Dodaj do ulubionych

Chorwacja 2005 fotorelacja

12.07.06, 11:25
Witam
Zapraszam do mojej galerii z ubieglorocznych wakacji:
rafkow.internetdsl.pl
Pozdrawiam
Rafał
Obserwuj wątek
    • rafkow76 Re: Chorwacja 2005 fotorelacja 15.07.06, 15:15
      Witam

Zmieniłem serwer oraz adres na www.rafkow.delfnet.com
      Tym samym nie powinno być już problemów z niedostępnością galerii z powodu
      przekroczenia limitów transferu.

Pozdrawiam
      Rafał

rafkow76 napisał:

> Witam
      > Zapraszam do mojej galerii z ubieglorocznych wakacji:
      > rafkow.internetdsl.pl
      > Pozdrawiam
      > Rafał
      • Gość: ninka Re: Chorwacja 2005 fotorelacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 01:18
        beton to kwestia przyzwyczajenia, jak ma sie ze soba karimate, lub taka
        specjalna makietke miekka do opalania plus na to recznik( w Polsce duzo tansza
        niz w CHorwacji) to jest calkiem rpzyjemnie, lepeij niz na zwirku, bo na zwirku
        jak dla mnie bylo gorzej, bo jak wieksze kamyczki a raz mniejsze to nawte
        karimata nie pomogla, a tak na betonie rowno, no i w sumie jak bylam pierwsyz
        raz bardzo przerazil mnie beton, bo rpzyzwyczajona bylam do piasku, tak w
        pozniejszych latach zacezlam dostrzegac plusy betonowych plaz....piasek sie nie
        rpzylepial do stop lub rak.teraz jakos az mi dziwnie jak jestem na piaszczystej
        plazy :P..
    • Gość: aga29wawa Re: Chorwacja 2005 fotorelacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 11:07
      zdjecia sa super
      jak dla mnie brak tylko opisow miejsc ;)
      • rafkow76 Re: Chorwacja 2005 fotorelacja 17.07.06, 13:41
        Już za chwileczke, już za momencik... ;)

Pozdrawiam
        Rafał
    • Gość: dami Re: Chorwacja 2005 fotorelacja IP: 193.59.95.* 17.07.06, 14:59
      Wspaniałe zdjęcia!
      Czy możesz napisać, gdzie byliście. W jakiej miejscowości nad morzem byliście,
      ile kosztował Was pobyt w tym pięknym domu z basenem.
      Byłem w Chorwacji kilka razy i wydaje mi się, że to rejon wyspy Murteru lub
      Vodic.
      Także w tym roku wybieram się w te strony i szukam spokojnego miejsca na pobyt.
      Bardzo proszę o info na darek-honey@o2.pl
      Pozdrawiam i z góry dziękuję.

Dami
      • rafkow76 Re: Chorwacja 2005 fotorelacja 18.07.06, 00:44
        Witam i dziękuję za pozytywną opinię o zdjęciach ;)

Odpowiedzi na Twoje pytania, wysłałem na Twojego maila.
        Duża część zdjęć pochodzi z Vodic, także lokalizacje wytypowałeś trafnie ;)

Pozdrawiam
        Rafał Kowalski
    • jooasiaa Re: Chorwacja 2005 fotorelacja 18.07.06, 13:40
      Bardzo fajne fotki:) W chorwacji bylismy juz kilka razy i w sierpniu jedziemy
      ponownie. Ze zdjec nie wywnioskowałam czy byliście na Kornati?
      Jest tam cudownie tak więc następnym razem polecam:)
      • rafkow76 Re: Chorwacja 2005 fotorelacja 18.07.06, 16:49
        Witam

Zamiast zorganizowanej wyprawy na Kornati, postanowiliśmy urządzić sobie
        prywatny rejs (widoczną na zdjęciach łupinką), po wysepkach znajdujących sie w
        okolicach Vodic.

Pozdrawiam
        Rafał
        • jooasiaa Re: Chorwacja 2005 fotorelacja 18.07.06, 19:21
          Jasne:) my tez opływaliśmy pobliskie wyspy-bezludne:) mała motorówką, jednak to
          nie to samo co archipelag kornaty. Celem wycieczki zorganizowanej jest wyspa do
          której sie cumuje łodzie a później spacerem przechodzi sie do
          jeziora.Ciekawostką jest to, ze dookoła wyspy wody sa oczywiscie slone a te
          niewielkie jeziorko pośrodku wyspy jest słodkie. Jednak najlepszą (jak dla
          mnie) atrakcją jest wdrapanie się po skarpie (całkiem przystepnej;) ) na szczyt
          i podziwnianie widoków.
          • rafkow76 Re: Chorwacja 2005 fotorelacja 19.07.06, 09:08
            Ja po prostu mam awersje do zorganizowanych wycieczek :))
            Lubie wyruszyć kiedy mam ochotę a wracać do bazy kiedy czuję się już nasycony
            wrażeniami ;)
            Ale któregoś razu, pewnie się przełamię i wyruszę na zorganizowane zwiedzanie.
            W tym roku mieliśmy zamiar pojechać troszkę dalej, na południe Chorwacji z
            zamiarem zwiedzenia Dubrownika. W dniu dzisiejszym, wygląda na to, że będziemy
            musieli znacznie zmienić naszze plany :|

Pozdrawiam
            Rafał
            • jooasiaa Re: Chorwacja 2005 fotorelacja 19.07.06, 11:36
              Och no to wielka szkoda bo Dubrownik jest przepiekny. Ma swoisty klimat.
              Kamieniczki które sa w starówce o kazdej porze dnia maja inny kolor.A z kolei
              nocą posadzka błyszczy niczym tafla wody. Niemal wszystkie budynki starówki to
              zabytki a do tego zamieszkiwane:)co dodaje temu miastu uroku.Mozna by tak
              długo:)...
              ale najlepiej przekonac się samemu:)
              i nie ma na to szans w jeden dzień.
              • rafkow76 Re: Chorwacja 2005 fotorelacja 19.07.06, 11:46
                Dokładnie to samo stwierdziliśmy, jeden dzień na Dubrownik to za mało, więc
                odpuściliśmy wycieczke w zeszłym roku, z zamiarem zakwaterowania się w jego
                bliższym sąsiedztwie i zwiedzania w tym roku. Jak się w tym nie uda, to to może
                w przyszłym ;) Czytałem, że w Dubrowniku nawet odcień koloru okiennic jest
                ustawowo ustalony i nie ma od niego odstęstw, możesz to potwierdzić ?? ;)
                • jooasiaa Re: Chorwacja 2005 fotorelacja 22.07.06, 14:37
                  Niewiem jakie mają ustawy faktem jest jednak ze wiekszość okiennic na starówce
                  był ciemno-zielonych ale bywały też białe:)
    • Gość: motolider.pl Re: Chorwacja 2005 fotorelacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 15:23
      Super zdjęcia!
      Wiesz...tylko ten beton mnie przeraża. Ja bym nie mógł przebywać i odpoczywać w
      pobliżu takich płyt betonowych. Jeziorka są OK. Jak w Norwegii. Pozdrawiam
      • rafkow76 Re: Chorwacja 2005 fotorelacja 22.07.06, 22:39
        Nas też ten beton przeraził :) Dlatego też, po dwóch dniach opalania na betonie,
        znaleźliśmy kawałek dalej żwirowo skalistą plażę i tam już spędzaliśmy czas do
        końca naszego pobytu. Jedynym minusem był tam brak prysznicy :|

Pozdrawiam
        Rafał
    • Gość: dasiu.m Re: Chorwacja 2005 fotorelacja IP: *.gl.digi.pl 28.07.06, 11:00
      widze ze najwięcej odsłon zdjęc to miała twoja kobieta jak sie opalała hihihi
      Fotki (wszystkie) super , napewno niezapomniane widoki
    • Gość: sikor Re: Chorwacja 2005 fotorelacja IP: 5.2.* / *.chello.pl 31.07.06, 00:17
      bardzo fajne zdjecia,

jakim aparatem robiles te fotki?

kilka wysdaje mi sie podrasowanych w corelu;)
      • rafkow76 Re: Chorwacja 2005 fotorelacja 11.08.06, 16:34
        Witam.
        Fotki zawdzieczam Canonowi 350D.
        Co rozumiesz przez podrasowanie ??
        A o które zdjęcia chodzi ?? Poza poprawą kontrastu oraz wyostrzeniu na potrzeby
        www,
        innych ingerencji nie stosuje .

Pozdrawiam
        Rafał
    • Gość: Martyna Re: Chorwacja 2005 fotorelacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 11:48
      Byliśmy w okolicach Vodic a dokładniej w Tribunj w lipcu 2006, zwiedzaliśmy
      Kornaty, KRKA i okoliczne wysepki ( z osłem włącznie ). Sa to piękne okolice a
      w naszej miejscowości było dużo spokojniej niz w Vodicach. Plaża była żwirkowa
      nie betonowa. Pozdrowienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka