rafkow76 12.07.06, 11:25 Witam Zapraszam do mojej galerii z ubieglorocznych wakacji: rafkow.internetdsl.pl Pozdrawiam Rafał Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafkow76 Re: Chorwacja 2005 fotorelacja 15.07.06, 15:15 Witam Zmieniłem serwer oraz adres na www.rafkow.delfnet.com Tym samym nie powinno być już problemów z niedostępnością galerii z powodu przekroczenia limitów transferu. Pozdrawiam Rafał rafkow76 napisał: > Witam > Zapraszam do mojej galerii z ubieglorocznych wakacji: > rafkow.internetdsl.pl > Pozdrawiam > Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka Re: Chorwacja 2005 fotorelacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 01:18 beton to kwestia przyzwyczajenia, jak ma sie ze soba karimate, lub taka specjalna makietke miekka do opalania plus na to recznik( w Polsce duzo tansza niz w CHorwacji) to jest calkiem rpzyjemnie, lepeij niz na zwirku, bo na zwirku jak dla mnie bylo gorzej, bo jak wieksze kamyczki a raz mniejsze to nawte karimata nie pomogla, a tak na betonie rowno, no i w sumie jak bylam pierwsyz raz bardzo przerazil mnie beton, bo rpzyzwyczajona bylam do piasku, tak w pozniejszych latach zacezlam dostrzegac plusy betonowych plaz....piasek sie nie rpzylepial do stop lub rak.teraz jakos az mi dziwnie jak jestem na piaszczystej plazy :P.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga29wawa Re: Chorwacja 2005 fotorelacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 11:07 zdjecia sa super jak dla mnie brak tylko opisow miejsc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rafkow76 Re: Chorwacja 2005 fotorelacja 17.07.06, 13:41 Już za chwileczke, już za momencik... ;) Pozdrawiam Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dami Re: Chorwacja 2005 fotorelacja IP: 193.59.95.* 17.07.06, 14:59 Wspaniałe zdjęcia! Czy możesz napisać, gdzie byliście. W jakiej miejscowości nad morzem byliście, ile kosztował Was pobyt w tym pięknym domu z basenem. Byłem w Chorwacji kilka razy i wydaje mi się, że to rejon wyspy Murteru lub Vodic. Także w tym roku wybieram się w te strony i szukam spokojnego miejsca na pobyt. Bardzo proszę o info na darek-honey@o2.pl Pozdrawiam i z góry dziękuję. Dami Odpowiedz Link Zgłoś
rafkow76 Re: Chorwacja 2005 fotorelacja 18.07.06, 00:44 Witam i dziękuję za pozytywną opinię o zdjęciach ;) Odpowiedzi na Twoje pytania, wysłałem na Twojego maila. Duża część zdjęć pochodzi z Vodic, także lokalizacje wytypowałeś trafnie ;) Pozdrawiam Rafał Kowalski Odpowiedz Link Zgłoś
jooasiaa Re: Chorwacja 2005 fotorelacja 18.07.06, 13:40 Bardzo fajne fotki:) W chorwacji bylismy juz kilka razy i w sierpniu jedziemy ponownie. Ze zdjec nie wywnioskowałam czy byliście na Kornati? Jest tam cudownie tak więc następnym razem polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
rafkow76 Re: Chorwacja 2005 fotorelacja 18.07.06, 16:49 Witam Zamiast zorganizowanej wyprawy na Kornati, postanowiliśmy urządzić sobie prywatny rejs (widoczną na zdjęciach łupinką), po wysepkach znajdujących sie w okolicach Vodic. Pozdrawiam Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
jooasiaa Re: Chorwacja 2005 fotorelacja 18.07.06, 19:21 Jasne:) my tez opływaliśmy pobliskie wyspy-bezludne:) mała motorówką, jednak to nie to samo co archipelag kornaty. Celem wycieczki zorganizowanej jest wyspa do której sie cumuje łodzie a później spacerem przechodzi sie do jeziora.Ciekawostką jest to, ze dookoła wyspy wody sa oczywiscie slone a te niewielkie jeziorko pośrodku wyspy jest słodkie. Jednak najlepszą (jak dla mnie) atrakcją jest wdrapanie się po skarpie (całkiem przystepnej;) ) na szczyt i podziwnianie widoków. Odpowiedz Link Zgłoś
rafkow76 Re: Chorwacja 2005 fotorelacja 19.07.06, 09:08 Ja po prostu mam awersje do zorganizowanych wycieczek :)) Lubie wyruszyć kiedy mam ochotę a wracać do bazy kiedy czuję się już nasycony wrażeniami ;) Ale któregoś razu, pewnie się przełamię i wyruszę na zorganizowane zwiedzanie. W tym roku mieliśmy zamiar pojechać troszkę dalej, na południe Chorwacji z zamiarem zwiedzenia Dubrownika. W dniu dzisiejszym, wygląda na to, że będziemy musieli znacznie zmienić naszze plany :| Pozdrawiam Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
jooasiaa Re: Chorwacja 2005 fotorelacja 19.07.06, 11:36 Och no to wielka szkoda bo Dubrownik jest przepiekny. Ma swoisty klimat. Kamieniczki które sa w starówce o kazdej porze dnia maja inny kolor.A z kolei nocą posadzka błyszczy niczym tafla wody. Niemal wszystkie budynki starówki to zabytki a do tego zamieszkiwane:)co dodaje temu miastu uroku.Mozna by tak długo:)... ale najlepiej przekonac się samemu:) i nie ma na to szans w jeden dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
rafkow76 Re: Chorwacja 2005 fotorelacja 19.07.06, 11:46 Dokładnie to samo stwierdziliśmy, jeden dzień na Dubrownik to za mało, więc odpuściliśmy wycieczke w zeszłym roku, z zamiarem zakwaterowania się w jego bliższym sąsiedztwie i zwiedzania w tym roku. Jak się w tym nie uda, to to może w przyszłym ;) Czytałem, że w Dubrowniku nawet odcień koloru okiennic jest ustawowo ustalony i nie ma od niego odstęstw, możesz to potwierdzić ?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jooasiaa Re: Chorwacja 2005 fotorelacja 22.07.06, 14:37 Niewiem jakie mają ustawy faktem jest jednak ze wiekszość okiennic na starówce był ciemno-zielonych ale bywały też białe:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motolider.pl Re: Chorwacja 2005 fotorelacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 15:23 Super zdjęcia! Wiesz...tylko ten beton mnie przeraża. Ja bym nie mógł przebywać i odpoczywać w pobliżu takich płyt betonowych. Jeziorka są OK. Jak w Norwegii. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rafkow76 Re: Chorwacja 2005 fotorelacja 22.07.06, 22:39 Nas też ten beton przeraził :) Dlatego też, po dwóch dniach opalania na betonie, znaleźliśmy kawałek dalej żwirowo skalistą plażę i tam już spędzaliśmy czas do końca naszego pobytu. Jedynym minusem był tam brak prysznicy :| Pozdrawiam Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dasiu.m Re: Chorwacja 2005 fotorelacja IP: *.gl.digi.pl 28.07.06, 11:00 widze ze najwięcej odsłon zdjęc to miała twoja kobieta jak sie opalała hihihi Fotki (wszystkie) super , napewno niezapomniane widoki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikor Re: Chorwacja 2005 fotorelacja IP: 5.2.* / *.chello.pl 31.07.06, 00:17 bardzo fajne zdjecia, jakim aparatem robiles te fotki? kilka wysdaje mi sie podrasowanych w corelu;) Odpowiedz Link Zgłoś
rafkow76 Re: Chorwacja 2005 fotorelacja 11.08.06, 16:34 Witam. Fotki zawdzieczam Canonowi 350D. Co rozumiesz przez podrasowanie ?? A o które zdjęcia chodzi ?? Poza poprawą kontrastu oraz wyostrzeniu na potrzeby www, innych ingerencji nie stosuje . Pozdrawiam Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Chorwacja 2005 fotorelacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 11:48 Byliśmy w okolicach Vodic a dokładniej w Tribunj w lipcu 2006, zwiedzaliśmy Kornaty, KRKA i okoliczne wysepki ( z osłem włącznie ). Sa to piękne okolice a w naszej miejscowości było dużo spokojniej niz w Vodicach. Plaża była żwirkowa nie betonowa. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś