GoĹÄ: MAGDA IP: *.internetia.net.pl 14.01.13, 17:45 Witam!! Wybieram się na Korfu. Może ktoś ma namiary na miejscowe biuro podróży. Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bkocylo Re: Korfu miejscowe biuro podróży 20.01.13, 11:05 Witam! Wylatujemy na Korfu w lipcu i planujemy z kilku wycieczek organizowanych przez panią Małgorzatę Pagoni. Wybieramy się na Paxos i Antypaxos, do Pargi na stałym lądzie, do Albanii ze zwiedzaniem Butrintu, rejs wieczorny do stolicy, wycieczka lub rejs do Paleokastritsy, wycieczka wokół wyspy z wjazdem na Pantokrator i zwiedzaniem Achillonu.... Sami pozwiedzamy stolicę w ciągu dnia, pojedziemy do Kasiopi i Sidari. Podaję linka z namiarami na biuro. kom: +306981873905 E-mail: pagoni.gosia@gmail.com Pani Małgorzata była tak miła, ze obiecała zorganizować nam indywidualne zwiedzanie wyspy, maksymalnie w 4-6 osobowej grupie. Pozdrawiam i udanego wyjazdu życzę. PS - my rezerwowaliśmy wycieczkę w Grecosie - mamy w cenie gwarancję najniższej ceny, zestaw plażowy, bezpłatną zmianę rezerwacji do 28 lutego, możliwość rezygnacji i całodzienną wycieczkę do stolicy wyspy:) Aha - nie jestem pracownikiem Grecosa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ikkrzysztof Re: Korfu miejscowe biuro podróży IP: *.centertel.pl 06.06.13, 15:02 Ja również wyjeżdżam z grecosa od 2 lipca i myślę czy skorzystać z oferty pani Pagoni. Można zgrać razem wyjazdy, być może coś wynegocjujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosia r Re: Korfu miejscowe biuro podróży IP: 178.73.8.* 07.06.13, 07:38 Kontaktowałam się z Panią Pagoni, ale niestety dostałam odpowiedz, ze obecnie przebywa na urlopie macierzynskim i jej kolezanka jest w stanie zorganizowac jedynie jedną wycieczkę, max dwie wiec ja zrezygnowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: airamq Re: Korfu miejscowe biuro podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.13, 10:00 W każdej miejscowości są lokalne biura które oferują wiele wycieczek po niższej cenie niż biuro podróży ( kilkanaście E mniej), a wycieczki są często z tym samym przewodnikiem.Mają też inne ciekawe wycieczki np. wejście na Pankreator ( najwyższy szczyt na Korfu). Pani Paulina (Polka na Korfu) jest rzeczywiście mocno zajęta. Właśnie wróciłam z Dassii i służę cennikiem z tamtych biur (dla zainteresowanych) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olusia Re: Korfu miejscowe biuro podróży IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.13, 16:38 Ja bym bardzo poprosiła o taki cennik mój e-mail a_weil@interia.pl, z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: monalisar Re: Korfu miejscowe biuro podróży IP: *.subscribers.sferia.net 07.06.13, 17:21 To ja tez chętnie poproszę o cennik i najlepiej namiar na jakies sprawdzone biuro podrozy. monalisar@wp.pl Z góry dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zielarzowa Re: Korfu miejscowe biuro podróży IP: 91.196.30.* 06.01.14, 20:51 jesli można prosić o te ceny i namiary na biura lokalne Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Korfu miejscowe biuro podróży IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.16, 15:30 Są też polskie małe biura podróży na Korfu z polskimi przewodnikami, organizujące profesjonalne, ciekawe wycieczki z przewodnikami pasjonatami - tutaj jest strona jednego z nich, tel.: 0048 601 831 482 Odpowiedz Link Zgłoś
turysta.53 Re: Korfu miejscowe biuro podróży 07.06.16, 13:54 Mieliśmy nieciekawą sytuację w Atenach. Oprowadzał nas taki pasjonat przewodnik i sytuacja zakończyła się, że autoryzowany przewodnik zadzwonił po policję turystyczną :( Nie chcę polskich biur, a tym bardziej takich które non stop się reklamują. Tam gdzie dużo szumu na siłę mało rzetelności. Rozumiem, że interes nie kwitnie, więc reklama potrzebna, ale ludzie co za dużo to nie zdrowo, opanujcie się. Sprawdzajcie wiarygodność I pytajcie czy aby przewodnik posiada uprawnienia. My niestety tego nie zrobiliśmy I byliśmy świadkami nieprzyjemnej sytuacji. Polecam jednak sprawdzone biura podróży. Raczkujące odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rooon Re: Korfu miejscowe biuro podróży IP: *.info 03.07.16, 13:04 Potwierdzam. Dobrze jest obejrzeć stronę internetową przewodnika, sprawdzić numer licencji, sprawdzić czy jest wpis do do Greckiego Ministerstwa Turystyki EOT i ogólnie zweryfikować, czy osoba, która oferuje wycieczki jest znana. Tego problemu nie ma z Sałatką Po Grecku, która nie dość, że wystepuje w TV, jej blog jest nagradzany w konkursach, ma jasny wizerunek w internecie i mnóstwo aktualnych zdjęć z wycieczek, to jest po prostu popularna... więc chyba nie ma o to obaw Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Korfu miejscowe biuro podróży 03.07.16, 21:36 Znowu na kilku wątkach pod rząd peany niby różnych osób z tego samego IP, na cześć pani sałatki. :) Jeśli jest pani tak popularna pani Doroto, to po co uprawia pani tę "niby szeptaną" autoreklamę na forum? Świadczy to tylko jednoznacznie o braku klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
turysta.53 Re: Korfu miejscowe biuro podróży 06.07.16, 15:40 Nie bardzo rozumiem, bo z tego postu wynika, że popularność równa się rzetelność, czy to jest jakiś żart? Czy ty rooon masz nas za idiotów? A z drugiej strony jaka popularność? Odpowiedz Link Zgłoś
turysta.53 Re: Korfu miejscowe biuro podróży 06.07.16, 16:47 Roon czyli co autorka strony jest przewodnikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
turysta.53 Re: Korfu miejscowe biuro podróży 07.07.16, 09:33 Czy ta osoba posiada uprawnienia przewodnika ? Jeśli tak to niech tutaj poda numer identyfikacyjny przewodnika oraz licencję pilota wycieczek. Na stronie podane jest tylko pozwolonie na działalność tj. prowadzenie biura EOT. Nie ma ani jednego słowa na temat uprawnień jej osoby do oprowadzania wycieczek. Coś tu śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bkocylo Re: Korfu miejscowe biuro podróży - fakultety IP: *.cemoosnet.3s.pl 11.06.13, 16:16 Witam! Faktycznie ze względów rodzinnych chwilowo Pani Pagoni nie organizuje wycieczek po wyspie. W Acharavi jest agencja CASTAWEY ale nie podają cen - jak odpiszą mi na maila to dam znać. Znalazłam ofertę z biura w Sidari - jest korzystna ale dla osób posługujących się angielskim. Aqualand Price Range : 25 - 35 € Corfu By Coach Price Range : 3 - 4, 50 € Coach trip to Kassiopi Price Range : 3 - 4,50 € Greek Night with floor Show Price Range : 23,50 - 25 € Corfu By Coach Price Range : 3 - 4, 50 € Coach trip to Kassiopi Price Range : 3 - 4,50 € Greek Night with floor Show Price Range : 23,50 - 25 € Paleokastrita and Bella Vista Price Range : 6 - 7, 50 € Paleokastritsa Express Price Range : 6 - 7, 50 € Grand Island Tour Price Range : 18 - 20 € The Fortress Experience Price Range : adults 15 - 16,50 €, Children 13 - 14,50 € Hydropolis Price Range : adults 10,50 - 12,50 €, Children 9 - 10,50 € East Coast Cruise Price Range : 13,50 - 15 € Northern Islands: Ericousa and Mathraki Price Range : 18,50 - 20 € Sunset Cruise From Sidari Price Range : 19 - 20,30 € BBQ With The Glass Bottom Boat In Paleokastritsa Odpowiedz Link Zgłoś
bkocylo Re: Korfu miejscowe biuro podróży - fakultety 11.06.13, 18:30 Witam ponownie! Podaję linka ze szczegółowym opisem wycieczek po wyspie. www.sidari-corfu.net/excursions Planujemy także rejs na Paxos i do Pargi w Epirze, Albanię z Butrintem...Przemknęła nam nawet myśl o odwiedzeniu Kefaloni lub Lefkady. Jak już wspominano w innych postach koszt dojazdu Ktelem z Acharavi do stolicy to 3,6 euro, do Kassiopi 1,8, Sidari 1,6. Chcemy z mężem wybrać się poza zwiedzaniem miejsc historycznych w stolicy - na koncert, nocny spacer po starówce no i może jakieś dansy. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bkocylo Re: Korfu miejscowe biuro podróży 20.01.13, 11:14 Witam raz jeszcze! Ponieważ chcemy sporo zwiedzać - jako bazę wybraliśmy Acharavi - ponieważ jest w miarę dobrze skomunikowane. Mam na myśli fakt, że autobus ze stolicy /koszt 3.6 euro/ w tygodniu wraca o 20.00 a nie jak do większości piękniejszych od Acharavi miasteczek ok. 15.30 - 17.00 Do Kassiopi czy Sidari to koszt tylko ok. 1.6-1.80. Podaję jeszcze namiary na miejscowe biuro w Acharavi. Przy wczesnej rezerwacji jest 10% zniżki. Contact Details Tel:+30 26630 63541 / 64437 Fax: +30 26630 63376 Email: info@corfucastaway.com Web: www.corfucastaway.com Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: Korfu miejscowe biuro podróży 20.01.13, 12:39 Wiele miejsc warto zwiedzić samodzielnie, wynajętym autem. Opis miejsc wartych zobaczenia na Korfu wraz ze zdjęciami mogę podesłać na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
amigo50 Re: Korfu miejscowe biuro podróży 20.01.13, 18:17 A ja poprosiłbym Cię o taki wykaz Neronko. Ciekaw jestem gdzie nie dotarłem :-) i co ewentualnie mógłbym do tej listy dopisać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: e.ta Re: Korfu miejscowe biuro podróży IP: *.ip.netia.com.pl 21.01.13, 13:10 Neronko, ja poproszę również :) morela118@wp.pl, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alundra79 Re: Korfu miejscowe biuro podróży 21.01.13, 14:45 proszę o taki wykaz i zdjęcia.. będę w miejscowości Roda - może jakieś wskazówki co do zwiedzania z tego miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
bkocylo Re: Korfu miejscowe biuro podróży 31.01.13, 07:52 Witam! Roda położona jest na północy Korfu, nieopodal Acharavi - korzystając z komunikacji można z niej dotrzeć do Sidari, Kassiopi /2e/ czy stolicy Kerkyry /3.6e/. Wyspa jest niewielka dlatego można dotrzeć do każdego jej zakątka o czym pisano w tym wątku. Pozwalam sobie podać linka do stronki, która zawiera ilustrowany przewodnik po Korfu. www.zobaczkorfu.pl/ Pozdrawiam i udanych wakacji wszystkim życzę. BK Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mika Re: Korfu miejscowe biuro podróży IP: *.vlan136.corcoran.lubman.net.pl 31.01.13, 17:33 Super przewodnik , dzieki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bkocylo Re: Korfu miejscowe biuro podróży 31.01.13, 18:45 Witam ponownie! Dzieki bardzo bardzo ale...zasluga jest po stronie autora, ktoremu dziiekuje za swietny felieton i przepraszam ze wykorzystalam link bez uzyskania pozwolenia ale oby jak najwiecej lubiacych Grecje zakochalo sie tez w Korfu:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Hania Re: Korfu miejscowe biuro podróży IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.16, 16:33 potwierdzam, roda jest super Odpowiedz Link Zgłoś
dokto Ja też poproszę :) 22.01.13, 20:56 Planuję pobyt na kempingu, będę własnym autem. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
airamq Re: Korfu miejscowe biuro podróży 28.01.13, 23:29 Poproszę również o podpowiedż co koniecznie trzeba zobaczyć na Korfu. Dziękuję z góry. maria. kubicka@onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Michał Re: Korfu miejscowe biuro podróży IP: *.ip.netia.com.pl 18.03.13, 18:43 Witam, lecimy na Korfu w czerwcu do Ipsos czy mógłbym prosić o przesłanie na maila co warto tam zwiedzić .. oczywiście chcemy wypożyczyć auto na kilka dni możecie polecić jaką dobrą i tanią wypożyczalnie..? mój mail. mazur77@tlen.pl z góry dziękuje za info pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aneta Re: Korfu miejscowe biuro podróży IP: *.play-internet.pl 30.05.13, 19:31 Również prosiłabym opis na maila: anetz5@o2.pl. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
zembiczek Re: Korfu miejscowe biuro podróży 07.01.14, 15:45 Neronko, można prosić na gazetowego wykaz miejsc. Dziękuję: zembiczek@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
matyalda Re: Korfu miejscowe biuro podróży 26.05.18, 15:23 wystarczy trochę posiedzieć w internecie przed wyjazdem, aby rozeznać się, gdzie warto pojechać. Dla mnie zawsze takie planowanie sprawia, że przyjemność z podrózy jest jeszcze większa. Za korzystaniem z usług przewodnikó jestem ze względu na to, ze rozwiazuja wiele problemow logistycznych i sprawiaja, ze do tych samych meijsc docieramy jednak szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
bkocylo Re: Korfu miejscowe biuro podróży 21.01.13, 15:29 Witam ponownie! Neronka oczywiście ma rację co do samochodu - z pewnością można zwiedzać i podziwiać urodę wyspy i zabytków w swoim rytmie.... Nas niestety "dopadła starość" mąż po kontuzji narciarskiej czeka na operację kolana a mój kręgosłup pamięta niedawny wystrzał przedniej opony - dlatego autko planujemy tylko na 2-3 dni. Lubimy też swobodę i nieco spontaniczności - jeśli spodoba nam się w Agios Georgios to zostaniemy na noc zeby przemierzyć trasę do Arillas i przysiąść w tawernie Dionisos, kupić miejscowe specjały w Makrades, zerknąć na widoki rozciągające się z Angelocastro. Samochodem planujemy też dotrzeć do klasztoru Panagia Theodoku, Ermones i zatoki MIrtiotissa i Glygada. Nie chcemy też pominąć zachodu przylądka Drastis, Peroulades, bizantyjskiego zamku w Gardiki, winnicy Livadiotis czy jeziora Korrison i Limii. W pobliżu stolicy - poza zwiedzeniem Starej i Nowej Twierdzy, muzeum archeologicznego i bizantyjskiego, Campiello, powłóczeniem się po Spianadzie, chcemy też dotrzeć do willi Mon Repos, Kanoni - Pantikonissi i Vlacherra. Oczami wyobraźni widzimy się już też w Golden Fox czy Lemon Garden o zachodzie słońca. Autorka postu - pani Magda pytała jednak o miejscowe biura podróży i dlatego starałam się udzielić konkretnej odpowiedzi. Proszę też o skorygowanie cen wynajmu samochodu - mieszkająca na Korfu pani Gosia twierdzi, że ze względu na kryzys panujący w Grecji ceny wynajmu samochodu znacznie wzrosły i dotyczy to także benzyny. Przyłączam się także do prośb o przesłanie wspomnień z wyprawy na Korfu! Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
mak470 Re: Korfu miejscowe biuro podróży 21.01.13, 20:28 Neronko czy ja tez moge sie poklonic do ciebie o zdjecia i info :) Email: k.okonska@gmail.com Wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
fifi0808 Re: Korfu miejscowe biuro podróży 22.01.13, 07:52 neronko ja również proszę o info i zdjęcia :-) annacaly@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
agis7771 Re: Korfu miejscowe biuro podróży 22.01.13, 13:30 neronko ja również proszę o info i zdjęcia ;) agis7771@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aga Re: Korfu miejscowe biuro podróży IP: *.vlan136.corcoran.lubman.net.pl 22.01.13, 20:35 neronko ja również proszę o zdjecia krupka2@vp.pl i jeszcze mam pytanie która z wycieczek jest fajniejsza na rajską plaże czy na paxos i antipaxos? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MAGADA Re: Korfu miejscowe biuro podróży IP: *.internetia.net.pl 25.01.13, 09:57 Neronko ja również poproszę o zdjęcia na : annag97@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
m_ac Re: Korfu miejscowe biuro podróży 25.01.13, 21:18 Na Korfu byłem parę lat temu i powiem jedno-ŻADNE miejscowe, czy obce BP nie jest potrzebne do tego by tę wyspę zwiedzić.Natomiast wypozyczenie samochodu jest nieodzowne.Sama wyspa jest(moim zdaniem)bardzo sympatyczna i różnorodna.Pólnoc zdecydowanie inna od południa i jak do tej pory No.1 w moim rankingu wysp greckich na których co roku spędzamy z Żoną choć tydzień. Co do samochodu to negocjujcie na miejscu!Nie jest prawdą również to,że ceny w GR podskoczyłybynajmniej nie w barach i tawernach z których się korzysta, natomiast znacznie poprawiła się jakość obsługi-każdego klienta się szanuje. Co do komunikacji autobusowej, to ma jedną wadę-nie pojedziecie bezpośrednio z jednej miejscowości położonej na wybrzeżu do innej, odległej o np.15km-trzeba jechać do stolicy i dopiero z niej do celu, tak,że bardzo wydłuża to czasy przejazdu. Ja byłem akurat w Ag.Gordios zwanym również Georgios południowym, ale w tym północnym również byłem.Też jest ok.choć nieco mniejsze.W jego okolicach przypadkiem znależliśmy w jakimś gaju knajpkę z super jedzeniem za małe pieniądze, ale takim typowo nie turystycznym.Bajka.Niestety nie udało mi się odnależć tawerny Dionizos o której była tu mowa w wątku, ale może następnym razem?B.fajnie Korfu opisywał grumko w swoim blogu(inne wyspy też),tak że warto poszperać w necie.Jadą do Paleokastritsy wg.Marco Polo zjechałem w góry do maciupeńkiej mieściny gdzie na rynku trudno zakręcić,taki mały, a jest tam kilka kafenionów i sielska,powolna atmosfera.Paleokastritsa-super, warto odwiedzić klasztor, mnisi nie idą na komercję i mocno ograniczają czasowo zwiedzanie, Sidari-kanał fajny, ale poza nim bez rewelacji.Fajny jest widok z Pantokratora i symbioza nowoczesności z tradycją(u nas nie do pomyślenia), chodzi o to, że kościół tam się znajdujący to taka ichnia Częstochowa, a nikomu nie przeszkadza maszt radiostacji, czy radaru znajdujący się na dziedzińcu.Ciekawe też jest jezioro Korizon-jak jedzie się z połnocy, to zupełnie jakby się na inną wyspę trafilo(najbardziej przypomina Kos).Stolica wyspy-coś wspaniałego do powłóczenia się po niej-idąc od Esplanady w lewo b.fajna knajpka Antrani,tuż nad morzem, na tarasie.Pałac Sissi z ogrodem,Acharavi i wiele,wiele różnych miejsc-generalnie POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: e.ta Re: Korfu miejscowe biuro podróży IP: *.ip.netia.com.pl 26.01.13, 09:04 znalazłam! mam nadzieję, że autor się nie pogniewa za wklejenie linka, relację super się czyta. agiosgeorgios.w.interia.pl/strona2205.htm Odpowiedz Link Zgłoś
m_ac Re: Korfu miejscowe biuro podróży 28.01.13, 09:28 Fajnie człowiek pisze?Przyznam,że po przeczytaniu "jeszcze bardziej" miałem ochotę tam pojechać.Odnosz również wrażnie jakby bkocylo, również czytała ten blog, bo z wpisów tu,na forum wynika jakby chciała odtworzyć trasę z bloga.To zresztą nieistotne, bo jest tam naprawdę super.Przypomniałem sobie,że wiele informacji jest również na forum wakacje.pl,ale z przed kilku lat,tak,że nie wiem,czy są dostępne. Przejrzałem sobie foty z tamtego wyjazdu i przypomniałem sobie parę rzeczy-Roda-generalnie nam się nie spodobała, w porównaniu oczywiście do innych miejsc.Ale od tamtej strony wdrapywaliśmy się na Pantokrator,a że było to w porze obiadowej to szukaliśmy miejsca od zjedzenia czegoś.Kulamy się pod górkę-jast knajpka,szyld obdrapany, ale wchodzimy-pusto, zajrzeliśmy nawet do kuchni-ni zywej duszy.Zbieramy się-wpada szef(właściciel,kucharz,kelner),siedział chyba w kawiarni nieopodal i jedzonko, super,ekstra świeżutkie,porcje XXXL, tak,że siedzieliśmy ze 2 godziny i przy płaceniu okazuje się,że gościu nie ma wydać ze 100, no to mówię tzn.pokazuję,żeby zaokrąglił w górę, bo było dobre-należał się napiwek, a facet mi zaokrąglił,ale w dół. Tak samo w hotelu,nazwy nie pamiętam,ale na forach jechano po właścicielu na maksa,żę gbur,nieuprzejmy itd.a ja mam wprost odwrotne wrażenia-dusza człowiek,ale jak chłopina rano na śniadaniu był zaspany, i nie wyjął czegoś tam, to szedłem do szafki ,czy kuchni nawet i sam sobie brałem, a gościu był zadowolony,że nie musi robić.Odnisosłem wrażenie, że trzeba dostosować się do klimatu tzn.luzu tam panującego i wtedy będzie ok.Nigdy nie weszłiśmy np. do kafejki,tawerny czy baru odpicowanego,kolorowego, takiego w moim mniemaniu pod turystów-zawsze gdzieś obok jest coś innego- i nigdy się nie zawiedliśmy, często się nas nawet lokalsi pytali, dlaczego tu siadamy a nie tam(pokazując palcem kolorowe markizy itd.), no im mówiliśmy,że jak przyjechaliśmy do grecji, to bywamy tam gdzie grecy, co bardzo ich cieszyło.Na tyle,że zazwyczaj do kawy dostawaliśmy jeszcze winko czy ouzo, gratisowo oczywiście, bo wszelkie próby zapłacenia kończyły się prawie że obrazą,że strony właściciela/kelnera. Tak więc, reasumując warto tam jechać.Ja sam żałuję,że byłem tam tylko 7 dni.A i nie polecam greckiego wieczoru organizowanegow tawernie Tripa-ochydna komercja, program artystyczny owszem,owszm,ale żarcie szpetne(np. twarda baranina i rozgotowany makaron) i kwaśne wino.Jest to podobno jeden z dówch lokali na całej wyspie organizującej takie spędy dla bp, tak że, lepiej za te same pieniądze spędzić wieczór gdzieś w tawernie, gdzie robią "greek evening". Odpowiedz Link Zgłoś
bkocylo Re: Korfu miejscowe biuro podróży 28.01.13, 21:14 Witam ponownie! Jak miło że Ktoś na forum czyta tak uważnie! Oczywiście że czytałam bloga i to z ogromną przyjemnością ze względu na formę i treść:) Polecam wszystkim zakochanym w Grecji i nie tylko - to miła lektura dla ciekawych świata, uroków natury, historii i kultury zwiedzanych zakątków naszego pięknego globu. Z pewnoscią była to inspiracja do wizyty na Korfu. Ale...nas ciekawi uroda wyspy /oj może wyczytaliśmy w jakimś 1,2,3 przewodniku o jakimś jednym lub drugim ciekawym miejscu poza Agios Giorgios i Afionas...:) i będziemy choć odrobinę oryginalni w wyborze cudnych miejsc do podziwiania - mam nadzieję/. Jednak chcemy zobaczyć nieco poza Korfu o czym mowa we wcześniejszych wątkach - a to już nasza "osobista inicjatywa" choć też pewnie niezbyt oryginalna:). A tak na poważnie to ... Odpowiedz Link Zgłoś
m_ac Re: Korfu miejscowe biuro podróży 28.01.13, 22:16 Drobiazg, mądrego to i przyjemnie posłuchać.Mieliśmy podobne inspiracje.Fajne wypowiedzi na jej temat były tez na forum wakacje.pl(grumko też tam zresztą pisał, chyba po powrocie).Ja lubię poznawać miejsca w których bywam od kuchni, przy czym raczej unikam tzw.utartych szlaków i szukam na uboczu.Pamietam jak znalazłem pyszne,duże gyrosy w jakimś zaułku Korfu za pół ceny z centrum, winiarnie przy zjeżdzie z Palokastritsy i jeszcze parę atrakcji.Teraz wybrałbym się na Kefalonię lub Lefkadę i rejsem po Cykladach bym niepogardził,ale Żona na jacht kręci nosem,no i trochę drogo.Zastanawiam się też na zrezygnowaniem z usług BP i zorganizowaniem wylotu samemu, ale zależy to jak cenowo wyjdzie lot do Aten,czy innego miasta w GR.Zazwyczaj jeżdzimy we wrześniu lub pażdzierniku.Może jakaś sugestia,którą z wysp tych mniej komercyjnych warto odwiedzić? Odpowiedz Link Zgłoś
bkocylo Re: Korfu miejscowe biuro podróży 28.01.13, 23:21 Witam ponownie! Jesteśmy maniakami podróżowania i otrzymaliśmy uroczą ofertę RT na połączenie zwiedzania wysp z pominięciem stacjonarnego pobytu gdziekolwiek. Biuro bylo tak uprzejme, że od kosztu wyprawy ujęło przeloty w kwocie 1200 PLN za osobę. Porównanie oferty standardowej i połączenia objazdów - może żona skusi się na przepływanie pomiędzy wyspai wygodnym promem:) Zachodnia Grecja i Wyspy Morza Jońskiego 29.06.2013 wylot WAW Tylko objazd 4184,76 z BB - 8 dni Tylko objazd 4782,76 z HB - 8 dni Objazd i pobyt – 15 dni Oferta ze BB na objeździe i HB w hotelu. Zachodnia Grecja i Wyspy Morza Jońskiego 4681,15 z BB- 8 dni Pobyt hotel Club Casino 7973,02 z HB -7 dni Oferta z HB na objeździe i HB w hotelu. Zachodnia Grecja i Wyspy Morza Jońskiego 5581,15 z HB- 8 dni Pobyt hotel Club Casino 9369,41 z HB -7 dni Z wyspy na wyspę - Mykonos i Santorini 06.07.2013 wylot WAW Tylko objazd 4681,15 z BB - 8 dni Tylko objazd 5581,15 z HB - 8 dni Objazd i pobyt – 15 dni Oferta ze BB na objeździe i HB w hotelu. Objazd Mykonos i Santorini 4681,15 z BB- 8 dni Pobyt hotel Club Casino 8469,41 z HB -7 dni Oferta z HB na objeździe i HB w hotelu. Objazd Mykonos i Santorini 5581,15 z HB- 8 dni Pobyt hotel Club Casino 9369,41 z HB -7 dni W standardowej ofercie opcja z BB/HB: Objazd + Pobyt Wyspy Jońskie 7973,02 BB 9369,41 HB Dwa Objazdy 7665,00 BB 8865,91 HB W standardowej ofercie opcja z BB/HB: Objazd + Mykonos/Santorini 8469,41 BB 10363,61 HB Dwa Objazdy 7665,00 HB 9163,00 HB W standardowej ofercie opcja z BB/HB: Tylko objazd I 4184,76 z BB - 8 dni Tylko objazd II 4681,15 z BB - 8 dni Dwa objazdy 8865,91 z BB - 15 dni 4433,00 za osobę BB Propozycja dla nas: 7665,00 3832,00 za osobę BB Zniżka o: 1200,00 W standardowej ofercie opcja z HB/HB: Tylko objazd I 4782,76 z HB - 8 dni Tylko objazd II 5581,15 z HB - 8 dni Dwa objazdy 10363,61 z HB - 15 dni 5181,80 za osobę HB Propozycja dla nas: 9163,00 4581,15 za osobę HB Zniżka o: 1200,00 Odpowiedz Link Zgłoś
m_ac Re: Korfu miejscowe biuro podróży 29.01.13, 08:57 Wielkie dzięki za...ofertę.W wolnej chwili będę musiał szczegółowo się z nią zapoznać. Odpowiedz Link Zgłoś
bkocylo Re: Korfu miejscowe biuro podróży 03.02.13, 12:28 Witam! Zamieszczam linki, z których korzystałam planując wakacje na Korfu - wraz ze stronkami w języku angielskim - mam nadzieję, że będą przydatne. www.zobaczkorfu.pl/ agiosgeorgios.w.interia.pl/strona2205.htm agiosgeorgios.w.interia.pl/strona2205.htm www.corfucastaway.com/excursions.htm www.corfucastaway.com/captainaris.htm www.corfu-kerkyra.eu/html/english/resorts.htmBK Odpowiedz Link Zgłoś
gosiakowska82 Re: Korfu miejscowe biuro podróży 24.05.13, 07:48 Witam Czy mogę poprosić o przykladowe ceny wycieczek od Pani Małgosi Pagoni?Przypuszczam, że będa one tańsze niż u rezydentów. Czy byliście Państwo zadowoleni z usług Pani Małgosi? Będę wdzięczna za info:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: camera-camera Re: Korfu miejscowe biuro podróży IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.13, 20:44 Do Neronki - czy mogę prosić o przewodnik po Korfu. Nie ukrywam, że w maju dostałam przewodnik po Krecie i jest to mega sprawa. Wróciłam skorzystałam i na pewno tam jeszcze polecę, ponieważ w tydzień nie da rady tego wszystkiego zobaczyć. A plaża Golden Beach to naprawdę cud na ziemi. Teraz proszę o Korfu bo może w lipcu uda się tam zawitać. Podaję maila camera-camera@wp.pl Z góry bardzo dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
2013anna prośba do Neronki 13.06.13, 13:53 Neronko, widzę że Twój przewodnik robi furorę. Ja w przyszłym tygodniu lecę na Korfu. Czy mogłabym Cię również o ten przewodnik poprosić? Mój e-mail: 2013anna@gazeta.pl. Bardzo dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ona 30 Re: prośba do Neronki IP: 178.73.8.* 13.06.13, 13:58 Czy ja tez mogę poprosić o przesłanie przewodnika o Korfu na maila monalisar@wp.pl, z góry serdecznie dziekuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
elusia723 Re: prośba do Neronki 30.12.15, 10:01 Czy ja tez mogę poprosić o przesłanie przewodnika o Korfu na maila elusia_72@o2.pl - z gory bardzo dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosia Re: prośba do Neronki IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 14:55 neronko czy ja też moge poprosić na wasiluk13@wp.pl wybieram się w lipcu więc będę wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
airamq Re: prośba do Neronki 13.06.13, 21:21 Neronko.Czy ja też mogę prosić na maria.kubicka@onet.pl? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sara Re: prośba do Neronki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.14, 21:32 Poprosze także o przewodnik po Korfu Odpowiedz Link Zgłoś
airamq Re: Korfu miejscowe biuro podróży 13.06.13, 21:27 Do MAGDY. A do jakiej miejscowości jedziesz? Mam namiary na biuro w Dassii, bo właśnie wróciłam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: taba do Neronki IP: 109.107.16.* 09.05.14, 09:45 Bardzo proszę o przewodnik po Korfu i cennik aut w czerwcu - dan155@o2.pl. Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
biomj Re: do Neronki 09.05.14, 10:54 Gość portalu: taba napisał(a): > Bardzo proszę o przewodnik po Korfu i cennik aut w czerwcu - dan155@o2.pl. Dzię > kuję! Kiedy jedziesz? My 17-go z Gdańska Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: taba biomj IP: 109.107.16.* 09.05.14, 15:21 Lecę 3. czerwca z Gdańska na 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zuzia Re: Korfu miejscowe biuro podróży IP: *.info 09.05.14, 21:00 My planujemy odwiedzić w tym roku Korfu z przewodniczką, która jest Polką: pani Dorota mieszka w Grecji od kilku lat i zaprasza Polaków do Grecji na wakacje. Trafiliśmy do niej z bloga o Grecji, którego prowadzi od kilku lat, świetny! podaję poniżej stronę z jej wycieczkami: salatkapogreckuwpodrozy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
salatka_po_grecku Re: Korfu miejscowe biuro podróży 10.05.14, 19:35 Serdecznie polecam jednodniowe wycieczki fakultatywne na KORFU z "Salatka po grecku w podrozy". Na Korfu w tym roku startujemy od czerwca. Wszelkie informacje o wycieczkach na stronie: salatkapogreckuwpodrozy.pl A dla zainteresowanych wakacjami w Grecji z praktycznej perspektywy, garsc porad na Salatkowym blogu:)) salatkapogrecku.blog.pl/category/z-cyklu-jade-do-grecji-na-wakacje/ Pozdrawiam i do zobaczenia w wakacje! Salatka po grecku w podrozy Odpowiedz Link Zgłoś
magdadd Re: Korfu miejscowe biuro podróży 12.05.14, 21:55 Chętnie wróciłabym na Korfu jeszcze raz. Piękna wyspa, warta zwiedzenia i zobaczenia. Fajna strona :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jw Re: Korfu miejscowe biuro podróży IP: *.7.226.91.jim-satnet.pl 05.06.14, 18:22 Właśnie wróciliśmy z urlopu na Korfu. Pełni wrażeń i wypoczęci. Zamówiliśmy wycieczkę po wyspie u p. Doroty (salatkapogreckuwpodrozy.pl). Przyjechała para młodych ludzi (małżeństwo od dwóch miesięcy), jak się okazało rozpoczynająca swój biznes. Fantastyczna para pełna wiedzy o wyspie i Grecji, której jedynym celem w tym dniu było zaspokoić nasze oczekiwania związane z tą wycieczką. Wiadomości historyczne przeplatane były realiami życia na wyspie i w Grecji. Jani i Dorota to bardzo kontaktowi i uprzejmi oraz pogodni młodzi ludzie, którzy na dodatek kochają to, co robią. Bardzo się cieszymy, że wybraliśmy ich ofertę wycieczki po wyspie Korfu i serdecznie im raz jeszcze dziękujemy za wrażenia, których nam dostarczyli. Bardzo gorąco wszystkim polecamy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Natalia Re: Korfu miejscowe biuro podróży IP: *.info 15.05.16, 13:45 Potwierdzam, wycieczki Sałatki są spoko, byliśmy w zeszłym roku na wakacjach i skorzystaliśmy. Punktualnie, ciekawie, na luzie i wg. mnie na wysokim poziomie, bez olewczego stosunku do turystów. Trzymam za to małzeństwo kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
upartamama do neronki 13.05.14, 12:07 Odwiedzam w tym roku w czerwcu Korfu więc jeśli mogłabyś przesłać przewonik i zdjęcia i co tam jeszcze masz o Korfu to będę wdzięczna upartamama@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Margo-5 Re: do neronki IP: *.centertel.pl 13.05.14, 16:16 Ja też bardzo bym chciała Margo-5@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: honka1@interia.pl Re: do neronki IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.14, 21:51 jeśli również mogłabym prosić - honka1@interia.pl Wybieram się na Korfu 17.06 może ktoś się wybiera w tym terminie ? Odpowiedz Link Zgłoś
biomj Re: do neronki 13.05.14, 22:26 Gość portalu: honka1@interia.pl napisał(a): > jeśli również mogłabym prosić - honka1@interia.pl > Wybieram się na Korfu 17.06 może ktoś się wybiera w tym terminie ? Ja. Niestety na tydzień tylko. Właśnie zabrałam się za planowanie wycieczek, tak, żeby zobaczyć jak najwięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
1talea Re: do neronki 14.05.14, 00:00 neronka ja również proszę o przewodnik . dziękuję talea@onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś
1talea Re: do neronki 14.05.14, 00:07 Mam jeszcze jedno pytanie . Czy ktoś natrafił na plan miasta Korfu z zaznaczonymi miejscami do zwiedzania ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yetka Re: do neronki IP: *.icpnet.pl 24.05.14, 23:30 Czy tez mogłabym prosic o przewodnik po Korfu? yetka@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: martaa Re: do neronki IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.14, 19:40 hej, ja lece w tym terminie na korfu :) czy wybrałas juz hotel/e? :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jaedytka Re: prośba do Neronki IP: *.2-3.cable.virginm.net 26.05.14, 20:43 Witam! Czy ja rowniez moge prosic o przewodnik po Korfu? email edyta.mala@yahoo.co.uk pozdrawiam i dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: taba Prośba o przewodnik IP: *.gdansk.vectranet.pl 27.05.14, 20:50 Serdecznie proszę o przewodnik po Korfu na adres dan155@o2.pl - prośba do Neronki lub osoby, która taki przewodnik ma. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosia Re: Prośba o przewodnik IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.06.14, 06:32 Czy ja również mogę prosić o przewodnik? mdobro@mp.pl z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: michał Re: Prośba o przewodnik IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.06.14, 00:57 Witam.Lece 17.06.14 z Wrocka jezeli mozna prosze o przewodnik na e-mail pokor1984@op.pl.Pozdrawiam i do zobaczenia. Nocleguje w Cyprotel Almyros, czy bedzie ktos rowniez tam lecial? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dzony Re: Prośba o przewodnik IP: *.opera-mini.net 09.09.14, 12:30 Witam. Jeśli można to też prosiłbym o przewodnik: dzoony@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KASIULEK.18 Re: do neronki IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.14, 10:48 WITAM :) Bede wdzięczna za przeslanie przewodnika kasiulek.18@interia.eu. Ja wybieram sie do Sidari wylot 09.09.14 z Poznania. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
marcel961 Re: Korfu miejscowe biuro podróży 02.01.16, 19:54 Bardzo proszę: salatkapogreckuwpodrozy.pl/pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: misiek Re: Korfu miejscowe biuro podróży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.16, 14:14 fantastyczna odpowiedź po 2,5 roku, zapłaciliście za reklamę? spamowanie nie jest mile widziane Odpowiedz Link Zgłoś
glupota.nie.boli Spam nachalny 04.07.16, 17:31 Nie polecam polskiej greckiej sałatki. Śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nabrani Re: Spam nachalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.16, 10:47 Nie polecam polskiego biura na Korfu. To złodzieje i alkoholicy. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Spam nachalny 05.07.16, 13:53 > Nie polecam polskiego biura na Korfu. To złodzieje i alkoholicy Nie krzywdźmy p. Doroty i jej męża niesłusznymi oskarżeniami! To dobrze, że mają pomysł na zarabianie pieniędzy i mają prawo do reklamowania swoich usług oraz przyciągania klientów. Ale nie w ten sposób? Profesjonalne biuro, powinno stać na profesjonalną reklamę, a nie zamieszczanie z tego samego IP wpisów różnych ?niby-zadowolonych? klientów. Taka forma bardzo źle o nich świadczy. :( Oczywiście każdy ma prawo wyboru i jak chce, to może skorzystać z usług biur organizujących wycieczki. Ja sama zastanawiałam się w ubiegłym roku, czy nie skorzystać z oferty Sałatki ale? przeważył rozsądek. W maju 2015 r. wycieczka ?Najpiękniejsze miejsca Korfu? kosztowała 45 euro od osoby, zaś ?Widoki Korfu? 38 euro. Oczywiście bez kosztów dodatkowych w postaci biletów wstępu, rejsu i obiadu. Pierwsza wycieczka oferowała przejazd do Paleokastritsy, rejs do Błękitnych Grot, przejazd do Lakones i podziwianie widoku na Zatokę Paleokastritsa (tzw. Bella vista). Następnie przejazd na półwysep Kanonii i najprawdopodobniej oglądanie z góry Mysiej Wyspy oraz Vlacherna, zwiedzanie miasta Korfu i Achillionu. Druga wycieka, to znowu przejazd do Paleokastritsy, ale tym razem rejs do Błękitnych Grot połączony z plażowaniem, przejazd do zamku Angelokastro, Kanał Miłości w Sidari oraz białe klify Cape Drastis. Chcąc skorzystać z obu tych wycieczek, przy 4 osobach dorosłych zapłaciłabym 332 euro. Natomiast wynajęcie samochodu na trzy dni z pełnym ubezpieczeniem kosztowało mnie 135 euro + koszty paliwa ok. 50-60 euro (nie pamiętam dokładnie). Czyli razem niecałe 200 euro. Na zwiedzanie miasta Korfu szkoda mi było wynajmować samochodu (po kiego diabła wynajmować na cały dzień, aby stał przez większość dnia na parkingu), więc przejechaliśmy z Dasi do Korfu autobusem za bodajże 2,50 euro od osoby ( razem przy 4 osobach ok 20 euro w obie strony). Tak więc ?własnym sumptem? wydałam mniej, a zwiedziłam dużo więcej niż na wycieczkach z p. Sałatką, co można zobaczyć tu: fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,158336251,158336251,0,2.html?v=2 Oprócz niższych kosztów dodatkowym plusem samodzielnie zorganizowanego zwiedzania było to, że: - w ciągu 4 dni zobaczyliśmy więcej pięknych i ciekawych miejsc na Korfu niż te proponowane przez Sałatkę. - zwiedzaliśmy wszystko we własnym tempie, przystosowanym dla dwóch osób w wieku 76 i 82 lata; - zatrzymywaliśmy się na obiad i na kawę, tam gdzie nam akurat pasowało, a nie tam, dokąd nas zawieziono; - nie ciągano nas na degustacje kumkwatu w zaprzyjaźnionych wytwórniach (chociaż też zakupiliśmy ten trunek po uprzedniej degustacji). Jeszcze raz podkreślam, że każdy ma prawo wyboru i rozporządzania swoimi pieniędzmi. Kto chce, niech kupuje wycieczki u p. Doroty lub u rezydentów BP. Ale zastanówmy się, czy warto?? Natomiast p. Dorocie polecam zamieszczenie płatnej reklamy na gazeta.pl, jak to niegdyś zrobiła Neronka z usługami swojej firmy wypożyczającej auta na wyspach greckich. (Nota bene należę do osób zadowolonych z ich usług. :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: monia Re: Spam nachalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.16, 15:58 A niby skąd wiecie z jakiego IP są wysyłane głosy (niby )zadowolonych klientów ? Bo to mogą być różne (zadowolone osoby)...Ja w miejscu IP widzę * Może moderator forum ma do tego (tzn do IP) dostęp, ale właścicielka biura podróży chyba nie ma czasu na taką zabawę :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: monia Re: Spam nachalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.16, 16:01 Ooo, widzę,że nabrani mają to same IP co ja :) a ja to nie oni, zapewniam Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Spam nachalny 05.07.16, 16:23 Moja droga... Jeżeli z tego samego adresu ( np. ostatnio: IP: *.info 03.07.16,) w odstępach 2-3 minut, na różnych wątkach, wznawianych nawet po 10 latach (a czasem nawet bez związku z tematem wątku), zamieszczają posty "zadowoleni" klienci sałatki, to trzeba być blondynką, aby nie zrozumieć, jaki jest cel tych postów. :) PS. Jeżeli masz ciemniejsze włosy, to mogę tylko rzec, że szatynka lub brunetka, to tylko "ciemniejsze" odmiany blondynki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mimi1232 Re: Spam nachalny 05.07.16, 16:46 Hmmmm. Na tym samym forum tzn Grecja i Cypr, w rożnych innych wątkach pojawiają się głosy zadowolonych (mniej lub bardziej, najczęściej baaardzo) klientow innego biura, działającego na innej greckiej wyspie, ale jakoś się nie spotkałam,żeby ktoś pana Maćka lub jego pracowników podejrzewał o to , że sam sobie reklamę pod różnymi nickami robi i jakoś nikomu to nie przeszkadza. Nie chce mi się śledzić kto ,w jakich odstępach czasu :) i pod jakim IP umieszcza komentarze ale jak się już czepiacie -to proszę o bezstronność Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Spam nachalny 05.07.16, 19:45 Pani Dorotko, (bo domniemywam, że to pani jest autorką tego postu :) ), osobiście nie zauważyłam postów reklamujących biuro p. Maćka. Nawet nie mam pojęcia o jakie biuro, o jaką wyspę i o kogo chodzi, a śledzę wpisy na forum dość uważnie. Więc nawet, jeśli coś takiego ma miejsce, to widocznie jest to robione bardziej dyskretnie i posty pochwalne nie pojawiają się na forum jeden po drugim w odstępach kilku minut. :) A w przypadku sałatki jest niestety typowy, nachalny spam. Inaczej tego nie można nazwać. Odpowiedz Link Zgłoś
flo_ssy Re: Spam nachalny 06.07.16, 15:42 Olaboga.... komuś by się lekarz przydał.... Odpowiedz Link Zgłoś
turysta.53 Re: Spam nachalny 07.07.16, 09:57 bardzo trafne kalkulacje. Od siebie dodam, po kij płacić za usługę np. zwiedzanie miasta Korfu z osobą, która nie ma uprawnień przewodnika, a tym samy zferyfikowanej wiedzy? Blog- blogować każdy może troche lepiej lub troche gorzej, więc wyciągnijcie wnioski sami. Lepiej kupić książkę-przewodnik i poczytać niż być świadkiem stytacji, w której się znalazłam ja w Atenach. Pasjonat nas oprowadzał. Okazało się. że nie miał ani licencji przewodnika ani pilota wycieczki. Plakietka, która wisiała na piersiach to była zwykła profesjonalnie wyglądająca zalaminowana wizytówka. Odpowiedz Link Zgłoś
greckaoliwka1 Re: Spam nachalny 07.07.16, 21:06 Słuszna uwaga. Odnośnie uprawnień pilota i przewodnika wspominam tutaj forum.gazeta.pl/forum/w,203,45591966,45591966,korfu.html?t=1467917741#p161949457 , więc nie będę powtarzać tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
izka15759 Re: Spam nachalny 10.07.16, 19:18 Byłam z "Sałatką"w czerwcu na wycieczce Najpiękniejsze Miejsca Korfu. Uważam, że dobrze zorganizowane, wiele informacji, ciekawostek. Niestsety nie końca jest ok. Po pierwsze - obiad w tawernie. Posiłki odgrzewane, niesmaczne a ceny kosmiczne. Parę metrów dalej można było kupić gyrosa 10xtaniej. Po drugie -miałam zarezerwowaną też wycieczkę Najpiękniejsze Widoki Korfu. Niestety - nie mogliśmy wziąć w niej udziału, ponieważ z naszej okolicy nie było chętnych, więc nie opłacało się po nas podjeżdżać. Uważam to za bardzo nieprofesjonalne zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asia Re: Spam nachalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.16, 21:08 No ale chyba obiad w tej akurat tawernie był nieobowiązkowy? Jak ja byłam to wyglądało to tak-czas wolny na obiad, kto chciał szedł do tawerny, inni na kebaba a inni jedli swoje kanapki. Fakt jedzenie w greckich tawernach wychodziło drogo..... Odpowiedz Link Zgłoś
greckaoliwka1 Re: Spam nachalny 03.08.16, 12:22 Gość portalu: asia napisał(a): > No ale chyba obiad w tej akurat tawernie był nieobowiązkowy? Jak ja byłam to wy > glądało to tak-czas wolny na obiad, kto chciał szedł do tawerny, inni na kebaba > a inni jedli swoje kanapki. Fakt jedzenie w greckich tawernach wychodziło drog > o..... > no tak, tylko to nie jest usprawiedliwieniem, żeby w proponowanej tawernie podawano odgrzewane posiłki. Poza tym czy turysta ma sobie powróżyć z paznokci i podjąć decyzję, że lepiej zjeść własną kanapkę, bo skorzystanie z gotowego posiłku w proponowanej tawernie okaże się pomyłką? Oczywiście biuro nie ponosi odpowiedzialności, jeśli nie ma zawartej umowy z tawerną, a goście kierowani są tam z dobrego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
greckaoliwka1 Re: Spam nachalny 03.08.16, 12:28 izka15759 napisał(a): Po drugie -miałam z arezerwowaną też wycieczkę Najpiękniejsze Widoki Korfu. Niestety - nie mogliśmy > wziąć w niej udziału, ponieważ z naszej okolicy nie było chętnych, więc nie op > łacało się po nas podjeżdżać. Uważam to za bardzo nieprofesjonalne zachowanie. Rozumiem np. warunki pogodowe etc, ale z takiego powodu ? Na pewno, nie było innego powodu, bo jakoś trudno mi uwierzyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iza Re: Spam nachalny IP: *.centertel.pl 26.08.18, 19:02 Byłam na tej wycieczce w sierpniu . Trochę jesem zwiedzona. Myślałam,że będzie dużo zwiedzania i zwiedzę większą cześć wyspy. Większość czasu wycieczki to tzw. czas wolny , za długie plażowanie,obiad w tawernie za zbyt dużą cenę , trwający chyba z 2 godziny. Pani właścicielka nie pokazała miejsc alternatywnych,gdzie można na szybko i tanio coś przekąsić. Gdybym chciała siedzieć 2 godziny w knajpie nie pojechałabym na wycieczkę!!. Potem znów zakupy w " zaprzyjaźnionym " miejscu a na koniec szybkie zwiedzanie i 10 minut na zdjęciach .Duże zmęczenie , długi transport z i do hoteli gdyż autokar jedzie od hotelu do hotelu czyli niczym nie różni się od wycieczek u rezydentów . Duże grupy. Właścicielka i przewodniczka wcale nie taka zaangażowana jak opisuje siebie na blogu, chyba już zmęczona i nastawiona raczej na zysk niż zadowolenie turystów. Oczekiwałam wycieczki bardziej intensywnej , mniej czasy wolnego i większego poznania wyspy Korfu .Pani Dorota ciągle siedziała w tawernach i jadła a my czekaliśmy na zwiedzanie wyspy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jerzy Re: prośba do Neronki IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.16, 15:03 Ja również poproszę o przewodnik na adres jerzy.lewandowski@op.pl Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: irekmat Re: prośba do Neronki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.18, 12:02 Jedziemy do Angela Beach we wrześniu mogę prosić o przewodnik i cennik aut .Pozdrawiam irekmat@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś