Gość: K IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 10:30 Gdzie najlepiej nocowac w Palandze lub Klajpedzie!A moze macie adresy,ceny? Prosze o wszystkie informacje dotyczace tego regionu.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niemamweny2 Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 08:32 Cześć,My nocowalismy na kempingu (bocian albo czapla w logo) miedzy Klajpedą a Pałangą z 10km od Klajpedy.Cena za drewniany domek chyba 90 litów (2+2 dzieci).Dodatkowo prysznic płatny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 02:49 Zastanawiam sie kto w obecnych czasach z wlasnej woli chce jeszcze jechac do tych pieronskich rusow? Dawniej to wysylaly ludzi partie robotnicze i komunistyczne. 99% zdrowo myslacych ludzi omija wschod z daleka, chyba ze chce byc okradzionym, pobitym lub przebywac z pijakami.. horror Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemamweny2 Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 09:24 Pozostawiam to bez komentarza.Szkoda 'prondu'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 13:05 facet jestes glupi jak but i nie zabieraj glosu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meki Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.08, 18:39 Witam,facet ma chyba dziurę w głowie.W Palange byłem wiele razy i jestem tą miejscowością zachwycony.Jest pięknie, wiele atrakcji, a jaki klimat !Noclegi można załatwić bez problemu.Standard uzależniony od ilości posiadanej kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajo Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.nowydwormazowiecki.vectranet.pl 27.04.14, 10:03 jesteś debil to nie są żadne ruskie .Jedź i zobacz a dopiero potem wypisuj bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.aster.pl 30.06.06, 14:39 Zamiast w Klajpedzie polecam mierzeje Kurylska - cos w stylu nszego Helu tylko ladniejsza - wyzsze i dzikie wydmy, piekny piasek. Polecam miejscowosc Nida. A noclegi znajdziesz w necie lub na miejscu www.nerija.lt/en/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dariusz Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 17:44 Ja tez sie dziwie ze ludzie jezdza jeszcze na wschod tak jakby nie bylo piekniejszych i bezpieczniejszych miejsc. Rosja i jej republiki zawsze kojarzyc sie beda z bieda, niechlujstwem, pijanstwem i zlodziejstwem, po co sie tam pchac?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemamweny2 Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 09:03 Cóż, szanuje Twoje poglady, chociaż sie z nimi nie zgadzam.Ja np. nie rozumiem ludzi którzy jeżdzą 'zwiedzać' Ibizę, albo hotele tunezyjskie z basenami. Odpowiedz Link Zgłoś
lunochod Re: Litwa:Palanga,Klajpeda 04.07.06, 10:06 Spedzilem prawie 10 dni w 2004 roku, podrozujac po republikach Nadbaltyckiech i zapewniam Cie, ze nie bylo zadnego brudu, kwatery schludne, ludzie mili, drogi o niebo lepsze niz u nas, duzo zabytkow do obejrzenia i im dalej na polnoc tym mniej turystow szczegolnie z Polski. Teraz marzy mi sie wyprawa do Gruzji i Armenii, ale to kwestia jeszcze kilku lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krolares Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.08, 13:29 znam Palangę z lat '90 w porównaniu z polskimi miastami była zawsze czystsza i nowocześniejsza ,a ludzie przyjaźni i zupełnie nie sowiecy. Spędziłem w niej w sumie pół roku .Od 7lat jestem chory i nie mogę ruszać się z domu i najbardziej żałuje,że nie mogę tam odpoczywać Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: Litwa:Palanga,Klajpeda 07.08.06, 02:14 I po co włazi taki na forum "Kraje nadbałtyckie", może mi kto powie? Byłam już cztery razy w tych krajach, z tego 3 razy w nowych czasach. Litwa, Łotwa, Estonia. Czysto, porządnie, spokojnie, bezpiecznie. Ciekawe rzeczy do zwiedzania. Za tydzień znowu jadę na Litwę. A na takich np. Wyspach Kanaryjskich byłam raz, cierpiałam non stop na migrenę z powodu upału przez kilka dni, potem wynudziłam się jak mops - ile można kąpać się w basenie, leżeć pod palmą czy łazić po sklepikach ze sprzętem plażowym? I na Kanary wołami mnie już nie zaciągną. Ani na żaden tzw. wypoczynek w miejscu, gdzie jest gorąco i nic nie ma poza morzem, hotelem i basenem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: newman Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.chello.pl 22.08.06, 11:34 To typowe polskie zakapiory. Zakompleksieni jezdza lizac zachod przez szybe a po powrocie okazuje się ze nawet na muzeum ich nie stac. Ja marze aby w polsce było tak grzecznie jak na Litwie, zeby byly takie drogi. A tutaj kult chama i pijaka. Ach.......... Odpowiedz Link Zgłoś
ba_bea Re: Litwa:Palanga,Klajpeda 27.08.06, 19:26 Gość portalu: newman napisał(a): > Ja marze aby w Polsce było tak grzecznie jak na Litwie, zeby byly takie drogi. >A tutaj kult chama i pijaka. Ach.......... Spędziłam 2 tygodnie na Litwie i też marze o tym, aby przenieść niektóre ich obyczaje do Polski. Nie widziałam tam pijanej i hałasującej po nocy litewskiej młodzieży. Umieją się wspaniale bawić na dyskotece, piją alkohol ale go nie nadużywają i wracają do domu jak ludzie, a nie dzikie zwierzęta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pakerek Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 13:40 Tak jest święta racja.Mówiąc o młodzierzy to u nich właśnie ona jest bo w Polsce to wygląda na wypuszczone z klatek stado małp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juliusz Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.chello.pl 04.11.06, 23:52 Podzielam zdanie o nieuczciwych opiniach .W dwie osoby przez trzy tygodnie przejechałem Litwę ,Łotwę i Estonie , wybrzeżem i środkiem.Dobre drogi, bezpiecznie i sympatyczni ludzie.Warto zwiedzić,ciekawy urlop. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIC Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.europe.hp.net 07.08.06, 22:34 Najdalej ze swojej wsi wybrałeś się chyba do sąsiedniego miasteczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonna Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: 62.29.248.* 09.03.08, 17:37 Hmmm, nie rozumiem, do kogo był skierowany ten komentarz. Mam nadzieję, że pisałeś list do swojego odbicia w lustrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pakerek Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 13:35 człowieku jesteś jakiś nienormalny jak ten poprzedni.Litwa dla twojej wiedzy już nie jest republiką radziecką a raczej z Rosjanami oni nie chcą mieć zbyt wiele wspólnego(chociaż z tym jest różnie).Wjedź tylko do tego kraju a odrazu zobaczysz różnicę nawet w porównaniu z Polską.Autostrady,i to dobrej jakości.Praktycznie od Suwałk jedziesz jedną drogą prosto do Pałangi.Wogóle organizacja w tym kraju jest tysiąc razy lepsza niż u nas.Kiedy już jest się w Pałandze bądź okolicach nie zauważyłem pijaków w krzakach czy miejscach publicznych.JESTEŚ ŻAŁOSNY W SWOICH WYPOWIEDZIACH.Widać że jesteś pan mądry z zachodu, który nic o tym kraju nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 12:13 Trzeba pojechać, a zmienisz zdanie. Jest pięknie i bezpiecznie, a poziom życia podobny do Polski.Kiedy czytam podobne wypowiedzi, przypominają mi się znajomi włoscy sprzed 10 lat, którzy jechali do nas z papierem toaletowym i świecami, oraz duszą na ramieniu, jak to będzie w tej dziczy.Nie wolno się uprzedzać.To nie tylko niegrzeczne ale przepraszam za słowo - prymitywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meki Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.08, 18:43 Jedz tam, to dopiero zmienisz zdanie. Tam jest pięknie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jotes37 Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: 212.244.223.* 21.08.08, 19:07 Wybrałem się tam 15.08 porażka na całej linii.Znalezienie kwatery graniczyło z cudem.Oferowano nam śmierdzące i zagrzybiałe pokoje po 50lt. za osobę bez łazienki i tv.Odniosłem wrażenie że Litwini nie są zbyt przyjemni (może tylko takich spotkałem)po polsku się nie dogadasz, po rosyjsku też nie z każdym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oioi Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: 81.21.194.* 03.07.06, 14:21 ja spałem w kłajpedzie w akademiku jakiejś uczelni, chyba ekonomicznej. w lecie robią tam hostel. cena o ilepamiętam to 4 euro od łeba. standard żaden, kibelki i prysznic w "kazamatach kgb" jak to z kolegą nazwaliśmy. w kłajpedzie jest wieeeelka wspaniałą piaszczysta plaża. byłem w paru miejscach na świecie, i ta plaża jest wśród najlepszych jakie widziałem. może - niebiesiutkie, aż ciężko uwierxzyć że bałtyk. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: 62.29.248.* 09.03.08, 17:37 A spałeś kiedyś w którymś z polskich akademików (na przykład UW?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manka Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 09:31 Bardzo proszę o najświeższe informacje z Pałangi - jakie ceny w sklepach i restauracjach, czy łatwo znaleźć kwaterę ( a może ktoś zna niedrogi hotel?), czy warto na początku września ("znienacka" dostałam resztę urlopu). A jak nie Pałanga to co w pobliżu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.aster.pl 27.08.06, 10:39 przed wjazdem do Palangi stoi MASA osob z ofertami kwater restauracje super, ceny przystepne: obiad z piwkiem za 15zl jest normalna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M@r3K Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 12:20 Witam Bylem w Panandze w lipcu 2006. Ceny w kwaterach prywatnych najczesciej to 30-40 litow (sa oczywiscie tez drozsze i tansze). Wszystko zalezy od standardu i oddalenia od plazy. Zauwazylem, iz ceny "faluja" inne ceny sa podawane w internecie w ofertach, inne telefonicznie a inne na miescu. Na głównej trasie wjazdowej stoji duzo osob z oferami, owszem mozna pojechac i zobaczyc co oferuja jednak radze powiedziec ze jeszcze sie zastanowie i rozejrzec sie samemu. Mi znalezienie odpowiadajacej mi kwatery zajelo 3 godziny (2 pokoje na poddaszu: 3 i 4 osobowe po 35 litow z WC, prysznic niestety na parterze) calosc 5 min na piechote od plazy. Za dobry obiad trzeba liczyc 20 litow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sambia Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: 80.54.53.* 16.03.08, 20:42 Proponuje udać sie na stronę www.sambia.net.pl Oni zorganizuja Ci wycieczki na Litwę: Wilno, Troki, Druskienniki, Pałanga, Kłajpeda i Kowno. Jeżeli do nich napiszesz na pewno poradzą Ci co jak i gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat658 Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.crowley.pl 27.08.08, 07:09 Czy warto jechać do Pałangi na początku września, dzieje się tam coś jeszcze? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.olsztyn.mm.pl 07.07.09, 19:45 Ja spałem tutaj. Willa na obrzeżach Pałangi - spokój, cisza. Do plaży 800 m. Pokoje czyste, schludne. www.anna.lt/index.php?lang=en Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ja.agnes Re: Litwa:Palanga,Klajpeda 08.07.09, 21:57 itam.A prosze mi powiedzieć kiedy to byłeś w Palandze.My jedziemy teraz w poniedziłek na 3 doby.Czy faktycznie jest tam drogo,jade z kuzynami litwinami i kurcze od nich się nie moge nic dowiedzieć, cały czas mowią "budziet dobrze:)nie martw sie"no a ja nie wiem na co mam liczyć, tzn i ile kasy szykowac:)prosze o jakies info dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibid Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.09, 08:45 Bezpiecznie załóż iż ceny to ok 20% drożej niż w Polsce - przy kursie Lita 1,30 PLN, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figa Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.elpos.net 16.07.09, 22:47 Witam, Byłam w zeszłym roku (Pałanga, Kłajpeda). Jak dla mnie rewelacja, chociaż znalezienie noclegu na weekend faktycznie graniczy z cudem, ale już w niedzielę wieczorem cała Litwa wraca do domu i można wybierać. Tubylcy stoją już na rogatkach np Pałangi z ogłoszeniami noclegów.Ceny w tym roku trochę wyższe (kurs Lita poszedł do góry) .I muszę stwierdzić,że nie ma chamstwa, ani wrzeszczącej pijanej młodzieży, jeżeli już kogoś słychać to niestety Polaków. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunia Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: 91.145.138.* 15.07.09, 13:17 a ile kosztował nocleg w tej Villi ANNA? Można się u nich targować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibid Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.olsztyn.mm.pl 27.07.09, 22:14 W willi ANNA my płaciliśmy 80 litów - targi tylko podczas rezerwacji e-mail - pokój 2-odsobowy z łazienką i aneksem kuchennym na korytarzu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: 193.189.116.* 02.08.09, 20:51 Czy możecie mi polecić jakiś fajny hotel w Pałandze ? Czy blisko jest jakiś aquapark ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.euro-net.pl 06.08.09, 21:38 hoteli jest duzo na miejscu znajdziesz na pewno odpowiadajacy twoim oczekiwaniom co do aquaparku to jak bedziesz wracał z palangi zbocz troche z trasy i zajedz do drusdziennik polecam również delfinarium w kłajpedzie koszt 30litów a robi wrazenie ja po 3 tygodniach jade tam po raz kolejny pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.osiedle.net.pl 29.08.09, 00:07 Villa Anna jest całkiem fajna. Byliśmy tam w tym roku na 2 tygodnie. Pokoje nowe, czyste, okolica spokojna - krowy, konie, itd. Do plaży blisko, 800 m, a do centrum 3 km. Jedyne co mi nie pasuje to właściciel. Przez maila dogadaliśmy się na 80 litów za dobę - pokój 2 osobowy z aneksem kuchennym. Kiedy dojechaliśmy cena wynosiła 80 ale bez aneksu a za aneks trzeba było dopłacić 10 litów za dobę. Pan powiedział, że da nam klucze jak zapłacimy. Było późno i przyjechaliśmy z małym dzieckiem więc się na to zgodziliśmy. Ale to dla Pana nie wystarczyło, bo kilka razy dopominał się, że zaliczka na 3 doby po 80 litów (jak uzgodnił w mailu) to jednak za mało, i on pomyślał, że 30 litów trzeba dopłacić do zaliczki. Więc proponuję dla wszystkich dobrze uzgodnić każdy szczegół w mailu i wydrukować go i mieć przy meldowaniu się. Ale przypominam, że warunki ok i jeśli ktoś nie chce w centrum tylko w spokojnym miejscu to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kazikl2000 Re: Litwa:Palanga,Klajpeda 28.08.09, 13:54 mogę poradzić tylko w Wilnie dalej niewiem www.noclegiwwilnie.eu Odpowiedz Link Zgłoś
nakvyne Re: baza miejsc noclegowych www.noclegi-litwa.pl 04.11.09, 16:01 Polecam serwis www.noclegi-litwa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 45 polecam wyjazd nad morze w tamte tereny+ łotwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.13, 20:00 czysto i przyjemnie.super wypocząłem w lipawie.piękna plaża ,czysta,grabiona i sprzatana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyta Re: Litwa:Palanga,Klajpeda IP: *.89-22-33-117.matrix-net.pl 21.07.14, 14:02 NIE POLECAM VILLA AUGUSTA W PALANDZE !!!! WŁAŚCICIELKA NIE CIERPI POLAKOW !!!! TRAKTUJE JAK ZŁODZIEJI I RECYDYWISTÓW !!! PANI CHORA NA GLOWE, BALISMY SIE O NASZE AUTA . PARKING PŁATNY MIMO ZE NAPISANE W NECIE INACZEJ, TV JEST TYLKO W JEDNYM POKOJU, A NIE TAK JAK NAPISALA ŻE W KAŻDYM, GRILLA NIE MA, MIMO ZE NAPISAŁA ZE JEST. WŁASCICIELKA NIE CIERPI DZIECI, A DOROSŁYM CIAGLE ZWRACAŁA UWAGI, O KTÓRYCH AZ SZKODA MÓWIĆ !!!!! NIE REZERWYJCIE POKOI W VILLA AUGUSTA PAŁANGA Odpowiedz Link Zgłoś