Dodaj do ulubionych

Campingi na Hvarze

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.01, 00:00
Wybieram się na wyspę Hvar, proszę o informacje na temat campingów na tej
wyspie.
Obserwuj wątek
    • Gość: tomasz.k Re: Campingi na Hvarze IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 25.06.01, 00:00
      Zapomnij o kempingach na Hvarze !!!
      Byłem tam w lipcu 2000 r. - na wyspie kempingi występują wyłącznie na mapie i
      znakach drogowych. Straciłem pół dnia na poszukiwanie jakiegoś kempingu, ale
      kierując się mapą /dokładną !/, znakami i reklamami drogowymi znajdowałem tylko
      pozostałości po kempingach które kiedyś istniały na wyspie.
      Znalazłem 2 /słownie dwa/ kempingi - jeden dla naturystów, drugi - tak
      zapchany, że samochody musieliśmy zostawić na drodze dojazdowej i na całym
      terenie po długich poszukiwaniach znaleźliśmy 4 /cztery!/ miejsca na
      postawienie namiotów. Tłum ludzi, mało sanitariatów, każdy deptał po sąsiadach -
      na drugi dzień wynieśliśmy się z Hvaru - wściekli, że straciliśmy kasę na
      promy.
      Podobnie na wyspie Krk - miejsca na kempingach co prawda były ale wyłącznie na
      terenie pozbawionym choćby 1 drzewa. Słowem - koszmar.
      Zdecydowanie polecam kempingi wokół Dubrownika - pusto, cicho, wspaniałe
      warunki, tanio, nowocześnie - słowem - TO JEST TO.
      Jest też wspaniały kemping niedaleko Splitu, polecam.
      Pozdrawiam
      tomasz.k@2com.pl
    • Gość: kianka Re: Campingi na Hvarze IP: 217.67.197.* 26.06.01, 00:00
      nie jest tak zle z kempingami jak pisze tomek. bylam tam w sierpniu. prawda
      jest taka, ze w VII-VIII to tlumy sa wszedzie (choc fakt - kole dubrownika
      najmniejsze) i standard sanitariatow/kampingow gorszy niz na polnocy (bo bogaci
      goscie nie docieraja: wlosi, niemcy)
      uwaga: na Hvarze, wbrew przewodnikowi, NIE MA kempingu w miejscowosci Hvar, ale
      jest w Starim Gradzie (miastko urocze, polecam) i ze 2 - na wysokosci srodka
      wyspy (Vrboska?)
      pa
      • Gość: toj Re: Campingi na Hvarze IP: *.bakernet.com.pl 05.07.01, 12:49
        Bylem na Hvarze dwa lata temu i jest to miejsce jak najbardziej godne
        odwiedzenia. Spedzilem tydzien z przyjaciolmi w miescie Hvar i w zasadzie
        tylko je bym polecal. Poczatkowo, kierujac sie mapa, tez chcielismy nocowac na
        campingu, ale po wjezdzie do miasta szybko nas oswiecono, ze po zadnym campingu
        nie ma juz sladu. Na glownym parkingu miasta rzucil sie na nas od razu tlum
        miejscowych hien z roznymi propozycjami noclegu. Standardowa cena 20 DM od
        osoby i mozna naprawde przebierac. Nie warto rzucac sie na pierwsza z brzegu
        oferte, a targowanie jak najbardziej na miejscu, ale wielkich obnizek nie
        nalezy sie spodziewac. Udalo nam sie znalezc czteroosobowy domek na wzgorzu
        dwie minuty od promenady. Super deal za rozsadna cene
    • Gość: Lulka Re: Campingi na Hvarze IP: *.pedalergol.am.wroc.pl 09.07.01, 09:41
      Nie wiem skšd te problemy, byli�my na wspaniałym campingu w Stari Gradzie, pewnie że bylo dużo ludzi, ale nie dużo. Sanitariaty miały ciepłš wodę bez ograniczeń, a plaża była piaszczysta i nawet w wodzie był piach. Obok campingu chłop sprzedawał �lliwowicę i rakije własnego wyrobu. W Hvarze super port yachtowy, a dookoła kwitnšca pola lawendy. Dojazd do tych miasteczek godny Hołka. Dosyć długie kolejki do promu. Bawcie się dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka