Dodaj do ulubionych

Powodzie w Chorwacji ??

IP: 212.160.172.* 24.08.05, 08:12
Dzisiejsze wiadomości mówiły coś o powodziach w cro ??
Wiadomo Wam coś o tym (gdzie ??)
pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Maber Re: Powodzie w Chorwacji ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 12:10
      Ja słyszałem że powodzie sa w Czechach i Austrii, ale na Węgrzech, w Słoweni i
      Chorwacji padaja ulewne deszcze, ale nic nie było wspomniane o powodziach...
      • Gość: dd Re: Powodzie w Chorwacji ?? IP: *.katowice.pl 24.08.05, 12:21
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2882225.html
        Potoki wody przeszły również przez kilka miejscowości w środkowej i wschodniej
        Słowenii. W Chorwacji wzdłuż graniczącej ze Słowenią rzeki Mura ogłoszono alarm
        powodziowy.

• Gość: lola Re: Powodzie w Chorwacji ?? IP: *.acn.waw.pl 24.08.05, 12:54
          tak czytalam ale pisza ze ma sie polepszyc,co do cro to tam nie ma powodzi bo
          zreszta tam malo rzek jest:)..my jedzimey w sob i jestem ciekawa jak z droga..bo
          chcemy jechac przez cieszyn,austrie i slowenie...ale brak info dokladnych na ten
          temat!
    • monikaa13 Re: Powodzie w Chorwacji ?? 24.08.05, 13:48
      dzisiaj też o tym słyszałam ale nie mówili gdzie, ale caął Austria prawie
      zalana i Szwajcaria
      • Gość: zoomla Re: Powodzie w Chorwacji ?? IP: *.tpi.pl 24.08.05, 15:25
        którędy jedziecie jesli Cieszyn zalany ? przez Słowację ?
        • Gość: lola Re: Powodzie w Chorwacji ?? IP: *.acn.waw.pl 24.08.05, 16:19
          nie no do soboty to chyab sie polepszy!!a jak nie to przez slowacje trza bedzie
          jechac:)))
          • kiki.kiki A JEDNAK NIE FAJNIE!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 19:46
            hmm..sluchajcie w informacjach mowili ze pod woda jest szwajcaria,troche
            czech,rumunia,austria-wieden ,przygotowuje sie na fale powodziowa!!polnocna
            chorwacja takze!!!!!nie wiem czy do soboty sie poprawi?????a jesli nie to jak
            jechac?????
            zaczynam sie zastnawiac jak to bedzie?????
            • kiki.kiki Re: A JEDNAK NIE FAJNIE!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 19:54
              Krytyczna sytuacja powodziowa panuje w Austrii.

Woda ponownie zagroziła historycznemu centrum Salzburga.

Wezbrane wody Dunaju zalały kilka mniejszych miast powyżej Wiednia.
              BBC News
              W Austrii straty będą sięgały milionów euro

Stolica spodziewa się jednak tylko zalania terenów rekreacyjnych między starym,
              a nowym korytem Dunaju.

Zagrożona Słowacja

W pobliskiej stolicy Słowacji, Bratysławie Dunaj rozlał się już na nadrzeczne
              bulwary.

Mieszkańcy Bratysławy blokują workami z piaskiem wyloty ulic starego miasta.
              • Gość: heike powódź IP: *.tvsat364.lodz.pl 24.08.05, 20:09
                W Chorwacji podtopione jest Medjimurje (wylała rzeka Mura), stan alarmowy jest
                także w dolinie Neretvy
                • Gość: Maber Re: powódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 20:19
                  Ciekawe czy na Polske też czas nadejdzie? Świat poprostu zwariował... A
                  przeciez z roku na rok ma byc jeszcze gorzej...
                  • Gość: alek Re: powódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 22:57
                    Jadąc w poniedziałek przez Pulę słyszałem bulgot z rury wydechowej.

PS. Jechałem chyba przez Pulę bo widziałem jakieś 10-15 m przed przednią szybą.
                    • czarna_rozpacz niedlugo POTOP 24.08.05, 23:39
                      wiec jechac,
                      i przezyc cos,
                      a nie pytac sie w necie,
    • wij-drewniak Re: Powodzie w Chorwacji ?? 25.08.05, 09:54
      ZAGREB, Aug 23 (AFP) - Local authorities Tuesday declared a state of emergency
      in northern Croatia over fears that the Mura river on the border with Slovenia
      could burst its banks.
      "We expect that Mura will burst its banks in the coming hours due to a wave
      of water coming from neighbouring Slovenia," head of the northern Medjimurje
      county, Josip Posavec, told AFP.
      "We mobilised all our firefighter and civil defence units as the river rose
      to a level unregistered until now in the region."
      He said about 20 homes in the region have already been evacuated.
      Over the weekend heavy rains have hit Slovenia and northern Croatia.
      In Slovenia, where the rains were the heaviest in 50 years, the floods
      washed out roads in several towns in central and eastern part of the country,
      while the total damage is estimated at more than one billion tolars (4 million
      euros, 4.9 million dollars).
      To z wtorku z godziny 13. Nowszych info na agencjach światowych brak, więc
      sytuacja chyba nie staje się bardziej dramatyczna
      • Gość: lola STRONA Z KAMERKAMI:))) IP: *.acn.waw.pl 25.08.05, 12:37
        www.webcamplaza.net/master_frame_fix.html?http://www.webcamplaza.net/cams/traffic.html

strona z kamerkami!!!!
        na wszytskich sytuacjia na drogach w austrii,sloveni,cro jest ok:))))
        sami zobaczcie;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka