Dodaj do ulubionych

Litwa:Palanga,Klajpeda

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 10:30
Gdzie najlepiej nocowac w Palandze lub Klajpedzie!A moze macie adresy,ceny?
Prosze o wszystkie informacje dotyczace tego regionu.Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: niemamweny2 Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 08:32
      Cześć,My nocowalismy na kempingu (bocian albo czapla w logo) miedzy Klajpedą a
      Pałangą z 10km od Klajpedy.Cena za drewniany domek chyba 90 litów (2+2
      dzieci).Dodatkowo prysznic płatny.
    • Gość: Jacek Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 02:49
      Zastanawiam sie kto w obecnych czasach z wlasnej woli chce jeszcze jechac do
      tych pieronskich rusow? Dawniej to wysylaly ludzi partie robotnicze i
      komunistyczne. 99% zdrowo myslacych ludzi omija wschod z daleka, chyba ze chce
      byc okradzionym, pobitym lub przebywac z pijakami.. horror
      • Gość: niemamweny2 Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 09:24
        Pozostawiam to bez komentarza.Szkoda 'prondu'.
      • Gość: gosc Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 13:05
        facet jestes glupi jak but i nie zabieraj glosu
      • Gość: meki Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.08, 18:39
        Witam,facet ma chyba dziurę w głowie.W Palange byłem wiele razy i jestem tą miejscowością zachwycony.Jest pięknie, wiele atrakcji, a jaki klimat !Noclegi można załatwić bez problemu.Standard uzależniony od ilości posiadanej kasy.
      • Gość: jajo Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.nowydwormazowiecki.vectranet.pl 27.04.14, 10:03
        jesteś debil to nie są żadne ruskie .Jedź i zobacz a dopiero potem wypisuj bzdury
    • Gość: Observer Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.aster.pl 30.06.06, 14:39
      Zamiast w Klajpedzie polecam mierzeje Kurylska - cos w stylu nszego Helu tylko
      ladniejsza - wyzsze i dzikie wydmy, piekny piasek. Polecam miejscowosc Nida. A
      noclegi znajdziesz w necie lub na miejscu www.nerija.lt/en/
    • Gość: dariusz Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 17:44
      Ja tez sie dziwie ze ludzie jezdza jeszcze na wschod tak jakby nie bylo
      piekniejszych i bezpieczniejszych miejsc. Rosja i jej republiki zawsze kojarzyc
      sie beda z bieda, niechlujstwem, pijanstwem i zlodziejstwem, po co sie tam
      pchac??
      • Gość: niemamweny2 Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 09:03
        Cóż, szanuje Twoje poglady, chociaż sie z nimi nie zgadzam.Ja np. nie rozumiem
        ludzi którzy jeżdzą 'zwiedzać' Ibizę, albo hotele tunezyjskie z basenami.
      • lunochod Re: Litwa:Palanga,Klajpeda 04.07.06, 10:06
        Spedzilem prawie 10 dni w 2004 roku, podrozujac po republikach Nadbaltyckiech i
        zapewniam Cie, ze nie bylo zadnego brudu, kwatery schludne, ludzie mili, drogi
        o niebo lepsze niz u nas, duzo zabytkow do obejrzenia i im dalej na polnoc tym
        mniej turystow szczegolnie z Polski. Teraz marzy mi sie wyprawa do Gruzji i
        Armenii, ale to kwestia jeszcze kilku lat.
        • Gość: krolares Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.08, 13:29
          znam Palangę z lat '90 w porównaniu z polskimi miastami była zawsze czystsza i nowocześniejsza ,a ludzie przyjaźni i zupełnie nie sowiecy. Spędziłem w niej w sumie pół roku .Od 7lat jestem chory i nie mogę ruszać się z domu i najbardziej żałuje,że nie mogę tam odpoczywać
      • agulha Re: Litwa:Palanga,Klajpeda 07.08.06, 02:14
        I po co włazi taki na forum "Kraje nadbałtyckie", może mi kto powie? Byłam już
        cztery razy w tych krajach, z tego 3 razy w nowych czasach. Litwa, Łotwa,
        Estonia. Czysto, porządnie, spokojnie, bezpiecznie. Ciekawe rzeczy do
        zwiedzania. Za tydzień znowu jadę na Litwę. A na takich np. Wyspach Kanaryjskich
        byłam raz, cierpiałam non stop na migrenę z powodu upału przez kilka dni, potem
        wynudziłam się jak mops - ile można kąpać się w basenie, leżeć pod palmą czy
        łazić po sklepikach ze sprzętem plażowym? I na Kanary wołami mnie już nie
        zaciągną. Ani na żaden tzw. wypoczynek w miejscu, gdzie jest gorąco i nic nie ma
        poza morzem, hotelem i basenem.
        • Gość: newman Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.chello.pl 22.08.06, 11:34
          To typowe polskie zakapiory. Zakompleksieni jezdza lizac zachod przez szybe a
          po powrocie okazuje się ze nawet na muzeum ich nie stac. Ja marze aby w polsce
          było tak grzecznie jak na Litwie, zeby byly takie drogi. A tutaj kult chama i
          pijaka. Ach..........
          • ba_bea Re: Litwa:Palanga,Klajpeda 27.08.06, 19:26
            Gość portalu: newman napisał(a):

> Ja marze aby w Polsce było tak grzecznie jak na Litwie, zeby byly takie drogi.
            >A tutaj kult chama i pijaka. Ach..........

Spędziłam 2 tygodnie na Litwie i też marze o tym, aby przenieść niektóre ich
            obyczaje do Polski. Nie widziałam tam pijanej i hałasującej po nocy litewskiej
            młodzieży. Umieją się wspaniale bawić na dyskotece, piją alkohol ale go nie
            nadużywają i wracają do domu jak ludzie, a nie dzikie zwierzęta.
            • Gość: pakerek Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 13:40
              Tak jest święta racja.Mówiąc o młodzierzy to u nich właśnie ona jest bo w Polsce to wygląda na wypuszczone z klatek stado małp.
          • Gość: juliusz Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.chello.pl 04.11.06, 23:52
            Podzielam zdanie o nieuczciwych opiniach .W dwie osoby przez trzy tygodnie
            przejechałem Litwę ,Łotwę i Estonie , wybrzeżem i środkiem.Dobre drogi,
            bezpiecznie i sympatyczni ludzie.Warto zwiedzić,ciekawy urlop. Polecam
      • Gość: MIC Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.europe.hp.net 07.08.06, 22:34
        Najdalej ze swojej wsi wybrałeś się chyba do sąsiedniego miasteczka
        • Gość: Jonna Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: 62.29.248.* 09.03.08, 17:37
          Hmmm, nie rozumiem, do kogo był skierowany ten komentarz. Mam nadzieję, że pisałeś list do swojego odbicia w lustrze...
      • Gość: pakerek Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 13:35
        człowieku jesteś jakiś nienormalny jak ten poprzedni.Litwa dla twojej wiedzy już nie jest republiką radziecką a raczej z Rosjanami oni nie chcą mieć zbyt wiele wspólnego(chociaż z tym jest różnie).Wjedź tylko do tego kraju a odrazu zobaczysz różnicę nawet w porównaniu z Polską.Autostrady,i to dobrej jakości.Praktycznie od Suwałk jedziesz jedną drogą prosto do Pałangi.Wogóle organizacja w tym kraju jest tysiąc razy lepsza niż u nas.Kiedy już jest się w Pałandze bądź okolicach nie zauważyłem pijaków w krzakach czy miejscach publicznych.JESTEŚ ŻAŁOSNY W SWOICH WYPOWIEDZIACH.Widać że jesteś pan mądry z zachodu, który nic o tym kraju nie wie.
      • Gość: teresa Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 12:13
        Trzeba pojechać, a zmienisz zdanie. Jest pięknie i bezpiecznie, a poziom życia
        podobny do Polski.Kiedy czytam podobne wypowiedzi, przypominają mi się znajomi
        włoscy sprzed 10 lat, którzy jechali do nas z papierem toaletowym i świecami,
        oraz duszą na ramieniu, jak to będzie w tej dziczy.Nie wolno się uprzedzać.To
        nie tylko niegrzeczne ale przepraszam za słowo - prymitywne.
      • Gość: meki Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.08, 18:43
        Jedz tam, to dopiero zmienisz zdanie. Tam jest pięknie!!!
        • Gość: jotes37 Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: 212.244.223.* 21.08.08, 19:07
          Wybrałem się tam 15.08 porażka na całej linii.Znalezienie kwatery graniczyło z
          cudem.Oferowano nam śmierdzące i zagrzybiałe pokoje po 50lt. za osobę bez
          łazienki i tv.Odniosłem wrażenie że Litwini nie są zbyt przyjemni (może tylko
          takich spotkałem)po polsku się nie dogadasz, po rosyjsku też nie z każdym.
    • Gość: oioi Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: 81.21.194.* 03.07.06, 14:21
      ja spałem w kłajpedzie w akademiku jakiejś uczelni, chyba ekonomicznej. w lecie
      robią tam hostel. cena o ilepamiętam to 4 euro od łeba. standard żaden, kibelki
      i prysznic w "kazamatach kgb" jak to z kolegą nazwaliśmy. w kłajpedzie jest
      wieeeelka wspaniałą piaszczysta plaża. byłem w paru miejscach na świecie, i ta
      plaża jest wśród najlepszych jakie widziałem. może - niebiesiutkie, aż ciężko
      uwierxzyć że bałtyk. pzdr
      • Gość: Joanna Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: 62.29.248.* 09.03.08, 17:37
        A spałeś kiedyś w którymś z polskich akademików (na przykład UW?)
    • Gość: manka Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 09:31
      Bardzo proszę o najświeższe informacje z Pałangi - jakie ceny w sklepach i
      restauracjach, czy łatwo znaleźć kwaterę ( a może ktoś zna niedrogi hotel?),
      czy warto na początku września ("znienacka" dostałam resztę urlopu). A jak nie
      Pałanga to co w pobliżu?
      • Gość: ja Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.aster.pl 27.08.06, 10:39
        przed wjazdem do Palangi stoi MASA osob z ofertami kwater
        restauracje super, ceny przystepne: obiad z piwkiem za 15zl jest normalna sprawa
        • Gość: M@r3K Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 12:20
          Witam
          Bylem w Panandze w lipcu 2006.
          Ceny w kwaterach prywatnych najczesciej to 30-40 litow (sa oczywiscie tez
          drozsze i tansze). Wszystko zalezy od standardu i oddalenia od plazy.
          Zauwazylem, iz ceny "faluja" inne ceny sa podawane w internecie w ofertach,
          inne telefonicznie a inne na miescu.
          Na głównej trasie wjazdowej stoji duzo osob z oferami, owszem mozna pojechac i
          zobaczyc co oferuja jednak radze powiedziec ze jeszcze sie zastanowie i
          rozejrzec sie samemu.
          Mi znalezienie odpowiadajacej mi kwatery zajelo 3 godziny (2 pokoje na
          poddaszu: 3 i 4 osobowe po 35 litow z WC, prysznic niestety na parterze) calosc
          5 min na piechote od plazy.
          Za dobry obiad trzeba liczyc 20 litow.
    • Gość: sambia Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: 80.54.53.* 16.03.08, 20:42
      Proponuje udać sie na stronę www.sambia.net.pl Oni zorganizuja Ci wycieczki na
      Litwę: Wilno, Troki, Druskienniki, Pałanga, Kłajpeda i Kowno. Jeżeli do nich
      napiszesz na pewno poradzą Ci co jak i gdzie.
      • Gość: agat658 Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.crowley.pl 27.08.08, 07:09
        Czy warto jechać do Pałangi na początku września, dzieje się tam coś
        jeszcze? Pozdro
    • Gość: zibi Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.olsztyn.mm.pl 07.07.09, 19:45
      Ja spałem tutaj. Willa na obrzeżach Pałangi - spokój, cisza. Do plaży 800 m.
      Pokoje czyste, schludne.

www.anna.lt/index.php?lang=en
      Pozdrawiam
      • ja.agnes Re: Litwa:Palanga,Klajpeda 08.07.09, 21:57
        itam.A prosze mi powiedzieć kiedy to byłeś w Palandze.My jedziemy
        teraz w poniedziłek na 3 doby.Czy faktycznie jest tam drogo,jade z
        kuzynami litwinami i kurcze od nich się nie moge nic dowiedzieć,
        cały czas mowią "budziet dobrze:)nie martw sie"no a ja nie wiem na
        co mam liczyć, tzn i ile kasy szykowac:)prosze o jakies info dzięki:)
        • Gość: zibid Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.09, 08:45
          Bezpiecznie załóż iż ceny to ok 20% drożej niż w Polsce - przy kursie Lita 1,30 PLN,

Pozdrawiam
        • Gość: figa Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.elpos.net 16.07.09, 22:47
          Witam,
          Byłam w zeszłym roku (Pałanga, Kłajpeda). Jak dla mnie rewelacja, chociaż
          znalezienie noclegu na weekend faktycznie graniczy z cudem, ale już w niedzielę
          wieczorem cała Litwa wraca do domu i można wybierać. Tubylcy stoją już na
          rogatkach np Pałangi z ogłoszeniami noclegów.Ceny w tym roku trochę wyższe (kurs
          Lita poszedł do góry) .I muszę stwierdzić,że nie ma chamstwa, ani wrzeszczącej
          pijanej młodzieży, jeżeli już kogoś słychać to niestety Polaków. Pozdrawiam.
      • Gość: bunia Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: 91.145.138.* 15.07.09, 13:17
        a ile kosztował nocleg w tej Villi ANNA? Można się u nich targować?
        • Gość: zibid Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.olsztyn.mm.pl 27.07.09, 22:14
          W willi ANNA my płaciliśmy 80 litów - targi tylko podczas rezerwacji e-mail -
          pokój 2-odsobowy z łazienką i aneksem kuchennym na korytarzu. Pozdrawiam
          • Gość: karolina Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: 193.189.116.* 02.08.09, 20:51
            Czy możecie mi polecić jakiś fajny hotel w Pałandze ? Czy blisko jest jakiś
            aquapark ?
            • Gość: piter Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.euro-net.pl 06.08.09, 21:38
              hoteli jest duzo na miejscu znajdziesz na pewno odpowiadajacy twoim oczekiwaniom
              co do aquaparku to jak bedziesz wracał z palangi zbocz troche z trasy i zajedz
              do drusdziennik polecam również delfinarium w kłajpedzie koszt 30litów a robi
              wrazenie ja po 3 tygodniach jade tam po raz kolejny pozdrawiam
          • Gość: mw Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.osiedle.net.pl 29.08.09, 00:07
            Villa Anna jest całkiem fajna. Byliśmy tam w tym roku na 2 tygodnie. Pokoje
            nowe, czyste, okolica spokojna - krowy, konie, itd. Do plaży blisko, 800 m, a
            do centrum 3 km. Jedyne co mi nie pasuje to właściciel. Przez maila dogadaliśmy
            się na 80 litów za dobę - pokój 2 osobowy z aneksem kuchennym. Kiedy
            dojechaliśmy cena wynosiła 80 ale bez aneksu a za aneks trzeba było dopłacić 10
            litów za dobę. Pan powiedział, że da nam klucze jak zapłacimy. Było późno i
            przyjechaliśmy z małym dzieckiem więc się na to zgodziliśmy. Ale to dla Pana
            nie wystarczyło, bo kilka razy dopominał się, że zaliczka na 3 doby po 80 litów
            (jak uzgodnił w mailu) to jednak za mało, i on pomyślał, że 30 litów trzeba
            dopłacić do zaliczki. Więc proponuję dla wszystkich dobrze uzgodnić każdy
            szczegół w mailu i wydrukować go i mieć przy meldowaniu się. Ale przypominam,
            że warunki ok i jeśli ktoś nie chce w centrum tylko w spokojnym miejscu to
            polecam.
    • kazikl2000 Re: Litwa:Palanga,Klajpeda 28.08.09, 13:54
      mogę poradzić tylko w Wilnie dalej niewiem www.noclegiwwilnie.eu
      • nakvyne Re: baza miejsc noclegowych www.noclegi-litwa.pl 04.11.09, 16:01
        Polecam serwis www.noclegi-litwa.pl
        • Gość: 45 polecam wyjazd nad morze w tamte tereny+ łotwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.13, 20:00
          czysto i przyjemnie.super wypocząłem w lipawie.piękna plaża ,czysta,grabiona i sprzatana
    • Gość: Zyta Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.89-22-33-117.matrix-net.pl 21.07.14, 14:02
      NIE POLECAM VILLA AUGUSTA W PALANDZE !!!! WŁAŚCICIELKA NIE CIERPI POLAKOW !!!! TRAKTUJE JAK ZŁODZIEJI I RECYDYWISTÓW !!! PANI CHORA NA GLOWE, BALISMY SIE O NASZE AUTA . PARKING PŁATNY MIMO ZE NAPISANE W NECIE INACZEJ, TV JEST TYLKO W JEDNYM POKOJU, A NIE TAK JAK NAPISALA ŻE W KAŻDYM, GRILLA NIE MA, MIMO ZE NAPISAŁA ZE JEST. WŁASCICIELKA NIE CIERPI DZIECI, A DOROSŁYM CIAGLE ZWRACAŁA UWAGI, O KTÓRYCH AZ SZKODA MÓWIĆ !!!!! NIE REZERWYJCIE POKOI W VILLA AUGUSTA PAŁANGA
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka