Dodaj do ulubionych

camping na istrii

13.07.06, 13:44
wybieramy sie na początku sierpnia do Chorwacji, chielibyśmy pojechać na
Istrie, prosze o namiary na jakieś fajne miejsce z polem namiotowym
Obserwuj wątek
    • Gość: hp Re: camping na istrii IP: *.hp.com 13.07.06, 14:40
      hmm
      wlasnei wrocilem...jak masz 50-80 pln dziennie na kamping (namiot+auto) + kupe
      kasy na knajpy to istria jest OK :-)
      Pozatym strasznei goraco i pelno niemcow i austriakow...
      pozdrawiam
      • Gość: woojtekg Re: camping na istrii IP: *.ronw14.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 13.07.06, 15:05
        co zatem polecasz innego ?
    • Gość: Marta Re: camping na istrii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 15:02
      witam

na istrii bylismy juz 2 raz nie pod namiotem ale niedaleko naszej kwatery bylo
      pole cempingowe miejscowosc nazywa sie Medulin obok Puli. Chyba sami Niemcy tam
      biwakowali;) wszystko na miejscu podlaczenia w srodku campingu knajpy. Bardzo
      fajnie usytulowane bo na cypelku wybiegajacym w morze wiec pole otoczone jest
      plazami (glownie jednak kamienistymi) i spokojnym morzem. Mi sie podobalo
      pozdr
    • Gość: woojtekg Re: camping na istrii IP: *.ronw14.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 13.07.06, 15:09
      Właściwie to wcale nie musi być IStria, jak możecie polecić jakiś inny niedrogi
      camping to będe bardzo wdzięczny
    • Gość: monikaa13 Re: camping na istrii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 16:11
      Byłam na Istrii, dokładnie w Premanturze, jest tam ogromny camping, w pełni
      wyposażony, prysznice, sklepy, bary, wszystko ogrodzone, miejsce do grania w
      piłkę, grill, itp, w ogóle w Chorwacji campingi sa na dość wysokim poziomie,
      polecam.
      Sama Premantura jest dosć ciekawym miejscem, na mkońcu znajduje sie piękny Park
      Kamenjak, z pięknymi plażami.
      Camping ten oczywiście lezy nad sama wodą.

W Medulinie też jest ładnie choć campingu nie znam, ale sama miejscowosc ok.

Polecam też campiong w Rabacu, byłam widziałam, też nad wodą, ale mniejszy niz
      w Premanturze.

A co do turystów, to fakt na Istrii jest najwięcej Włochów i Niemców, jak ci to
      bardzo nie odpowiada musisz wybrać inny rejon, np Dalmację.

Sama Istria jest naprawdę godna obejrzenia, piękne są plaże i widoki.

Wzsystko zalezy czego oczekujesz po tym wyjeździe a w Chorwacji jest ogólnie
      dość drogo, nie tylko na Istrii
      • Gość: kolo Re: camping na istrii IP: *.europe.hp.net 13.07.06, 16:33
        Na instrii jest bardzo wiele urorych kampingow i większość ma zbliżone ceny.
        Dla przykłądu poziom ***, 2xos,auto, namiot, prąd, ciepła woda bez ograniczeń
        to koszt 25Euro/dobę za obie osoby. Oczywiście cena spada, jęsli liczba osób
        rośnie, a np. aut lub namiotów nie. Jeśli ktoś lubi kampingować to istria jest
        rewelacyjna. Nie polecam na paczątek kampingowania wyjazdu na południe
        Chorwacji ze względu na upalne nie tylko noce ale i dnie. Istria ma troche
        zielenie co daje ochlodę po zachodzie słońca, w przeciwieństwie do rozgrzanych
        skał na południu. Podłoże pod namiotem to głównie trawa, a na południu głównie
        skały. Wszystko kwestia gustu, bo wszędzie jest urokliwie i zupełnie inaczej
        niż na polskich polach. Tu wszystko zostawiasz przed albo w namiocie i tak jest
        bezpiecznie. W zakresie cen to warto wiedzieć że np. skoromny obiad np. kalamry
        z grila to min. 60 kun, byle sałatka 20 kun, 0,5 wina 25 kun. Piwo lane na
        kampingu to jakies 15-18 kun. Pewnie może nieco taniej jest na południu, ale
        chyba to info z przed paru sezonów, bo jestem tam systematycznie i różnic na
        wybrzeżu nie w cenach nie widzę. Istri to głównie fajna infrastruktura na super
        poziomie, im dajel na południe tym bardziej surowo. Jeśli z dziećmi to na 100%
        Istria, np. Rovinij.
        • Gość: dagarts Re: camping na istrii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 17:05
          Moniko, czy pamietasz nazwę campingu w Premanturze i jak wygladają ceny?
        • Gość: ambra_chiara Re: camping na istrii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 00:34
          a ile wynosi ta kuna? tzn nie mam pojęcia jak wyliczyć te przykładowe kwoty
    • Gość: aooa może ktoś był na Cres albo Losinj... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 19:05
      i poleci jakis fajny camping ?
    • Gość: wal Re: camping na istrii IP: *.icpnet.pl 15.07.06, 09:43
      www.istra.com/katalog/katalog/index.asp?vrsta=3&j=eng

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka