Dodaj do ulubionych

właśnie wróciłam!!!

29.06.05, 11:33
witajcie.właśnie wróciłam z tygodniowego pobytu w chorwacji na wyspie mało
znanej naszym cromaniakom,a mianowicie z Lastova.to przepiekna wyspa,ale nie
dla ludzi lubiących tłumy i rozrywki.to miejsce typowe dla wypoczynku z dala
od miejskiego tłoku i tłocznych plaż.przepiękne widoki,ludzie
przemili,gościnni.i to nie prawda,ze nie można się dogadać z chorwatem!!!!
macie pytania?służę wiedzą.pozdrawiam Kasia
ps.a autostrada wcale nie jest cała otwarta!brakuje nadal odcinka do splitu!
Obserwuj wątek
    • Gość: dami Re: właśnie wróciłam!!! IP: 193.59.95.* 29.06.05, 12:51
      Jadę w początkach lipca przez Węgry do Splitu.
      Jeżeli jechałaś tą trasą, to proszę o informację ile czasu trwał przejazd.
      Co jest z autostradą, wszędzie na forum info., że czynna, a Ty piszesz, że
      jednak nie.
      • ciebowi Re: właśnie wróciłam!!! 29.06.05, 13:23
        brak 2 odcinków
        1. kilkanaście kilometrów w połowie drogi między zadarem a karlowaczem. ma być
        oddany do użytku w lipcu tego roku. dodam tylko że cały odcinek (ok 15 km)
        starej drogi był zakorkowany.
        2. kilkanaście kilometrów wokół szybenika
      • Gość: ranczo05 Re: właśnie wróciłam!!! IP: *.iginet.net / *.iginet.net 30.06.05, 08:43
        witaj.droga zajęła mi (nie licząc korków w Tychach i Pszczynie,oraz postoi)14
        h.aczkolwiek mogło być i 12 h.my nie gonimy na trasie,jedziemy z różną
        prędkością(60-160km/h)zależy co jest po drodze.i autostradą przez chorwację też
        całą nie przejechaliśmy,tylko odcinek Zagrzeb-Karlovacz i dalej zadar-
        split.najgorzej jedzie się przez Węgry.tam ograniczenia przez miasto 50km/h i
        miejscowi nie ruszą się ani na mom.ale poza tym droga jest dobra.co do odcinka
        Zadar-Split nie był jeszcze otwarty,ale piszą ,że już więc nie wiem,bo powrotną
        drogę zrobiliśmy od Dubrownika przez Bośnię i Hercegowinę-tam dopiero są piękne
        widoki,ażdech zapiera!pozdrawiam Kasia
    • darkou Re: właśnie wróciłam!!! 29.06.05, 14:13
      Wyspa, o której piszesz idealnie pasuje do moich oczekiwań. Czy mogłabyś
      napisać więcej szczegółów i podać ewentualnie jakieś namiary na kwatery. Jak
      dojechać ? itd. Pozdrawiam
      • Gość: ranczo05 Re: właśnie wróciłam!!! IP: *.iginet.net / *.iginet.net 29.06.05, 21:32
        namiary znajdziesz na www.lastovo.prv ale nie zawsze wchodzi więc wpiszw
        goglach www.lastowo i pierwsze co się pokaże.to reportarz małżeństwa.są tam
        podane kwatery i namiary.najlepiej dojechać do Splitu i z tamtąd promem(trajekt
        po chor,)na Lastowo,lub do Orebića ,potem prom na Korczulę ,i z tamtąd znowu
        promem na Lastowo.w kosztach nie ma wielkiej różnicy.prom kosztował mnie 238
        zł.za 2 dorosłe os. połówka dla dziecka do 13 lat i do 3 za darmo,no i samochód
        osob.najdroższy bo 312 k.co do kwater to nie wiem czy są jeszcze jakieś
        wolne.tam gdzie byłam nie ma już miejsc.ale spróbuj.
        • Gość: aga Re: właśnie wróciłam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 09:45
          Witaj!
          Proszę napisz coś o cenach, czy jedzenie jest drogie?
          Pozdrawiam
          • Gość: ranczo05 Re: właśnie wróciłam!!! IP: *.iginet.net / *.iginet.net 02.07.05, 08:29
            witaj.jeżeli chodzi ci o Lastovo Ago,to nie radzę się tam żywić.ryby
            np.kosztują 320 kun za kg.to w knajpce.piwo 12-15 kun za 0,33 l.w sklepie ceny
            takie jak na lądzie,czyli chleb 6 k,woda 5l- 12k,lody 1 l-25 k.mieszkańcy też
            mówią ,że to drogo,i też tam nie kupują.zakupy dla siebie robią w splicie,w
            jakiś hurtowniach.pozdrawiam Kasia
    • Gość: zed Re: właśnie wróciłam!!! IP: *.KSZ.K.pl 30.06.05, 13:39
      Autostrada już otwarta www.hac.hr/
    • Gość: zed Autostrada już otwarta!!! IP: *.KSZ.K.pl 30.06.05, 18:04
      pl.croatia.hr/misc/news.php?id=630

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka