Dodaj do ulubionych

Słowenia - piękny kraj!!

07.07.06, 16:21
Właśnie wróciłam ale wrócę tam na pewno, może nawet z rowerem bo mają ciekawe
trasy rowerowe... Jeżeli ktoś nie znosi tak jak ja upałów polecam Słowenię,
zapomniany trochę przez nas kraj ale jakże piękny...
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosiath Re: Słowenia - piękny kraj!! IP: *.zarzad.rudzka.com.pl 10.07.06, 09:49
      Wybieram się w sierpniu w Alpy Julijskie do Słoweni , może masz jakieś ciekawe
      informacje??
      • Gość: olga Re: Słowenia - piękny kraj!! IP: *.gdynia.mm.pl 13.07.06, 12:14
        ja byłam w ubiegłym roku w alpach julijskich:) polecam, bo widoki piękne a góry
        to MAGIA :) bylismy 2tyg i mieszkalismy na campingu Kamme w Dovje (miejscowość
        kolo Kranskiej Gory) polecam ten camping bo jest dobrze wyposazony a cena tez
        jest przystępna.
        co do gór, to moja rada jest taka zeby na trase wyruszac stosunkowo wczesnie
        rano, bo alpy julijskie maja to do siebie ze w oklicach poludnia, widocznosc
        znacznie ogranicza sie przez chmury;/ Im szybciej zdobedzisz wierzchołek tym
        większa szansa na piękny widok :)
        Polecam zaczac zdobywanie szczytów od Małej Mojstrovki ( fajna i i stosunkowa
        łatwa ferata), Prisojnik, Razor(najlepiej nocleg w Pogacznkov dom, mozna
        pochodzic po okolicznych szczytach) i spotkac po drodze koziorożce :)!!!,
        Triglav obowiązkowo z noclegiem w Triglavskim Domu:) na 2500:)

jeśli masz jakies pytania pisz śmiało:)

MAGIA GÓR - ALPY JULIJSKIE
        • Gość: Gosiath Re: Słowenia - piękny kraj!! IP: *.zarzad.rudzka.com.pl 13.07.06, 14:52
          Czy z tego kampingu jest dobra baza wypadowa nie tylko w góry ale tez na
          pozwiedzanie?? . Ja myślałam o kampingu nad Bohnjijskim jeziorem ale jest dużo
          droższy więc sie zastanawiam czy nie zmienić planów .
          • Gość: Olga Re: Słowenia - piękny kraj!! IP: *.gdynia.mm.pl 17.07.06, 08:35
            camping nad Bohnijskim jeziorem rzeczywiscei ejst bardzo drogi, ale pieknie
            polozony:) my jak tam pojechalismy (nad Bohnijskie mielismy wplanie poznije
            zosatc tam na jeden nocleg, bojego polozenie zrobilo na nas wrazenie:)
            z Dovje robilismy wypady wszedzie( bylismy samochodem)poaza górami bylismy tez
            w Skocjanskiej Jamie( to nie bylo juz po drodze, ale padal deszcz przez2dni
            wiec zrobilismy sobie wycieczke:)
            do wypady w gór jak i nad Bohnijskie tez camping ndaje sie doskonale moim
            zdaniem, mozesz równie dobrze sie przemieszczac, np na camping w doline Trenty:)
            My po prawie 2tyg w Słowenii jechalismy jeszce na Istrie do Puli i
            zatrzymalismy sie na jedna noc na cempingu na wybrzezu słoweńskim, duzo ludzi:
            (ciasno, nie to co góry:) ale fajne miasteczka polecam Piran noca;) [za wjazd
            do miasta samochodem płaci sie i to wcale nie mało heh]

co do tłoku w górach to ludzi nie było specjalnie duzo, no poza droga na
            Triglav, tam zawsze mozna spotakc duzo ludzi po drodze( bo każdy Słowenic
            stawia sobie za punkt honoru zdobycie swojej narodowej dumy)
            • Gość: gosiath Re: Słowenia - piękny kraj!! IP: *.zarzad.rudzka.com.pl 17.07.06, 13:25
              Dzieki za informacje. My tez po Słowenii jedziemy jeszcze na tydzień na
              Istrie.Mam nadzieję że uda mi sie zrealizować wszystkie plany, pozdrawam.
    • Gość: BiLe Re: Słowenia - piękny kraj!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 11:58
      A jak z noclegiem ? Czy dużo ludzi w Julicach ? pytam bo w tamtym roku byłem we
      wrześniu i było pustawo (dzieki bogu) nie wiem natomiast jak jest tam w
      sezonie ?

L.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka