eandzik 07.07.06, 16:21 Właśnie wróciłam ale wrócę tam na pewno, może nawet z rowerem bo mają ciekawe trasy rowerowe... Jeżeli ktoś nie znosi tak jak ja upałów polecam Słowenię, zapomniany trochę przez nas kraj ale jakże piękny... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosiath Re: Słowenia - piękny kraj!! IP: *.zarzad.rudzka.com.pl 10.07.06, 09:49 Wybieram się w sierpniu w Alpy Julijskie do Słoweni , może masz jakieś ciekawe informacje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: Słowenia - piękny kraj!! IP: *.gdynia.mm.pl 13.07.06, 12:14 ja byłam w ubiegłym roku w alpach julijskich:) polecam, bo widoki piękne a góry to MAGIA :) bylismy 2tyg i mieszkalismy na campingu Kamme w Dovje (miejscowość kolo Kranskiej Gory) polecam ten camping bo jest dobrze wyposazony a cena tez jest przystępna. co do gór, to moja rada jest taka zeby na trase wyruszac stosunkowo wczesnie rano, bo alpy julijskie maja to do siebie ze w oklicach poludnia, widocznosc znacznie ogranicza sie przez chmury;/ Im szybciej zdobedzisz wierzchołek tym większa szansa na piękny widok :) Polecam zaczac zdobywanie szczytów od Małej Mojstrovki ( fajna i i stosunkowa łatwa ferata), Prisojnik, Razor(najlepiej nocleg w Pogacznkov dom, mozna pochodzic po okolicznych szczytach) i spotkac po drodze koziorożce :)!!!, Triglav obowiązkowo z noclegiem w Triglavskim Domu:) na 2500:) jeśli masz jakies pytania pisz śmiało:) MAGIA GÓR - ALPY JULIJSKIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiath Re: Słowenia - piękny kraj!! IP: *.zarzad.rudzka.com.pl 13.07.06, 14:52 Czy z tego kampingu jest dobra baza wypadowa nie tylko w góry ale tez na pozwiedzanie?? . Ja myślałam o kampingu nad Bohnjijskim jeziorem ale jest dużo droższy więc sie zastanawiam czy nie zmienić planów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olga Re: Słowenia - piękny kraj!! IP: *.gdynia.mm.pl 17.07.06, 08:35 camping nad Bohnijskim jeziorem rzeczywiscei ejst bardzo drogi, ale pieknie polozony:) my jak tam pojechalismy (nad Bohnijskie mielismy wplanie poznije zosatc tam na jeden nocleg, bojego polozenie zrobilo na nas wrazenie:) z Dovje robilismy wypady wszedzie( bylismy samochodem)poaza górami bylismy tez w Skocjanskiej Jamie( to nie bylo juz po drodze, ale padal deszcz przez2dni wiec zrobilismy sobie wycieczke:) do wypady w gór jak i nad Bohnijskie tez camping ndaje sie doskonale moim zdaniem, mozesz równie dobrze sie przemieszczac, np na camping w doline Trenty:) My po prawie 2tyg w Słowenii jechalismy jeszce na Istrie do Puli i zatrzymalismy sie na jedna noc na cempingu na wybrzezu słoweńskim, duzo ludzi: (ciasno, nie to co góry:) ale fajne miasteczka polecam Piran noca;) [za wjazd do miasta samochodem płaci sie i to wcale nie mało heh] co do tłoku w górach to ludzi nie było specjalnie duzo, no poza droga na Triglav, tam zawsze mozna spotakc duzo ludzi po drodze( bo każdy Słowenic stawia sobie za punkt honoru zdobycie swojej narodowej dumy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiath Re: Słowenia - piękny kraj!! IP: *.zarzad.rudzka.com.pl 17.07.06, 13:25 Dzieki za informacje. My tez po Słowenii jedziemy jeszcze na tydzień na Istrie.Mam nadzieję że uda mi sie zrealizować wszystkie plany, pozdrawam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BiLe Re: Słowenia - piękny kraj!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 11:58 A jak z noclegiem ? Czy dużo ludzi w Julicach ? pytam bo w tamtym roku byłem we wrześniu i było pustawo (dzieki bogu) nie wiem natomiast jak jest tam w sezonie ? L. Odpowiedz Link Zgłoś