony tym piaskiem.Kamyki są białe, czyste i
      przez to woda jest przeżroczysta. Buty do wody powinieneś mieć, chociaż widziałam
      takich bez. Widziałam jednego jeżowca, ale tam gdzie byłam (na tej plaży) nie
      było. Myśle, że jednak lepiej w butach, bo nawet jeśli nie ma jeżowców, to
      niektóre kamienie są ostre a niektóre śliskie, chyba że masz stopy jak Zulus to
      nie trzeba. Chorwaci nie okradają jedynie chorwatki (stare) mogą Cię oszukać na
      targu (waga,obliczenie ceny,wydanie reszty), czasem lepiej kupić coś w sklepie.
      Znajomi zostawili na plaży ręczniki, maty i poszli na obiad jak wrócili wszystko
      było na miejscu. Nie wiem dokładnie jaka plaża jest w Filip Jakov, wydawała sie
      bardziej zbliżona do naturalnej. Co jest niezbędne w Twoim przypadku- nie wiem,
      ja mieszkałam w apartamencie, więc wszystko miałam, nawet elektryczne wkłady
      przeciw komarom (potrzebne)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka